rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Police-Mobil: bûnmegelõzési busz Borsodban

 • Share on Tumblr

  Miskolc - Az országban elsõként Police-Mobil (P-Mobil) néven indított útjára a Borsod megyei rendõr-fõkapitányság egy bûnmegelõzési információs buszt, amely iskolákban és nyugdíjasotthonokban nyújt majd segítséget - tájékoztatta az MTI-t a megyei rendõr-fõkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa kedden.

  Dobi Tamás közölte: a "preventív turné elsõ állomása a miskolci Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola volt".

  A bûnmegelõzési szakemberek - az iskolai bûnmegelõzési oktatási és az általános kommunikációs tevékenységet részben új alapokra helyezve - filmvetítéssel, bemutatókkal, drogteszttel, elõadásokkal hívták fel a tanulók és a pedagógusok figyelmét a különbözõ veszélyhelyzetekre és a megelõzés fontosságára.

  Hozzátette: ebbõl az alkalomból a Rendõrségi Múzeum drogprevenciós kiállítását is megtekinthették az iskolában a diákok és tanáraik.

  A "P-Mobil-turné" keretében a következõ idõszakban a bûnmegelõzési szakemberek a megye legkülönbözõbb településeire ellátogatnak majd, és elsõsorban a fiatalkorúak és az idõsek figyelmét hívják fel a leselkedõ veszélyekre.

  Arról is beszámolt, hogy az országosan is újnak számító Police-Mobil nevû kezdeményezést a megyei rendõr-fõkapitányság bûnmegelõzési osztálya állította szolgálatba.

  A felmatricázott bûnmegelõzési mikrobusz külsõ felületén színes, nagyméretû fotók, feliratok hívják fel a figyelmet a prevenció fontosságára.

  A jármûben helyet kaptak azok az eszközök - laptop, televízió, vagyonvédelmi és drogprevenciós bemutató táskák, bûnmegelõzési tablók, kiadványok, szórólapok -, amelyekkel komplex megelõzési információkat tudnak átadni a veszélyeztetett rétegeknek. Elsõsorban a tanulókhoz, idõsekhez kívánnak eljutni egy-egy alkalommal (oktatási intézményekbe, nyugdíjas klubokba) a bûnmegelõzési szakemberek.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Jótanácsok kerékpárlopás ellen

  Jótanácsok kerékpárlopás ellenNéhány betartandó szabályra hívják fel a rendőrök a figyelmet, hogy bringánk ne váljon a tolvajok áldozatává. A rendőrség figyelmeztetése szerint fontos, hogy a kétkerekű védelméről tulajdonosa az esetleges lopások megelőzése érdekében minden esetben gondoskodjon. Lehetőség szerint ne hagyják közterületen, vagy lépcsőházban őrizetlenül kerékpárokatat, ha mégis, úgy azt minden esetben le kell zárni lakattal. Sok helyen látható, hogy csak a kereket zárják a vázhoz, a kerékpárt pedig az épület falának támasztják, ez azonban nem elegendő.

 • Halálos baleset az 1-es fõúton

  Két személyautó ütközött össze vasárnap este Gönyûnél, Komárom felé az 1-es fõúton. Egy személy életét veszítette.

 • A segítségére sietõ mentõtisztre támadt egy nõ

  Az eszméletlennek tûnõ fiatal nõ egyszer csak felpattant, és rátámadt a segítségére sietõkre.

 • Hús hõmérõvel szúrták nyakon a moziban

  Nincs is annál idegesítõbb és minõsíthetetlenebb dolog, mint amikor valaki a moziban nem kapcsolja ki a telefonját. Nem kell az Egyesült Államokba menni hasonló esetért, ellenben az már példátlan, hogy valakit nyakon szúrjanak, csak mert megkéri a mobilozót, hogy fejezze be.

 • 6 napra a hegyekben rekedt egy nõ a hóvihar miatt az Egyesült Államokban

  Búcsúvideót készített 11 éves ikerfiainak az a halálra készülõ édesanya, aki 6 napig rekedt a hegyekben egy hóvihar miatt az Egyesült Államokban.

 • Bûnre kényszerítve, jövedelmétõl megfosztva...

  Kezdetben arra kényszerítettek egy kazincbarcikai férfit, hogy élelmiszereket lopjon, majd megbízói a jövedelmétõl is megfosztották.

  A Kazincbarcikai Rendõrkapitányság azért indított zsarolás és rablás miatt eljárást, mivel két férfi, és egyikük lánya társtettesként több héten keresztül többek között lopásra kényszerített egy helyi férfit.

 • Bankrablás volt Budapesten

  A rabló nem sokkal 10 óra előtt sétált be az V. kerületi, Kálvin téren álló pénzintézetbe. A férfi fegyverrel - vagy egy fegyverutánzattal – a kezében ment be az épületbe, fenyegetni kezdte az alkalmazottakat, pénzt követelt tőlük.

 • Előzetes letartóztatásba került Bróker Marcsi

  Előzetes letartóztatásba helyezte a bíró a Kun-Mediátor Marcsikaként, illetve Bróker Marcsiként emlegetett D. Sándornét. A legszigorúbb kényszerintézkedés elrendeléséről péntek délelőtt döntött a Szolnoki Járásbíróság. A rendőrség és az ügyészség is azt akarta, hogy az asszony rács mögé kerüljön.

 • Szolgálati fegyverével fenyegetõzött a szolgálaton kívüli rendõr

  Egyenruhája bánta az önfeledt szórakozást annak a rendõrnek, aki szolgálati fegyverével hadonászott és fenyegetõzött még szombat éjszaka.

 • Egy szórakozóhelyen lõttek rá a fiúra

  Egy zuglói szórakozóhelyen kötött bele négy férfi a fiatalemberbe. Egyikük odament hozzá, arcul ütötte, majd elõvett egy fegyverutánzatot, amellyel rálõtt.

 • Összeszurkálta, mert túl szép volt

  Tûket és szöget döfött szomszédja kislányába egy férfi Brazíliában, mert dühítette a másfél éves gyermek szépsége.

 • Mészárlás a világ szeme láttára: Darfúr

  Ami Dárfúrban történik, az sokkal rosszabb annál, mint ami Ruandában történt – fogalmazott az EP weboldalának a tavalyi Szaharov-díjas Szalih Mahmúd Oszman, aki több korábbi díjazottal együtt, részt vett az idei díjátadó ünnepségen. A szudáni emberi jogi ügyvéd arra is felhívta a figyelmet, hogy Kína szemet huny a dárfúri népirtás, háborús bûnök és az emberiség elleni bûncselekmények felett.

 • Bírósági tárgyalásról ment lopni egy tatai férfi

  Bírósági meghallgatásra várt, közben a tárgyalási szünetben barátjával együtt meglopott egy nõt egy tatai férfi, majd visszatért a tárgyalóterembe; a rendõrök a tárgyalás után elfogták - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense az MTI-vel pénteken.

 • Egy anyuka a lányát terrorizálók miatt beperli az iskolát

  Ezidáig egyedülálló pert indított egy pittsburghi állami iskola ellen egy nõ, aki szerint lánya azért lett anorexiás, mert több fiú diáktársa gúnyolta súlya miatt.

 • Több kilométeres sor az M0-on

  A baleset helyszínének környékén jelenleg mintegy 3-4 kilométeres a torlódás.

 • Trélerrel lopták el az autót

  Nem jutottak messzire azok a tolvajok, akik trélerrel próbáltak ellopni egy parkoló autót Rákoskeresztúron.

 • Csalók lopják el óvatlan felhasználók bankkártya adatait

  Csalók lopják el óvatlan felhasználók bankkártya adatait egy közösségi oldalon.

 • A buszsofõr tartotta fel a buszrongálókat a rendõrség kiérkezéséig

  Buszt rongáló fiatalokat tartott vissza a 230-as busz vezetõje csütörtök este.

 • Taxist bántalmaztak Nagykanizsán

  Eljárás indult egy drogos férfi és a lánya ellen, akik azért támadtak rá egy taxisra Nagykanizsán, mert nem volt hajlandó elszállítani õket.

 • Bezárta kocsijába támadóját a szegedi taxis

  Késsel fenyegetõzve akart egy férfi Szegeden egy taxist rávenni arra, hogy fuvarozza haza. Az 57 éves férfi azt mondta a sofõrnek, hogyha nem viszi haza Dorozsmára, szíven szúrja.