2020.12.04. - Borbála, Barbara

Öt évre ítélték a nevelõanyát, aki begyógyszerezte gyermekeit

Emberölés kísérlete miatt öt év börtönbüntetésre ítélte a nevelt gyermekeit begyógyszerezõ bajai nõt csütörtökön, nem jogerõsen a Kecskeméti Törvényszék.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%
A Baja-Mártonszálláson élõ nevelõanya 2011. július 19-én, miután férje elhagyta a lakást, örökbefogadott lányával és két nevelt fiával nagyobb mennyiségû, fõként antidepresszáns hatású gyógyszert vetetett be, majd maga is több tablettát vett be. A kislány meghalt - rosszulléte után a vádlott egy párnával letakarta õt és ráfeküdt -, a két fiút, valamint a vádlottat az orvosi kezelés életben tartotta, nem lett maradandó egészségkárosodásuk.

A vádirat szerint a bûncselekmény napján a gyógykezelés alatt álló nõn a férje munkába indulása után eluralkodott a kilátástalanság érzése, ezért úgy döntött: végez magával és a halálba magával viszi a gyermekeket is.

A kislány halálát a vádlott által beadott gyógyszerek hatása, valamint az oxigénhiányos állapot idézte elõ. A kisfiúk életben maradásában a véletlen mellett az segített, hogy a gyógyszerek egy részét kihányták.

A vádlott a bíróság elõtt nem tett vallomást, írásban benyújtott vallomásában beismerte tettét.