rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Lopják az ajánlószelvényeket

 • Share on Tumblr

  A VII., a VIII. és a X. kerületben több házban is feltörték a postaládákat, nagy valószínûséggel a kipostázott ajánlószelvényekért. Az ajánlószelvények másolását idén több új biztonsági elem nehezíti, a lopott kopogtatócédulákat viszont el lehet adni valamelyik pártnak, gyengíteni lehet velük a rivális pártot, vagy el lehet rejteni õket, hogy egyik jelölt se kaphassa meg az ajánlásokat. Az adatvédelmi szabályok ugyan tiltják az ajánlások nyilvántartását, de visszaélés esetén a bíróság utána nézhet, hogy melyik párt jelöltjére adták le a lopott szelvényt.

  A VII., a VIII. és a X. kerületi kapitányságok munkatársai is adatokat gyûjtenek a postaláda-rongálások ügyében. Az egyik Köztársaság téri házban a postaládák mintegy felét feszítették fel ismeretlenek. A BRFK sajtóügyeletese csak annyit mondott az MTI-nek, hogy feltörték a postaládákat, de arra nem tért ki, hogy mit vittek el. Valószínûleg az ajánlószelvényekrõl volt szó.

  Azt is vizsgálják, hogy a rongálásokkal mekkora kárt okoztak. Ha a kárérték a szabálysértési értékhatárt nem haladja meg, az ügy az önkormányzatokhoz kerül, ha meghaladja ezt, rongálás vétsége miatt indítanak büntetõeljárást.

  Az Index egyik olvasója arról számolt be, hogy az egyik Delej utcai házban is felfeszítették a levélszekrényeket, de a bûnözõk nem voltak eléggé tájékozottak, mert a hétvégén még nem postázták a választási értesítõt és ajánlószelvényeket. Olvasónk szerint elképzelhetõ, hogy a bûnözõk azért törték fel elõre a postaládákat, hogy lássák, mikor hozza ki a postás a szelvényeket, és akkor már könnyen kivehetik a papírokat. Az Index egyik munkatársa a VII. kerületi Rottenbiller utcában lakik, az õ postaládáját is felfeszítették. Munkatárunk szerint egyértelmû, hogy az ajánlószelvényekre utaztak, mert a többi levelet és újságot a földre dobták.
  Könnyû megszerezni a személyi számot

  A józsefvárosi önkormányzat honlapján azt javasolja az ott lakóknak, hogy akinek feltörték a postaládáját, tegyen feljelentést a kerületi kapitányságon.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Párnával fojtották meg a solti asszonyt

  Holtan találtak egy egyedül élõ idõs nõt a Bács-Kiskun megyei Solton.

  A szomszédok már napok óta nem látták a hölgyet, ezért kihívták a rendõrséget. A nyomozók segítségével az idõs asszonyt a saját konyhájában találták meg.

 • Mentõ vitte el az eltûnt nénit

  Vasárnap este röviddel nyolc óra után megtalálta a rendõrség azt az idõs asszonyt, akit este hat óra óta kerestek.

 • Ittas rendõr okozott cserbenhagyásos balesetet

  Vélhetõen ittasan okozott cserbenhagyásos balesetet egy szabadidejét töltõ rendõr Kiskõrösön.

 • Vetkõzõ táskatolvaj

  Tokió - Elfogták a vetkõzõ utcai táskatolvajt a rendõrök Japánban.

  A 42 éves férfira azért ragasztották a vetkõzõ és a kaméleon gúnyneveket, mert menekülés közben rendre levetett magáról pólókat, persze nem egyforma színûeket. Így aztán, amikor a járõrök rádión egymás értesítették, hogy az "üldözött személy fekete trikóban eszközli menekülés foganatosítását", a táskatolvaj már piros vagy fehér pólóban biciklizett tovább, a táskalopásokat ugyanis kerékpározva követte el.

 • Három tengely – A bûnmegelõzés közös érdek

  A korábbi, több éves jó munkakapcsolatot tovább építve 2008. november 5-én az Ózdi Rendõrkapitányság vezetõje, Dr. Varga László r. alezredes Együttmûködési Megállapodást írt alá az Ózdi Rendõrkapitányság területén mûködõ 18 Polgárõr Egyesület elnökével.

 • Állásra jelentkezett, de futott

  Omaha (Nebraska állam) - Elõbb állásra jelentkezett egy étteremben, aztán inkább kirabolta a vendéglõt egy férfi az Egyesült Államokban.

  Az illetõ szabályosan elkezdte kitölteni a szükséges ûrlapokat, de nem fejezte be, hanem kést rántott elõ és a bevétel átadását követelte. Megkapta, mire elrohant.

 • Öt rendõrt ölt meg egy férfi Sanghajban

  Legalább öt rendõrt késelt halálra egy férfi a sanghaji közbiztonsági hivatalban kedden . A támadásban másik négy rendõr és egy biztonsági õr megsebesült, mindannyiukat kórházba vitték.

  Az ámokfutó állítólag 28 éves, pekingi, munkanélküli, és tavaly biciklilopásért már õrizetbe vették. Azt egyelõre nem tudni, hogyan jutott be az épületben, és miként végzett ennyi emberrel, mielõtt harcképtelenné tették.

 • Több baleset is történt a frissen hullott hó miatt

  Több baleset is történt a frissen lehullott másfél milliméteres hóban...

 • Életfogytiglani börtönt kapott a két kollégáját megölõ magyar férfi

  Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a londoni bíróság a 32 éves magyar B. Attilát.

 • Elaludt rablás közben a betörõ, így tudták elfogni a rendõrök

  A 20 éves, Cristian Villarreal-Castillo nem tudott leállni a betöréssel, annyira túlhajszolta magát, hogy az egyik lakásban betörés közben aludt el. A washingtoni rendõrség letartóztatta.

 • Ékszereket és pénzt rabolt a három férfi az idős nőtől

  Három férfit vettek őrizetbe a monori rendőrök. A rendelkezésre álló adatok szerint a három férfi fején csuklyával ment be az idős sértett vecsési házába, ahol az asszonyt megfenyegették és az ellenszegülés megtörésének céljából a csuklóját megragadták.

 • Sok a mobillopás

  A tolvajok körében sajnos egyre nagyobb népszerûségnek örvendenek a mobiltelefonok. A tavalyi évben a mobilt használók mintegy két százalékának, vagyis százból két embernek lopták el a készülékét - olvasható egy most publikált brit tanulmányból.

 • Összekeverték a sérülteket a rendõrök, más férjét temette el egy kínai nõ

  Súlyos tévedés miatt követel kártérítést egy kínai nõ, akinek a férje egy súlyos balesetben sérült meg, a rendõrök azonban a feleségnek azt mondták: végzetes tragédia történt.

 • Hétszáz libát loptak el egy keceli teleprõl

  Eltûnt mintegy hétszáz, tömésre tartott liba ismeretlen körülmények között egy keceli állattartótelep egyik óljából.

 • Elõzetesben a táskatépõ - keresik a rabló sofõr áldozatait

  Elõzetes letartóztatásban van már az a férfi, aki autójából kihajolva, több esetben rabolt el kézitáskákat gyalogosoktól a fõvárosban és Pest megye több településén, a rendõrség most az áldozatok jelentkezését várja.

 • Vádat emeltek a szentesi útonálló fiatalokkal szemben

  Vádemelési javaslattal zárta le a rendõrség a nyomozást azzal a két szentesi fiatallal szemben, akik tavasszal sorozatban követtek el útonállásszerû rablásokat a Kurca-parti városban.

 • Róka okozott balesetet a 4-es fõúton

  Árokba futott, és ott felborult egy személygépkocsi, miután róka futott elé a 4-es fõúton vasárnap este.

 • Összecsavarodott az ernyõje, majd szikláknak ütközött és szörnyethalt egy ejtõernyõs

  Összecsavarodott az ernyõje, többször a szikláknak ütközött és szörnyethalt az osztrák extrém ugró.

 • Halálos baleset - kisteherautó és motoros ütközött

  Balesetben meghalt egy motoros Hajdú-Bihar megyében Debrecen határában a Hosszúpályi úton szerda este.

 • Halálra préselt egy férfit egy konténer

  Halálra préselt egy konténer egy férfit Budapesten.