rss
bohócdoktor vizit szja 1%
 • Lopják az ajánlószelvényeket

 • Share on Tumblr

  A VII., a VIII. és a X. kerületben több házban is feltörték a postaládákat, nagy valószínûséggel a kipostázott ajánlószelvényekért. Az ajánlószelvények másolását idén több új biztonsági elem nehezíti, a lopott kopogtatócédulákat viszont el lehet adni valamelyik pártnak, gyengíteni lehet velük a rivális pártot, vagy el lehet rejteni õket, hogy egyik jelölt se kaphassa meg az ajánlásokat. Az adatvédelmi szabályok ugyan tiltják az ajánlások nyilvántartását, de visszaélés esetén a bíróság utána nézhet, hogy melyik párt jelöltjére adták le a lopott szelvényt.

  kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

  A VII., a VIII. és a X. kerületi kapitányságok munkatársai is adatokat gyûjtenek a postaláda-rongálások ügyében. Az egyik Köztársaság téri házban a postaládák mintegy felét feszítették fel ismeretlenek. A BRFK sajtóügyeletese csak annyit mondott az MTI-nek, hogy feltörték a postaládákat, de arra nem tért ki, hogy mit vittek el. Valószínûleg az ajánlószelvényekrõl volt szó.

  Azt is vizsgálják, hogy a rongálásokkal mekkora kárt okoztak. Ha a kárérték a szabálysértési értékhatárt nem haladja meg, az ügy az önkormányzatokhoz kerül, ha meghaladja ezt, rongálás vétsége miatt indítanak büntetõeljárást.

  Az Index egyik olvasója arról számolt be, hogy az egyik Delej utcai házban is felfeszítették a levélszekrényeket, de a bûnözõk nem voltak eléggé tájékozottak, mert a hétvégén még nem postázták a választási értesítõt és ajánlószelvényeket. Olvasónk szerint elképzelhetõ, hogy a bûnözõk azért törték fel elõre a postaládákat, hogy lássák, mikor hozza ki a postás a szelvényeket, és akkor már könnyen kivehetik a papírokat. Az Index egyik munkatársa a VII. kerületi Rottenbiller utcában lakik, az õ postaládáját is felfeszítették. Munkatárunk szerint egyértelmû, hogy az ajánlószelvényekre utaztak, mert a többi levelet és újságot a földre dobták.
  Könnyû megszerezni a személyi számot

  A józsefvárosi önkormányzat honlapján azt javasolja az ott lakóknak, hogy akinek feltörték a postaládáját, tegyen feljelentést a kerületi kapitányságon.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Karddal támadt a határõrökre

  Egy férfi besétált a romániai Krassó-Szörény megye Újmoldova határõrségének székhelyére, és karddal fenyegetõzött. Az agresszív férfit csak úgy tudták lecsillapítani, hogy hat figyelmeztetõ lövést adtak le

 • Nem állt meg, a rendõrök üldözõbe vették és lelõtték a sofõrt Portóban

  Lisszabon - Belehalt sérüléseibe hétfõn az az autós, akit szombaton üldözés közben sebesítettek meg a portugál rendõrök Porto városa közelében - közölte a Lusa hírügynökség.

 • Csak vízzel tüzelhett volna...

  Fegyveres autósról kaptak értesítést a rendõrök az Egyesült Államokban Duluth környékén, ám a gyanús férfi legfeljebb vízzel tüzelhetett volna rájuk, kocsijában ugyanis vízipisztolyok és -puskák voltak.

 • Anya és fia haltak meg, amikor frontálisan ütköztek egy távolsági busszal

  Ketten életüket vesztették a 6-os úton Kisapostagnál abban a balesetben, amelyben egy személygépkocsi frontálisan ütközött egy menetrend szerinti távolsági busszal.

 • Bezárták a bangkoki nemzetközi repülõteret

  Bezárták a bangkoki nemzetközi repülõteret kedd este, mert a kormányellenes tüntetõk elfoglalták a fõ terminált - közölte a repülõtér és az azt felügyelõ hatóságok.

 • Biciklimatuzsálemet loptak

  Lewiston - 66 éves biciklit loptak el 83 éves nõtõl az Egyesült Államokban - ami feltehetõen korrekord.

 • Tudatmódosító szereket adott gyermekeinek

  Kiskorú veszélyeztetése és bántalmazás miatt csuktak le két connecticuti nõt, mert egyikük arra kényszerítette saját gyermekeit, hogy tudatmódosító szereket fogyasszanak.

 • Mezítlábas kisfiú pizsamában: 'egy férfi megölte az anyukámat'

  Dayton (Ohio) - Pizsamába öltözött mezítlábas kisfiú álldogált egyedül egy amerikai országúti pihenõ boltjának elõcsarnokában. - "Egy férfi kopogás nélkül jött be a házunkba, és lelõtte az anyukámat" - mondta a gyermek a Daytonhoz közeli országúti üzletbe belépõ amerikai házaspárnak.

 • Részeg nõ gázolta halálra a kapáló asszonyt

  Halálra gázolt egy kisodródó autó egy háza elõtt kapáló idõs asszonyt Helvécián. A gépkocsit vezetõ fiatal nõ részeg volt.

 • Rõzseszedésért rendõrségi légihajsza

  Rõzseszedésért üldözött a rendõrség helikopterrel egy férfit Nagy-Britanniában, ami miatt heves bírálatokat kap.

 • 5 tonna árpát loptak Csongrádban

  Megbízás alapján aratta le egy csongrádi lakos földjét az a férfi, aki a terménybõl ötven mázsát "félrerakott" magának, amikor azonban visszament az árpáért, a rendõrök elfogták - közölte a Csongrád Megyei Rendõr-fõkapitányság.

  A rendõrök lakossági bejelentés alapján igazoltattak egy férfit, aki egy zsákba éppen takarmányt pakolt Csongrád külterületén.

  A 32 éves férfi megbízás alapján aratta le egy csongrádi lakos földjét.

 • Fém rugós bottal támadt az idõs férfira

  Fém rugós bottal támadt rá 88 éves áldozatára egy 61 éves bandita a fõváros XII. kerületében, egy lakóház lépcsõházában.

 • Nézte a tûzijátékot és átvágta ismerõse nyakát - 6 évet kapott

  Jogerõsen hat év és hat hónap börtönbüntetést kapott az a férfi, aki két évvel ezelõtt, augusztus 20-án, átvágta ismerõsének nyakát, tettét azonban önmaga sem tudja megmagyarázni.

 • Fiatal lányt gázoltak halálra

  Bor­zal­mas bal­eset tör­tént Hé­víz­gyö­rö­kön: fi­a­tal lányt ütött el egy autó.

 • Túlélte a balesetet az a 19 éves fiú, akinek szög fúródott a szívébe

  Ritka szerencsés és mostantól két születésnapot ünnepelhet az a 19 éves asztalos, akinek egy véletlen baleset folytán egyenesen a szívébe fúródott egy 8 centis szög.

 • Leégett egy családi ház Péren

  Leégett egy családi ház az éjjel a Gyõrhöz közeli Péren.

 • Tragédiába fulladt egy esküvõ, 23-an haltak meg

  Huszonhárman haltak meg a násznép tagjai közül egy szaúd-arábiai esküvõn, ahol ünneplésképpen a levegõbe lõttek és emiatt leszakadt egy elektromos vezeték.

 • Vascsõvel támadtak egy házaspárra Bács-Kiskunban

  Vascsõvel támadtak meg egy házaspárt Bács-Kiskunban ismeretlen tettesek.

  Vasárnap este eddig ismeretlen elkövetõk betörtek egy jakabszállási tanyára, ahol egy helyszínen talált vascsõvel bántalmaztak egy házaspárt, majd pénzt követeltek tõlük.

  A férj ekkor magához vett egy kést és azzal védekezett, erre a támadók elmenekültek a helyszínrõl. A Kecskeméti Rendõrkapitányság ismeretlen tettesek ellen indított eljárást rablás bûntett kísérletének gyanúja miatt.

 • Embercsempészt fogtak el az M7-en

  Elfogtak az M7-es autópálya zalai szakaszán egy román állampolgárt, aki pakisztániakat akart Olaszországba átcsempészni.

 • Drogot találtak Stohl szervezetében

  A kiszivárgott információk szerint nem a marihuána hatóanyagát, a THC-t, mutatták ki Stohl vizeletébõl. Ebbõl ugyanakkor még nem egyértelmû, csak a vérvizsgálat eredménye fogja kimutatni, hogy mennyit, mikor, és milyen drogot fogyasztott. Így az sem derül ki, hogy a baleset idején kábítószeres befolyásoltság alatt állt-e.

kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%