rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Rabok ápolják azokat, akiknek rácsok mögötti halál rendeltetett

 • Share on Tumblr

  Önkéntes betegápolóknak szegõdnek rabok az amerikai börtönökben, mert úgy érzik, hogy õrizetes társaik fájdalmának enyhítésével legalább részben jóvátehetik saját bûneiket.

  Allen Jacobs könnyelmû életet élt ötven éven át, amikor mája végül felmondta a szolgálatot, és olyan halállal kellett szembenéznie, amilyet soha nem akart. A férfi kórházi ágyán fekve üveges tekintettel bámulta a mennyezetet, szemei mélyen besüppedtek, bõre fakó volt. Wensley Roberts önkéntes ápoló gyakran törölgette nedves szivaccsal száraz ajkait, hogy ivásra buzdítsa.

  Roberts egyike annak a tucatnyi elítéltnek a New Yorktól északra fekvõ Coxsackie fegyintézetben, akik önként gondozzák rabtársaikat életük utolsó hónapjaiban-heteiben. Az amerikai börtönökben évente háromezren halnak meg természetes okokból.

  A rabápoló felidézte a The New York Times címû lapnak azt a pillanatot, amikor társa elsírta magát. Fogta a beteg kezét, és próbálta vigasztalni; biztatta, hogy szedje össze magát. Jacobs, aki csalásért kettõtõl négy évig terjedõ börtönbüntetését töltötte, elõször elkáromkodta magát, majd kifakadt: "Nem akarok börtönben meghalni! Te börtönben akarsz megdögleni?" Roberts, akit nyolc évre ítéltek rablásért, azt válaszolta, hogy nem, mire beteg rabtársa rádörrent: "Akkor ne mond, hogy szedjem össze magam!".

  "Aztán sírásban tört ki, és azt mondta, hogy én vagyok a családja" - mesélte Roberts.

  Páratlan élménnyé vált ez számára a szigorúan õrzött börtön egészségügyi körletében.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Tizenéves áruházi szarkát fogtak

  Eddig 10 alkalommal elkövetett lopással gyanúsítja a Makói Rendõrkapitányság azt a 18 éves fiatalt, akit a napokban fogtak el a rendõrök.

 • Gázolt a vonat Szajolnál

  A Debrecen felõl Budapest irányába közlekedõ InterCity elgázolt egy férfit az egyik szajoli átkelõhelynél - értesítette a szoljon.hu-t Veres Éva, a Szolnoki Rendõrkapitányság sajtóügyeletese.

 • Két tömegverekedés is kitört Budapesten

  Két tömegverekedés tört ki csütörtök éjszaka a fõvárosban.

 • Elgázolt egy embert egy vonat a nagytétényi vasútállomás közelében

  Elgázolt egy embert egy vonat a nagytétényi vasútállomás közelében.

 • 24 szöget vert büntetésbõl fõnöke az asszonyba

  Egy szaúd-arábiai munkáltató büntetésbõl 24 szöget szúrt egy Srí Lanka-i asszony testébe. Az orvosoknak háromórás mûtéttel sikerült 18-at eltávolítaniuk.

 • Autóbusz és kamion ütközött Pilisvörösvárnál

  Egy vonatpótló autóbusz és egy kamion ütközött össze csütörtök délelõtt a 10-es úton Pilisvörösvárnál, a balesetnek az eddigi információk szerint négy sérültje van.

 • Prostituáltakra figyelmeztetö kresztáblák Olaszországban

  Aki Tarvisio környékén járt már, fõként éjszaka, annak ismerõs lehet az út menti prostituáltdömping.

 • Miniszter fia az egyik áldozata a vagánykodó sofõrnek

  A környezetvédelmi miniszter fia volt az egyik áldozat a szentendrei BMW-s balesetben. Ezt az információt a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium is megerõsítette az MTI kérdésére, a család gyászára való tekintettel további részleteket azonban nem közölt.

  A BMW vezetõje túl gyorsan hajtott Szentendre belvárosában, egy kanyarban kisodródott és egy családi ház kertjébe rohant. Az autóban öt fiatal utazott, ketten meghaltak, csak az autó vezetõje úszta meg sérülések nélkül.

 • Lopott autókat bontottak - a telephely megvan, a tulajdonost keresik

  Lopott autók alkatrészeit találták meg a rendõrök egy XVII. kerületi telephelyen. Egy nagy értékû Audi alkatrészeit már sikerült beazonosítaniuk a rendõröknek, a telephely tulajdonosát azonban még keresik.

 • Kóbor kutyára lõtt: kis híján egy nagymamát talált el

  Kóbor kutyára lõtt légpuskájával, de majdnem egy unokáival sétáló asszonyt talált el a Borsod megyei Putnokon egy helyi férfi - adta hírül a rendõrség.

 • Vonat elé ugrott egy férfi Vecsésnél

  Halálra gázolt egy embert egy személyvonat Vecsésnél.A baleset pénteken kora délelõtt történt a Vecsés és Üllõ közötti vasútszakaszon.

  Egy férfi a Cegléd felõl Budapestre tartó személyvonat elé ugrott, feltehetõen öngyilkossági szándékkal.

  A 47 éves áldozat a helyszínen életét vesztette.

 • Verõlegények támadtak egy diákra a katolikus iskolában

  Egyikük barátnõje állítólagos sérelmeit kívánták óra közben megtorolni.

  Négy verõlegény tört be kedden délután a Kolping Katolikus Szakképzõ Iskola egyik tantermébe, hogy elégtételt vegyenek az egyikük barátnõjén esett sérelmek miatt.

 • Életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a mozsgói orvvadász

  Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön azt a mozsgói orvvadászt, aki a vád szerint egy természetkedvelõt megölt, egy vadászt pedig súlyosan megsebesített márciusban Magyarlukafa közelében.

 • Megfulladt egy csecsemõ Tökön

  Meghalt egy csecsemõ a Pest megyei Tökön. A rendõrséget értesítették az esetrõl.

  Az orvosi szakvélemény szerint a féléves kislány halálát fulladás okozta. A baleset körülményeit a Budaörsi rendõrség vizsgálja.

 • Õrizetbe vett modellek

  Rendõrök vettek õrizetbe modelleket, tervezõket és sminkeseket Szudán fõvárosában, Kartúmban egy divatbemutató után.

 • Ismét túlélte a vonatot egy kisbaba Ausztráliában

  Pár horzsolást szenvedett mindössze a vonattal való találkozás során egy 15 hónapos kisbaba Ausztráliában, aki a halálra vált szemtanúk elõtt gurult a peronról sínek közé a babakocsijával, amíg a nagyanyja egy pillanatra félrenézett.

 • Gázcsõnek ütközött egy kisteherautó Körmenden

  Egy kisteherautó gázcsõnek ütközött, szivárgott a gáz, emiatt kiköltöztették két családi ház lakóit Körmenden.

 • Megette a pénzt a korrupt rendõr!

  Õrizetbe vettek egy szibériai rendõrtisztet az orosz hatóságok, mert kétezer rubel - átszámítva csaknem 14 ezer forint - kenõpénzt vett át Cseljabinszk város körzetében. A szibériai rendõrség keddi bejelentése szerint a rendõr lenyelte a pénzt, miután õrizetbe vették.

 • Sok tragédia oka a gyorshajtás!

  Európa más országaihoz hasonlóan Magyarországon is a sebességtúllépés a legfõbb baleseti ok, szerepe kiemelt a közúti tragédiában.

  A halálos kimenetelû baleseteknek évek óta kb. 40%-a vezethetõ vissza a gyorshajtásra.

 • Gyereket pofozott a rendõr, ezért két év próbaidõre bocsátották

  Két év próbára bocsátotta a Pécsi Ítélõtábla kedden jogerõsen azt a rendõrt, aki megpofozott egy kiskorú fiút a Zala megyei Csatáron.