rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Bevallotta a brit orvos, hogy segítette pácienseit meghalni

 • Share on Tumblr

  Újabb vádakkal kell szembenéznie annak a brit orvosnak, aki beismerte, hogy mintegy húsz páciensének - köztük saját fiának - segített meghalni - közölték a vizsgálódó hatóságok a hét végén.

  A 75 éves Howard Martint 2005-ben felmentették a vád alól, hogy halálos adag fájdalomcsillapítóval megölte három betegét. Mûködési engedélyét azonban ezt követõen visszavonták, most pedig a The Daily Telegraph címû napilapban szombaton megjelent vallomása alapján a hatóságok fontolgatják ügyének újbóli megnyitását.

  Martin, aki videonyilatkozatban ismerte be ténykedését, elmondta, hogy nem bánta meg, amit tett. Állítása szerint keresztényi könyörületbõl segített véget vetni a fájdalomtól sújtott páciensek szenvedéseinek.

  "Tiszta a tudatom, semmitõl nem félek" - mondta el az otthonában adott interjúban.

  Felidézve döntését, hogy véget vet fia, Paul életének - aki rákban szenvedett 1988 májusi halála elõtt -, Martin feltette a kérdést: "mi mást tehettem volna érte, mint biztosítani a méltóságát?"

  A brit orvosi tanács azonban "teljességgel elfogadhatatlannak" minõsítette viselkedését, és hangsúlyozta, hogy egyes esetekben nem volt bizonyíték arra, hogy a páciensek szenvedtek. És míg az általa beinjekciózott 18 páciens közül soknak csak napjai lettek volna hátra, legalább egy beteg - a 74 éves Harry Gittings - felépülhetett volna nyelõcsõrákjából, ha nem kap 200 milligramm diamorfint Martintól. Az orvos tette után azt állította a családnak, hogy Gittins rákja átterjedt. A 2005-ös eljárásban az 59 éves Frank Moss, valamint a 74 éves Stanley Weldon halála miatt is megvádolták az orvost, akit akkor felmentettek.

  Gittins fia szombaton úgy nyilatkozott: reméli, hogy újranyitják a korábbi aktákat.

  Az angol jogrend 2005-ös megváltoztatása óta már nincs érvényben az a korábbi elv, hogy ugyanazzal a váddal nem lehet valakit kétszer meggyanúsítani. Amennyiben új és meggyõzõ bizonyítékok kerülnek elõ, ismét megvádolható ugyanaz az ember ugyanabban az ügyben.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások