2020.12.04. - Borbála, Barbara

Kivéreztettek egy vemhes lovat Tompán

Kivéreztettek egy vemhes lovat Tompán
Hasba szúrtak egy vemhes kancát egy tompai tanya melletti legelõn, az erõsen vérzõ ló az állatorvos szerint rengeteget szenvedett, mielõtt elpusztult. A Bács-Kiskun megyei rendõrök egyelõre még rongálás miatt indítottak eljárást, de az állatorvosi szakvélemény után valószínû, hogy az ügyet állatkínzásnak minõsítik.

Állatkínzásért akár 2 év börtönbüntetés is kiszabható.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%
Az elpusztult vemhes kancára vasárnap délben bukkant a gazdája, akkor már elpusztult. Az állat körül rengeteg vér volt, az állatorvos elsõdleges véleménye szerint valószínûleg valaki hasba szúrta egy késsel az állatot, majd a sorsára hagyta. A helyszíni vérnyomok alapján valószínû, hogy az állat rengeteget szenvedett, mire elpusztult, több tíz méteren keresztül folyamatos vérnyomot hagyott maga után - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Mihályné Bornemisza Eleonóra õrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense.

A vemhes kanca értéke 300 ezer forint, egyelõre rongálás miatt indult eljárás, de amint elkészül az állatorvos végleges szakvéleménye, átminõsíti az esetet állatkínzássá a rendõrség. Ezért akár két év börtönbüntetés is kiszabható.