2020.11.30. - András, Andor

Télapók fegyverben!

Télapók fegyverben!
Hamarosan megérkezik a Télapó, ám ennek több moszkvai állampolgár nem kifejezetten örül. Mint az világszerte szokás, az orosz Mikulás idén is meglepetéseket tartogat. Nos, Moszkvában nem elsõsorban a puttony bõséges tartalma miatt, sokkal inkább azért, mert alaposan feladják a leckét a rendõrségnek.

Több bejelentés is érkezett, amelyekbõl kiderült, hogy az orosz fõváros metróállomásainak környékén olyan Télapók jelentek meg, akik fõként a magányosan várakozó embereket támadták meg.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%
Rendre kocsival érkeztek a jelmezbe öltözött fegyveres rablók. Kipattantak az autóból, pisztolyt, kést kaptak elõ, és villámgyorsan kirabolták a járókelõket. Rengeteg készpénz és ékszer került a puttonyba.

Bár az elsõ riadt jelzések után a rendõrség valóságos hajtóvadászatot indított utánuk, mást nem leltek, mint elhagyatott helyen parkoló kocsit, amelyben az erõszakos, tolvaj Télapók által levetett piros kabátok és kucsmák hevertek.

A helyzet alapvetõen nem javult, mert a következõ napon friss utcai markecolásról érkeztek állampolgári bejelentések. A jelek szerint szervezett bûnbanda szedi áldozatait.