rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Tokaji pénzszállító-rablás: két életfogytiglan

 • Share on Tumblr

  Két vádlott életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon, ahol kedden hirdettek ítéletet a 2007. március 27-én elkövetett pénzszállító-rablás ügyében. A fõvádlottak közül további egy 15 évet kapott.

  Kedden, a kora délutáni órákban hirdetett ítéletet az elsõ fokon eljáró bíróság a véres tokaji pénzszállító-rablás ügyében. Az elsõ- és a harmadrendû vádlott kapott életfogytig tartó fegyházbüntetést. Elõbbi legkorábban 35, a másik 30 év múlva szabadulhat feltételesen. A másodrendû vádlott, fiatal korára való tekintettel, 15 évet kapott. A negyedrendû vádlottat 3, míg az ötöd-, a hatod- és a hetedrendût másféltõl 3 és fél évig terjedõ szabadságvesztéssel sújtotta a bíróság. A bíróság továbbá kötelezte a vádlottakat, hogy az elrabolt 166 millió forintból 47 milliót megtérítsenek. A vádlottak és védõik az ítélettel szemben fellebbeztek, így az nem emelkedett jogerõre.

  A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyészség vádirata szerint négy hasonló korú barát még 2007-ben tervezte el, hogy erõszakos úton fognak pénzt szerezni, kihasználva, hogy egyikük egy biztonsági cég sofõrjeként dolgozik. A kérdéses éjjelen, 2007. március 27-én Nyíregyházáról indult útnak Borsod megyébe, majd Tokajt elhagyva befordult egy földútra, azzal az ürüggyel, hogy a szükségét kell elvégeznie. Ott már várták társai, akik megölték az õrt és elvitték a kocsiban lévõ pénzt. Késõbb a végrehajtók visszatértek a helyszínre, ahol színleg megkötözték a sofõrt, és az úttól kissé távolabb kirakták a kocsiból; itt talált rá késõbb egy autós, aki értesítette a rendõrséget.

  Az azonban hamar gyanús lett a nyomozóknak, hogy a sofõr alig sérült meg a rablásban - melyben a kísérõje elhunyt -, ezért már pár nap után gyanúsítottként kezelték. Feltételezett bûntársai közül az a fiatalember bukott le elsõként, akinek fõ feladata - a hatóságok szerint - az volt, hogy Miskolcról figyelje az eseményeket a médiában és a rendõrségi beszámolókban.

  A több mint 150 milliós rablás két végrehajtója - köztük a rendõr vádlott - viszont hónapokig rejtõzött egy Bács-Kiskun megyei erdõs területen álló tanyán, ahol 2007 augusztusában kerültek rendõrkézre.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások