rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Fenyegetés, megfélemlítés: mire használják a bûnözõk a világhálót?

 • Share on Tumblr

  Az interneten, a Facebook közösségi portálon keresztül terjesztett fenyegetéseket és félemlített meg embereket egy veszedelmes bûnözõ Nagy-Britanniában.

  "Egy nap kinn leszek, és már alig várom, hogy lássam a félelmet bizonyos emberek szemében, amikor majd szemben állnak velem" - idézte a lap a 35 éves börtönbüntetését töltõ Colin Gunn nottinghami gengszter egyik üzenetét, amelyet az a szigorúan õrzött közép-angliai börtönébõl, Long Lartin-ból küldött.

  A brit alvilág egyik vezérének számító férfi, aki legalább egy kettõs gyilkosság értelmi szerzõje, két hónapon át 565 bejegyzett felhasználóval tudott üzenetet váltani a közösségi portálon, noha a királyság egyik legveszélyesebb bûnözõjének számít.

  Az elítéltek elvileg csak korlátozottan - oktatási célból, a személyzet felügyelete mellett - használhatják az internetet. A brit sajtó azonban emlékeztet arra, hogy egy Jade Braithwaite nevû lány, aki egy 16 éves fiú meggyilkolása miatt került börtönbe, ugyancsak provokatív üzenetekkel zaklathatta áldozata családját a Facebookon át.

  Jack Straw belügyminiszter azt mondta, hogy kérték a közösségi portáltól az ilyen bûnözõi profilok megszüntetését.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Már 452 melltartó szárad a lelkén

  Miami - Ismét akcióba lépett a floridai melltartó(bolt)rém: ezúttal 160 darabot zsákmányolt egy üzletbõl 6 ezer dollár - 1,1 millió forint - értékben.

  A "rém" nõ és már legalább hatszor fosztott meg melltartóktól boltokat, az elsõ lopást még februárban követte el.

 • Nyári balesetmegelõzési tanácsok

  Óvjuk gyermekeinket!

  A nyári szünidõben sok a gyalogos, görkorcsolyás, kerékpáros gyermek az utcán. A vakáció ideje a közlekedés szempontjából is veszélyeket rejthet, mivel a gyermekek életkoruknál fogva meggondolatlanabbak, olykor kiszámíthatatlan a viselkedésük.

 • Azt hitték, a gyereket jönnek elrabolni

  Egy szórólapozót agyonvertek, négy társát súlyos sérülésekkel szállították kórházba hétfõn a kelet-kínai Csöcsiang (Zhejiang) tartomány Jühuan (Yuhuan) megyéjében, miután aggódó szülõk gyermekrablóknak nézték õket.

 • Mégsem szabadul januárban Tánczos?

  A büntetés végrehajtási bíró korábban azzal az indokkal nem engedélyzte Tánczos Gábor feltételes szabadon engedését, hogy az közfelháborodást okozna. Másrészt a szabad életre még nem tartották elég érettnek a fiatalmbert.

 • Cserbenhagyta áldozatát - egy hétig sem tartott a bujkálás

  Elfogtak egy 53 éves böhönyei férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy január 12-én elgázolt, majd cserbenhagyott egy láthatósági mellényben kerékpározó férfit a 68-as fõúton - közölte Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje hétfõn.

 • Rendõri intõt kapnak a szabálytalanul közlekedõ iskolások Kijevben

  Ungvár - Az új tanév kezdetétõl elkérhetik a közlekedési szabálysértésen ért kijevi iskolások ellenõrzõjét a közlekedési rendõrök, és a szülõknek szóló figyelmeztetõ bejegyzést írhatnak bele.

  Az ukrán fõváros tanügyi fõosztálya és a közlekedésrendészeti hatóság megállapodása értelmében szeptembertõl a közlekedési biztosoknak jogukban áll majd elkérni az utcai szabálysértést elkövetõ diákok ellenõrzõkönyvét, és abba a szülõknek szóló, figyelmeztetõ bejegyzést írhatnak arról, hogy gyermekük közlekedési kihágást követett el.

 • Balesetet okozott menekülés közben a három nõi betörõ

  Közlekedési balesetet okozott menekülés közben két betörõ Hódmezõvásárhelyen. A két nõt tetten érték, ekkor ugrottak be a menekülõ autóba, amelyet egy harmadik nõ vezetett.

 • Óvodára lõttek Csepelen

  Az ügyeletes szerint a lövések miatt két ablak betört; a helyszínen 1 milliméteres lövedékeket találtak a rendõrök, amibõl arra lehet következtetni, hogy légpuskából vagy légpisztolyból adták le a lövéseket.

 • Lakástûz Szombathelyen, meghalt egy idõs asszony

  Meghalt az az idõs asszony, akinek a lakásában tûz ütött ki péntek reggel Szombathelyen. A nõ füstmérgezést szenvedett.

 • Lomtárban bujkált a körözött férfi

  Két elfogatóparancs volt érvényben az ellen a férfi ellen, akit a rendõrök a fõváros II. kerületében fogtak el. A férfi a lakás lomtárolójából került elõ.

  Rendõrök jelentek meg egy II. kerületi lakásban, ahol az elõzetes információk szerint egy körözött férfi bujkált. Egy nõ nyitott ajtót, aki tagadta, hogy a férfi ott lenne, de beengedte a rendõröket, akik átkutatták a lakást.

 • Idõs nõt gázoltak el Szolnokon

  Súlyosan megsérült egy idõs nõ, akit egy kijelölt gyalogátkelõhelyen ütött el egy autó csütörtökön Szolnok belvárosában.

 • Saját anyja kínozta meg, mert nem akart férjhez menni

  Toulonban saját édesanyja és lánytestvérei kínoztak meg egy 18 éves algériai származású lányt, mert nem akart férjhez menni ahhoz az Algériában élõ 30 éves férfihez, akit kiszemelt számára a családja. A Franciaországban élõ közel-keleti származású bevándorlók között a mai napig gyakori az elõre elrendezett, a lányokra ráerõszakolt házasság, de a jelenségrõl alig zajlik nyilvános beszéd.

 • Száztízzel száguldott a 12 éves fiú

  Fennállása feltehetõen legifjabb gyorshajtóját csípte el a ciprusi rendõrség: egy 12 éves fiút, aki óránként 110-zel száguldott a maximálisan megengedett 50 kilométeres sebesség helyett.

 • Tolvajt szóval lefegyverzõ apáca

  Puszta szóval térített jobb belátásra egy tolvajt egy apáca az Egyesült Államokban.

 • 19 éves fiú erõszakolt meg egy 15 éveset

  Az erõszakoló azt állítja, nem emlékszik semmire, mert annyira be volt rúgva.

 • Elfogták az érdi postást

  Az Érdi Rendõrkapitányság 2009. március 26-án õrizetbe vette azt a postást, aki ellen a Magyar Posta ZRT feljelentése alapján sikkasztás bûntett miatt indult eljárás.

 • Mozgáskorlátozott, idõs nõt bántalmaztak az utcán

  Két fiatal fiú támadt rá egy mozgáskorlátozott, idõs nõre. A támadók megverték és kirabolták az ausztrál asszonyt.

 • Idõben lépett a rendõrség! Mire készült a szicíliai maffia?

  Robbanóanyaggal és fegyverekkel megrakott autót talált az olasz rendõrség Szicíliában, Reggio Calabria repülõtere mellett, miközben Giorgio Napolitano olasz elnök egy maffiaellenes csúcstalálkozón vett részt a dél-olaszországi városban.

 • Kerekesszékével nekigurult az üvegfalnak és kizuhant a betonra egy idõs férfi

  Bizarr baleset történt az angliai Fareham városában. Egy nyolcvankét esztendõs, kerekesszékes nyugdíjas nekigurult az üvegfalnak és kizuhant a betonra. Szörnyethalt.

 • Trolit lopott egy részeg orosz

  Hazafelé sietett, ezért elkötött a végállomásról egy üresen várakozó trolibuszt egy ittas férfi az oroszországi Kirov városában. A lopást a jármû vezetõje és kalauza észlelte, akik egy szendvicsért ugrottak be a közeli ABC-be. Elõzõleg nyitott ajtókkal és járó motorral hagyták magára a megállóban a munkahelyüket.