rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Már csak 32 évet kell várni: jön a robotrendõr

 • Share on Tumblr

  Robotzsaru a láthatáron!

  London - 2040-tõl a robotok rendõri feladatok végrehajtására is képesek lesznek - jósolja Noel Sharkey, a Sheffieldi egyetem mesterséges intelligencia- és robotika-tanára.

  A professzor távolabbi prognózisa szerint 2084-ig kell azonban várni arra, hogy a legjobb robotok "emberszabásúak" legyenek és képesek legyenek egy fegyver felkutatására vagy felismerni egy személy agresszív viselkedését egy nagyobb térségen belül.

  A szakembert annak a kutatásnak a keretében interjúvolták meg, amelyet a Warner Home Video rendelt a Terminator: The Sarah Connor Chronicles címû tévéfilm új DVD-jének forgalomba hozatala alkalmából.

  Sharkey a robotikának Japánban, Kínában, Dél-Koreában, Izraelben, az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában elért haladására alapozza elõrejelzéseit. "A robotok nem lesznek szuperintelligensek és nem rendelkeznek majd én-tudattal, de akiket ellenõriznek majd, azokat a társadalom fogja ellenõrizni."

  2070-ben a professzor szerint robotok végzik majd az alkohol- és kábítószertesztet, sõt képesek lesznek automatikusan levonni a bírság összegét az illetõ bankszámlájáról.

  Az embereket azonban "ingerelni fogják a robotok új képességei, mert magánéletük megsértését fogják látni benne" - jegyezte meg Noel Sharkey.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Párduc – Leopárd akció ! Országos körözési akció mérlege… (Fejér megye)

  Körözés hatálya alatt álló személyek hatékonyabb felkutatása, a közterületi rendõri jelenlét fokozása, illetve a lakosság biztonságérzetének javítása céljából két napos országos bûnügyi és közbiztonsági fokozott ellenõrzést hajtottak végre az ország rendõri szervei. Így Fejér megyében is két-két lépcsõben, 04.00 és 08.00, illetve 16.00 és 20.00 óra közötti idõben került végrehajtásra a Párduc és Leopárd névre elkeresztelt akció. A maga nemében ha nem is nagyot, de mondhatni sokat fogott a két nagymacska…

 • Ejtõernyõs baleset Szegeden

  Súlyos, de szerencsére nem életveszélyes sérüléseket szenvedett egy nõ ma délután Szegeden egy ejtõernyõs ugrás közben.

 • Cserbenhagyásos gázolás Forráskúton

  A másik fél, az autós cserbenhagyta az áldozatot.

 • 14 éves lányt gázolt halálra a vonat

  Nyílt pályán gázolt halálra egy 14 év körüli lányt Kistelek és Balástya között a Szegedre tartó Móra Intercity szombaton délután három órakor.

 • Ketten sérültek meg a tapolcai balesetben

  Balesetben ketten megsérültek szerdán a Veszprémet Tapolcával összekötõ úton, a helyszínelés miatt torlódásra kell számítani.

 • Leleplezõ mérgeskígyó-harapás

  Tokió - Egyik saját mambája (ellene intézett támadása buktatta le az illegális kígyógyûjteménnyel rendelkezõ tokiói férfit.

  A szerdán letartóztatott, Tokió belvárosában élõ férfi összesen 51 mérgeskígyóval, köztük kobrákkal és hatalmas mambákkal osztotta meg otthonát.

 • Változások az M0-on

  Kétszer három sávon haladhatnak az autók az M0-s körgyûrû egy szakaszán és elválasztófalat is emeltek a balesetek elhárítására.

 • Vámpírokat állítottak bíróság elé Új-Zélandon

  Vádat emeltek két férfi és egy és egy nõ ellen Új-Zélandon, akik összeharapdáltak egy férfit és ittak a vérébõl.

 • Pénz helyett rohammal fizetett, most börtönnel fog

  Másfél évi börtönnel fizet egy férfi az Egyesült Államokban azért, mert sorozatosan nem fizetett éttermekben, hanem rohamot színlelt, hogy megússza a számlát.

 • Kapával vágta fejbe szomszédasszonyát egy idõs nõ

  Könnyebb sérülést szenvedett az az iváncsai asszony, akit szomszédnõje vágott fejbe kapával egy szerdai vita során.

 • Árokba csapódott egy autó az M3-as autópályán

  Négyen megsérültek, köztük két gyermek, amikor árokba csapódott egy autó csütörtökön az M3-as autópálya nyírségi szakaszán.

 • Fának csapódott egy autó Szolnok és Besenyszög között

  Halálos közúti közlekedési baleset történt a megyében.

 • Felborult traktorja alá szorult és meghalt egy férfi Reziben

  A felborult traktorja alá szorult és meghalt egy férfi csütörtök délután Reziben. A rendőrség honlapján arról adott hírt, hogy munkavégzés közben történt a baleset.

 • Baseball ütõvel támadtak a buszon

  Önbíráskodás bûntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Orosházi Rendõrkapitányság.

  Tegnap 12.30 óra körül egy orosházi buszmegállóban álló férfihez odament ismerõse, aki a férfitõl egy korábbi tartozás megadását követelte, ennek nyomatékot adva ököllel fejbe is ütötte. A földre esett sértett kabátjából az elkövetõ kivett kb. 100.000 Ft.-ot, majd a megállóba érkezõ 2.sz. helyi buszjáratra felszállt. A sértett 4 ismerõsét telefonon értesítette a történtekrõl, akik gépkocsival a busz után indultak.

 • Két fegyvertelen rendõrnõt lõttek le

  Agyonlõttek két fegyvertelen rendõrnõt az angliai Manchesterben kedden.

 • Telefonpóznára csavarodott a sztárkosaras

  Telefonpóznára csavarodott kocsijával Jason Kidd, a New York Knicks sztárkosarasa, de kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

 • Rablófutamító "Hadd hívjam a nejem!"

  "Hadd hívjam a nejem!" - ezzel a kéréssel fordult rablójához egy boltos az Egyesült Államokban, amivel sikerült megfutamítania.

 • Ilyenek a profik? Térfigyelõ kamerával buktatták le

  Az olasz rendõrség csütörtökön elfogott egy bérgyilkossággal gyanúsított maffiózót, aki ez év májusában Nápolyban megölt egy embert, és ezt a gyilkosságot egy köztéri biztonsági kamera rögzítette.

 • Drogdílerek rendõrkézen

  A gyanúsítottaktól fél kilogramm, Ukrajnából átcsempészett marihuánát, gázpisztolyt és éles lõszereket foglaltak le.

 • Kétmillió forintot ajánlanak a nyomravezetõnek az elkeseredett szülõk

  Már nyomravezetõi díjat is felajánlottak a december 4-én nyomtalanul eltûnt Ophélie Bretnacher szülei – olvasható a hirado.hu-hoz eljuttatott felhívásukban, amelyet három nyelven egész Kelet-Európában próbálnak közzétenni. A szülõk 12 napja keresik lányukat.