rss
bohócdoktor vizit szja 1%
 • Nyolcan haltak meg a horvátországi buszbalesetben

 • Share on Tumblr

  A legfrissebb közlés szerint nyolc utas meghalt és 44 megsérült, amikor szombat hajnalban felborult egy cseh autóbusz Horvátországban.

  kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

  Az elsõ közlések szerint a balesetben hét ember vesztette életét, de délelõtt újabb holttestet találtak a busz roncsai között, így már nyolcra emelkedett a halálos áldozatok száma. A balesetben 44-en sérültek meg, közülük három súlyos sérültet - két nõt és egy gyereket - helikopterrel szállítottak kórházba.

  A horvát katasztrófavédelmi szervezet (DUZS) honlapjának közlése szerint a baleset az A1-es (Zágráb és Split közötti) autópályán, a Sveti Rok-alagút közelében történt, nem sokkal hajnali 4 óra elõtt. A Zágráb irányába tartó cseh rendszámú autóbusz egyelõre ismeretlen okból áttörte a két oldalt elválasztó szalagkorlátokat, és a szembejövõ gépkocsik sávjában felborult.

  A Vecernji List napilap cseh forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a buszon 51-en utaztak a két sofõrrel együtt, akik váltották egymást. A cseh lapok úgy fogalmaztak, hogy állampolgáraikat érintõen az utóbbi tíz év legnagyobb közúti tragédiája a horvátországi baleset.

  A Horvát Autóklub (HAK) tájékoztatása szerint az autópálya 212-es kilométerénél történt baleset miatt a sztrádát mindkét irányban lezárták, a forgalmat az alagutat kikerülve a D50-es fõútra terelik. Az autópályán és a terelõúton Zára (Zadar) irányába nem sokkal dél elõtt már igen jelentõs, 18 kilométeres torlódás alakult ki.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%