rss
bohócdoktor vizit szja 1%
 • Többé a francia rendõrségnél sem a méret a lényeg

 • Share on Tumblr

  Évszázadokra visszanyúló szabályozást változtattak meg a francia rendõrségnél: ezentúl a 160 centiméternél alacsonyabb jelentkezõkbõl is lehet rendõr.

  kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

  A rendõrök minimális magasságának meghatározása nagy múltra tekintett vissza Napóleon hazájában. Ahogy teltek az évtizedek, és a franciák egyre nyúltak, a magassági küszöb is emelkedett. Az utóbbi idõben azonban egyre többször vetõdött fel, hogy az ilyesfajta megkülönböztetés diszkriminatív.

  A francia munkaügyi miniszter közleményben jelentette be, hogy a 160 centis magasság többé nem követelmény az aktív rendõri állománynál. Mi több: magassági küszöb ezentúl csak azoknál a munkaköröknél szerepelhet, amelyek azt kifejezetten megkövetelik.

  A francia rendõri szakszervezet üdvözölte a döntést, mondván: a korábbi követelmények erkölcsileg, fizikailag és intellektuálisan alkalmas jelölteket zártak ki a testületbõl.

  Bár Franciaországban a katonaságnál is van hasonló szabályozás, az továbbra is érvényben maradt.

  Az országos statisztikai hivatal (INSEE) adatai szerint az átlag francia férfi manapság 175 centiméter magas, míg a nõk átlagosan 163 centiméterre nõnek. Egy évszázaddal ezelõtt, 1900-ban azonban a férfiak 166 centiméter, a nõk 154 centiméter magasak voltak Franciaországban.

  Nicolas Sarkozy francia kormányfõ a becslések szerint 165 centiméter magas - nagyjából akkora, mint amekkora Bonaparte Napóleon császár volt.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Gatyájánál elfogott betörõ

  Salt Lake City - A gatyájánál fogva tartott fogva egy autófeltörõ férfit egy nõ az Egyesült Államokba, míg megérkezett a rendõrség.

  A férfi nem a nõ kocsiját törte fel, hanem annak egy kollégájáét, amit a hölgy észrevett. A betörõ elinalt, ám a nõ a nyomába eredt, beérte és elcsípte.

 • Nyaralóházak biztonsága

  Az őszi időszakban elnéptelenedő nyaralóházakra mind a természet, mind a betörők komoly kockázatot jelentenek. A természeti csapások (vihar, hónyomás, csövek elfagyása, stb.) által okozott károkat jelentősen növelheti, hogy azokról a tulajdonosok esetleg csak hetekkel később értesülnek. A betörések esélyét, pedig az fokozhatja, hogy egyre több értéket halmozunk fel a nyaralóinkban.

 • Álmukban törtek rá a juhászokra

  Három embert elõzetes letartóztatásba helyezett a bíróság abból a bandából, melynek fiatal tagjai brutálisan megtámadtak két juhászt Nyíregyháza közelében.

 • Ikerpár fulladt a tóba

  Egy hétéves ikerpár fulladt egy tóba Hegyeshalom közelében.

 • Részegen hajtott bele a rendõrautóba

  Ittasan vezetett az a kolozsvári lakhellyel is rendelkezõ magyar állampolgár, aki egy rendõrautóval ütközött össze, és közúti balesetet okozott Romániában - közölte a Kolozs megyei rendõrkapitányság szóvivõje.

  Raluca Seucan a Rompres hírügynökségnek elmondta: a rendõrautóba hátulról hajtott bele a 47 éves B. A hatóság jármûve átsodródott az ellenkezõ sávra, s nekiütközött egy szembõl érkezõ, szabályosan közlekedõ Volvo gépkocsinak, majd egy osztrák állampolgár által vezetett második autónak.

 • Gyorsan lebukott a késes rabló

  Rövid idõn belül rendõrkézre került az a férfi, aki késsel fenyegetõzve próbált kirabolni egy boltot Sárváron.

 • Politikusok elleni fenyegetések: óvatosan nyilatkozik a rendõrség

  Tizenegy személyt vettek õrizetbe csütörtökön Franciaország déli részén azzal a gyanúval, hogy halálosan fenyegettek meg vezetõ francia politikusokat, köztük Nicolas Sarkozy elnököt az érintetteknek írt levelekben. Az írásokhoz olykor egy-egy töltényt is mellékeltek.

 • HÉV-vezetéket loptak Dunaharasztinál, hatalmas a kár

  Többmillió forintos kárt okoztak ismeretlenek, akik HÉV-vezetéket loptak szerda hajnalban Dunaharaszti külterületén - közölte Székely Noémi, a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese.

 • Elhagyott tankok

  Majdnem száz elhagyatott, T-80-as típusú tank került elõ egy Jekatyerinburgtól száz kilométerre fekvõ erdõbõl. Senkinek sem hiányoztak, viszonylag jó állapotban vannak. Vajon mire kellhettek?

 • Öt késsel és egy bárddal ment megölni volt feleségét

  Öt késsel és egy bárddal ment megölni volt feleségét egy férfi a hétvégén Ibrányban, az illetõt megbilincselve tudták csak elõállítani a rendõrök.

 • Személyautó és tehergépkocsi ütközött az M0-on

  Személyautó és tehergépkocsi ütközött az M0-s autóút M5-ös csomópontja közelében, az 1-es fõút irányába vezetõ oldalon, a baleset miatt torlódnak a jármûvek.

 • Szörnyethalt egy cseh hegymászó az Alpokban

  Lezuhant és meghalt egy cseh hegymászó az Alpok svájci részén - közölte a helyi rendõrség vasárnap. A férfi társával még szombaton indult útnak

 • Egy férfi holttestére bukkantak Karcagnál

  Lakossági bejelentés alapján találtak egy helybeli férfi holttestére Karcag külterületén.

 • Kiraboltak egy gyógyszertárat Székesfehérváron

  Fegyverrel raboltak ki egy gyógyszertárat Székesfehérváron, nem sokkal a patika szerdai zárása elõtt.

 • Jól helybenhagyta az asszonyt, majd felrobbantotta a házat

  Tragédiával végzõdött egy csütörtök esti családi perpatvar a vajdasági Padén. A Kossuth Lajos utca egyik házában élõ 71 éves férfi elõbb alaposan helybenhagyta 51 éves feleségét, akit kizavart a házból, majd magára zárta az ajtót, és azzal fenyegetõzött, hogy fölrobbantja az otthonukat.

 • Napokig feküdt a padlón - szívószálon át adtak levest az asszonynak

  Elítélték a négy napig magatehetetlenül földön fekvõ idõs asszony eltartóit csütörtökön a Somogy Megyei Bíróságon.a

 • Hat év nyolc hónap börtönre ítélték az anyját rendszeresen megerõszakoló férfit

  A Hatvani Járásbíróság hat év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki az elmúlt hónapokban rendszeresen megerõszakolta a Heves megyei Zagyvaszántón élõ anyját.

 • Elfogták a patika kifosztóját - a helyi italmérõkben nem keveset fogyasztott

  Õrizetbe vette a rendõrség azt a férfit, aki ittas állapotban betört a nagycenki patikába és egyebek mellett több mint 30 ampulla új influenza elleni oltóanyagot lopott - közölte a rendõrség

 • Pénzt adott volna a jogosítványáért az ittas sofõr

  Meg akarta vesztegetni a vele szemben intézkedõ rendõröket egy ittas sofõr azért, hogy ne vegyék el a vezetõi engedélyét. A rendõrök feljelentették a férfit.

 • Elõzetesben a táskatépõ

  Már elõzetes letartóztatásban van az a férfi, aki autójából kihajolva több esetben rabolt el kézitáskákat gyalogosoktól a fõvárosban és Pest megye több településén. A rendõrség most az áldozatok jelentkezését várja.

kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%