rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Szinte még gyerekek - de rossz úton járnak

 • Share on Tumblr

  2008. október 8-án 19 óra 40 perc körüli idõben a Budapest III., Amfiteátrum mellett négy fiatalember megtámadott és bántalmazott egy fiatal fiút, majd tõle mobiltelefonját, valamint ezüst nyakláncát eltulajdonították.

  A bevezetett nyomozati cselekmények során megállapítást nyert, hogy a bûncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható három 15 éves és egy 16 éves fiatal fiú.

  A kerületi rendõrök mind a négyüket elfogták, és õrizetbe vették. Meghallgatásuk során több más bûncselekmény elkövetését is beismerték.

  2008. szeptember 27-én a hajnali órákban a Budapest III., Szõlõ utca és Tímár utca keresztezõdésében egy személygépkocsi próbáltak meg beindítani, ám feltehetõen üzemanyaghiány miatt a gépjármû nem indult, így megkísérelték betolni. Miután ez sem sikerült, benzint próbáltak szerezni oly módon, hogy a parkoló autókból szívnak le üzemanyagot. Több autót is megrongáltak ennek érdekében.

  Budapest III. kerületében az elmúlt hónapokban elszaporodott az úgynevezett „útonállás-szerû” támadások, melyek sértettjei minden esetben fiatal személyek. A személyleírások és tanúk elmondása, valamint az elkövetés helyszíne és módjára figyelemmel valószínûsíthetõ, hogy azok elkövetésével szintén a jelenleg õrizetben lévõ „haveri kör” gyanúsítható.

  Bár úgy tûnhet, hogy a fiatalkorú elkövetõknek a személyi körülményei rendezettek, hiszen van állandó lakcímük, azonban az elkövetések idõpontjára tekintettel valószínûsíthetõ, hogy a szülõi felügyelet alól könnyen és rendszeresen kivonják magukat. Az ügy kapcsán a nyomozó hatóság további cselekmények azonosítását kísérli meg, hiszen a gyanúsítottak kihallgatásuk során említést tesznek korábbi esetekrõl.

  A fentiekre figyelemmel, elõterjesztést tettek az õrizetben lévõ négy gyanúsított elõzetes letartóztatásának indítványozására.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások