rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Hasznos tanácsok szörfözõknek

 • Share on Tumblr

  Vízi sporteszközt az vezethet, aki: 14. életévét betöltötte, úszni tud, a vezetésben kellõ gyakorlattal rendelkezik, ismeri az 57/2011. (XI. 22.) NFM rendelettel közzétett Hajózási Szabályzat rendelkezéseit és az igénybe vett vízterület sajátosságait. Vízi sporteszközzel a parttól vagy más kikötõhelyrõl elindulni, és menetirányt változtatni akkor szabad, ha az a víziközlekedés más résztvevõit nem zavarja, és vízben tartózkodó személyt nem veszélyeztet.

  - A vízi sporteszközön közlekedõ minden személy köteles mentõmellényt viselni.

  - Vízi sporteszközzel éjszaka, továbbá korlátozott látási viszonyok között tilos közlekedni.

  - Vízi sporteszközzel a menetben levõ nagyhajó útvonalát 1000 m-en belül keresztezni, és az ilyen hajókat hátulról 60 m-nél, továbbá oldalról – feltéve, hogy a vízi út méretei ezt lehetõvé teszik – 30 m-nél kisebb távolságra megközelíteni tilos.

  - A Balatonon minden év április elsejétõl október harmincegyedikéig viharjelzõ szolgálat mûködik. Az elõvigyázatosságra figyelmeztetõ jelzést (I. fokú viharjelzés) percenként 45 felvillanással mûködõ sárga villogó fénnyel adják. Az elõvigyázatosság betartására intõ figyelmeztetés veszélyes jelenségek közeledtének lehetõségét jelzi a keletkezés idejére való utalás nélkül. A fenyegetõ veszélyt jelzõ figyelmeztetést (II. fokú viharjelzés) percenként 90 felvillanással mûködõ sárga villogó fénnyel adják. A veszély jele a veszélyes jelenségek közvetlen közeledtére figyelmeztet. Vitorlás vízi sporteszköz a Beaufort-skála szerinti 6. fokozatot el nem érõ szélnél a parttól számított legfeljebb 1500 m, a Beaufort-skála szerinti 6. fokozatot elérõ, de a 8 fokozatot el nem érõ szél esetén a parttól számított legfeljebb 200 m széles vízterületen – kivéve a kijelölt fürdõhely területét – közlekedhet, a Beaufort-skála szerinti 8. fokozatot elérõ vagy azt meghaladó szél esetében - a szükséghelyzet kivételével - nem közlekedhet. Minden egyéb vízi sporteszköz viharjelzés mentes idõszakban a partéltõl számított legfeljebb 1000 m, I. fokú viharjelzésnél a partéltõl számított legfeljebb 500 m széles vízterületen – kivéve a kijelölt fürdõhely területét – közlekedhet, II. fokú viharjelzésnél – a szükséghelyzet kivételével – nem közlekedhet.

  - A Balatonon belsõégésû motorral hajtott vízi sporteszközt üzemeltetni tilos!

  - Fürdésre – vörös-fehér függõlegesen csíkozott, henger alakú bójákkal – kijelölt vízterületen vízi sporteszközzel közlekedni akkor szabad, ha annak telephelye (kikötõhelye) erre a vízterületre esik. Ilyen esetben a vízi sporteszköz legfeljebb 5 km/h sebességgel, a legrövidebb úton köteles a vízterületen áthaladni.

  - Vízben tartózkodó személyt – a mentés esetét kivéve – vízi sporteszközzel legalább 10 m távolságban úgy kell kikerülni, hogy az a vízi jármû és a közelebbi part vagy az õt kísérõ vízi jármû között maradjon. A vízben tartózkodót a vízi jármû közeledésére – szükség esetén – kiáltással is figyelmeztetni kell.

  - A kedvtelési célú vízi jármûvet személyzet nélkül kölcsönzõ felel a kölcsönzött vízi jármû üzemképes állapotáért. A vízi jármûvet személyzet nélkül kölcsönzõ vagy az általa megbízott személy köteles a bérlõ (igénybevevõ) nyilatkozatát beszerezni arról, hogy az tud úszni, ismeri a hajózás szabályait, továbbá az azonosító adatokkal megjelölt vízi jármûvet, valamint a szükséges mentõeszközöket átvette.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Késsel fenyegették, ezért kiugrott a negyedikrõl egy 27 éves férfi

  A negyedik emelet erkélyérõl zuhant a mélybe és egyelõre még a kórházban próbálja kiheverni a sérüléseket az a masszõz, akitõl a megrendelõk nem egészen a szakszerû masszírozást várták volna.

 • Hét jármű karambolozott az M0-on

  Hét jármű ütközött össze az M0-s autóúton a péceli kihajtónál szerda délután, a balesetben egy ember megsérült. A forgalom a helyszínelés és a műszaki mentés idején egy sávon halad.

 • Megkártyázott seriffség

  Megkártyázták a seriffséget egy amerikai megyében: kártyával döntötték el, ki legyen a jelölt a tisztre.

 • Négy ember vesztette életét a 405-ös úton

  Négy ember életét vesztette abban a személyautóban, amely egy kamionnal ütközött a Pest megyei Nyáregyházáról kivezetõ út és a 405-ös fõút keresztezõdésében, Dánszentmiklós közelében hétfõ este.

 • Szétszakította a robbanás a tatabányai férfit

  Felrobbant egy tartálykocsi szerelés közben. Az alatta fekvõ ember maradványait a környékbeli kertekbõl szedték össze.

  Egy ember meghalt, kettõ pedig súlyosan megsérült, amikor felrobbant egy üzemanyag-szállító tartálykocsi Tatabánya, Barackos dûlõ nevû részén. Az egyik férfit a fõvárosi Honvéd kórházba szállították mentõhelikopterrel, a másikat fejsérülésekkel a tatabányai kórházban ápolják.

 • Nem segítettek a horgászzsinór miatt megfulladt férfin

  Szörnyû körülmények között vesztette életét egy férfi az Omszki-tónál. Úszás közben horgászzsinór tekeredett rá, vélhetõen a pánik miatt vesztette életét.

 • Vérengzés a társasházban: kegyetlenül lemészárolta szomszédjait egy férfi

  Megölte hangoskodó szomszédjait - négy embert, köztük egy terhes nõt - szombatra virradóra egy férfi a Párizs közeli Rancyban, majd önmagával is végzett.

 • 16 hulla borult az útra

  Elszörnyedve látták a szemtanúk, amikor egy nyitott hátú kisteherautó felborult a dél-kínai Louzhou városát keresztülszelõ autópályán, és az oldalára dõlt jármûbõl 16 holttest zuhant az aszfaltra.

 • Saját sálja fojtotta meg a gokartozó lányt

  Különös balesetben vesztette életét egy 15 éves brit állampolgárságú lány szerdán, Hongkongban - jelentette csütörtökön a kínai rendõrség. A lány, akirõl csak annyit közöltek, hogy Rose a neve, úgy halt meg, hogy rátekeredett gokartozás közben a jármû egyik kerekére a sálja, ami megfojtotta.

 • Gyalogos vesztette életét két autó ütközésekor Besenyõdön

  Csütörtökön 20 órakor Besenyõdnél egy személygépkocsi a STOP táblát figyelmen kívül hagyva hajtott ki a 41-es fõútra, ahol összeütközött egy szabályosan közlekedõ autóval.

 • Tehervonat gázolta halálra a sínek között üldögélõket

  Két embert gázolt el egy tehervonat pénteken késõ este Törökbálinton. A sínek között üldögélõ áldozatok nem élték túl a balesetet, mindketten a helyszínen meghaltak.

 • Tévétávkapcsolótól robbant a lakás

  Billings (Montana állam) - Tévétávkapcsoló okozott robbanást egy családi házban az Egyesült Államokban.

  A tûzoltók elemzése szerint propán gáz halmozódott fel, és azt lobbantotta be a tévé távirányítója. Csak a ház asszonya, egy 66 éves nõ volt otthon, és csodával határosan megúszta kisebb sérülésekkel a detonációt.

 • Lezuhant a tetõrõl és meghalt egy férfi Kemecsén

  A vihar miatt megrongálódott tetõ javítása közben a magasból lezuhant egy férfi Kemecsén, s a kórházba szállítását követõen meghalt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje hétfõn.

 • Munka közben ütötte meg a tûzoltót

  Árvízi védekezésben segédkezõ tûzoltóst ütött meg egy autós Tátnál a hétvégén - közölte a rendõrség.

 • Börtön hajrablásért

  28 hónap börtönre ítéltek sorozatos hajrablásért egy férfit az Egyesült Államokban.

 • Más lakását adta bérbe

  Õrizetbe vették a rendõrök azt a nõt, aki a gyanú szerint több embernek is bérbe adott egy más tulajdonát képezõ, általa bérelt lakást a Terézvárosban.

 • 15 éves lányt gázoltak halálra Lajoskomáromnál

  Halálos kimenetelû közlekedési baleset történt Lajoskomárom belterületén, ahol egy személygépkocsi elgázolt egy 15 éves lányt. A balesetet okozó sofõr elhagyta a helyszínt.

 • 7 éves kisfiú segített elkapni a rablót

  Nagymamája nyakából tépte ki arany nyakláncát az a férfi, akit a hét éves unoka két járókelő segítségével elfogott. A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást – őrizetbe vétele mellett - a 36 éves P. Sándor ellen.

 • Gyerekcsempészeket fogtak el Romániában

  Egyszerre 33 helyszínen tartottak házkutatást és 17 embert vettek õrizetbe a román és brit rendõrök csütörtökön Románia déli részén. A bûnözõk koldusnak, tolvajnak használták a fõként roma gyerekeket.

 • Vonat elé feküdt az öngyilkos

  Életét vesztette az az asszony, aki egy érkezõ vonat elé feküdt Szekszárdnál, és a szerelvény áthajtott rajta.