rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Többé a francia rendõrségnél sem a méret a lényeg

 • Share on Tumblr

  Évszázadokra visszanyúló szabályozást változtattak meg a francia rendõrségnél: ezentúl a 160 centiméternél alacsonyabb jelentkezõkbõl is lehet rendõr.

  A rendõrök minimális magasságának meghatározása nagy múltra tekintett vissza Napóleon hazájában. Ahogy teltek az évtizedek, és a franciák egyre nyúltak, a magassági küszöb is emelkedett. Az utóbbi idõben azonban egyre többször vetõdött fel, hogy az ilyesfajta megkülönböztetés diszkriminatív.

  A francia munkaügyi miniszter közleményben jelentette be, hogy a 160 centis magasság többé nem követelmény az aktív rendõri állománynál. Mi több: magassági küszöb ezentúl csak azoknál a munkaköröknél szerepelhet, amelyek azt kifejezetten megkövetelik.

  A francia rendõri szakszervezet üdvözölte a döntést, mondván: a korábbi követelmények erkölcsileg, fizikailag és intellektuálisan alkalmas jelölteket zártak ki a testületbõl.

  Bár Franciaországban a katonaságnál is van hasonló szabályozás, az továbbra is érvényben maradt.

  Az országos statisztikai hivatal (INSEE) adatai szerint az átlag francia férfi manapság 175 centiméter magas, míg a nõk átlagosan 163 centiméterre nõnek. Egy évszázaddal ezelõtt, 1900-ban azonban a férfiak 166 centiméter, a nõk 154 centiméter magasak voltak Franciaországban.

  Nicolas Sarkozy francia kormányfõ a becslések szerint 165 centiméter magas - nagyjából akkora, mint amekkora Bonaparte Napóleon császár volt.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások