2020.12.04. - Borbála, Barbara

Laptopra telepített program segítségével bukott le a tolvaj

Laptopra telepített program segítségével bukott le a tolvaj
Egy titkos alkalmazás segített Joshua Kaufmannak lefülelni a férfit, akit ellopta a laptopját: a program segítségével folyamatosan fényképeket készített a tolvajról.

2011 márciusában betörtek Joshua Kaufman oaklandi lakásába, és ellopták néhány hónapja vásárolt Mac- Bookját. A rendõrök közölték: nem tudnak segíteni, Joshua azonban elõrelátó volt, és kezébe tudta venni az ügyet. Vásárolt a laptopra ugyanis egy rejtett szoftvert, ami aktiváláskor megállapítja a számítógép pontos helyét, és folyamatosan képeket készít, így megörökíti a tolvajt.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%
Joshua láthatta a férfit kocsijában ülve, közvetlenül azután, hogy eltulajdonította a MacBookját, miközben internetezett, sõt, akadtak róla olyan képek is, amikor a kanapén aludt.

A rendõrök még akkor is azt mondták, hogy nem tudnak segíteni, amikor a pontos helyszínt megmondtam nekik, de aztán a fickóról készült képeket feltöltöttem az internetre, s azok alapján elfogták – mesélte a San Francisco Chronicle címû lapnak Joshua, aki mindenkinek javasolja, hogy ne sajnáljon tizenöt dollárt (azaz kevesebb, mint háromezer forintot) a Hidden software-ért, megéri az árát.

A tolvaj személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, mindössze annyi derült ki, hogy taxisofõrként dolgozik, emellett rendszeresen tört be lakásokba és lopott el kisebb értékû tárgyakat, melyeket vagy eladott, vagy megtartott, ha szüksége volt rá.