rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Uzsorás házaspár került elõzetesbe

 • Share on Tumblr

  Elõzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a házaspárt, akik a gyanú szerint veréssel, fenyegetésekkel vették el ,,ügyfeleiktõl" a soha meg nem szûnõ kölcsönök kamatait Sátoraljaújhelyen és környékén.

  A zempléni város nyomozói az elmúlt idõszakban több olyan információhoz és bizonyítékhoz jutottak, melyek azt igazolták, hogy egy házaspár hosszabb ideje foglalkozik uzsorakölcsönök nyújtásával, illetve több környékbeli családot tartanak rettegésben folytatólagosan elkövetett zsarolásokkal és súlyos fenyegetésekkel. Egy családanya például 120 ezer forintot kért tõlük kölcsön, amit idõben megadott, ám a hitelezõk a jogtalanul követelt kamatokra hivatkozva újabb és újabb pénzösszegekre tartottak igényt. A brutális ,,figyelmeztetések" sorában eset olyan is szerepelt, amikor az éjszaka kellõs közepén törték rá a háza ajtaját - ezek hatására a sértett többszörösen visszafizette a kölcsönt, de a zaklatásoknak mégsem szakadt végük. Akadt olyan sértett is, aki már három éve fizetett egy korábban kölcsönkért, tízezres összeg ,,kamatait", mástól a bankkártyáját vették el, hogy ha pénz érkezne rá, azonnal lehívhassák.

  A gyanúsítottaknál tartott rajtaütés során a nyomozók egyebek közt lefoglaltak egy bankkártyát, illetve egy olyan füzetet is, amelyben adósok nevei, és különbözõ pénzösszegek szerepeltek. A házaspár elfogása után a Sátoraljaújhelyi Rendõrkapitányság elõterjesztést tett az elõzetes letartóztatásukra is, amit a bíróság a mai napon elrendelt.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Magyar emberrablók Dél-Afrikában - Vádemelést javasol az NNI

  Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a nemzeti Nyomozó Iroda azokkal a magyar állampolgárokkal szemben, akik a gyanú szerint elrabolták és fogva tartották egy honfitársukat Dél-Afrikában. A 2007 tavaszán történt bûncselekmény három gyanúsítottját pár nap alatt elfogták az ottani hatóságok, de késõbb kiengedték õket, így most csak kettejük ellen emelhet vádat az eljáró ügyészség.

 • Tragédiával végzõdött a tengeri menekülés

  Csaknem két héten át sodródott a tengeren egy csoport dominikai hajótörött, s az utazást csak ketten élték túl, 49-en meghaltak közülük - jelentette be a dominikai haditengerészet.

 • Halálos gázolás a Rókusi pályaudvarnál

  Halálra gázolt egy férfit a Szegedre tartó személyvonat Szegeden a Rókusi pályaudvar elõtt.

 • Banki törzsrabló

  Feladta magát egy amerikai bank törzsrablója, miután négyszer zsákmányolt pénzt ugyanabból az Indiana állambeli fiókból.

 • Anyatejével támadt rendõrre

  Hatóság elleni támadás címén emeltek vádat az Egyesült Államokban egy nõre, aki anyatejet spriccelt a keblébõl egy rendõrre.

 • Betörést jelentett az áramtolvaj (Méhtelek)

  A Fehérgyarmati Rendõrkapitányságra jelentette be pénteken egy méhteleki féri, hogy betörtek házába és elloptak néhány DVD és CD lemezt, valamint egy átjátszó kábelt, összesen ötezer forint értékben. A helyszínelõ rendõrök megállapították, hogy a lakáshoz tartozó villanyóra ki van iktatva, valamint szigeteletlen vezetékkel a szomszédoknak szolgáltatnak illetéktelenül áramot.

 • Elrabolták a võlegényt, hogy elmaradjon az esküvõ

  Férjhez akart menni titkos szerelméhez egy 20 éves indiai származású, Angliában élõ lány. A család, hogy megakadályozza a frigyet, elrabolta a võlegényt.

 • 16 év után feladta magát a gyilkos

  A rendõrök már rég feladták a küzdelmet, hogy valaha megtalálják egy 16 évvel ezelõtti gyilkosság elkövetõjét, az akták is hosszú évek óta lezárva hevertek a megoldatlan ügyek polcán.

 • Állásra jelentkezett, de futott

  Omaha (Nebraska állam) - Elõbb állásra jelentkezett egy étteremben, aztán inkább kirabolta a vendéglõt egy férfi az Egyesült Államokban.

  Az illetõ szabályosan elkezdte kitölteni a szükséges ûrlapokat, de nem fejezte be, hanem kést rántott elõ és a bevétel átadását követelte. Megkapta, mire elrohant.

 • Összeomlott egy gyalogoshíd a függetlenség napján rendezett tûzijáték nézõi alatt

  Legkevesebb 25 ember sérült meg az amerikai Indiana államban, amikor összeomlott egy híd a függetlenség napjának tiszteletére rendezett esti tûzijáték nézõi alatt. Az amerikai hatóságok vasárnapi közleménye szerint a baleset Merrilville városi parkjának taván történt, ahol az összeomlott gyalogoshídról körülbelül 50-en eshettek a vízbe.

 • Korrupt adóellenõr akadt horogra

  Salgótarjánban õrizetbe vették az adóhatóság egyik fõosztályvezetõjét, aki vállalkozóktól több millió forintot fogadott el annak fejében, hogy az érintettek elkerüljék az adóügyi felelõsségre vonást.

 • Savat öntött a járókelõkre

  11 embert megsebesített az a támadó, aki savat öntött a járókelõkre Hongkong egyik zsúfolt bevásárlóutcájában. Az áldozatok közül ketten az arcukon szenvedtek sérüléseket.

 • Farönkök lepték el az utat

  Balesettel indult a szerda délelőtt. Egy teherautós megcsúszott a 6801-es úton, elvesztette uralmát az autó fölött és a vontatmánya az árokban kötött ki.

 • Interneten adta el gyermekét - késõbb a vevõket emberkereskedelemmel vádolta meg

  A 22 éves kínai Lu miután feleségével megromlott a kapcsolata és elváltak, úgy döntött nincs sem ideje, sem pénze a két éves gyermeket egyedül felnevelni, ezért az interneten hirdetést adott fel, hogy eladná gyermekét.

 • Oszlopnak ment a lopott autóval - még a gázvezetéket is megrongálta

  Ukrajnában kora hajnalban ellopták egy vállalkozó Mercedes Sprinter márkájú kisbuszát

 • Üzérkedni akartak az Oscar-gála jegyeivel

  Los Angeles - Beperelte az Amerikai Filmakadémia (AMPAS) azt az arizonai céget, amely jegyeket ajánlott az idei Oscar-gálára.

  Az akadémia jogi képviselõi hétfõn nyújtottak be keresetet egy Los Angeles-i szövetségi bíróságra, hogy megakadályozzák a phoenixi központú McMurry Inc. vállalkozást a törvénytelen jegyeladásban.

 • A Cobra lépett közbe egy ausztriai családi tragédiánál

  Bécs - A Cobra rendõri különítmény kommandósainak kellett közbeavatkozniuk vasárnap este egy ausztriai településen, ahol egy részeg férfi bántalmazta, majd azzal fenyegette meg az anyját, hogy megöli.

  Az illetõrõl utólag kiderült, hogy veszélyes bûnözõ, akit - a helyi rendõrség közlése szerint - korábban hatévi felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek háromszori emberölési kísérlet miatt. A bûncselekményeket Magyarországon tervezte végrehajtani.

 • Eb ura fakó

  "Ki mit talál, azé" alapon pénzt követelt egy férfi szomszédja kutyájáért az Egyesült Államokban.

 • Vandálok verték szét a kálvária stációit

  A rábakethelyi templom– és temetõkertben szétverték a kálvária stációit, darabokra hullottak az üvegfestmények.

 • Brutálisan megverte a kisebb társait egy 9 éves kisfiú

  Brutálisan megverte a kisebb - köztük alig egy éves – társait egy 9 éves kisfiú a napköziben. A gyerek kihasználta, amíg nem néznek oda a gyermekfelügyelõk: ütötte, rúgta, harapta, szabályosan kínozta a kicsiket.