rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Fenyegetés, megfélemlítés: mire használják a bûnözõk a világhálót?

 • Share on Tumblr

  Az interneten, a Facebook közösségi portálon keresztül terjesztett fenyegetéseket és félemlített meg embereket egy veszedelmes bûnözõ Nagy-Britanniában.

  "Egy nap kinn leszek, és már alig várom, hogy lássam a félelmet bizonyos emberek szemében, amikor majd szemben állnak velem" - idézte a lap a 35 éves börtönbüntetését töltõ Colin Gunn nottinghami gengszter egyik üzenetét, amelyet az a szigorúan õrzött közép-angliai börtönébõl, Long Lartin-ból küldött.

  A brit alvilág egyik vezérének számító férfi, aki legalább egy kettõs gyilkosság értelmi szerzõje, két hónapon át 565 bejegyzett felhasználóval tudott üzenetet váltani a közösségi portálon, noha a királyság egyik legveszélyesebb bûnözõjének számít.

  Az elítéltek elvileg csak korlátozottan - oktatási célból, a személyzet felügyelete mellett - használhatják az internetet. A brit sajtó azonban emlékeztet arra, hogy egy Jade Braithwaite nevû lány, aki egy 16 éves fiú meggyilkolása miatt került börtönbe, ugyancsak provokatív üzenetekkel zaklathatta áldozata családját a Facebookon át.

  Jack Straw belügyminiszter azt mondta, hogy kérték a közösségi portáltól az ilyen bûnözõi profilok megszüntetését.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Alkohol 21 év fölött - kevesebb halálos baleset az Egyesült Államokban

  New York - Csökkent a halálos kimenetelû autóbalesetek száma az amerikai tinik körében, mióta az alkoholfogyasztás törvényes korhatárát 21 évre emelték - közölték amerikai kutatók.

 • Négy magyart ítéltek börtönre Hollandiában

  A holland igazságszolgáltatás decemberben négy magyar állampolgárt ítélt letöltendõ börtönbüntetésre emberkereskedelemben való részvétel miatt. A bûnözõket 9 hónap és 4 év közötti szabadságvesztésre ítélték.

 • Agyonszúrta feleségét, majd feladta magát a rendõrségen

  Hétfõn a délutáni órákban egy férfi jelent meg a szolnoki rendõrkapitányság épületében és bejelentette, hogy otthonukban megkéselte a feleségét - közölte a rendõrség.

 • Meredeken növekednek az internetes csalások által okozott károk

  Meredeken növekednek az Egyesült Államokban az internetes csalások által okozott károk, összegük tavaly meghaladta az 550 millió dollárt - közölte egy amerikai szakintézmény.

 • Telefonon közvetítették bûntettüket a rendõrségnek

  Telefonon "közvetítette" akaratlanul autófeltörését két fiatal Floridában.

 • Mobilozás miatt csapott bele négy nõbe a villám

  Mobilozás miatt csapott villám négy nõbe Németországban, mialatt egy faházban próbálták átvészelni a vihart. Hármat agyonsújtott, a negyedik asszonyt intenzív osztályon ápolják.

 • Balesetet szenvedett a sikeres rapper

  Már egy ideje nem lehetett hallani P. Diddy felõl, de jobban örültünk volna, ha kellemesebb hírekkel jelentkezik újra. A sikeres rapper és egyben divattervezõ ugyanis autóbalesetet szenvedett.

 • Lebukott, hogy két családja van, ezért öngyilkos lett

  Öngyilkos lett az az ötven éves férfi, aki kettõs életet élt. Egymástól 20 percnyire két különbözõ családot tartott fent. Mindez azonban egyszerre véget ért, amikor a két nõ rájött a turpisságra.

 • 23 gyereket késelt meg egy kínai férfi

  A férfi epilepsziával küzd, mentálisan zavart és rettegett a világvégétõl. Elõször egy idõs asszony szurkált meg aztán ment be egy általános iskolába vérengzeni.

 • Késsel a mellkasában köszöntötte az újévet

  Késsel mellkason szúrt egy 21 éves fiút egy 40 esztendõs férfi Újév napján kora este a szlovákiai Csallóközaranyoson. A penge a szívhez közeli részen hatolt a mellkasba, és körülbelül egy hónapon belül gyógyuló sérüléseket okozott.

 • Sehol nem találják az eltûnt pszichológusnõt

  A pécsi rendõrségen pszichológusként szolgáló lánynak még szombat éjjel veszett nyoma, de csak hétfõn tûnt fel környezetének, hogy Kata eltûnt.

 • Kilökte a barátnõjét a tizedikrõl

  Emberölés miatt folyik eljárás azzal a 17 éves lánnyal szemben, aki a gyanú szerint kilökte 16 éves áldozatát az egyik miskolci tízemeletes ház legfelsõ szintjérõl

 • Savval öntötték le a rendõrautót

  Vegyi anyaggal rongálták meg a pozsonyhidegkúti körzeti megbízott gépjármûvét.

 • Döfés követte a szóváltást: életveszélyben a sérült!

  Életveszélyes sérülést szenvedett az a férfi, akit szóváltást követõen szúrt meg egy ismeretlen Budapest IX. kerületében.

 • Felakasztotta barátnõjét, miután kiderült mivel foglalkozott a nõ

  Begyógyszerezte, összeverte, majd felakasztotta barátnõjét egy perui férfi, miután kiderült, hogy a nõ prostitúcióból él.

 • Lefoglalt luxusautók 100 milliós értékben

  A Vám- és Pénzügyõrség nyomozószolgálata eljárást folytat vámbevételt jelentõs mértékben csökkentõ, üzletszerûen elkövetett csempészet bûntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen - tudatta Sipos Jenõ a VPOP szóvivõje.

 • Postást ejtett túszul egy baltával fenyegetõzõ ukrán nyugdíjas

  Ungvár - Túszul ejtette a postást egy baltával felfegyverkezett nyugdíjas a kelet-ukrajnai Torez városban, mert nem kapta meg a bányától a visszkeresetét.

  A 72 éves nyugdíjas telefonon értesítette a Donyeck megyei település rendõrségét arról, hogy lakásában fogva tartja a helyi postásnõt. A férfi 2485 hrivnyát (kb. 80 ezer Ft) követelt a túsz szabadon bocsátásáért - jelentette kedden az UNIAN hírügynökség.

 • Kiszórták a zsákmányt az ablakon a bankrablók

  Elszórta menekülés közben a zsákmányát egy bankrablóbanda, hogy a bankjegyekre odasereglõ tömeg elzárja az õket üldözõ zsaruk útját.

 • Terepjáróval gázolt a 17 éves ittas fiú

  Terepjárójával a járdára hajtott, ahol elütött egy 31 éves férfit egy 17 éves fiatal Kiskunmajsán; a kocsi vezetõje a baleset után értesítette a mentõket és a közelben tartózkodva megvárta a rendõröket - közölte a rendõrség.

 • Budapesten elfogtak egy pedofilt

  Elfogtak egy 31 éves férfit a fõváros VI. kerületében, a férfit azzal gyanúsítják, hogy megrontott egy 13 éves fiút - közölte a Budapesti Rendõr-fõkapitányság hétfõn.

  A tájékoztatás szerint a 31 éves férfit a Székely Bertalan utcában, egy lakásban fogták el, állampolgári bejelentésre, még szombaton. A férfit megrontással gyanúsítják, a rendõrség hétfõn elõterjesztést tett az elõzetes letartóztatására.