rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Állatok gázolása az utakon - elõzzük meg a tragédiát (durva fotóval)

 • Share on Tumblr

  elütötték, az eséstõl kiszakadt szemmel magára hagyták...Az õszi idõszakban a vadon élõ állatok éppúgy párzási idõszakukat élik, mint ahogy a házi kedvencek. Szaporodási idõszakban az állatok zavarodottabban viselkednek, mint egyébként. A sebességet rosszul felmérõ autósok ilyenkor sûrûbben ütköznek az utakon kutyával, de pl. õzzel vagy más természetben élõ állattal is. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány által mûködtetett www.zsaru.zug.hu baleset megelõzési program szerint nem ritka, hogy a gépjármû elé kerülõ állat láttán a technikátlan autós elrántja a kormányt, és maga is baleseti áldozattá válik. Elõzzük meg a bajt, és lassítsunk!

  A gépjármû vezetõknek tudni kellene, hogy maguk, és utasaik érdekében nem érdemes útra tévedt állat esetén félre rántani a kormányt, mert a sebes jármûnek rendszerint házfal, árok vagy fatörzs állja útját, de a gyalogosok közé hajtás is óriási tragédiát okozhat. Érdemes racionális fékezés mellett az út irányában tartani a jármûvet, hogy a csapódás a lehetõ legkisebb erõvel történjen meg. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, az értelem szerûen nagyobb féktáv mellett tud csak megállni, és nagyobb eséllyel szenvedhet balesetet.

  Az Orpheus Állatvédõ Egyesület állatmentõ csapatát is rendszeresen hívják az utakra gázolás miatt sérült vagy elpusztult állathoz. A gázolók nagy része rendszerint elhajt a helyszínrõl, pedig a gázolás kimeríti az állatkínzás fogalmát, azaz a gerinces állat gondatlan veszélyeztetését. Ha valaki sérült állatot lát, az a területileg illetékes rendõrséget és állatvédõket tárcsázva igyekezzen a gázolt állat szenvedéseit csökkenteni. Elõzzük meg a baleseteket!

  Képen egy autó által elgázolt, majd magára hagyott, de az Orpheus Állatvédõ Egyesület által megmentett kutya:  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Zsarolással magát fogyasztatta, szobatársát hízatta

  Peking - Zsarolással hízatta egy szobatársát egy egyetemista diáklány Kínában.

  A nõ azt hazudta öt szobatársának, hogy a nagyapja gengszterfõnök és bárkit könnyedén eltetet láb alól. A társak félelmükben két teljes éven át engedelmeskedtek a lány minden parancsának.

 • Bosszúból gyújtogattak a fiatalok

  Három fiatal felgyújtott egy házat Kismarján, mert annak tulajdonosa dinnyelopáson érte az egyiküket.

 • Csalás Baján

  Egy bajai hitelügynökség szorgalmasan elfogadta ügyfelétõl a pénzt, azonban a tõkét és a hozamot elfelejtette visszajutattni.

 • Nobel-díjat lopott egy amerikai betörõ

  Roy Glauber harvardi professzor öt évvel ezelõtt kapott fizikai Nobel-díját vitte el egy amerikai betörõ. Az elkövetõt már sikerült megtalálni, azonban a 18 karátos aranyból készült emlékérem egyelõre még nem került elõ.

 • Fõleg idõs embereket rabolt ki a Szegeden elfogott fiatalok

  Rablás bûntette és más bûncselekmények miatt vett õrizetbe a Szegedi Rendõrkapitányság két fiatalt, akik a megalapozott gyanú szerint az elmúlt idõszakban fõként idõs embereket támadtak meg utcán, majd letépték a nyakláncukat, vagy kitépték a kezükbõl a náluk lévõ táskát. A rendõrség egyben további sértettek jelentkezését is várja.

 • Telefont lopott, majd ebolás lett

  Egy ugandai férfi egy kórházban fekvõ fertõzõ betegtõl lopta el a mobilját. Õ is beteg lett.

 • Cserbenhagyásos baleset áldozata lett az úszó

  Güttler Károly cserbenhagyásos baleset áldozata lett.

 • Több tízmilliós kárt okozott a banki alkalmazott

  Sikkasztás gyanújával indított nyomozást a rendõrség egy banki alkalmazott ellen; a férfi több tízmillió forintos kárt okozott a pénzintézetnek - közölte a Somogy Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószolgálata csütörtökön.

 • Mikrobusz és személyautó ütközött frontálisan

  Súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2012. november 30-án reggel a 6-os számú fõút 182-es számú km szelvényénél Pécsvárad és Pécs között.

 • Örök vesztesek - 140 forint volt a zsákmány

  Mindössze 140 forintot sikerült zsákmányolnia annak a négy fiatal banditának, akik két járókelõt támadtak meg csütörtökön hajnalban, a Gellért-hegyen. A támadókat a rendõrök perceken belül elfogták.

 • Tele volt lõszerekkel a táska

  315 darab 9 milliméteres lõszer volt abban a bõrtáskában, melyet egy kutyasétáltató férfi talált meg a 84-es út szélén, Sárvár közelében.

 • Félszáz halott egy pakisztáni légicsapásban

  Pakisztánban ötvenegy ember meghalt amikor rakétacsapás ért egy feltételezett tálib kiképzõtábort, majd az áldozatok temetési menetét. Feltehetõen amerikai robotrepülõgépekrõl hajtották végre a légicsapást az afganisztáni határnál, Pakisztán törzsi ellenõrzés alatt álló részén.

 • Nem volt vacsora, felgyújtotta házát

  Felgyújtotta családi házát egy férfi az Egyesült Államokban, mert felesége nem várta vacsorával.

 • 22 túlélõt már megtaláltak a süllyedt hajóról

  Eddig 22 túlélõre bukkantak annak a hajónak az utasai közül, amely szerdán süllyedt el Indonézia partjainál, másfél száz menekülttel a fedélzetén. További 120 embert keresnek még.

 • Mûértõk: elvitték a vörösrezet a szoborról

  Mintegy kétszáz kilogramm vörösrezet vittek el a volt kaszinó épülete elõtt álló köztéri szoborról Szombathelyen.

 • Félmillió dollárról szóló csekkeket hagyott valaki a Siratófalnál

  Összesen félmilliárd dollárról szóló csekkeket találtak a jeruzsálemi Siratófalnál.

 • Lelõtte barátnõjét a 15 éves lány

  Lelõtt egy tizenöt éves lányt vele egykorú társa a floridai gimnáziumban, ahova jártak - közölték szemtanúk és a rendõrség. A Dillard középiskolában több diák is állította, hogy Amanda Collete-et egy tizenöt éves barátnõje ölte meg, miután vitatkoztak. A gyanúsított diákot egy közeli étteremben találták meg, és egy kis kaliberû pisztoly volt nála.

 • Lassan beköszönt az ősz – hasznos tanácsok közlekedőknek

  Valamennyi járművezető számára fontos feladat az őszi közúti közlekedésre való felkészülés, valamint a betakarítás kezdetével az utakon több munkagéppel, lassú járművel, valamint állati erővel vont járművel találkozhatunk.

 • Leesõ kerék okozott halálos balesetet

  Két kamion ütközött a 65-ös úton Ságvár és Kiliti között, egy ember a helyszínen meghalt, hárman súlyosan megsérültek.

 • Magyart is meglõttek a mumbai támadásokban

  Az Európai Parlament egyik magyar alkalmazottját is meglõtték a szerdai mumbiai támadásokban. Glattfelder Béla néppárti képviselõ telefonon tudatta a hírt, és azt is, hogy õ maga jól van, de vannak, akik még „nincsenek biztonságban”. A meglõtt magyar EP alkalmazott idõközben telefonon értesítette feleségét, hogy jól van.