rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Már csak 32 évet kell várni: jön a robotrendõr

 • Share on Tumblr

  Robotzsaru a láthatáron!

  London - 2040-tõl a robotok rendõri feladatok végrehajtására is képesek lesznek - jósolja Noel Sharkey, a Sheffieldi egyetem mesterséges intelligencia- és robotika-tanára.

  A professzor távolabbi prognózisa szerint 2084-ig kell azonban várni arra, hogy a legjobb robotok "emberszabásúak" legyenek és képesek legyenek egy fegyver felkutatására vagy felismerni egy személy agresszív viselkedését egy nagyobb térségen belül.

  A szakembert annak a kutatásnak a keretében interjúvolták meg, amelyet a Warner Home Video rendelt a Terminator: The Sarah Connor Chronicles címû tévéfilm új DVD-jének forgalomba hozatala alkalmából.

  Sharkey a robotikának Japánban, Kínában, Dél-Koreában, Izraelben, az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában elért haladására alapozza elõrejelzéseit. "A robotok nem lesznek szuperintelligensek és nem rendelkeznek majd én-tudattal, de akiket ellenõriznek majd, azokat a társadalom fogja ellenõrizni."

  2070-ben a professzor szerint robotok végzik majd az alkohol- és kábítószertesztet, sõt képesek lesznek automatikusan levonni a bírság összegét az illetõ bankszámlájáról.

  Az embereket azonban "ingerelni fogják a robotok új képességei, mert magánéletük megsértését fogják látni benne" - jegyezte meg Noel Sharkey.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások