2020.11.30. - András, Andor

Újabb szörnyeteg? Már három tettet beismert a köztiszteletben álló tanár

Újabb szörnyeteg? Már három tettet beismert a köztiszteletben álló tanár
Feltehetõen újabb sorozatgyilkossági üggyel kell megbirkóznia a belga rendõrségnek, miután egy 38 éves tanár immár három véres bûncselekményt beismert.

A kelet-flandriai Ronald Janssent 2010.01.03-án vették õrizetbe, miután bevallotta a szomszédban lakó 18 éves lány és 22 éves võlegényének újévi meggyilkolását. A tanár lelõtte, majd egy autóban felgyújtotta áldozatait, akik közül a fiú - mint mondta - már régóta idegesítette.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%
A belga sajtó keddi jelentése szerint a férfi a rendõrségen beismert egy három évvel ezelõtti gyilkosságot is, és a hatóságok szerint más korábbi haláleseteknél is felmerült a felelõssége. Elsõsorban szexuális jellegû bûncselekményekrõl van szó, amelyeket - saját célozgatásai szerint - a kilencvenes években és ebben az évtizedben követett el 15-28 éves nõkön.

Janssen utalt például egy 1991-es tengerparti késes gyilkosságra, valamint egy 16 éves német kislány megölésére 1996-ban. Összesen akár 15 bûnügyrõl is szó lehet a sajtó szerint

A bevallott harmadik gyilkosság tettesét mindeddig hiába kereste a rendõrség: a 2007 áprilisában agyonvert 18 éves flamand lány holtteste egy mesterséges folyóból került elõ.

Ez utóbbival kapcsolatban a rendõrség rendelkezett már egy Janssenre utaló nyommal (egy tanú említette a nevét), de a köztiszteletben álló tanár után annak idején nem folytattak mélyreható vizsgálatot.

Egyes sajtóorgánumok már újabb Dutroux-ügyrõl cikkeznek az eset kapcsán, hasonlóságokat emlegetve a belga közelmúlt legsötétebb bûnténysorozatával, a pedofil gyilkos Marc Dutroux tevékenységével. Utóbbit hat lány elrablásában és megerõszakolásában, valamint négy meggyilkolásában mondták ki bûnösnek és ítélték életfogytiglani börtönre, és az ország leggyûlöltebb polgárai közé tartozik.

A hatóságok mindazonáltal egyelõre fenntartásokkal kezelik Janssen eleve homályosan elõadott vallomásait. Szakértõk vizsgálják meg a következõ napokban, pontosan hány áldozata lehet a sorozatgyilkosnak.