2020.11.30. - András, Andor

Ön hány évet adna egy darabolós gyilkosnak? A bíróság ötöt!

Ön hány évet adna egy darabolós gyilkosnak? A bíróság ötöt!
Nem jogerõsen öt év börtönbüntetésre ítélte elsõ fokon a Baranya Megyei Bíróság azt a férfit, aki még 2002-ben Pellérden agyonverte ismerõsét, majd testét feldarabolta és egy hordóban elrejtette.

Hajdú István bírósági szóvivõ szerdán elmondta: a bíróság erõs felindulásban elkövetett emberölés bûntettében találta bûnösnek a férfit. Az ítélet nem jogerõs. Az ügyész eltérõ minõsítésért és az ítélet súlyosbításáért, a vádlott és védõje felmentésért fellebbezett. Az ügyvéd szerint ugyanis jogos védelmi helyzetben volt a férfi.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%
A 64 éves férfi tárgyalása még tavaly decemberben kezdõdött, amikor beismerõ vallomást tett, bírói kérdésre válaszolva pedig azt mondta: nem bánta meg tettét.

A vádirat szerint egy Pellérd-szõlõhegyi présház tulajdonosa 2002-ben megengedte hajléktalan rokonának és az õ ismerõsének - a késõbbi gyilkosnak -, hogy a présházában lakjanak. Az italozó életmódot folytató "bérlõk" azonban összevesztek.

A vita tettlegességig fajult, és a vádlott bottal agyonverte a tulajdonos unokatestvérét. A késõbbi felelõsségre vonástól félve a testet baltával feldarabolta, a torzót zsákba, majd egy hordóba tette, a fejet és a végtagokat pedig feltehetõen elégette - utóbbi maradványok nem kerültek elõ.

A gyilkos ezután kiköltözött a présházból, és mivel az áldozatot senki sem kereste, a bûncselekményre csak 2008-ban derült fény, amikor a tulajdonos úgy döntött: rendet tesz a házban.

Az áldozatot az orvos szakértõi vélemény, röntgen- és DNS-vizsgálat alapján azonosították, a rendõrök így jutottak el a vele akkoriban gyakran látott ismerõséhez, aki tavaly már egy szekszárdi szociális otthon lakója volt.

A vádlott 2003-ban is követett el erõszakos bûncselekményt, Érden kõmûveskalapáccsal akart pontot tenni egy vita végére, akkor emberölés kísérlete miatt három év szabadságvesztésre ítélték.

A per a Pécsi Ítélõtáblán folytatódik másodfokon.