rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Kiállítással a diszkóbalesetek ellen

 • Share on Tumblr

  Budapest - A diszkóbalesetek megelõzése érdekében a fiatalokhoz és szüleikhez szóló kiállítás nyílt a Nyugati téri aluljáróban.

  Az egyik plakátokon tizen-huszonéves fiatalok mesélnek arról, hogy túléltek egy balesetet. Egy másikon arról számolnak be, hogy ismerõsük, barátjuk ivott a szórakozóhelyen, ennek ellenére utána kocsiba szállt, egy fának hajtott és ma tolószékben ül.

  A harmadik táblán motoros balesetekrõl készült fotók láthatók, míg egy másik kiállított táblán az elrettentõ baleseti statisztikákat tüntették fel.

  Évente körülbelül kétszázan szenvednek diszkóbalesetet. A rendõrség célja, hogy minél többen lássák a plakátokat, vegyenek magukhoz szórólapokat és okuljanak az elrettentõ példákból - mondta a kiállítás megnyitóján Bencze József országos rendõrfõkapitány.

  A diszkóbaleset kifejezést a média találta ki azokra az eseményekre, amelyekben a fiatalok a diszkóból hazafelé mennek és közlekedési balesetet szenvednek. A rendõrség azokat a tragédiákat sorolja ebbe a kategóriába, amelyek péntek és szombat éjjel következnek be, az áldozatok pedig olyan fiatalok, akiknek a vérében alkoholt vagy kábítószert találnak és útvonaluk kötõdik egy-egy szórakozóhelyhez.

  "Ezek a fiatalok 17 és 25 év közöttiek, akiknek nincsenek élettapasztalataik, nem tudják, hogyan kezeljék a diszkóban a társaságot és vannak közöttük olyanok, akik nem is fogyasztanak alkoholt, hanem csak a zenének a hatására nem tudnak átállni egy nyugodtabb, lassúbb közlekedési módra és ugyanúgy száguldoznak, mint ahogy a zene ritmusa ezt megkövetelte" - mondta a távirati irodának Komáromi Endre rendõrezredes, az Országos Rendõr-fõkapitányság Közlekedésrendészeti Fõosztályának vezetõje.

  A rendõrség "zéró tolerancia" programjának köszönhetõen 2008 elsõ három hónapjában jelentõsen javultak a baleseti statisztikák. A halálos balesetek száma 37 százalékkal, a súlyos sérüléssel járó balesetek száma 16 százalékkal, a könnyû sérüléssel járó baleseteké öt százalékkal, az alkoholfogyasztással összefüggõ balesetek száma 33,4 százalékkal, a gyorshajtás miatt bekövetkezett balesetek száma pedig 5,4 százalékkal csökkent a 2007-hez viszonyítva - sorolta az adatokat Bencze József.

  Az országos rendõrfõkapitány hozzátette: a kedvezõ tendenciák ellenére mégsem dõlhetnek hátra. Ha az elsõ hónapban tapasztalt javulás tovább folytatódik, akkor is majdnem nyolcszázan vesztik életüket idén, több mint hétezren szenvednek súlyos sérüléssel és több mint 18 ezren könnyebb sérüléssel járó balesetet.

  A fiatalokat érintõ téma mellé állt Lola és Tóth Gabi. Mindkét énekesnõ részt vett a kiállítás megnyitóján és arról beszélt, hogy soha nem ülne autóba ittasan és ezt tanácsolja kortársainak is.

  A kiállítás három napon át látható a Nyugati téri aluljáróban, utána Kecskeméten mutatják be, majd minden megyében kiállítják többnyire a megyeszékhelyeken.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Tolvajokat fogtak az EFOTT-on

  Tolvajokat fogtak a rendõrök az egyik legnagyobb hallgatói rendezvénynek számító EFOTT dunaújvárosi helyszínén, a két férfi három hátizsákra való tárgyat lopkodott össze a fesztiválozóktól.

  A Fejér megyei város járõrei péntekrõl szombatra virradó éjszaka, hajnali két órakor fogtak el két - 37 illetve 29 éves - budapesti lakost, akik a gyanú szerint a Szalki-szigeten tartott rendezvény területén követtek el vagyon elleni bûncselekményeket.

 • Kirabolták villájában a McDonald's egyik örökösét

  Kirabolták és megtámadták dél-franciaországi villájában Geoffrey McDonaldot, a gyorsétteremlánc egyik örökösét.

 • Kizuhant a vonatból

  Kedden reggel Császárszállási közelében, a nyílt vasúti pályán egy férfi holttestét találták. A Nyíregyházi Rendõrkapitányság helyszíni szemléjének elsõdleges adatai szerint a 41 éves vasúti dolgozó egy vonatból zuhant ki- egyelõre tisztázatlan körülmények között.

 • Hasba szúrta 50 éves élettársát

  Emberölés kísérlete miatt õrizetbe vettek egy 51 éves gyõri nõt, mert megszúrta 50 éves élettársát, aki életveszélyesen megsérült - közölte a rendõrség szombaton.

 • Tajtrészegen ütötték egymást

  Egymást ütötte-verte három részeg férfi vasárnap hajnalban a pécsi belvárosban.

 • Lába kelt a milliós konténernek (Nyíregyháza)

  A Nyíregyházi Rendõrkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya nagyobb értékre elkövetett csalás megalapozott gyanújával folytat eljárást.

  Ez év áprilisában egy irodakonténert bérelt ki valaki Nyíregyházáról. A bérlõ az egyhavi bérleti díjat és az óvadékot fizette ki, majd ismeretlen helyre (vélhetõen Kisvárda környékére) szállította az egymillió forint nettó értékû konténert, azóta nem elérhetõ.

 • Csónakból ugrott a vízbe fürdõzni - búvárok találták meg a holttestét

  Az esti órákban találták meg a búvárok annak a férfinak a holttestét, aki szombaton délután merült el a Hármas-Körösben, miután kiugrott csónakjából fürdõzni.

 • Halálos áramütés ért egy munkást

  Újfehértón a középkorú férfi egy elektromos légvezetékhez ért hozzá, a kiérkezõ mentõk sem tudták megmenteni az életét.

  A középkorú nagykállói férfi akkor vesztette életét, amikor talajvíz-szivattyúzásához használt csöveket távolítottak el a földbõl és egy vascsõvel hozzáért a munkaterület fölött húzódó elektromos légvezetékhez.

 • Meglõttek egy gyermeket Lõrinciben

  Életveszélyes sérülést szenvedett az a gyermek, akit egy nagyobb fiú lõtt meg a Heves megyei Lõrinciben.

 • Gyorsétteremben végzett önkielégítést egy nõ

  Barátja filmre vette azt a nõt, aki egy hamburgi McDonald’s vendéglõben egy vibrátorral kezdett játszani. A jelenetet több vendég is végignézte.

 • Öngyújtógáztól halt meg egy 16 éves fiú

  A csongrádi fiatalember a barátjával szipuzott, de amikor rosszul lett és összeesett már egyedül volt.

 • Iskolatársát bérelte fel anyja megölésére

  Az amerikai Texas államban egy tinédzser felbérelte diáktársát, hogy ölje meg édesanyját, mert az túl szigorúan bánt vele - jelentette be szerdán Houston rendõrsége. A nõt halálra szurkálták. A hatóságok szerint mindkét fiatal beismerte tettét.

 • Könnygázzal árasztották el az iskolát

  Valószínûleg könnygáztól lett rosszul több mint ötven diák kedden egy német szakközépiskolában. A Wiesbadenben található intézményt kiürítették az eset után. Egyelõre nem tudni, hogy kik fújták szét a gázt, illetve pontosan milyen vegyi anyagról van szó. A rendõrség nyomozást indított az ügyben.

 • Defekt okozott balesetet az autópályán

  Könnyû sérülésekkel úszta meg a balesetet szerda hajnali kettõ órakor annak a román személygépkocsinak az utasa, amely haladása közben kapott defektet.

 • Hamisított forgalmi engedéllyel kapták el

  Nem lankadt a kiszombori határrendészek figyelme október 9.-én sem, hamis mûszaki érvényesítõ címkét fogtak egy román állampolgárnál a reggeli órákban.

 • Támadtak a fekete csuklyások

  Kiraboltak két férfit Budapesten a XI. kerületi Etele úton, egy pénzintézet mögötti parkolóban hétfõ délelõtt - közölte a Budapesti Rendõr-fõkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese az MTI-vel. A két férfi egy fõvárosi cég nevében pénzt vett fel a pénzintézettõl, miután elhagyták az épületet két fekete csuklyás ember megtámadta õket.

 • Nem is a bérlõé a hétéves fõvárosi holttest!

  Valószínûleg nem a lakás bérlõjének holttestét találták meg kedden a II. kerületi önkormányzat dolgozói Budapesten, a Lövõház utcában - közölte a helyi önkormányzat szerdán.

 • Bordélyházat számoltak fel Tolna megyében

  Akár tucatnyi prostituált is dolgozhatott azon az örömtanyán, amelyen a közelmúltban ütöttek rajta a rendõrök Tolna megyében. Az ügyben jelenleg négy ember van elõzetes letartóztatásban, s a nyomozók kiterjesztették a vizsgálatokat két gazdasági társaságra is.

 • Véletlenül lőtte fejbe nevelőapja a kilenc éves kislányát

  Borzalmas balesetben vesztette életét egy amerikai gyerek. Nevelőapja éles fegyverrel gyakorlatozott, mikor véletlenül fejbe lőtte a kislányt. A bíróság tárgyalja a 32 éves Joseph Wolters ügyét, aki brutális módon, önhibáján kívül megölte kilencéves nevelt gyerekét.

 • Ittasan okozott balesetet, majd továbbhajtott egy teherautó söfõr

  Ittasan okozott balesetet egy teherautó sofõr tegnap délután. A MAN típusú jármûvel Bábonymegyerrõl Tab irányába közlekedett, amikor a szembejövõ sávban szabályosan haladó Suzukinak ütközött.