rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Kaiser nem bûnös a móri bankrablásban

 • Share on Tumblr

  Nem bûnös Kaiser Ede a 2002. májusában elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelõ móri mészárlásban: így döntött ma a Fõvárosi Bíróság az ügy perújítási eljárásában. Kaiser ettõl függetlenül nem szabadulhat: egyéb bûncselekményei miatt ugyanis 18 év fegyházra ítélte õt a bíróság.

  Mint ismert, a 2002. május 9-i, nyolc halálos áldozatot követelõ móri bankrablás után a rendõrség elõször két másik férfit nevezett meg feltételezett elkövetõként, majd két héttel késõbb bejelentették, hogy Kaiser Edét és Hajdú Lászlót tartják a lehetséges elkövetõknek. Kaisert ez alapján a Fõvárosi Ítélõtábla 2005 októberében jogerõsen bûnösnek is mondta ki az ügyben, amiért tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést kapott. Társa, Hajdú esetében a táblabíróság új eljárást rendelt el, ebben elsõ fokon felmentették a móri vádpont alól, de más bûncselekmények miatt 17 év szabadságvesztést kapott.

  A Nemzeti Nyomozó Iroda 2007-ben jelentette be, hogy a tatabányai Nagy Lászlót és Weiszdorn Róbertet gyanúsították meg a móri bûncselekménnyel. Nagy azóta az elõzetes letartóztatásban öngyilkos lett, Weiszdorn ügyében pedig egyelõre csak elsõ fokú, nem jogerõs ítélet született. Weiszdornék õrizetbe vétele után Kaiser Ede védõje egybõl kezdeményezte a perújrafelvételt, melynek tárgyalása tavaly kezdõdött el. Ezen az ügyészség azt kérte a bíróságtól, hogy mondja ki: nem Kaiser követte el a bûncselekményt. A bíróság a mai ítélethirdetésen helyt adott az ügyészi indítványnak és kimondta, hogy nem Kaiser volt a móri bankfiók mészárosa. A férfi azonban nem kerül szabadlábra, mert a perújítási eljárásban más bûncselekményekkel is vádolták, illetve jelenleg is a korábban kiszabott szabadságvesztéseit tölti.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Tolvajokat fogtak az EFOTT-on

  Tolvajokat fogtak a rendõrök az egyik legnagyobb hallgatói rendezvénynek számító EFOTT dunaújvárosi helyszínén, a két férfi három hátizsákra való tárgyat lopkodott össze a fesztiválozóktól.

  A Fejér megyei város járõrei péntekrõl szombatra virradó éjszaka, hajnali két órakor fogtak el két - 37 illetve 29 éves - budapesti lakost, akik a gyanú szerint a Szalki-szigeten tartott rendezvény területén követtek el vagyon elleni bûncselekményeket.

 • Motorbaleset az M7-en

  Balesetet szenvedett egy motoros és az utasa az M7-es autópálya Balaton felé vezetõ sávjának Baracska és Martonvásár közötti szakaszán, mindketten könnyebben megsérültek.

 • Vádat emeltek a tanárverõ diák ellen

  Vádat emeltek azon újpesti diák ellen, aki megverte tanárát. Vádemelési javaslatot megküldte a Budapesti Rendõr-fõkapitányság a Fõvárosi Fõügyészségnek - közölte a rendõrség.

  A BRFK tájékoztatása szerint a fiatalkorú fiút közfeladatot ellátó személy elleni erõszak elkövetésével gyanúsítják, az iratokat vádemelési javaslattal továbbították a fõügyészségnek.

  A diák március elején bántalmazta tanárát, ezt követõen Derce Tamás, Újpest polgármestere valamennyi kerületi önkormányzati iskolából kitiltotta a 15 éves fiút.

 • Világháborús lövedék miatt harminc lakóházat ürítettek ki

  Mintegy harminc lakóházat kell kiüríteni a Fejér megyei Börgöndpusztán talált, vélhetõen második világháborús tüzérségi lövedék miatt.

 • Brutális! Késelés után öngyilkos lett - robbanószert tett a szájába

  Megszurkálta élettársát, majd fölrobbantotta magát egy férfi Pécs kertvárosi részében, egy tízemeletes panellakás elsõ emeletén.

 • Tartsuk be a sebességkorlátokat, mert könnyen emberéletekbe kerülhet - videó

  Tartsuk be a sebességkorlátokat, mert könnyen emberéletekbe kerülhet - videóÉszak-Írországban hatalmas kampány indult a gyorshajtás ellen, hiszen 2000 óta 28 gyerek halt meg csak amiatt, mert valaki nem tudta betartani a gyorsasági határokat. A sokkoló reklám csupán fel szeretné hívni a figyelmet a veszélyekre. Az egy perces reklámban azt láthatjuk, hogy a gyerekek reggel bemennek a suliba, majd kirándulni készülnek. Nagyon jól érzik magukat, ám fogalmuk sincs arról, hogy mindeközben egy férfi elkésik a munkahelyéről. Ennek eredményeképpen iszonyatosan gyorsan vezet és egy pillanat alatt elveszíti a kontrollt a kocsi felett.

 • Életveszélyes pilóta

  Hamis engedélyekkel vezetett utasszállító gépeket több mint 10 éven keresztül egy svéd pilóta. A férfit az amszterdami repülõtéren tartóztatták le.

 • Késelésig fajult a szóváltás

  Előzetes szóváltást követően egy késsel megszúrta ismerősét egy szegedi férfi. A bántalmazás következtében a sértett súlyosan sérült.

 • Leszúrta volt barátját egy 17 éves lány

  Leszúrta három évvel idõsebb barátját egy 17 éves lány Temes megyében, mivel az elhagyta. Három nappal a szakítás után békülésért könyörgött a fiúnak, a visszautasítást már nem bírta elviselni, és egy késsel mellkason szúrta volt barátját.

 • Óvatosságra int a közlekedésben a Katasztrófavédelem

  Az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság az elõzõ nagy havazás tapasztalatai alapján ismét arra számít, hogy az érintett területeken megnõ a koccanásos balesetek, az árokba csúszó és a hóban elakadó jármûvek száma. Ezért azt kérik, hogy - elsõsorban Nyugat-Dunántúlon - mindenki fokozott figyelemmel közlekedjen.

 • Ehhez mit szólnak? Agyonlõtte saját pedofil fiát!

  Hároméves lány molesztálásáért agyonlõtte 15 éves fiát egy férfi az Egyesült Államokban.

 • Autóbusz és személyautó ütközött Egernél

  Autóbusz és személyautó ütközött össze, az autó vezetõje a helyszínen életét vesztette.

 • Két kamion ütközött össze M0-on

  Két kamion összeütközött az M0-s autóút M5-ös autópálya felé vezetõ oldalán délelõtt. Senki sem sérült meg, de a környéken nagy volt a torlódás.

 • Lefeküdt az útra, soha többet nem kelt fel onnan

  A helyszínen életét vesztette az a fiatalember, akin egy személyautó hajtott keresztül Békéscsaba határában.

 • Család autójában fuvarozták a drogot

  Õrizetbe vette a rendõrség azt a családfõt, akinek autójában több kilónyi kábítószert találtak Bátyán.

 • Késsel támadt a taxisra a 19 éves fiú

  Taxisofõrre támadt egy 19 éves szlovák fiatalember. Elõbb fojtogatni kezdte, majd megvágta a nyakán az 50 éves sofõrt.

 • Halálos gázolás Hernádnémetiben

  A kórházban meghalt az a férfi, akit Hernádnémetiben egy gyalogátkelõhelyen gázolt el egy kisteherautó hétfõn.

 • Repcebála kapott lángra Beleden

  Félezer repcebála kapott lángra az éjjel a Gyõr-Moson-Sopron megyei Beleden, egy telephelyen.

 • Besurranásnak indult, rablás lett belõle

  Négy hónap után fogták el a rendõrök azt a férfit, aki a gyanú szerint még a nyáron rabolt ki egy idõs asszonyt Szegeden.

 • Témazáró helyett lopni mentek

  Lopáson értek tettek két középiskolás lányt egy pécsi áruházban a biztonsági õrök.