rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Fantomnyugdíjasok után nyomoznak Görögországban

 • Share on Tumblr

  Fantomnyugdíjasok után nyomoznak Görögországban. A hatóságok arra próbálnak rájönni, hogy a gyanús esetek közül melyikben lehet szó csalásról.

  Szép számmal vannak ugyanis olyan magas korúak, akik papírjaik szerint betöltötték a 110. életévüket, és még mindig kapnak ellátást. A gyanú szerint azonban elõfordulhat, hogy a nyugdíjas már rég elhunyt, családja azonban még felveszi a havi juttatást.

  Andréasz Loverdosz munkaügyi miniszter bejelentése szerint az illetékes hatóságok már elrendelték a vizsgálat lefolytatását.

  A görög bürokrácia útvesztõiben találtak olyan esetet is, amely szerint egy személy 1954 óta kap nyugdíjat.

  A nyomozás során egyelõre 321 olyan ügyre derült fény, amelyben az ellátott halála után is felvették a neki járó összeget. A legtöbb esetben a családhoz került a pénz.

  A munkaügyi minisztérium szerint a lassú ügymenet miatt elõfordul, hogy akár hét évig nem fut át a nyilvántartási rendszeren, hogy a nyugdíjas elhunyt.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Kisteherautó és mozdony ütközött

  Műszaki mentéshez riasztották a tűzoltókat. Műszaki cikkeket szállító kisteherautó hátuljának ütközött egy mozdony szerda délelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírmihálydiban, a Rákóczi utcai vasúti átjáróban.

 • Öngyilkos magyar robbantó

  Felrobbantotta magát az autójában egy 58 éves vállalkozó hajnalban Szombathelyen egy vasúti felüljáró alatt. Amikor magára gyújtotta a kocsit, meglátta két arra járó rendõr és ki akarták szabadítani, de nem hagyta magát. A rendõrök ezért inkább poroltóért indultak, de közben a kocsiba tett 3 gázpalack felrobbant. A férfi azonnal meghalt. Úgy tudjuk búcsúlevelet is írt a családjának.

 • Embertelen házkutatás a Nobel-békedíjas ügyvédnõnél

  Az iráni rendõrség házkutatást tartott Sirin Ebadi emberi jogvédõ irodáiban
  Az iráni rendfenntartó erõk vasárnap házkutatást tartottak a Sirin Ebadi Nobel-békedíjas vezette Emberi jogvédõk köre nevû szervezet teheráni irodáiban.

 • Életveszélyesen megszúrta élettársát egy férfi Erzsébetvárosban

  Életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba azt a nõt, akit élettársa szurkált össze egy erzsébetvárosi lakásban pénteken - közölte Papp Judit, a Budapesti Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese.

 • Kétszer is összepréselték a férfit egy kukáskocsiban

  Kétszer is összepréseltek kukáskocsiban egy férfit az Egyesült Államokban, de megúszta ép bõrrel a kalandot.

 • Maffialeszámolás Izraelben: tíz golyót röpítettek keresztapába

  Ismeretlenek Izraelben megölték a helyi sajtó által a maffia egyik fõnökeként számon tartott Franszuá Abutbult.

 • Hazánkban találták meg a milliárdos elrabolt holttestét!

  Magyarországon találták meg a hétvégén az osztrák-német milliárdos, Friedrich Karl Flick egy évvel ezelõtt egy karintiai temetõbõl elrabolt holttestét - közölte az osztrák rendõrség.

 • 16 ittas sofõr bukott le a szüreti razzián

  Egyetlen nap alatt 16 ittas sofõr bukott le egy közúti razzián Bács-Kiskun
  megyében, így az ellenõrzött autósok több mint 5 százaléka bizonyult ittasnak.

 • Meggyalázták Puskás Öcsi emlékét

  Egy biedermeier stílusú asztalt és széket loptak el ismeretlenek a Puskás Ferenc-emlékhelyrõl, a budapesti Szent István-bazilika altemplomából - mondta Szöllõsi György, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kommunikációs igazgatója.

 • Gyermekkereskedõkre csaptak le Kínában

  Az utóbbi napokban 89 gyereket szabadítottak ki két emberkereskedõ-lánc fogságából Kínában, és a bûnözõi csoportok tagjai közül százakat vettek õrizetbe - jelentette be a közbiztonsági tárca szerdán Pekingben.

 • Buli: iszogattak, megölték, feldarabolták

  Feltételezett emberevõket ítéltek el a távol-keleti Petropavlovszk-Kamcsatszkijban pénteken, bár azt nem tudni, hogy valóban ettek-e a húsból, de annyi biztos, hogy ételt fõztek belõle.

 • 9 millió forintot loptak egy automatából

  Bankjegykiadó automatából lopott el csaknem kilencmillió forintot egy fiatalember és az élettársa Szombathelyen.

 • Magyar pár gyilkolt meg egy görög férfit

  Jogerõsen tizenkét és tizennégy év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélõtábla kedden egy magyar párt egy görög férfi 2006 augusztusi korinthoszi meggyilkolása miatt.

 • Halálos baleset - Négyszer ütközött a személyautó az autópályán

  Egy ember meghalt, hárman, köztük két gyerek megsérült, amikor egy macedón személyautó nekiütközött két másik autónak, majd a szalagkorlátnak csapódott, szombaton este, az M5-ös autópályán.

 • Megáradt folyóba zuhant egy autóbusz Indiában, 33 ember vesztette életét

  Megáradt folyóba zuhant szerdán egy autóbusz Észak-Indiában. A szerencsétlenség legkevesebb 33 halálos áldozatot követelt, és félő, hogy számuk növekedni fog.

 • Holttest a 3-as fõút mellett

  Holtan találtak egy férfit Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a 3-as számú fõút mentén Szikszó és Miskolc között; a gyalogost vélhetõen egy jármû sodorhatta el szombatra virradóra. Az elsõdleges megállapítás szerint a gyalogos Szikszó irányából Miskolc felé közlekedett, nem viselt láthatósági mellényt, feltehetõen jármûszerelvény sodorhatta el - mondta Gaskó Bertalan, a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

 • 12 év után fogták el a rendőrök

  A férfit rendőrök várták a repülőtéren; Ausztráliában bujkált, a gyanú szerint több tízmillió forintot csalt ki ismerőseitől és üzleti partnereitől.

 • Ellopták a parkolási cég gépkocsiját

  Ellopták a szombathelyi parkolási cég egyik teherautóját, amellyel a parkolóórákat tartotta karban a cég egy munkatársa. A jármû még megkerült, csakúgy, mint a benne szállított pénzkazetták, de a tettest még keresik.

 • Hat év fegyházat kapott a vasúti rabló

  Hat év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a többszörösen visszaesõ férfit, aki egy vonaton rabolt ki egy nõt egy Borsod megyében.

 • Súlyos testi sértés miatt eljárás indult ifj. Knézy Jenõ ellen

  Súlyos testi sértés miatt eljárás indult ifjabb Knézy Jenõ ellen, a feljelentõ maga a sportriporter felesége. Az asszony azt állítja, hogy a sportriporter egy családi vita közben eltörte az állkapcsát, és kidobta közös lakásukból gyermekével együtt.

  A kapcsolat azért futott zátonyra, mert a riporter egy televíziós munkatársával megcsalta az asszonyt, aki szembesítette a vádakkal a férjét. Knézy állítólag ebben a vitában ütötte meg többször is a feleségét, majd kitette az utcára. Bartal Gyöngyi szüleivel együtt késõbb visszament a lakásba holmijaiért, de a férj nem engedte be õket.