rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Bevallotta a brit orvos, hogy segítette pácienseit meghalni

 • Share on Tumblr

  Újabb vádakkal kell szembenéznie annak a brit orvosnak, aki beismerte, hogy mintegy húsz páciensének - köztük saját fiának - segített meghalni - közölték a vizsgálódó hatóságok a hét végén.

  A 75 éves Howard Martint 2005-ben felmentették a vád alól, hogy halálos adag fájdalomcsillapítóval megölte három betegét. Mûködési engedélyét azonban ezt követõen visszavonták, most pedig a The Daily Telegraph címû napilapban szombaton megjelent vallomása alapján a hatóságok fontolgatják ügyének újbóli megnyitását.

  Martin, aki videonyilatkozatban ismerte be ténykedését, elmondta, hogy nem bánta meg, amit tett. Állítása szerint keresztényi könyörületbõl segített véget vetni a fájdalomtól sújtott páciensek szenvedéseinek.

  "Tiszta a tudatom, semmitõl nem félek" - mondta el az otthonában adott interjúban.

  Felidézve döntését, hogy véget vet fia, Paul életének - aki rákban szenvedett 1988 májusi halála elõtt -, Martin feltette a kérdést: "mi mást tehettem volna érte, mint biztosítani a méltóságát?"

  A brit orvosi tanács azonban "teljességgel elfogadhatatlannak" minõsítette viselkedését, és hangsúlyozta, hogy egyes esetekben nem volt bizonyíték arra, hogy a páciensek szenvedtek. És míg az általa beinjekciózott 18 páciens közül soknak csak napjai lettek volna hátra, legalább egy beteg - a 74 éves Harry Gittings - felépülhetett volna nyelõcsõrákjából, ha nem kap 200 milligramm diamorfint Martintól. Az orvos tette után azt állította a családnak, hogy Gittins rákja átterjedt. A 2005-ös eljárásban az 59 éves Frank Moss, valamint a 74 éves Stanley Weldon halála miatt is megvádolták az orvost, akit akkor felmentettek.

  Gittins fia szombaton úgy nyilatkozott: reméli, hogy újranyitják a korábbi aktákat.

  Az angol jogrend 2005-ös megváltoztatása óta már nincs érvényben az a korábbi elv, hogy ugyanazzal a váddal nem lehet valakit kétszer meggyanúsítani. Amennyiben új és meggyõzõ bizonyítékok kerülnek elõ, ismét megvádolható ugyanaz az ember ugyanabban az ügyben.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • 8 éves kisfiú vezetett ittas apja helyett, baleset lett a vége!

  A 38 éves férfi akár öt évig tartó börtönbüntetést is kaphat, amiért kisfiával vitette haza magát. Két autóval ütköztek. A lengyel apuka a barátaival iszogatással eltöltött délután hívta fel nyolcéves fiát azzal, hogy bicajozzon el hozzá a kocsmához, hogy az ott álló autóval hazavigye, miután már egy parkolóban megtanította neki az autóvezetés alapjait

 • Brutálisan bántalmazta gyermekeit egy apa

  Bántalmazta két gyermekét vasárnap délután egy bagi férfi. Mindkét gyermek megsérült, egyikük koponyatörést szenvedett.

 • Fegyverrel rontott a III. kerületi szoláriumba

  A lakosság segítségét kérve keresi a rendõrség azt a fiatalembert, aki fegyverrel rabolt ki egy szoláriumot a múlt héten Budapesten.

 • Áttörte a kerítést, majd az osztályterembe csapódott egy tinédzser fiú

  Az új-zélandi fiú szerencsére még a diákok megérkezése elõtt szenvedett balesetet, miután elaludt a volánnál.

 • Lakásában ölték meg a neves orosz újságírót

  2011 júniusában holtan találták lakásán az egyik jelentõs regionális televíziós csatorna, a Kolima Plusz fõszerkesztõjét, aki elsõsorban elemzõmûsorokat készített.

 • Hajléktalanná lesz az olasz maffia

  Lassan "hajléktalanná" válik az olasz maffia, amelyet az utóbbi két évben 15 ezer ingatlanától fosztottak meg a szervezett bûnözés elleni harcban az olasz hatóságok.

 • Válás után leszúrta exfeleségét, majd inni ment

  Röviddel a válás után szúrta le volt feleségét az a férfi, akit egy helyi kocsmában fogott el a rendõrség Ászáron.

 • Bomba helyett halkonzerv

  A rendõrség felrobbantott egy elhagyott, gyanús csomagot New Yorkban, ám mint kiderült, csak halkonzerveket semmisített meg.

 • Tragédiába fulladt a katonai légibemutató

  A katonai légibemutató üdvrivalgás helyett zokogásba torkollt. Két fiatal pilóta vesztette életét a balesetben.

 • Agyba-fõbe verték egymást a szomszédok

  Verekedésig fajuló szóváltás miatt indult eljárás egy hatvan fölötti férfi és pár évvel fiatalabb szomszédja ellen Székesfehérvárott.

 • Édességlopásból verekedés

  Cigilopásnak indult, rablás lett belõle - öt nõt gyanúsítanak azzal, hogy még szeptember 25-én a Békés megyei Békésszentandráson bementek egy élelmiszerboltba, ahonnan édességet és tisztálkodószereket próbáltak lopni. Mikor az üzlet tulajdonosa ezt észrevette, az asszonyok dulakodni kezdtek vele és a többi vásárlóval, egyiküket egy polcnak lökték, a másiknak a kezét csavarták ki, majd az ajtót kiszakítva elmenekültek.

 • Símaszkban sorban álló bankrabló

  Stow (Ohio állam) - Símaszkban állta végig a sort egy bankrabló egy pénzintézetben az Egyesült Államokban, de nem rablók között - ami még érthetõ lett volna -, hanem normális ügyfelek sorában.

  Amikor a 24 éves illetõ sorra került, a pénztáros megkérte, fedje fel az arcát, ám ehelyett a férfi játékpisztolyt rántott elõ és pénzt követelt.

 • Levágta felesége fejét, majd elásta a kertben

  Egyelõre tisztázatlan körülmények között levágta felesége fejét egy ukrán férfi, aki paranoiában szenvedett.

 • Hatodik rablása után bukott le a fegyveres

  Elõzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a férfit, aki az elmúlt egy hónapban legalább hat rablást követett el fegyverrel, illetve késekkel fenyegetõzve Balatonfüreden, Gyõrött és Pannonhalmán.

 • Két kilométert futott a rendõrök elõl

  Két kilométeres gyalogos üldözés után fogtak el a rendõrök egy hamis rendszámmal autózó fiatalembert Gulács térségében.

 • Fél mázsa aranyat követeltek az ékszerkereskedõért elrablói Kirovográdban

  Ungvár - Ötven kiló aranyat vagy kétmillió dollárt követelt egy bûnszövetkezet az általa elrabolt ékszerkereskedõ szabadon bocsátásáért a közép-ukrajnai Kirovográdban.

  A négytagú bûnbanda színlelt közúti balesettel megállította a több ékszerüzletet fenntartó Ukrzoloto cég igazgatójának Mercedes gépkocsiját, és fegyverrel fenyegetve elrabolta a vállalkozót. Az ellenállással próbálkozó férfit megverték, majd a szemét bekötve egy Kirovograd központjában álló házba szállították, ahol a radiátorhoz bilincselték - írta szerdán online kiadásában a kijevi Szegodnya címû napilap.

 • Mindent vitt a bárt kirabló trió

  Nemcsak készpénzt, de italokat, mobiltelefonokat és ékszereket is zsákmányolt az az ismeretlen, akik késekkel raboltak ki egy bárt Szombathelyen.

 • Ki tesz ilyet? Négyszer lõttek a szerencsétlen kutyára!

  Négy lövést is túlélt egy kutya az Egyesült Államokban, pedig súlyos sebeket okoztak neki a golyók: egyet a fejébe kapott, kettõt a vállaiba, egyet pedig a nyakába.

 • Közbiztonság Pusztadoboson

  Egy tegnapi, Nyíregyházán tartott politikai sajtótájékoztató kapcsán, a tényszerû tájékoztatás jegyében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság az alábbiakat tartja fontosnak közölni.

 • Terepjárós ütött el egy 67 éves elektromos kerékpárost

  Életveszélyes sérüléseket szenvedett egy elektromos motorkerékpárral közlekedõ férfi, akit egy osztrák rendszámú terepjáró ütött el a 84-es fõúton Kópházánál.