rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Állatok gázolása az utakon - elõzzük meg a tragédiát (durva fotóval)

 • Share on Tumblr

  elütötték, az eséstõl kiszakadt szemmel magára hagyták...Az õszi idõszakban a vadon élõ állatok éppúgy párzási idõszakukat élik, mint ahogy a házi kedvencek. Szaporodási idõszakban az állatok zavarodottabban viselkednek, mint egyébként. A sebességet rosszul felmérõ autósok ilyenkor sûrûbben ütköznek az utakon kutyával, de pl. õzzel vagy más természetben élõ állattal is. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány által mûködtetett www.zsaru.zug.hu baleset megelõzési program szerint nem ritka, hogy a gépjármû elé kerülõ állat láttán a technikátlan autós elrántja a kormányt, és maga is baleseti áldozattá válik. Elõzzük meg a bajt, és lassítsunk!

  A gépjármû vezetõknek tudni kellene, hogy maguk, és utasaik érdekében nem érdemes útra tévedt állat esetén félre rántani a kormányt, mert a sebes jármûnek rendszerint házfal, árok vagy fatörzs állja útját, de a gyalogosok közé hajtás is óriási tragédiát okozhat. Érdemes racionális fékezés mellett az út irányában tartani a jármûvet, hogy a csapódás a lehetõ legkisebb erõvel történjen meg. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, az értelem szerûen nagyobb féktáv mellett tud csak megállni, és nagyobb eséllyel szenvedhet balesetet.

  Az Orpheus Állatvédõ Egyesület állatmentõ csapatát is rendszeresen hívják az utakra gázolás miatt sérült vagy elpusztult állathoz. A gázolók nagy része rendszerint elhajt a helyszínrõl, pedig a gázolás kimeríti az állatkínzás fogalmát, azaz a gerinces állat gondatlan veszélyeztetését. Ha valaki sérült állatot lát, az a területileg illetékes rendõrséget és állatvédõket tárcsázva igyekezzen a gázolt állat szenvedéseit csökkenteni. Elõzzük meg a baleseteket!

  Képen egy autó által elgázolt, majd magára hagyott, de az Orpheus Állatvédõ Egyesület által megmentett kutya:  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Elfogták az idõs férfit megölõ két gyanúsítottat

  A Csongrád megyei rendõrök kedden elfogták azt a két férfit, akik megöltek egy 60 éves embert a tanyájában. A két támadónak tippadó a szomszéd volt, aki a kocsmában javasolta a gyanúsítottaknak, hogy rabolják ki az idõs embert.

 • Meghalt egy rendõr Dombrádon

  Életét vesztette egy szolgálaton kívüli rendõr szombat este a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Dombrádon, halálát feltehetõen saját fegyvere okozta - közölte a megyei rendõrfõkapitányság szóvivõje.

 • Levágta saját kezét - biztosítását szerette volna felvenni

  A tajvani férfi, hogy jogosult legyen biztosítási kártérítésre, azt állította, három rabló csonkította meg gyûrûje és értékes órája megszerzése miatt.

 • 23 gyereket késelt meg egy kínai férfi

  A férfi epilepsziával küzd, mentálisan zavart és rettegett a világvégétõl. Elõször egy idõs asszony szurkált meg aztán ment be egy általános iskolába vérengzeni.

 • Kettõs tragédia Mályiban

  Újabb kettõs tragédiával végzõdött az a közlekedési baleset, ami Mályiban történt vasárnap éjjel.

 • Trélerrel lopták el az autót

  Nem jutottak messzire azok a tolvajok, akik trélerrel próbáltak ellopni egy parkoló autót Rákoskeresztúron.

 • Metrósínekre másztak a fiatalok

  Három fiatal mászott le kedd este 11 után a 3-as metró alagútjába, és emiatt negyedórát kellett várakoznia egy szerelvénynek. A Nyugati pályaudvarnál, a Lehel tér felé haladó vágányt vette célba a társaság.

 • Elfogták a Flick-ügy egyik gyanúsítottját

  A romániai Kovászna megye rendõrsége 2009.12.08-án elfogott egy romániai magyar férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy része volt a három évvel ezelõtt elhunyt osztrák-német milliárdos, Friedrich Karl Flick holttestét rejtõ koporsó ellopásában.

 • Szeretõjével akart lenni, ezért megölte feleségét a temetkezési vállalkozó

  Egy temetkezési vállalkozó mindenkinek azt hazudta, hogy a felesége elmebajt kapott és megszökött – pedig valójában megölte, hogy a szeretõjével lehessen.

 • Lépések a fémtolvajok ellen

  Ezzel befellegzett a fémtolvajoknak, és az orgazdáiknak, akik átvették a lopott holmit. Az Országgyûlés szerdán végre tárgyalta azt a törvényjavaslatot, ami egyszer és mindenkorra ellehetetleníti, azt a bûnözõi kört, akik évente több száz milliós kárt okoztak a magyar államnak.

 • Mosógépben lelete halálát a drogos anya gyermeke

  A drogproblémákkal küzdõ, 26 éves Lindsey Fiddler egyszerûen nem vette észre, hogy kislányát hozzáfogta a szennyes ruhákhoz, miközben a felültöltõs gépbe pakolt.

 • Vizibiciklirõl ugrott a Balatonba a tinédzser, meghalt

  Megtalálták a Balatonmáriafürdõnél eltûnt 16 éves fiú holttestét a búvárok.

 • Rablónak nézték és elverték a bliccelõ nõk taxisofõrjét

  New York - Nem volt szerencsés napja egy New York-i taxisnak: nem elég, hogy fizetés nélkül próbált meglépni négy nõ utasa, még el is verték a sofõrt lovagias férfiak, mert azt hitték, ki akar rabolni egy hölgyet.

  A hölgykoszorú a Staten Island-i komphoz vitette magát, majd pedig kipattant a kocsiból és megpróbált elinalni.

 • Fegyverrel fenyegette meg utastársát

  Csütörtökön délután fegyverrel fenyegette meg utastársát a vonaton egy õcsényi férfi , az elkövetõt elfogta a rendõrség - tájékoztatott a Tolna Megyei Rendõr-fõkapitányság.

  A Sárbogárd-Baja között közlekedõ vonaton fegyvert szorított egy férfi utastársa fejéhez, és cigarettát követelt. Miután megkapta, arra kényszerítette a megfenyegetett férfit, hogy szálljon le a szekszárdi állomáson - mondta Gáspár Ildikó sajtóreferens.

 • Átalakított alvázban volt a cigaretta

  Személyautójának házilag átalakított alvázában rejtett el 145 karton, zárjegy nélküli cigarettát egy szerb férfi, aki a letenyei autópálya-átkelõnél bukott le szállítmányával - tájékoztatott a Vám- és Pénzügyõrség Nyugat-dunántúli Regionális Parancsnokságának sajtóreferense hétfõn.

 • Földhivatali dolgozóknak adták ki magukat a tolvajok

  Magukat földhivatali dolgozóknak kiadva 2,5 millió forintot loptak el egy idõs nõtõl ismeretlenek Kiskunhalason.

 • Egy ütéssel végzett a 14 éves fiú a 13 éves lánnyal

  Egy tizennégy éves amatõr bokszoló fiú úgy állba verte a tizenhárom éves Carla Figuerát, hogy a kislány belehalt.

 • Hetvenhárom éves bankrabló

  Csupán jelzáloghitele törlesztése végett rabolt bankoktól pénzt egy 73 éves férfi az Egyesült Államokban.

 • Kiugrott az ötödikrõl: azonnal meghalt

  Életét vesztette egy 49 éves nõ Eperjesen.

  A nõ tetemére járókelõk találtak rá, egy bérház elõtt.

 • Rendõrök mentették ki a férfit a tûzbõl

  A Budapesti Rendõr-fõkapitányság XIV. kerületi Rendõrkapitányságának munkatársai 2010. december 8-án lakástûzrõl kaptak bejelentést, majd életüket is kockáztatva kimentették az ott lakó 37 éves férfit.