rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Elvarratlan szálak a Kampusch-ügyben?

 • Share on Tumblr

  Újabb gyanúsított személy után nyomoznak Ausztriában a Natascha Kampusch-ügyben.

  A grazi ügyészség törvénytelen fogva tartás gyanúja címén vette õrizetbe Ernst H.- t - írta a Die Presse. A férfit Kampusch elrablója, Wolfgang Priklopil barátjaként ismeri az osztrák közvélemény. Priklopil nyolc és fél éven át tartotta bezárva most 21 éves áldozatát. Miután a lány 2006-ban megszökött, Priklopil öngyilkosságot követett el, elõtte azonban találkozott H.-val.

  Tavaly újabb nyomozást rendeltek el az egyszer már lezárt ügyben, miután egy vizsgálat megállapította, hogy az elsõ eljárás során nem jártak el kellõ gondossággal a hatóságok és maradtak elvarratlan szálak.

  Bár Natascha Kampusch többször is kijelentette, hogy nem tud tettestársakról, régóta tartja magát a feltételezés, hogy a tettesnek volt bûntársa. "Az a feladatunk, hogy tisztázzuk, több tettes volt-e. Fennáll a gyanúja, hogy H. esetleg részt vett a bûntényben" - mondta a grazi fõállamügyész.

  H. újabb "átvilágításával" párhuzamosan folyik a kutatás feltételezett bizonyítékok után. Az osztrák hatóságok német kollégáiktól kértek segítséget két feltételezett tanú ügyében. Mindketten azt állították, hogy bizonyítékokkal rendelkeznek a Kampusch-ügyben, de végül visszavonták vallomástételi szándékukat.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • 14 autót sodort magával egy kamionsofõr, nyolcan életüket vesztették

  Tizennégy autót sodort magával egy kamionsofõr Kínában; 8-an meghaltak, 28-an megsérültek, közülük heten válságos állapotban vannak.

 • Nem a bérletét mutatta, hanem megverte a kalauzt

  Bûntetõ eljárás indult egy utas ellen, aki vasárnap bántalmazott egy jegyellenõrt az egyik szolnoki buszjáraton - közölte hétfõn a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese.

 • Lónyugtatóval bénítják áldozataikat a támadók

  Már négy ember szervezetébe juttatott erõszakkal ketamint egy vagy több ismeretlen tettes Pozsonyban. A kiszemelt áldozatokra injekciós tûvel támad(nak) rá, úgy fecskendezi(k) beléjük a szintetikus állatorvosi érzéstelenítõ szert, amely akár eszméletvesztést is elõidézhet.

 • Épületnek csapódott egy teherautó a VIII. kerületben

  Egy teherautó vezetõje több parkoló autónak, majd falnak csapódott jármûvével. Feltehetõen nem a baleset következtében hunyt el.

 • Románok raboltak Kecelen

  Rablás gyanújával fogott el és vett õrizetbe a rendõrség két román állampolgárt Kecelen.

  A külföldi férfiakat azzal gyanúsítják, hogy még a hétvégén kifosztottak egy fiatal férfit a Bács-Kiskun megyei településen. A 27 éves helyi lakos nem sérült meg komolyabban a rablás következtében, és hétfõre a kalocsai nyomozók elfogták a támadás feltételezett elkövetõit is. A 40 éves román férfi és 23 éves társa ellen a további eljárást a Kiskõrösi Rendõrkapitányságon folytatják le.

 • A rendõrség elõtt robbantak le autójukkal drogcsempészek

  Nairobi - Éppen egy rendõrségi épület elõtt robbantak le luxusautójukkal drogcsempészek Kenyában, ráadásul egy elit rendõralakulat központja elõtt.

  Segítséget ugyan nem kértek a rendõröktõl, ám azok észrevették a gondot, és készségesen kimentek segédkezni. A kocsi utazói azonban hanyatt-homlok elrohantak, amin a rendõrök igencsak meglepõdtek. Hamarosan azonban megoldódott a rejtély: 4,5 millió forintnyi kábítószert találtak a lerobbant terepjáróban.

 • Az esküvõje után két nappal motorbalesetben meghalt a fiatal férfi

  Phillip John Cleary motorjával két személyautóval is ütközött, kedvese hiába várta otthon két nappal az esküvõjük után.

 • Legalább hét halott a borzalmas balesetben

  Legalább heten meghaltak, és ketten súlyosan megsérültek, amikor szakadékba zuhant egy teherautó Peruban – számolt be helyi rádióhírekre hivatkozva a RIA Novosztyi.

 • Szörnyethalt egy pilóta egy légi show-n

  Több ezer ember elõtt halt szörnyet egy iowai légi show-n egy texasi oktatópilóta, akinek még utasszállító repülõgépre is volt engedélye.

 • Bombát erõsítettek egy 18 éves lány nyakához

  Ismeretlenek bombát erõsítettek egy 18 éves lány nyakához az ausztráliai Sydney-ben. A rendõrség lezárta a helyszínt, a környezõ házakból kiterelték az ott lakókat.

 • Körözött személyek elfogása Szegeden és Hódmezõvásárhelyen

  (Csongrád megye)

  Körözött személyeket fogtak a Szegedi Rendõrkapitányság, valamint a Hódmezõvásárhelyi Rendõrkapitányság járõri Szeged, illetve Hódmezõvásárhely belterületen.

  Tegnap kora délután Hódmezõvásárhelyen a Pálffy utcában fogtak el egy helyi lakost, akinek körözését a Csongrád Megyei Bíróság Büntetés-végrehajtási Csoportja rendelte el, mivel jogerõsen kiszabott szabadságvesztés büntetését nem kezdte meg.

 • Budapesten bukott le a szatír

  Budapesten fogták el a rendõrök azt a férfit, aki ellen Szegeden adtak ki elfogatóparancsot a hatóságok, megrontás miatt.

 • Előzzük meg a kerékpárlopásokat

  A jó idő beköszöntével egyre több kerékpár kerül elő, és ezzel együtt a kerékpárlopások száma is megnövekedhet. Azért, hogy biciklije ne váljon a kerékpártolvajok célpontjává, fogadja meg a Nyíregyházi Rendőrkapitányság alábbi tanácsait:

 • Cannabis ültetvény egy szlovák férfi dunaszigeti házában

  Dunaszigeten egy szlovák állampolgárságú férfi házában számoltak fel kábítószer ültetvényt a mosonmagyaróvári rendõrök, ahol az egyik szobában professzionális módon és eszközökkel kialakított cannabistermesztésre bukkantak.

 • Fejszével támadt a mentõsre egy férfi

  Fejszével támadt egy férfi a kiérkezõ mentõsre a Borsod megyei Izsófalván, miközben egyik hozzátartozóját kórházba akarták szállítani -közölte a rendõrség.

 • Drogdílereket fogtak

  Kábítószerrel való visszaélés miatt indult nyomozás egy 20 éves nyírmeggyesi férfi és egy 30 éves nõ ellen, akik a gyanú szerint az elmúlt hetekben több embernek adtak el drogot a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kemecsén – közölte a rendõrség csütörtökön.

 • Kétéves kisfiú zuhant ki a második emeletről

  Kiesett egy kisfiú egy társasház második emeletéről Budapest X. kerületében, a Halom utcában kedden.

 • Már csaknem lent voltak a plafonon a bankrablók

  Már csaknem lent volt a plafonon két bankrabló Albániában, amikor letartóztatták õket.

 • Tûzoltók szenvedtek balesetet, felborult a vízszállító autójuk

  Felborult a vízszállító autó, és a balesetben két tûzoltó könnyebben megsérült a Zala megyei Lentiszombathelyen.

 • Ügyintézni ment a rendõrségre a körözés alatt álló férfi

  A szegedi kapitányság épületében fogtak el egy 33 éves férfit, aki nem kezdte meg szabadságvesztésének letöltését - közölte a Csongrád Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.