rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Lopják az ajánlószelvényeket

 • Share on Tumblr

  A VII., a VIII. és a X. kerületben több házban is feltörték a postaládákat, nagy valószínûséggel a kipostázott ajánlószelvényekért. Az ajánlószelvények másolását idén több új biztonsági elem nehezíti, a lopott kopogtatócédulákat viszont el lehet adni valamelyik pártnak, gyengíteni lehet velük a rivális pártot, vagy el lehet rejteni õket, hogy egyik jelölt se kaphassa meg az ajánlásokat. Az adatvédelmi szabályok ugyan tiltják az ajánlások nyilvántartását, de visszaélés esetén a bíróság utána nézhet, hogy melyik párt jelöltjére adták le a lopott szelvényt.

  A VII., a VIII. és a X. kerületi kapitányságok munkatársai is adatokat gyûjtenek a postaláda-rongálások ügyében. Az egyik Köztársaság téri házban a postaládák mintegy felét feszítették fel ismeretlenek. A BRFK sajtóügyeletese csak annyit mondott az MTI-nek, hogy feltörték a postaládákat, de arra nem tért ki, hogy mit vittek el. Valószínûleg az ajánlószelvényekrõl volt szó.

  Azt is vizsgálják, hogy a rongálásokkal mekkora kárt okoztak. Ha a kárérték a szabálysértési értékhatárt nem haladja meg, az ügy az önkormányzatokhoz kerül, ha meghaladja ezt, rongálás vétsége miatt indítanak büntetõeljárást.

  Az Index egyik olvasója arról számolt be, hogy az egyik Delej utcai házban is felfeszítették a levélszekrényeket, de a bûnözõk nem voltak eléggé tájékozottak, mert a hétvégén még nem postázták a választási értesítõt és ajánlószelvényeket. Olvasónk szerint elképzelhetõ, hogy a bûnözõk azért törték fel elõre a postaládákat, hogy lássák, mikor hozza ki a postás a szelvényeket, és akkor már könnyen kivehetik a papírokat. Az Index egyik munkatársa a VII. kerületi Rottenbiller utcában lakik, az õ postaládáját is felfeszítették. Munkatárunk szerint egyértelmû, hogy az ajánlószelvényekre utaztak, mert a többi levelet és újságot a földre dobták.
  Könnyû megszerezni a személyi számot

  A józsefvárosi önkormányzat honlapján azt javasolja az ott lakóknak, hogy akinek feltörték a postaládáját, tegyen feljelentést a kerületi kapitányságon.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások