rss
bohócdoktor vizit szja 1%
 • Közel kétszáz embernek veszett nyoma

 • Share on Tumblr

  Felborult egy folyami komp hétfõn, India északkeleti részén; az áldozatok száma sokkoló. Jelentések szerint 68 halottja van a balesetnek, s további 150 ember sorsa ismeretlen.

  kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

  J.N. Csoudhuri, Asszám állam rendõrfõnöke szerint a Brahmaputra folyón közlekedõ komp 350 utast szállított. Szemtanúk arról számoltak be, hogy a kopottas jármû felborult, majd kettétört és elsüllyedt a megáradt folyóban. A komp legfelsõbb szintjén tartózkodó mintegy 150 embert kimentették a vízbõl, vagy maguk érték el úszva a partot.

  A térségben uralkodó viharos szél és a heves esõ akadályozta a történtek tisztázását és a túlélõk utáni kutatást. A rendõrség szerint a látótávolság gyakorlatilag egyenlõ volt a nullával. A hatóságok katonákat és rendõröket küldtek a baleset helyszínére, hogy segédkezzenek a mentésben.

  A rendõrség szerint a komp túlzsúfoltan indult el, és az utasokon kívül rizst, illetve más árut is szállított. A fedélzetén nem voltak sem mentõcsónakok, sem mentõmellények. A hajóroncsot megtalálták, de csak daruval tudják kiemelni a vízbõl.

  A baleset a folyónak azon a szakaszán történt, ahol a Brahmaputra átlép a bangladesi határon, ezért az indiai hatóságok a szomszédos ország segítségét is kérték a mentéshez. A folyó itt közel egy kilométer széles.

  A kompbaleset Inda közelmúltbeli történelmének egyik legsúlyosabb közlekedési szerencsétlensége. Manmohan Szingh miniszterelnök közleményében megdöbbenésének és fájdalmának adott hangot a tragédia miatt.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%