rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Hasznos tanácsok szörfözõknek

 • Share on Tumblr

  Vízi sporteszközt az vezethet, aki: 14. életévét betöltötte, úszni tud, a vezetésben kellõ gyakorlattal rendelkezik, ismeri az 57/2011. (XI. 22.) NFM rendelettel közzétett Hajózási Szabályzat rendelkezéseit és az igénybe vett vízterület sajátosságait. Vízi sporteszközzel a parttól vagy más kikötõhelyrõl elindulni, és menetirányt változtatni akkor szabad, ha az a víziközlekedés más résztvevõit nem zavarja, és vízben tartózkodó személyt nem veszélyeztet.

  - A vízi sporteszközön közlekedõ minden személy köteles mentõmellényt viselni.

  - Vízi sporteszközzel éjszaka, továbbá korlátozott látási viszonyok között tilos közlekedni.

  - Vízi sporteszközzel a menetben levõ nagyhajó útvonalát 1000 m-en belül keresztezni, és az ilyen hajókat hátulról 60 m-nél, továbbá oldalról – feltéve, hogy a vízi út méretei ezt lehetõvé teszik – 30 m-nél kisebb távolságra megközelíteni tilos.

  - A Balatonon minden év április elsejétõl október harmincegyedikéig viharjelzõ szolgálat mûködik. Az elõvigyázatosságra figyelmeztetõ jelzést (I. fokú viharjelzés) percenként 45 felvillanással mûködõ sárga villogó fénnyel adják. Az elõvigyázatosság betartására intõ figyelmeztetés veszélyes jelenségek közeledtének lehetõségét jelzi a keletkezés idejére való utalás nélkül. A fenyegetõ veszélyt jelzõ figyelmeztetést (II. fokú viharjelzés) percenként 90 felvillanással mûködõ sárga villogó fénnyel adják. A veszély jele a veszélyes jelenségek közvetlen közeledtére figyelmeztet. Vitorlás vízi sporteszköz a Beaufort-skála szerinti 6. fokozatot el nem érõ szélnél a parttól számított legfeljebb 1500 m, a Beaufort-skála szerinti 6. fokozatot elérõ, de a 8 fokozatot el nem érõ szél esetén a parttól számított legfeljebb 200 m széles vízterületen – kivéve a kijelölt fürdõhely területét – közlekedhet, a Beaufort-skála szerinti 8. fokozatot elérõ vagy azt meghaladó szél esetében - a szükséghelyzet kivételével - nem közlekedhet. Minden egyéb vízi sporteszköz viharjelzés mentes idõszakban a partéltõl számított legfeljebb 1000 m, I. fokú viharjelzésnél a partéltõl számított legfeljebb 500 m széles vízterületen – kivéve a kijelölt fürdõhely területét – közlekedhet, II. fokú viharjelzésnél – a szükséghelyzet kivételével – nem közlekedhet.

  - A Balatonon belsõégésû motorral hajtott vízi sporteszközt üzemeltetni tilos!

  - Fürdésre – vörös-fehér függõlegesen csíkozott, henger alakú bójákkal – kijelölt vízterületen vízi sporteszközzel közlekedni akkor szabad, ha annak telephelye (kikötõhelye) erre a vízterületre esik. Ilyen esetben a vízi sporteszköz legfeljebb 5 km/h sebességgel, a legrövidebb úton köteles a vízterületen áthaladni.

  - Vízben tartózkodó személyt – a mentés esetét kivéve – vízi sporteszközzel legalább 10 m távolságban úgy kell kikerülni, hogy az a vízi jármû és a közelebbi part vagy az õt kísérõ vízi jármû között maradjon. A vízben tartózkodót a vízi jármû közeledésére – szükség esetén – kiáltással is figyelmeztetni kell.

  - A kedvtelési célú vízi jármûvet személyzet nélkül kölcsönzõ felel a kölcsönzött vízi jármû üzemképes állapotáért. A vízi jármûvet személyzet nélkül kölcsönzõ vagy az általa megbízott személy köteles a bérlõ (igénybevevõ) nyilatkozatát beszerezni arról, hogy az tud úszni, ismeri a hajózás szabályait, továbbá az azonosító adatokkal megjelölt vízi jármûvet, valamint a szükséges mentõeszközöket átvette.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Többször megpördülve az árokba csapódott az autós

  Az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett egy 41 éves cserszegtomaji férfi, aki 2014. szeptember 28-án 6 óra 40 perckor balesetet szenvedett.

 • Két gépjármû ütközött a 84-es úton

  Kanyarodás közben történt baleset Sajtoskál térségében.

 • Két évvel ezelőtti gyilkosságra derült fény

  Névtelen bejelentés alapján egy 2012-ben megölt férfi holttestét találták meg a rendőrök egy érdi ház kertjében elásva, a feltételezett tetteseket elfogták. Valaki idén áprilisban a "telefontanú" - vonalon bejelentette, hogy D. Béla és társa megölt Érden egy embert, akinek a holttestét egyikük kertjében elásták.

 • Ölt, mégis szabadlábon maradt

  Szabadlábon maradhatott az a férfi, aki pár napja olyan brutálisan összevert egy nõt a pesti Örs vezér terén, hogy az a hétvégén belehalt sérüléseibe.

 • Milliókat fizet a rendõrség a nyomravezetõknek!

  Emberölés és fegyveres rablás elkövetõit keresi a Pest megyei rendõrség.

 • Hamis honlapokon árulnak jegyeket az olimpiára

  Hamis honlapokon árulnak jegyeket a londoni olimpiára és a paralimpiára csalók.

 • Milliós ékszerrablás a sörözõben

  A lakosság segítségével keresi a rendõrség azokat az ismeretleneket, akik mintegy egymillió forint értékben raboltak el különféle ékszereket egy debreceni sörözõ alkalmazottjától.

 • Birkózóhoz tört be...

  Birkózóhoz tört be egy férfi Nagy-Britanniában, amit nagyon rosszul tett, mert hamarosan nem tudott szabadulni "áldozata" fogásából, azután a rendõrségébõl.

 • Cigarettával volt dugig az osztrák autója

  Két és fél milliót érõ csempészcigarettát találtak a rendõrök egy osztrák autósnál Nyírbátorban.

 • Újabb iskolai erõszak, most Dunaföldváron

  Rátámadt az õt csitító tanárnõre egy 15 éves általános iskolás Dunaföldváron, miközben diáktársát verte az óraközi szünetben.

 • Mészárlás a detoxban

  Fegyveresek lemészárolták vasárnap este egy mexikói detoxikáló intézet 13 bentlakó páciensét – közölte egy helyi rendõrségi forrás.

 • Gyújtópalackot dobtak egy athéni bankra

  Ismeretlenek gyújtópalackot dobtak egy bankfiókra pénteken a görög fõváros, Athén északi külterületén; csak kisebb károk keletkeztek - közölte a rendõrség.

 • Ketten vesztették életüket az M5-ön

  Nem három jármű ütközött, hanem egy bolgár rendszámú kisteherautó szenvedett balesetet az M5-ös autópálya Pest megyei szakaszán. Két utas meghalt.

 • Sokkolóval támadt nyugdíjasra

  Vizsgálati fogságban végezte az a 21 éves betléri férfi, aki egy 13 éves fiút vett rá, hogy kiraboljon egy nyugdíjast.

 • Vasvillával döfött a rendõr felé

  Vasvillával támadt rendõrre egy nyírlugosi férfi, a hámsérüléseket szenvedett törzszászlós ellépett a szúrás elõl, majd kicsavarta a szerszámot az 51 éves helyi lakos kezébõl - közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje.

 • Két mozdony súrolta egymást a Déli pályaudvaron

  Kisebb baleset történt a Déli pályaudvaron, két mozdony súrolta egymást, emiatt több vágányt lezártak; a Budapest-Székesfehérvár és a Budapest-Pusztaszabolcs vonalon késésekre lehet számítani.

 • Autókat rongáltak a fiatal garázdák

  Csoportos garázdaság miatt indult eljárás azzal a négy gyerekkel szemben, akiket parkoló autók rongálása közben fogtak el kedden éjjel, Debrecenben.

 • Évekre elegendõ vadkender egy pincében

  Évekre elegendõ vadkendert termesztett házában egy tatabányai férfi. Hiába tett meg minden óvintézkedést hogy titokban tartsa "munkáját", szerda délután - ahogy a rendõrség fogalmaz - bilincs kattant a kezén.

 • Napok óta halott volt Sylvester Stallone fia, mire megtalálták a holttestét

  Magyar idõ szerint szombaton hajnalban találta meg a házvezetõnõ Sylvester Stallone fiának holttestét. Mint kiderült, a 36 éves színész addigra már 3-4 napja halott volt.

 • Elveszítette uralmát a volán felett

  Egy 36 éves budapesti férfi meghalt hétfõn Gyálon, amikor eddig ismeretlen okból elveszítette uralmát az általa vezetett kisbusz felett és az árokba hajtott - tájékoztatott Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje