rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Police-Mobil: bûnmegelõzési busz Borsodban

 • Share on Tumblr

  Miskolc - Az országban elsõként Police-Mobil (P-Mobil) néven indított útjára a Borsod megyei rendõr-fõkapitányság egy bûnmegelõzési információs buszt, amely iskolákban és nyugdíjasotthonokban nyújt majd segítséget - tájékoztatta az MTI-t a megyei rendõr-fõkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa kedden.

  Dobi Tamás közölte: a "preventív turné elsõ állomása a miskolci Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola volt".

  A bûnmegelõzési szakemberek - az iskolai bûnmegelõzési oktatási és az általános kommunikációs tevékenységet részben új alapokra helyezve - filmvetítéssel, bemutatókkal, drogteszttel, elõadásokkal hívták fel a tanulók és a pedagógusok figyelmét a különbözõ veszélyhelyzetekre és a megelõzés fontosságára.

  Hozzátette: ebbõl az alkalomból a Rendõrségi Múzeum drogprevenciós kiállítását is megtekinthették az iskolában a diákok és tanáraik.

  A "P-Mobil-turné" keretében a következõ idõszakban a bûnmegelõzési szakemberek a megye legkülönbözõbb településeire ellátogatnak majd, és elsõsorban a fiatalkorúak és az idõsek figyelmét hívják fel a leselkedõ veszélyekre.

  Arról is beszámolt, hogy az országosan is újnak számító Police-Mobil nevû kezdeményezést a megyei rendõr-fõkapitányság bûnmegelõzési osztálya állította szolgálatba.

  A felmatricázott bûnmegelõzési mikrobusz külsõ felületén színes, nagyméretû fotók, feliratok hívják fel a figyelmet a prevenció fontosságára.

  A jármûben helyet kaptak azok az eszközök - laptop, televízió, vagyonvédelmi és drogprevenciós bemutató táskák, bûnmegelõzési tablók, kiadványok, szórólapok -, amelyekkel komplex megelõzési információkat tudnak átadni a veszélyeztetett rétegeknek. Elsõsorban a tanulókhoz, idõsekhez kívánnak eljutni egy-egy alkalommal (oktatási intézményekbe, nyugdíjas klubokba) a bûnmegelõzési szakemberek.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Vádemelés minden idõk legnagyobb adatlopási ügyében

  Boston - Összesen 41 millió bankkártyaadat ellopásával vádoltak meg az amerikai hatóságok öt országból 11 embert.

  A vádlottak nem számítógépes zsenik, viszonylag egyszerû módszerekkel dolgoztak - hangsúlyozta az eddigi legnagyobb amerikai adatlopási ügy kapcsán tartott sajtótájékoztatóján Michael Mukasey igazságügy-miniszter.

 • Szegeden fogták el a bolti késelõt

  Szegeden fogták el a Békés megyei nyomozók azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy október közepén, Békéscsabán megkéselt egy bolti eladót.

 • Zsebtolvajok õrizetben

  A Budapesti Rendõr-fõkapitányság Gazdaságvédelmi Fõosztály Vagyonvédelmi Osztály Zseblopási Alosztálya eljárást indított három fiatalember ellen, mert 2009. március 27-én kora délután a Budapest VI., Nyugati tér és a Budapest XIII., Jászai Mari tér között közlekedõ 4-6-os jelzésû villamoson a sértett övtáskájából eltulajdonították mobiltelefonját.

 • Keményen megbüntették a fiatal hackert

  Három és fél éves szabadságvesztésre ítélte az ukrán bíróság azt a kijevi hackert, aki számítógépes vírusokkal, kódfeltörõ és kémprogramokkal kereskedett.

 • Kolbásszal ütött a betörõ

  Fresno - Fûszerrel és kolbásszal támadt egy betörõ két alvó mezõgazdasági munkásra, miután kifosztotta szálláshelyüket.

  Az egyik férfinak fûszert dörzsölt a szemébe, a másikat fejbe vágta egy húsz centi hosszú kolbásszal. Erre ébredtek.

 • ABC-bajos betörõ

  Haragudhat az ABC-re az a betörõ, aki egy gyógyszertárból zsákmányolt recepteket, csak éppen nem azokat, amelyekre fájt a foga.

 • Idős nőtől próbált pénzt és ékszereket kicsalni

  A budaörsi rendőrök elfogták, később az illetékes bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását a 38 éves gyanúsítottnak.

 • Elõbb kirabolta a bankot, aztán visszament ügyfélként

  Belgrád - Elõbb kirabolta a bankot, aztán percekkel késõbb visszatért békés ügyfélként, hogy tartozását rendezze egy férfi Szerbiában.

  A férfi símaszkkal próbálta leplezni kilétét - amikor rabolt. Ügyfélként már nem így tért a fiókba, viszont így is felismerték.

 • Nyári balesetmegelõzési tanácsok

  Óvjuk gyermekeinket!

  A nyári szünidõben sok a gyalogos, görkorcsolyás, kerékpáros gyermek az utcán. A vakáció ideje a közlekedés szempontjából is veszélyeket rejthet, mivel a gyermekek életkoruknál fogva meggondolatlanabbak, olykor kiszámíthatatlan a viselkedésük.

 • Zsaroló bukott le Hódmezõvásárhelyen

  Elfogta tegnap délután a Hódmezõvásárhelyi Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya azt a helybeli fiatalembert, aki egy 16 éves fiút zsarolt.

  A sértett kálváriája 2008. õszén kezdõdött, amikor a 19 éves gyanúsított leszólította, és kérte, hogy mutassa meg a telefonját. A középiskolás fiú gyanútlanul át is adta a mobilját, ám azzal a férfi elszaladt. Ekkor a rendõrséget nem értesítették.

 • Miért járt verés a családban? Kórházba juttatta apját

  Megverte az apját egy 18 éves ifjú az Egyesült Államokban, mert horkolt.

 • Ittas söfõr miatt sínekre esett egy 5 éves gyerek

  Hétfõn este Tiszaföldvár belterületén lévõ vasúti átkelõhelynél, a fénysorompó tilos jelzésénél állt meg a 20 éves helybéli férfi egy 5 éves gyermekkel kerékpárjukkal.

 • Levágta terhes felesége orrát és füleit egy török férfi

  Levágta terhes felesége orrát és füleit egy férfi Törökország délkeleti részén. Török sajtóértesülések szerint a férj így akart bosszút állni házastársán, amiért az a rendõrségen panaszt emelt ellene rendszeres bántalmazásai miatt.

 • Vádat emeltek a szentesi útonálló fiatalokkal szemben

  Vádemelési javaslattal zárta le a rendõrség a nyomozást azzal a két szentesi fiatallal szemben, akik tavasszal sorozatban követtek el útonállásszerû rablásokat a Kurca-parti városban.

 • Ellopták a garázsát

  Nem kis meglepetésben lehetett része annak a férfinak, aki hónapok óta magára hagyott pécsi telkén hûlt helyét találta garázsának.

  Csütörtökön jelentette a rendõrségen egy pécsi ingatlantulajdonos, hogy portájáról szõrén-szálán eltûnt egy garázs.

 • Razzia a váci kórházban

  Vámnyomozók tartottak házkutatást kedden délután a váci Jávorszky Ödön Kórházban, az elmúlt 3 év könyvelését keresték. A nyomozók nagyjából 3 ezer oldalnyi iratot és számítógépes adathordozókat foglaltak le.

 • Férfi holttestet találtak a Sió-csatornában

  Lakossági bejelentés alapján találták meg egy 37 éves hajléktalan férfi holttestét vasárnap este a Sió-csatornában.

 • Öt gyermekét ölte meg egy nõ, hogy ne hagyja el a férje

  Németországban egy asszony megölte öt gyermekét röviddel azután, hogy életre hozta õket, mert attól félt, hogy férje elhagyja, ha több gyermeket szül.

 • Együttmûködési megállapodást kötött az ORFK és az NMHH

  Együttmûködési megállapodást írt alá a kiskorúakra veszélyes káros információs tartalmak visszaszorítása érdekében kedden Hatala József rendõr altábornagy, országos rendõrfõkapitány és Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke.

 • Elfogtak egy nápolyi drogbárót

  A nápolyi csendõrség kedden reggel elfogta Olaszország egyik legveszélyesebbnek tartott drogbáróját. A 30 éves Antonio Bastone január óta bujkált, miután egy bíróság elfogatóparancsot adott ki ellene kábítószer-csempészet miatt.