rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Fantomnyugdíjasok után nyomoznak Görögországban

 • Share on Tumblr

  Fantomnyugdíjasok után nyomoznak Görögországban. A hatóságok arra próbálnak rájönni, hogy a gyanús esetek közül melyikben lehet szó csalásról.

  Szép számmal vannak ugyanis olyan magas korúak, akik papírjaik szerint betöltötték a 110. életévüket, és még mindig kapnak ellátást. A gyanú szerint azonban elõfordulhat, hogy a nyugdíjas már rég elhunyt, családja azonban még felveszi a havi juttatást.

  Andréasz Loverdosz munkaügyi miniszter bejelentése szerint az illetékes hatóságok már elrendelték a vizsgálat lefolytatását.

  A görög bürokrácia útvesztõiben találtak olyan esetet is, amely szerint egy személy 1954 óta kap nyugdíjat.

  A nyomozás során egyelõre 321 olyan ügyre derült fény, amelyben az ellátott halála után is felvették a neki járó összeget. A legtöbb esetben a családhoz került a pénz.

  A munkaügyi minisztérium szerint a lassú ügymenet miatt elõfordul, hogy akár hét évig nem fut át a nyilvántartási rendszeren, hogy a nyugdíjas elhunyt.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Eltûnt egy család

  Két hete eltûnt egy háromtagú család a Tab melletti Zala községbõl: a férj, a felesége és a 14 éves fiúk, Renátó. A szomszédok azóta semmi mozgást nem észleltek a gazos kerttel övezett ház körül.

 • A gyilkosság reggelén döntötte el, végezni akar valakivel

  A fiatal elhatározta: embert fog ölni. Már következõ áldozatát is kiszemelte, amikor elkapták.

 • Hamis pénzzel akartak fizetni több szabolcsi vendéglátóhelyen

  Elfogta a rendõrség azt az öt férfit, akik hamis bankjegyekkel fizettek, illetve próbáltak fizetni több szabolcsi vendéglátóhelyen.

 • Életét vesztette egy kisbárapáti férfi, amikor rádõlt egy pincefal

  Meghalt egy kisbárapáti férfi, akire rádõlt egy pince fala péntek délután a településen.

 • Rendõri üldözés a túl hangos rádió miatt

  Életét vesztette egy szaúdi férfi, családtagjai pedig megsérültek egy közlekedési balesetben, amikor üldözõbe vette autójukat a vallási rendõrség, amiért a család túl hangosan hallgatta a rádiót.

 • Ollóval csonkította meg magát egy lány, majd hamisan megvádolta apját nemi erõszakkal

  Akár 3 év börtönt is kaphat az a kanadai nõ, aki hamis indokkal, nemi erõszak miatt jelentette fel apját. Az orvosi vizsgálatok kiderítették, a lány önmagát csonkította meg egy ollóval.

 • Csaknem 32 milliót kaszált az elfogott ATM-rabló

  A rendõrök õrizetbe vették a nemrég elfogott ATM-rabló csapat negyedik tagját. A 34 éves helvéciai férfi abba a bandába tartozott, amelynek tagjait az albertirsai, szanki, soltvadkerti, illetve lajosmizsei támadásokkal gyanúsítják.

 • Több autó is elakadt a sok csapadék miatt

  Több jármű is elakadt a lehullott jelentős mennyiségű csapadék miatt az úton álló magas vízben.

 • Fél év után buktak le a rabló álrendõrök

  Fél év után fogták el a rendõrök azt a két férfit, akik a gyanú szerint még kora tavasszal kiraboltak egy idõs embert Makón.

 • Hét órára beszorult betörõ

  Szellõzõ kürtõbe szorult egy betörõ az Egyesült Államokban. A 23 éves férfi egy étterembe próbált bejutni éjszaka a tûzhely szellõzõjén keresztül Dél-Karolina államban, North Charleston városában.

 • Megszurkálta feleségét, majd végzett magával

  Életveszélyes sérüléseket szenvedett az a nõ, akit férje szurkált meg egy késsel csákvári otthonukban. A férfit a szomszédok fogták le, de sikerült elmenekülnie. A rendõrök Gánton találtak rá a holttestére.

 • Kerékpározó gyermeket gázoltak el Budapesten

  Elgázolt egy úttesten keresztben átvágó kerékpárost egy személyautó a XIX. kerületi József Attila utcában.

 • Kerékpáros és gyalogos ütközött Tapolcafõn

  Súlyos kerékpáros baleset történt Tapolcafõ belterületén.

 • Száz tûzoltó vonult ki egy raktártûzhöz

  Kigyulladt egy raktárépület vasárnapra virradóra Budapesten, a helyszínre nagy erõkkel kivonuló tûzoltók éjfél után eloltották a lángokat - közölte a tûzoltóság ügyeletese.

 • Életfogytig Szenegálban

  Saját állításuk szerint egy gyémántbányába igyekezett az a három magyar férfi, akiket szombaton ítéltek életfogytig tartó börtönre Szenegálban egy taxis megfojtása miatt. A helyi konzul szerint kemény ítéletet született, bár ennél enyhébb bûncselekményért is lehet hasonlóan súlyos büntetést kapni.

  Egy belga nemzetközi testõrközvetítõ magyar származású vezetõje szerint sok magyar dolgozik a világ válságövezeteiben, többségük hallgatag profi, aki csöndben teszi a dolgát.

 • Fázott, betört és ágyba bújt a tulajdonos mellé

  Fázó férfi tört be egy lakásba az Egyesült Államokban, és bújt be dideregve a tulajdonos mellé az ágyba.

 • 23 embert tartóztattak le boszorkányságért Gabonban

  Libreville - Huszonhárom idõs embert, köztük egy evangélikus lelkészt tartóztattak le Gabon északi részén a "kohng", azaz "emberéletekkel való kereskedés" - a boszorkánysághoz hasonló tevékenység - vádjával Gabonban - számolt be róla a L'Union címû napilap hétfõi száma.

  Október 21-én hallgatta ki õket az ország egyik északi városának csendõrsége további hét személlyel egyetemben, akiket késõbb ártatlannak nyilvánítottak és elengedtek - erõsítette meg a lap.

 • Marihuánát nevelt a támadó

  Õrizetbe vették azt a férfit, akit egy kalocsai lakás tulajdonosának bántalmazásával és marihuána termesztéssel gyanúsítanak. A támadó kihallgatása során mindkét cselekmény elkövetését elismerte.

 • Kórházi köntösben rabolt lopott motoros bevásárlókocsival

  Kórházi köntösben rabolt egy áruházban 50 dollárt volt barátnõjétõl egy férfi az Egyesült Államokban és az áruház motoros bevásárlókocsijával próbált elmenekülni.

 • Ittas vezetõ okozott balesetet

  Súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba egy csengõdi férfit, aki ittasan vezette személygépkocsiját, és elõzés közben frontálisan ütközött egy autóval vasárnap este Akasztó mellett az 53-as úton - közöltea rendõrség.