rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Kaiser nem bûnös a móri bankrablásban

 • Share on Tumblr

  Nem bûnös Kaiser Ede a 2002. májusában elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelõ móri mészárlásban: így döntött ma a Fõvárosi Bíróság az ügy perújítási eljárásában. Kaiser ettõl függetlenül nem szabadulhat: egyéb bûncselekményei miatt ugyanis 18 év fegyházra ítélte õt a bíróság.

  Mint ismert, a 2002. május 9-i, nyolc halálos áldozatot követelõ móri bankrablás után a rendõrség elõször két másik férfit nevezett meg feltételezett elkövetõként, majd két héttel késõbb bejelentették, hogy Kaiser Edét és Hajdú Lászlót tartják a lehetséges elkövetõknek. Kaisert ez alapján a Fõvárosi Ítélõtábla 2005 októberében jogerõsen bûnösnek is mondta ki az ügyben, amiért tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést kapott. Társa, Hajdú esetében a táblabíróság új eljárást rendelt el, ebben elsõ fokon felmentették a móri vádpont alól, de más bûncselekmények miatt 17 év szabadságvesztést kapott.

  A Nemzeti Nyomozó Iroda 2007-ben jelentette be, hogy a tatabányai Nagy Lászlót és Weiszdorn Róbertet gyanúsították meg a móri bûncselekménnyel. Nagy azóta az elõzetes letartóztatásban öngyilkos lett, Weiszdorn ügyében pedig egyelõre csak elsõ fokú, nem jogerõs ítélet született. Weiszdornék õrizetbe vétele után Kaiser Ede védõje egybõl kezdeményezte a perújrafelvételt, melynek tárgyalása tavaly kezdõdött el. Ezen az ügyészség azt kérte a bíróságtól, hogy mondja ki: nem Kaiser követte el a bûncselekményt. A bíróság a mai ítélethirdetésen helyt adott az ügyészi indítványnak és kimondta, hogy nem Kaiser volt a móri bankfiók mészárosa. A férfi azonban nem kerül szabadlábra, mert a perújítási eljárásban más bûncselekményekkel is vádolták, illetve jelenleg is a korábban kiszabott szabadságvesztéseit tölti.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Strandon lopott kulccsal fosztották ki a lakást

  Strandon lopott kulccsal fosztott ki egy lakást egy egyelõre ismeretlen tolvaj Pécsett.

 • Lopásgátlóval a húsbolti szarkák ellen

  London - Már a kiváló minõségû húsokat is lopásgátló szerkezettel látják el a brit kiskereskedõk, számolván azzal, hogy a gazdasági világválság hatására egyre inkább elszaporodnak a bolti szarkák.

  "A kereskedõk felkészülnek arra, hogy rohamosan növekszik a lopások száma, és bûnmegelõzõ módszerekhez folyamodnak, mint például elektronikus lopásgátló szerkezettel látják el a drága húsokat" - közölte hétfõn Stephen Robertson.

 • Kapj pénzt! Kezû és fejiratú rabló

  Pénzszerzõ fejirata és kezei tetoválása buktatott le egy rablót az Egyesült Államokban.

 • Ittasan törte össze anyja autóját egy fiatalember

  Ittasan törte össze édesanyja autóját egy fiatalember Hódmezõvásárhelyen. A balesetben négy utasa és õ maga is megsérült.

 • Reptéri futószalagon halt szörnyet egy 5 hónapos kisfiú

  Életét vesztette egy 5 hónapos kisfiú a spanyolországi Alicante-Elche légi kikötőben. Anyja a túlméretes poggyászok futószalagjára helyezte a gyerekhordozóban lévő csöppséget, és egy kis időre otthagyta.

 • Vádat emeltek a közúti balesetet okozó buszsofõr ellen

  Maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan elkövetésének vétsége miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Fõügyészség a februári bakonyi buszbaleset sofõrjével szemben.

 • Kalózok elraboltak tíz olajmunkást kameruni vizeken

  Tíz olajmunkást, köztük hét franciát raboltak el péntekre virradóra kalózok kameruni vizeken, a nigériai Bakassi határváros közelében - közölte a Total cég.

  A hét francia, két kameruni és egy tunéziai dolgozó a francia Bourbon cégcsoport hajóján tartózkodott, egy olajterminálon dolgoztak, amikor három motorcsónakkal megtámadták és elhurcolták õket.

 • 70 éves férfi lõtt rá egy járókelõre Budapesten

  A lövést egy XV. kerületi lakás ablakából adták le.

 • A rendõrségtõl vett narkót autóba csomagolva

  Burrillville - A rendõrségtõl vett autót, ráadásként pedig kábítószert kapott hozzá egy férfi az Egyesült Államokban, bár õ csupán a kocsit akarta.

 • Párduc – Leopárd akció ! Országos körözési akció mérlege… (Fejér megye)

  Körözés hatálya alatt álló személyek hatékonyabb felkutatása, a közterületi rendõri jelenlét fokozása, illetve a lakosság biztonságérzetének javítása céljából két napos országos bûnügyi és közbiztonsági fokozott ellenõrzést hajtottak végre az ország rendõri szervei. Így Fejér megyében is két-két lépcsõben, 04.00 és 08.00, illetve 16.00 és 20.00 óra közötti idõben került végrehajtásra a Párduc és Leopárd névre elkeresztelt akció. A maga nemében ha nem is nagyot, de mondhatni sokat fogott a két nagymacska…

 • Letért az útról és több fát kidöntött egy személyautó

  Autóbaleset miatt félpályás útzár van érvényben a régi 5-ös úton. Egy személy sérült meg.

 • Egy 73 éves asszony féltékenységbõl megölte 80 éves férjét

  Moszkva - Fûtõolajjal leöntötte és felgyújtotta 80 éves férjét féltékenységbõl egy 73 éves, nyugdíjas asszony egy Tula melletti orosz faluban.

  Anna asszony az utcán pletykálkodott szomszédasszonyával, amikor elment mellettük régi barátnõje, Zója. A szomszéd megjegyezte: bezzeg most jóba van Zójával Anna, pedig a férje valaha éppen hozzá járt.

 • Kávéfõzés közben halt meg egy 16 éves fiú

  Kávéfõzés közben áramütés okozta egy 15 éves fiú halálát Borsod-Abaúj-Zemplénben.

 • A vezetõre zuhant az öngyilkosjelölt

  Metró elé vetette magát egy férfi a 3-as metró vonalán. Az öngyilkosjelölt azonban elvétette az ugrást és a sínek helyett a vezetõ fülkéjének ablakán landolt.

 • Fegyverrel rontott a III. kerületi szoláriumba

  A lakosság segítségét kérve keresi a rendõrség azt a fiatalembert, aki fegyverrel rabolt ki egy szoláriumot a múlt héten Budapesten.

 • Halálra gázolt a vonat egy 18 éves fiút Kemecsénél

  Halálra gázolt a vonat egy 18 éves fiút Kemecse külterületén pénteken - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje az MTI-vel.

 • Dohányzási tilalom miatt gyilkolt a vendég

  Megölte egy vendéglõ tulajdonosát és súlyosan megsebesítette a fõpincért egy férfi Bogotában, mert figyelmeztették a dohányzási tilalomra.

 • Gyerekeket gázolt

  Gyermekeket gázolt egy autós Nagykõrösön ma reggel fél 8 körül. A 15, 14 és 12 éves kislányok a Ceglédi úton, kijelölt gyalogátkelõhelyen közlekedtek, mikor egy Fiat Tipo elgázolta õket. A baleset következtében egyikõjük súlyos, míg a másik két gyermek könnyeben sérült.

  A baleset körülményeit a Nagykõrösi Rendõrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

 • Meggyalázták Puskás Öcsi emlékét

  Egy biedermeier stílusú asztalt és széket loptak el ismeretlenek a Puskás Ferenc-emlékhelyrõl, a budapesti Szent István-bazilika altemplomából - mondta Szöllõsi György, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kommunikációs igazgatója.

 • Lerövidítette az utat a részeg kamionos

  Döbbenetes dolgot vett észre egy hölgy Németországban: egy õrült kamionsofõr méretes jármûvével egy temetõ lépcsõjén száguldott le fékezés nélkül.