rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Tokaji pénzszállító-rablás: két életfogytiglan

 • Share on Tumblr

  Két vádlott életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon, ahol kedden hirdettek ítéletet a 2007. március 27-én elkövetett pénzszállító-rablás ügyében. A fõvádlottak közül további egy 15 évet kapott.

  Kedden, a kora délutáni órákban hirdetett ítéletet az elsõ fokon eljáró bíróság a véres tokaji pénzszállító-rablás ügyében. Az elsõ- és a harmadrendû vádlott kapott életfogytig tartó fegyházbüntetést. Elõbbi legkorábban 35, a másik 30 év múlva szabadulhat feltételesen. A másodrendû vádlott, fiatal korára való tekintettel, 15 évet kapott. A negyedrendû vádlottat 3, míg az ötöd-, a hatod- és a hetedrendût másféltõl 3 és fél évig terjedõ szabadságvesztéssel sújtotta a bíróság. A bíróság továbbá kötelezte a vádlottakat, hogy az elrabolt 166 millió forintból 47 milliót megtérítsenek. A vádlottak és védõik az ítélettel szemben fellebbeztek, így az nem emelkedett jogerõre.

  A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyészség vádirata szerint négy hasonló korú barát még 2007-ben tervezte el, hogy erõszakos úton fognak pénzt szerezni, kihasználva, hogy egyikük egy biztonsági cég sofõrjeként dolgozik. A kérdéses éjjelen, 2007. március 27-én Nyíregyházáról indult útnak Borsod megyébe, majd Tokajt elhagyva befordult egy földútra, azzal az ürüggyel, hogy a szükségét kell elvégeznie. Ott már várták társai, akik megölték az õrt és elvitték a kocsiban lévõ pénzt. Késõbb a végrehajtók visszatértek a helyszínre, ahol színleg megkötözték a sofõrt, és az úttól kissé távolabb kirakták a kocsiból; itt talált rá késõbb egy autós, aki értesítette a rendõrséget.

  Az azonban hamar gyanús lett a nyomozóknak, hogy a sofõr alig sérült meg a rablásban - melyben a kísérõje elhunyt -, ezért már pár nap után gyanúsítottként kezelték. Feltételezett bûntársai közül az a fiatalember bukott le elsõként, akinek fõ feladata - a hatóságok szerint - az volt, hogy Miskolcról figyelje az eseményeket a médiában és a rendõrségi beszámolókban.

  A több mint 150 milliós rablás két végrehajtója - köztük a rendõr vádlott - viszont hónapokig rejtõzött egy Bács-Kiskun megyei erdõs területen álló tanyán, ahol 2007 augusztusában kerültek rendõrkézre.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Elszakadt a kötél, helyén maradt a bankautomat

  Bankautomatát próbáltak meg ellopni hajnalban a fõváros XXI. kerületében, a rablás azonban meghiúsult.

 • Egy sarokba ültették az alkalmazottak a halottat

  Meghalt egy vendég egy horvátországi McDonalds étterem pultjánál, ám a kiszolgálás zavartalanul folyt tovább.

 • Megvannak a Soproni kettõs gyilkosság elkövetõi

  Annak a lõegyletnek a tagja volt a soproni kettõs gyilkosság három gyanúsítottja, amelynek elnökét is lelõtték.

 • Bukósisak, jogosítvány és mûszaki nélkül közlekedett a meghalt motoros

  Meghalt egy bukósisak és jogosítvány nélkül közlekedõ motoros a Zala megyei Újudvaron, miután jármûvével lesodródott az útról és fának csapódott.

 • Meghalt a kisfiú - kattant a bilincs a figyelmetlen pár kezén

  Õrizetbe vett a rendõrség egy férfit és egy nõt, akiket egy 3 éves kisfiú halála kapcsán kerestek.

 • Megrepedt csõvezeték okozott özönvizet

  Özönvízre ébredt Kispest. A 40 centimétert is elérte az utcán hömpölygõ víz magassága, miután vasárnapra virradóra a Dobó Katica és a József Attila utca keresztezõdésében megrepedt egy csõvezeték.

 • Szántóföldön fogták el a vonaton késelõ férfit

  Elfogták a rendõrök azt a fiatal férfit, aki egy késsel megtámadott egy nõt az erdõkertesi vasúti megállóhelyen várakozó személyvonaton. A késelõ a közeli szántóföldön próbált elbújni, tettére nem tudott magyarázatot adni.

 • Vízbe fulladt egy ausztrál anyuka szilveszterkor

  Egy ausztrál kétgyerekes anyuka felöntött a garatra és habár a családja aludni ment, õ még inni akart a fedélzeten. Vízbe fúlt.

 • Nõi holttestet találtak a Csónakázó tóban

  Középkorú nõ holttestét emelték ki tûzoltók kedden délután a Szombathelyi Csónakázó tóból.

 • Móri mészárlás: életfogytig tartó fegyházat kért az ügyész W. Róbertnek

  A vád szerint õ ölte meg a biztonsági õrt, társa pedig a bankfiókban tartózkodó hét embert. Az ügyész társtettesként több emberen, nyereségvágyból, elõre kitervelten elkövetett emberöléssel vádolja Weiszdorn Róbertet.

 • Telefonon keresztül mentették meg a babát

  A baba légzése akadozott, a mentõk kiérkezéséig szájból szájba lélegezették.

 • Feladta magát a bombafenyegetõ

  Feladta magát a rendõrségen az a férfi, aki ma délelõtt bombarobbantással fenyegette meg a Pénzügyminisztériumot és több másik közintézményt.

 • Több gépkocsit összetört a kábítószeres sofõr

  Elõször a szemközti sávban közlekedõ autót súrolta, majd megállt, és nagy sebességgel nekitolatott a megállóból szabályosan kikanyarodó autóbusznak egy személygépkocs Vásárosnaményban. Az okozó ezután ismét elõremenetbe váltott, és az út jobb oldalán parkoló autónak ütközött.

 • Tejokádás miatti autóbaleset

  Tucson - Tejokádással okoztak autóbalesetet tréfálkozó egyetemisták az Egyesült Államokban.

  A viccelõdõk éjszaka egy hídról öklendezték le az alattuk lévõ autóútra a tejet, amely miatt egy nõ hirtelen vészfékezett, a mögötte érkezõ autó pedig beleütközött a kocsiba. A nõ és 6 éves lánya megsérült, de szerencsére egyikük sem súlyosan.

 • Több tucat férfit vágott át és semmizett ki egy 33 éves nõ

  Több mint egy tucat férfit hagyott már a háta mögött összetört szívvel és üres bankszámlával egy csalfa menyasszony Indiában.

 • Rálõttek a konzervatívok aradi alelnökére

  Fegyverrel rálõttek miközben autóját vezette Németszentpéter felé – ezzel kapcsolatban tett panaszt a megyei rendõrségen a PSD-PC kampányában tevékenykedõ Vladimir Iosinu, a konzervatívok aradi alelnöke.

 • Drogbandát füleltek le Nógrád megyében

  Kábítószerrel és pszichoaktív anyaggal kereskedő csoportot számoltak fel Nógrád megyében; 14 embert fogtak el, a rajtaütést csaknem féléves nyomozás előzte meg.

 • Csónakázók figyelmébe

  Csónakot az vezethet, aki: 16. életévét betöltötte, úszni tud, a vezetésben kellõ gyakorlattal rendelkezik, ismeri az 57/2011. (XI. 22.) NFM rendelet rendelettel közzétett Hajózási Szabályzat rendelkezéseit és az igénybe vett vízterület sajátosságait. Ha több személy -tartózkodik a csónakban, indulás elõtt legalább a 16. életévét betöltött vezetõt kell kijelölni. Gépi meghajtású csónak esetén a vezetõ legalább 17 éves kell, hogy legyen. Csónakkal a parttól vagy más kikötõhelyrõl elindulni, és menetirányt változtatni akkor szabad, ha az a víziközlekedés más résztvevõit nem zavarja, és vízben tartózkodó személyt nem veszélyeztet.

 • Késsel rabolt trafikot egy férfi

  Székesfehérváron a nyomozók tetten értek és elfogtak egy férfit, aki késsel kísérelt meg egy nemzeti dohányboltot kirabolni.

 • Motorbalesetével bukott le egy férfi Nagykanizsán

  Az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett egy 35 éves zalaegerszegi férfi abban a közlekedési balesetben, amely 2014. szeptember 16-án 18 óra 15 perckor történt Nagykanizsán.