rss
bohócdoktor vizit szja 1%
 • Torkán ragadta és a falhoz szorította diáktársát

 • Falhoz szorította és ki akarta rabolni társát egy kaposfõi diák. A támadás az óraközi szünetben az iskola WC-jében történt. A torkánál fogva falhoz szorította diáktársát egy 16 éves nyolcadikos diák a kaposfõi iskolában - közölte a Kaposvári Rendõrkapitányság sajtóügyelete. A támadó diáktársa pénzét követelte, majd miután nem kapott pénzt, elengedte társát. A támadás még január 27-én délután, tanítási idõ után történt, az iskola igazgatója másnap jelentette az esetet rendõrségen. A kadarkúti rendõrõrs rablás kísérlete miatt indított eljárást.

  kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

  Ami nyilvánosságra kerül, az csak a jéghegy csúcsa.

  Az iskolai agresszió leginkább a szakképzõkben van jelen, állítja az ombudsman az iskolai erõszakról nemrég készített országos felmérés alapján. Egy kanizsai iskolában például az jelenti a visszatartó erõt, hogy a rendõrség rendszeresen tart tájékoztatást az iskolában arról, milyen büntetési tételeket vonnak maguk után bizonyos cselekmények.  Két évvel ezelõtt országos felháborodást váltott ki, mikor kiderült, hogy a tanórán egy diák bántalmazta tanárát. Azóta egyre több hasonló, iskolai erõszakkal kapcsolatos esetre derült fény, elég csak a tavaly tavasszal történt zalaegerszegi vagy a közelmúltban kitudódott szekszárdi esetre gondolni. A verést a diákok mobiltelefonnal is rögzítették, amelyek videomegosztó portálokra is felkerültek.

  Egy, a közelmúltban készített felmérésbõl - melynek keretében több mint 4000 diákot és közel 1000 pedagógust kérdeztek - megdöbbentõ adatokra derült fény. Például, hogy iskolai verekedésben minden tizedik diák részt vett már, vagy hogy a tanulók közötti verbális agresszió szinte mindennapos. A diákok kedvelt agressziós tettei közé tartozik a kiabálás, a megszégyenítés és a kiközösítés. Ez utóbbi - a felmérés szerint - elsõsorban a lányok fondorlatos módszere.

  A kutatók a különbözõ intézménytípusok alapján is találtak eltéréseket. Ezek szerint a tanárokkal szembeni tekintélytisztelet a gimnáziumban a legalacsonyabb, míg a szakiskolában a legmagasabb. Az egyes iskolatípusoknál a fegyelmezés módszerei, eszközei is eltérnek, gimnáziumban általában szóban igazítják helyre a rendbontókat, a szakközépiskolában elégtelent adnak ugyanezért, míg a szakiskolában inkább kiküldik a tanulót az óráról.

  "A diákok közti verbális agresszió ma már mindennapos, de a fizikai erõszak is egyre keményebb - ismerte el Bene Csaba, a kanizsai Zsigmondy-Széchenyi SZKI igazgatója, aki szerint a fiatalok sokszor nincsenek is tudatában annak, hogy amit tesznek, az rossz. - Ezért is örülök, hogy a rendõrség rendszeresen tart tájékoztatást az iskolában, melynek során elmondják, milyen büntetési tételeket vonnak maguk után bizonyos cselekmények."

  "Úgy látom, ennek azért van visszatartó ereje - tette hozzá. - Sok gyereknek elkerekedik a szeme, mikor kiderül, hogy a csicskáztatás, a másik megszégyenítése, megverése vagy a pénzkéregetés adott esetben kimeríti a testi sértés, illetve a zsarolás fogalmát. Persze van, akire ez sem hat, a rendszeresen renitenskedõk elõbb-utóbb végigjárják a büntetési ranglétrát, amelynek fegyelmi és áthelyezés a vége. Ilyesmire sajnos ebben a tanévben is volt példa, az illetõt zsarolás, verekedés miatt kellett eltávolítani.

  Amúgy a Zsigmondy-Széchenyi SZKI-ban az osztályfõnöki órák keretében is szó esik az iskolai agresszivitásról. Ottjártunkkor éppen az egyik kilencedikes osztályban beszéltek a témáról, sõt: szituációs feladatokat is kaptak a fiatalok. Bene Csaba szerint a diák-tanár, illetve a tanár-szülõ konfliktus jóval ritkább, mint ahogy a rongálás sem jellemzõ. Az intézményben felszerelt beléptetõ-, illetve kamerarendszer általában kiszûri, megakadályozza az ilyen cselekményeket.  De mit lehet tenni az egyre erõsödõ iskolai agresszió ellen, felkészültek-e a tanárok az ilyen stresszhelyzetekre? "Azt próbálom megtanítani a pedagógusoknak, miként tudják kezelni, illetve megoldani az efféle szituációkat - szögezte le dr. Nagy József pszichológus, aki korábban rendõrként dolgozott. - Az agresszió a diákokból és a tanárokból is nagyfokú stresszt vált ki, az pedig erõs indulatokat gerjeszt. Ilyen állapotban egyik fél sem képes tiszta fejjel, racionálisan gondolkodni, éppen ezért az esetek zömében megoldás sem születik. Ahhoz elsõként az érzelmi szintet kell csökkenteni."

  "Hogyan lehet ezt elérni? Nincsenek sablonok, hiszen minden szituáció más, ám az fontos, hogy a pedagógus visszajelzést adjon a diáknak arról az agresszív cselekményrõl, amit tesz - magyarázta a pszchológus. - Példának okáért azt mondja neki: Értem, hogy te most fenyegetsz, sértegetsz engem. Ez a fajta racionalitás általában csökkenti az érzelmi szintet, s úgynevezett belátásos helyzetet teremt, mely lehetõséget ad késõbb az eset nyugodt átbeszélésére."

  A pszichológus szerint elméletben nem lehet elsajátítani a konfliktushelyzetek kezelését, a mindennapi életbõl vett szituációs gyakorlatok viszont sokat segíthetnek abban, hogy a pedagógusok is elkerüljék a lelki, vagy roszszabb esetben a testi sérülést.

  Gublicza Balázs egyike azoknak a nagykanizsai pedagógusoknak, akik részt vettek dr. Nagy József pszichológus 80 órás akkreditált képzésén. A fiatal tanár szerint a konfliktushelyzetekben valóban az az elsõ számú szabály, hogy nyugodtan, higgadtan kezeljék a szituációt.  "Ez a módszer már többször is bevált, de csak tûzoltást jelent - vélekedett a tanár, aki szerint fontos lenne, hogy a konfliktus- és stresszhelyzetek kezelése is beépüljön a pedagógusok képzésébe. - Sokkal többet kellene foglalkozni a megelõzéssel, ám ezt egyedül képtelen megoldani az iskola. A gyerek a családi mintát hozza magával, úgy viselkedik, ahogy otthon látja."

  "Hazudnék, ha azt mondanám, hogy az általános iskolában nem találkozunk agresszióval, igaz, nálunk jóval kisebb mértékben jelentkezik ez a probléma, mint a középiskolákban - árulta el Kalamár Márta, a kanizsai Bolyai János Általános Iskola igazgatója, aki szerint kollégái is érzik, hogy folyamatosan romlik a helyzet. - A gyerekek egyre öntudatosabbak, önérzetesebbek, ez pedig gyakran tiszteletlenséghez vezet. A szülõk nélkül ezeket a magatartásbeli vadhajtásokat lehetetlen lenyesegetni , ám sokszor a szülõ is ellenséget, nem pedig partnert lát a pedagógusban."

  A Bolyai-iskola egyébként a közelmúltban elnyerte az Erõszakmentes iskola címet, amihez egy biztonsági stratégiát is ki kellett dolgozni."A következõ tanévtõl számos olyan programot szeretnénk megvalósítani, ami közvetve segíthet az iskolai agresszió visszaszorításában. Így például rendszeresek lesznek a rendõrségi tájékoztatók, létrehozunk egy panaszládát is, illetve újításként, stresszoldás gyanánt a zeneterápiát is bevezetjük.

  Az országos felmérés adataira hivatkozva az oktatási jogok biztosa, Aáry-Tamás Lajos nemzeti stratégia elkészítésére tett javaslatot.


 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Illegális gyorsulási versenyen vesztette életét egy 19 éves lány

  Illegális gyorsulási versenyen vesztette életét egy 19 éves lányHalálos baleset történt vasárnap kora este a kalocsai katonai repülőtéren. Információink szerint a használaton kívüli reptér kifutópályáján – vagyis forgalom elől elzárt területen – két autó gyorsulási versenyt tartott. A versenyzés során a BMW és a Renault összeütközött. A Renault-ban utazó 19 éves lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, az autót vezető fiatal férfi súlyosan megsérült. A BMW-ben is ketten ültek, ők könnyebb sérülésekkel megúszták a balesetet. A tragikus baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

 • Óriási botrány lesz - Valószínûleg túladagolták magukat a drogellenes zsaruk

  Vélhetõen kábítószer-túladagolás okozta a halálát két orosz drogellenes ügynöknek, akiknek a holttestét szerda reggel találták meg a szövetségi kábítószer-ellenes szolgálat egyik moszkvai irodájának pincéjében. Egyikükrõl késõbb a sajtó kiderítette, hogy egy korábbi befolyásos elnöki testõrparancsnok veje.

  Nevük elhallgatását kérõ források azt valószínûsítették, hogy a két fiatal hadnagy halálát drogtúladagolás okozta.

 • Felgyújtotta férje péniszét

  Három közös gyereket nevelt az Ausztráliában élõ perzsa házaspár. Most viszont a mamájuk miatt árvaházba kerülnek: apjuk meghalt, anyjukra sok év börtön vár.

  Féltékenységbõl ölt

  Rajini Narayan õrülten féltékeny volt férjére. Az Adelaide-ban élõ 44 éves nõ azt gondolta – joggal-e, nem tudni – hogy, férje, Satish félrelép. Amikor egyszer azt látta, hogy a férfi megölel egy idegen nõt, teljesen bekattant.

 • Kivéreztettek egy vemhes lovat Tompán

  Hasba szúrtak egy vemhes kancát egy tompai tanya melletti legelõn, az erõsen vérzõ ló az állatorvos szerint rengeteget szenvedett, mielõtt elpusztult. A Bács-Kiskun megyei rendõrök egyelõre még rongálás miatt indítottak eljárást, de az állatorvosi szakvélemény után valószínû, hogy az ügyet állatkínzásnak minõsítik.

  Állatkínzásért akár 2 év börtönbüntetés is kiszabható.

 • Drogháború Amerika kapujában

  A határ egyik oldalán erõszak, a másikon béke: a mexikói Juarez városát csak a keskeny Rio Grande és néhány határátkelõ választja el amerikai párjától, El Pasótól. Olyan közel vannak egymáshoz, hogy az amerikai polgármester az ablakából közvetlenül Juarez belvárosára lát rá. Más tekintetben azonban egy világ különíti el õket. A The New York Times helyszíni riportban számolt be arról, hogyan él egymás mellett a 600 ezer lakosú El Paso - amely az Egyesült Államok egyik legnyugodtabb városának számít -, és a másfél millió lakosú Juarez, ahol mindig kemény volt az élet, jó egy éve pedig éppenséggel a drogkartellek csataterévé vált.

 • Kész letölteni büntetését a leányfalui gázoló, Francis Ciarán Tobin

  Kész letölteni büntetését az ír állampolgárságú Francis Ciarán Tobin, aki 2000. április 9-én Leányfalun halálra gázolt két gyermeket – jelentette be Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes. Tobin azt kéri, hogy Budapest garantálja: kérelme esetén Írországban folytathassa Magyarországon megkezdett büntetésének letöltését – ismertette Navracsics Tibor. A magyar miniszterelnök-helyettes közölte: péntek délután már arról tájékoztatta ír kollégáját, személyesen garantálja, hogy ha Francis Ciarán Tobin Magyarországon megkezdi büntetését, kérelme esetén Írországban folytathatja a szabadságvesztés letöltését.

 • Millimétereken múlt a buszsofõr élete, amikor egy oszlop fúródott be a szélvédõn

  Durva balesetet örökített meg egy autóbusz biztonsági kamerája Kínában: a tömegközlekedési jármûbe a szélvédõn át fúródott be egy óriási oszlop, amely milliméterekkel kerülte el a sofõr fejét.

  Mao Zhihao Jiangshan környékén haladt a jármûvel, amikor a szélvédõn át drasztikus hirtelenséggel berobbant egy oszlop, amelyet nem sokkal korábban egy autóbaleset lazított meg. Óriási szerencséje volt a sofõrnek, ugyanis idõben észrevette és sikerült még elrántania a fejét a befúródó oszlop elõl.

 • Gyilkolni akart a szabolcsi Rambo

  Öt kést erõsített a karjaira és a lábaira, majd egy bárdot is magához egy férfi, és így indult el, hogy megölje a volt feleségét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ibrányban. Az asszony a három gyerekével menekült, a férfi a nõ segítségére érkezõ szomszédot sebesítette meg. Végül rendõrök gyûrték le.

  A férfi azt mondta, hogy azért akarta megölni volt feleségét, mert szerinte a nõ nem megfelelõen bánt közös gyermekükkel, õt pedig kisemmizte.

 • Összekaszabolták, majd a földön vonzolták az eladót

  Megtámadott három fiatalember egy szerb nõt egy kis étteremben, Belgrádban. Összevagdosták, megrugdosták, majd ide-oda vonszolták az asszonyt a földön.

  Elvitték a kevéske bevételt és mobilját.

  Úgy viharzott be három rabló az egyik belgrádi étterembe, hogy az ott dolgozó, 56 éves Stoja Suziænak ideje sem volt arra, hogy felfogja, mi történik körülötte.

 • Részeg sofõr vezette a szakadékba zuhant buszt

  Részeg sofõr okozott súlyos balesetet, melyben nyolcan életüket vesztették, 35-en pedig megsérültek Dél-Albániában 2010. november 8.-án hétfõn este. A túlélõk beszámolója szerint a vezetõ nemcsak ittas volt, hanem még telefonált is vezetés közben.

  Részeg sofõr okozott súlyos balesetet, melyben nyolcan életüket vesztették, 35-en pedig megsérültek Dél-Albániában hétfõn este.

  A túlélõk beszámolója szerint a vezetõ nemcsak ittas volt, hanem még telefonált is vezetés közben.

 • Telefont és pénzt vittek (BRFK) - körözés!

  A Budapesti Rendõr-fõkapitányság XI. kerületi Rendõrkapitánysága rablás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettesek ellen.

  A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen személyazonosságú elkövetõk 2010. november 30-án 23 óra 30 perc és 23 óra 45 perc közötti idõben a Budapest XI., Fülõke utcai villamosmegállóban megszólították, bántalmazták a sértettet, majd eltulajdonították mobiltelefonját, MP3 lejátszóját, készpénzét és iratait. Az egyik elkövetõrõl grafika készült.

 • Tüzet nyitott az amerikai politikusokra - egy nõt fejbe is talált

  Felébresztették a mesterséges kómából Gabrielle Giffords amerikai képviselõnõt, akit 2011. január 8.-án (szombaton) délután lõtt fejbe egy ámokfutó az Egyesült Államokban.

  Közben vádat emeltek a merénylô ellen.

  Phoenix városában állították bíróság elé azt a 22 éves fiatalembert, aki tüzet nyitott egy amerikai kongresszusi képviselõ utcai gyûlésén az arizonai Tucsonban. Jared Loughner közvetlen közelrõl lõtte fejbe Gabrielle Giffords képviselõnõt, majd válogatás nélkül tüzet nyitott a menekülõkre.

 • Egy lépcsőházban öltek meg egy idős asszonyt Tatabányán

  Egy lépcsőházban öltek meg egy idős asszonyt TatabányánIsmeretlen tettes támadta meg az idős asszonyt. Emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya ismeretlen tettes ellen, aki a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2014. március 26-án 10 óra körüli időben Tatabányán, egy Komáromi úti lépcsőházban leszúrt egy 85 éves asszonyt, aki a helyszínen életét vesztette. Az eset részletei egyelőre tisztázatlanok, a rendőrség ezért a lakosság segítségét kéri a gyilkosság kiderítésével kapcsolatosan.

 • Csak a 6 éves gyermek élte túl a balesetet

  Csak a 6 éves gyermek élte túl a balesetetNégyen haltak meg egy frontális balesetben Kaposvár mellett. Az egyik kocsiban balatoni nyaralásból hazafelé tartó család ült. A nagymama, a nagypapa és az anyuka azonnal meghalt. A hat éves kisgyerek súlyosan megsérült. A másik kocsit egy 19 éves fiú vezette. Ő is meghalt. Mind a két autó, szinte a felismerhetetlenségig összetört. A nyaralásból hazafelé tartó család már csak 50 km-re volt otthonától, amikor a baleset történt. A 19 éves fiú valószínűleg túl gyorsan hajtott be a kanyarba és elvesztette uralmát az autó fölött, amely átment a szembejövő sávba.

 • Tragédia - szarvastehén ugrott a busz elé

  Egy ember meghalt, harminc pedig megsérült, amikor szarvastehén csapódott egy távolsági busz sofõrfülkéjébe. F. Gábor akkor vesztette életét, amikor menteni próbálta az árokba boruló buszt.

  Mint minden reggel, 2011 szeptember 5.-én hétfõ hajnalban is munkába indultak a Salgótarjánból Budapestre tartó busz utasai.

  A jármû azonban Jobbágyinál nem jutott tovább: a 20-as kilométerkõnél egy hatalmas szarvastehén ugrott a busz elé, majd becsapódott a sofõrfülkébe.

 • Rendõröké a lottóötös

  Magyarország - Jó helyre kerül a közel 2,2 milliárdos lottóötös-fõnyeremény!

  Évek óta kergették a szerencséjüket azok az egyenruhások, akik szombaton megnyerték Magyarország hatodik legnagyobb lottónyereményét. A barátoknál már szokássá vált, hogy minden héten tizenketten összeálltak és kitöltöttek egy-egy szelvényt az álom­összeg reményé­ben. A tucatnyi rendõrnek most legmerészebb álma vált valóra - megnyerték az óriási összeget, a 2 milliárd 189 millió 49 ezer 755 forintot.

 • Felszámolták a budai prosti tanyát

  Bordélyházban tartott razziát a rendõrség Budapesten: a kéjüzletet két nõ és két férfi vitte, õket a bíróság már elõzetes letartóztatásba helyezte. Emellett kábítószereket is találtak a kvartettnél.

  A rendelkezésre álló adatok alapján a 38 éves, A. L. monogramú nõ és társai a fõváros XI. kerületében ingatlant béreltek, amelyet éjszakai klubként mûködtettek. - A „vállalkozásban” táncosnõk és prostituáltak dolgoztak, akiket a vendégek italra hívhattak meg, illetve a hölgyek pénzért privát táncot adtak elõ.

 • Diósdi maffiaper - egy életfogytiglan, 30 letöltendõ szabadságvesztés - képekkel!

  A diósdi maffiaper 41 vádlottja közül mintegy 30-at ítélt letöltendõ szabadságvesztésre az elsõfokú ítéletében a Pest Megyei Bíróság, egy ember kapott életfogytiglant.

  A vádlottak közül egyet ítélt életfogytig tartó szabadságvesztésre a bíróság, további nyolc vádlott kapott tíz év vagy annál hosszabb idõtartamú szabadságvesztést. A letöltendõ szabadságvesztésre ítélt vádlottak közül tucatnyinak csak néhány hónapra kell büntetés-végrehajtási intézetbe vonulnia, mert az elõzetes letartóztatás során büntetésük jelentõs részét letöltötték.

 • Akció a közterületi prostitúció ellen (Nyíregyháza)

  Szombat este a Nyíregyházi Rendõrkapitányság tartott akciót a közterületi prostitúció visszaszorítására. A Fekésházi Szabolcs r. százados által vezetett ellenõrzés során öt utcalányt állítottak elõ a déli városrészbõl és a 4-es fõút mellõl.

  Egyiküket egy kuncsaftja autójában érték in flagranti. A férfit húszezer forint helyszíni bírsággal sújtották a szexuális szolgáltatás elfogadásáért. A prostituáltak közül kettõt õrizetbe vettek. Ketten még nem töltötték be tizennyolcadik életévüket, ellenük szabadlábon hagyásuk mellett indult szabálysértési eljárás tiltott kéjelgés miatt.

 • Gyomrában csempészte a kokaint

  Több mint egy kilogrammnyi kokainnal a gyomrában próbált Magyarországra jutni egy nigériai férfi a napokban. A vámosok azonban még a reptéren elkapták. A kórházban 82 darab, kábítószert tartalmazó kapszula került elõ a férfi gyomrából: mindben kokain volt. A külföldit õrizetbe vették, a bíróság már elõzetes letartóztatásba helyezte.

  Egy zacskóba gyûjtötték össze a vámosok a kokainnal töltött kapszulákat. Csaknem egy kilogrammnyi kábítószert találtak, több mint húszmillió forint értékben.

kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%