rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Szinte még gyerekek - de rossz úton járnak

 • Share on Tumblr

  2008. október 8-án 19 óra 40 perc körüli idõben a Budapest III., Amfiteátrum mellett négy fiatalember megtámadott és bántalmazott egy fiatal fiút, majd tõle mobiltelefonját, valamint ezüst nyakláncát eltulajdonították.

  A bevezetett nyomozati cselekmények során megállapítást nyert, hogy a bûncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható három 15 éves és egy 16 éves fiatal fiú.

  A kerületi rendõrök mind a négyüket elfogták, és õrizetbe vették. Meghallgatásuk során több más bûncselekmény elkövetését is beismerték.

  2008. szeptember 27-én a hajnali órákban a Budapest III., Szõlõ utca és Tímár utca keresztezõdésében egy személygépkocsi próbáltak meg beindítani, ám feltehetõen üzemanyaghiány miatt a gépjármû nem indult, így megkísérelték betolni. Miután ez sem sikerült, benzint próbáltak szerezni oly módon, hogy a parkoló autókból szívnak le üzemanyagot. Több autót is megrongáltak ennek érdekében.

  Budapest III. kerületében az elmúlt hónapokban elszaporodott az úgynevezett „útonállás-szerû” támadások, melyek sértettjei minden esetben fiatal személyek. A személyleírások és tanúk elmondása, valamint az elkövetés helyszíne és módjára figyelemmel valószínûsíthetõ, hogy azok elkövetésével szintén a jelenleg õrizetben lévõ „haveri kör” gyanúsítható.

  Bár úgy tûnhet, hogy a fiatalkorú elkövetõknek a személyi körülményei rendezettek, hiszen van állandó lakcímük, azonban az elkövetések idõpontjára tekintettel valószínûsíthetõ, hogy a szülõi felügyelet alól könnyen és rendszeresen kivonják magukat. Az ügy kapcsán a nyomozó hatóság további cselekmények azonosítását kísérli meg, hiszen a gyanúsítottak kihallgatásuk során említést tesznek korábbi esetekrõl.

  A fentiekre figyelemmel, elõterjesztést tettek az õrizetben lévõ négy gyanúsított elõzetes letartóztatásának indítványozására.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Pofátlan: a lottóárus lopta el a telitalálatos szelvényt

  Ellopta egy lottóárusnõ vevõje 750 ezer dolláros - 140 millió forintot kitevõ - nyereményét az Egyesült Államokban.

 • Sok-sok édesség a nagymama kontójára

  Aachen - Megdézsmálta nagymamája bakszámláját egy hétéves kisfiú a németországi Aachenban.

  Az esetre akkor derült fény, amikor a fiúcska barátaival együtt felvásárolta egy helyi bolt édességkészletét. A barátok szülei kongatták meg a vészharangot, s így sikerült fülön csípni az aprócska "tolvajt", aki a rendõrség szerint alig érte fel a bankautomata klaviatúráját, hogy bepötyögje a kívánt összeget.

 • Bombák a Nyugatinál: beismerõ vallomást tett Tölgyesi Krisztián

  Beismerõ vallomást tett Tölgyesi Krisztián. A 33 éves egykori olimpikon cselgáncsozó kocsijában találtak a rendõrök több robbanószerkezetet a Nyugati téren október 23-án. Azt továbbra sem lehet tudni, mi volt a célja, és azt sem, hogy a rendõrség az elõzetes információk ismeretében miért nem kapcsolta le korábban a megfigyelt kocsit. Tölgyesi a szerkezeteket vízvezeték-szerelvényekbõl, benzines palackokból és tûzijátékokból állította össze.

 • Fél tonna csempészcigit semmisítenek meg Sátoraljaújhelyen

  Több mint fél tonnányi, mintegy 45 millió forint értékû csempészett cigarettát semmisítenek meg a vámosok a mai napon Sátoraljaújhelyen.

 • A kamion légterelõje alatt volt a drog

  Egy kilogramm, fóliába csomagolt kábítószert találtak a határrendészek egy bolgár kamionban, Nagylaknál.

 • Gyújtogatott, mert tûzoltó akart lenni

  Tûzoltó akart lenni, ezért gyújtogatott egy férfi Görögországban, Korfu szigetén.

 • Pincéjében termesztette a marihuánát egy budapesti férfi

  Őrizetbe vette a rendőrség azt a budapesti férfit, aki gyömrői házának pincéjében marihuánát termesztett. A rendőrség 72 tő marihuánát valamint 80 gramm feldolgozott drogot talált.

 • Megmûtötték a pitbull marta kisfiút

  Plasztikai mûtéteket hajtottak végre azon a 13 éves fiún, akire pitbull terrier kutyája támadt rá a Hajdú-Bihar megyei Egyeken - tájékoztatta a debreceni Kenézy Kórház szóvivõje az MTI-t.

  Szentgyörgyi János elmondta, hogy a gyereket a vasárnapi súlyos támadás után mentõhelikopter szállította a kórház baleseti sebészetére. Sérülései nem életveszélyesek, de a lábán olyan súlyosak, hogy vélhetõen maradandó hegesedéseket okoztak - tette hozzá.

 • Mészárlás egy mexikói diákbuliban

  Mexikó - Legkevesebb tizenhárman életüket vesztették és tizenhatan megsebesültek a mexikói Ciudad Juárezben, miután fegyveresek csoportja helyi idõ szerint vasárnap hajnalban rátört egy házra, ahol diákok mulatoztak - közölte a helyi ügyészség.

 • Elrabolták a mûtétre összegyûjtött pénz miatt

  Emberrablók fogságába került rövid idõre egy fiatal brazil férfi, aki az interneten indított gyûjtõkampányt a plasztikai arcmûtétjéhez, és akitõl el akarták lopni a pénzt.

 • Olajszállító tartálykocsi ütközött szalagkorlátnak

  Nyersolajat szállító tartálykocsi ütközött szalagkorlátnak az M6-os autópályán, a 24. kilométernél hétfõ reggel.

 • Török kamion hozta az irakiakat

  Három iraki állampolgárt próbáltak Magyarországra csempészni egy török hûtõkamion belsejében Nagylaknál keddre virradó éjszaka.

 • Szükségállapotot rendeltek el a bangkoki repülõtereken

  Szomcsai Vongszavat thaiföldi kormányfõ szükségállapotot rendelt el csütörtökön a bangkoki repülõtereken, amelyeket blokád alá vettek a kormányellenes tüntetõk.

 • 'Neorézkor': össznépi felhívás a fémtolvajlás ellen

  Sydney - Beköszöntött a "neoréz- és bornzkorszak": már lakossági segítséget kér a rendõrség Ausztráliában a fémtolvajok ellen, annyira gyakorivá váltak a lopások.

  Az ok: egyre nagyobb a rézigény Indiában és Kínában, ezért Ausztráliában kétszeresére szökött fel a hulladékfém, fõként a színesfémek ára. Ez aztán ösztönzõen hatott a tolvajokra, akik vasúti vezetékektõl kezdve szökõkúti bronzcsapokon át temetõi fémfejfákig mindent lopnak. A károk már dollármilliókban mérhetõk.

 • Tele volt az ásotthalmi férfi udvara lopott holmikkal

  Az ital lett a veszte annak az 50 éves ásotthalmi férfinak, akit hétfõn vett õrizetbe a Szegedi Rendõrkapitányság Mórahalmi Rendõrõrse.

 • Rendőr okozta a balesetet, amelyben három ember vesztette életét

  Az ügyészség ugyan indítványozta a 38-as úti baleset okozásával gyanúsított rendőr előzetes letartóztatását, de a Nyíregyházi Járásbíróság nem tartotta azt indokoltnak.

 • Körözött gyilkost fogtak

  Emberölés miatt körözött szerb állampolgárt fogtak a röszkei határátkelõhelynél.

 • Behazudták a férj halálát, hogy felvegyék a biztosítási pénzt

  Romlott kagylókat okolt férje haláláért egy biztosítási csaló feleség az Egyesült Államokban.

 • Három rendõr halt meg közúti balesetben

  A leállóssávban vesztegelt három szerb rendõr Szabadka közelében, amikor beléjük rohant egy lengyel kocsi. A balesetet egyikük sem élte túl.

 • Autó motorblokkban csempészett cigarettát

  Nyíregyháza - Lebukott egy leleményes ukrán csempész a záhonyi határállomáson, miután a cigarettakeresésre kiképzett kutya jelezte, hogy személygépkocsijának motorterében illegális áru van - közölte a Vám- és Pénzügyõrség Észak-alföldi Regionális Parancsnokságának sajtószóvivõje.