rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Uzsorás házaspár került elõzetesbe

 • Share on Tumblr

  Elõzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a házaspárt, akik a gyanú szerint veréssel, fenyegetésekkel vették el ,,ügyfeleiktõl" a soha meg nem szûnõ kölcsönök kamatait Sátoraljaújhelyen és környékén.

  A zempléni város nyomozói az elmúlt idõszakban több olyan információhoz és bizonyítékhoz jutottak, melyek azt igazolták, hogy egy házaspár hosszabb ideje foglalkozik uzsorakölcsönök nyújtásával, illetve több környékbeli családot tartanak rettegésben folytatólagosan elkövetett zsarolásokkal és súlyos fenyegetésekkel. Egy családanya például 120 ezer forintot kért tõlük kölcsön, amit idõben megadott, ám a hitelezõk a jogtalanul követelt kamatokra hivatkozva újabb és újabb pénzösszegekre tartottak igényt. A brutális ,,figyelmeztetések" sorában eset olyan is szerepelt, amikor az éjszaka kellõs közepén törték rá a háza ajtaját - ezek hatására a sértett többszörösen visszafizette a kölcsönt, de a zaklatásoknak mégsem szakadt végük. Akadt olyan sértett is, aki már három éve fizetett egy korábban kölcsönkért, tízezres összeg ,,kamatait", mástól a bankkártyáját vették el, hogy ha pénz érkezne rá, azonnal lehívhassák.

  A gyanúsítottaknál tartott rajtaütés során a nyomozók egyebek közt lefoglaltak egy bankkártyát, illetve egy olyan füzetet is, amelyben adósok nevei, és különbözõ pénzösszegek szerepeltek. A házaspár elfogása után a Sátoraljaújhelyi Rendõrkapitányság elõterjesztést tett az elõzetes letartóztatásukra is, amit a bíróság a mai napon elrendelt.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások