rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Saját sálja fojtotta meg a gokartozó lányt

 • Share on Tumblr

  Különös balesetben vesztette életét egy 15 éves brit állampolgárságú lány szerdán, Hongkongban - jelentette csütörtökön a kínai rendõrség. A lány, akirõl csak annyit közöltek, hogy Rose a neve, úgy halt meg, hogy rátekeredett gokartozás közben a jármû egyik kerekére a sálja, ami megfojtotta.

  A mentõk eszméletlen állapotban szállították kórházba, de már nem tudták megmenteni az életét. A 15 éves lány egy magániskola tanulója volt a kínai városban, és a barátaival versenyzett a Gyémánt parton lévõ gokart pályán. A rendõrség bejelentése szerint szemtanúk azt látták, hogy a lány jármûve felgyorsul, majd letér a pályáról, és pörögve megáll a füvön.

  Barátai eszméletlen állapotban szedték ki a gokartból a lányt, akinek kék sálja tekeredett rá az egyik kerékre. A gyorsan kiérkezõ mentõvel kórházba vitték, de minden újraélesztési próbálkozás ellenére 45 perccel a baleset után meghalt.

  A rendõrség bejelentése szerint a gokart pályát 11 évesnél idõsebbek használhatták. Elõírás, hogy jól átható helyen kint kell lennie egy táblának, rajta a betartandó szabályokkal, mivel a gokartok akár 100 kilométer per órás sebességgel is száguldhatnak. Ugyancsak elõírás, hogy a gokartosnak bukósisakot kell viselnie, és a jármû használata elõtt írásbeli vizsgát kell tennie, miután megtekintett egy videót a gokart biztonságos használatáról. Szintén elõírás, hogy a gokartosoknak be kell kötniük a hajukat, ha hosszú, és jelen kell lennie szülõnek vagy valakinek, aki figyeli a fiatal versenyzõt. Egyelõre nem tudni, hogy bármelyik szabályt megszegték volna a pálya üzemeltetõi.

  2001-ben a szomszédos Makaóban történt hasonló baleset. Akkor egy 20 éves egyetemista lány sálja tekeredett a gokart egyik kerekére. A lány életben maradt, de súlyos agykárosodást szenvedett. A leghíresebb hasonló baleset 1927 szeptemberében történt. Isadora Duncan, a világhírû táncosnõ, a táncmûvészet megújítója, aki a francia tengerparton, Nizzában telepedett le, éppen egy megvételre kínált sportkocsit próbált ki, amikor hosszú selyemsálja a kerékre tekeredett és az megfojtotta.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Jótanácsok kerékpárlopás ellen

  Jótanácsok kerékpárlopás ellenNéhány betartandó szabályra hívják fel a rendőrök a figyelmet, hogy bringánk ne váljon a tolvajok áldozatává. A rendőrség figyelmeztetése szerint fontos, hogy a kétkerekű védelméről tulajdonosa az esetleges lopások megelőzése érdekében minden esetben gondoskodjon. Lehetőség szerint ne hagyják közterületen, vagy lépcsőházban őrizetlenül kerékpárokatat, ha mégis, úgy azt minden esetben le kell zárni lakattal. Sok helyen látható, hogy csak a kereket zárják a vázhoz, a kerékpárt pedig az épület falának támasztják, ez azonban nem elegendő.

 • Témazáró helyett lopni mentek

  Lopáson értek tettek két középiskolás lányt egy pécsi áruházban a biztonsági õrök.

 • Mobilvécében volt a politikus holtteste

  David Cameron brit miniszterelnök jó barátja volt az a konzervatív politikus, akinek holttestét vasárnap találták meg a Glastonbury fesztiválon, az egyik mobilvécében. A halál oka ismeretlen.

 • Hétmillió dollárnyi arany rudat és érmét találtak egy halott férfi lakásán

  Hétmillió dollárnyi aranyrudat és antik érmét találtak egy amerikai férfi lakásában. A magányos farkasként éldegélõ remete már egy hónapja halott volt, amikor rábukkantak a holttestre és persze a mesés kincsekre.

 • Otthagytak a tizenhárom évesek egy Trabantot az árokban

  Rendszám nélküli Trabantot találtak az árokba csúszva - az autót egy 19 éves fiatalember adta oda egy elõszállási gyermekintézet két 13 éves lakójának.

 • Hat rendõrautóval egy öngyújtó ellen

  Peking - Hat rendõrautót küldtek ki egy puskás ember ellen Kínában, de kiderült, hogy csak hatalmas öngyújtó a flintája.

  A rendõrség lakossági telefonbejelentésekre száguldott Nancsing városában éjszaka lefegyverezni és elfogni a puskával sétáló férfit, még mielõtt nagy baj történne.

 • Útfelújításon dolgozó munkást gázolt halálra egy személyautó

  A baleset a 4623-as út 93-as kilométere körül történt. Egy útfelújításon dolgozó munkást gázolt egy egy személyautó.

 • Szándékos gyújtogatás volt a szilveszteri bulin

  Valaki meggyújtotta a plafonon lévõ hangszigetelõ szivacsot, ezért csaptak fel a lángok egy szigetszentmiklósi szilveszteri buliban – közölte a most elkészült tûzvizsgálati jelentésre hivatkozva. A tûzben 12-en sérültek meg, közülük ketten súlyosan. A helynek nem volt mûködési engedélye, korábban éppen azért nem nyithatott meg, a pincehelyiség ugyanis nem felelt meg a tûzvédelmi elõírásoknak.

 • Csomagtartóban találták meg a meggyilkolt nõket Tompán

  Egy autó csomagtartójában találták meg azt a nõt és a lányát, akiket a családfõvel együtt mészároltak le ismeretlenek egy Tompa melletti tanyán.

 • 1999-es gyilkosságát vallotta be 2010-ben

  A rendõrség eljárást indított a kassai Jozef K. ellen. A férfi állítólag még 1999-ben megölte a nagymamáját. A férfi feladta magát, mert lelkiismeret-furdalása volt.

 • Nemiszervével játszott az oktató óraadás közben

  Pénzbüntetést kapott az a már igencsak korosodó vezetésoktató, aki ifjú nõi tanítványával nemcsak a sebességváltó kezelését gyakorolta.

 • Áthajtott a vízelvezetõ árkon majd oldalára borult egy autó

  Közlekedési baleset történt csütörtökön kora est az M6-os autópálya Pécs felé vezetõ oldalán, az adonyi lehajtó közelében egy Volkswagen Polo személygépkocsi letért az útról, majd a vízelvezetõ árkon áthajtva átszakította a vadkerítést és az oldalára borult.

 • Halálos vonatgázolás

  Halálra gázolt egy embert a Komárom-Esztergom megyei Ácsnál a Németországból Budapestre közlekedõ Liszt Ferenc Eurocity - közölte a Mávinform ügyeletese.

 • Megkéseltek egy férfit a rock koncerten

  Egy férfit azonnal kórházba kellett szállítani, miután megkéselték a Tenacious D koncertjén.

 • 6 határsértõ Röszkén és Ásotthalmon

  Ma hajnalban 3 koszovói és 3 afgán állampolgárt fogtak a szegedi határrendészek. A határsértõk hasonlóan a tegnapi esethez 2 csoportban érkeztek.

 • Saját szamara végzett a polgármesterrel

  Holtan találták William Bohlke amerikai polgármestert saját farmján. A 65 éves politikussal feltehetõen saját szamara végzett, mikor megpróbálta ellátni a díjnyertes állatot. Most a családnak kell eldöntenie, mi legyen a gyilkos szamárral.

 • Letarolta az Audi a Suzukit

  Két halálos áldozata van annak a balesetnek, amely kedd reggel történt a 2-es fõút 16-os kilométernél, egy bevásárlóközpont körforgalmánál két autó ütközött össze.

 • Megbukott az idei teszten a mexikói rendõrök fele

  Mexikóváros - Alkalmatlannak bizonyult a szolgálatra az idén tesztelt több tízezer mexikói rendõr közel fele - derült ki Felipe Calderón államfõ csütörtöki kongresszusi beszámolójából.

  Az országos ellenõrzés során, amelyhez hazugságvizsgálót és drogtesztet is bevetettek, a rendõrök fizikai és pszichikai alkalmasságát éppúgy firtatták, mint felkészültségét vagy vagyoni hátterét. Az 56 ezer rendõr 42 százaléka elvérzett a vizsgán.

 • Két év fogház a török kamionsofõrnek

  Két év fogházbüntetésre ítélte nem jogerõsen a Szegedi Városi Bíróság hétfõn azt a török kamionsofõrt, aki egy honfitársa halálával járó tömegszerencsétlenséget okozott a röszkei határátkelõhelynél június végén.

 • A járdán gázolt, mert gyûlöli a moszkvaiakat

  Moszkva - A járdára felhajtva 16 ember ütött el egy autós Chevrolet Lanos kocsijával múlt kedden Moszkvában, s az illetõ, akit a rendõrség elfogott, elmondta: szándékosan gázolt, mert gyûlöli a moszkvaiakat.