rss
bohócdoktor vizit szja 1%
 • Moszkvában évente 3000 ember tûnik el, de sok megkerül

 • Share on Tumblr

  Moszkva - Oroszországban 70 ezer, a 12 milliós Moszkvában mintegy 3000 ember tûnik el, vagy legalábbis ennyit keresnek szerettei. Ugyanakkor a fõvárosban átlagosan 2500 eltûntet találnak meg - élve vagy holtan - de háromszáznak soha nem akadnak a nyomára.

  Az adatok egy tanácskozáson hangzottak el, amelyet a városi önkormányzatnál tartottak a minap, s amelyen kiderült: az eltûntek keresésére van idõ, pénz, ember, de a szervek között sokszor elvész az ügy.

  kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

  A helyzetet legalaposabban az úgynevezett Szerencsétlen Esetek Regisztrációs Irodájában ismerik Moszkvában, többnyire ide fordulnak azok, akiknek elveszett valakijük: naponta 300 telefonhívás fut be.

  Az irodát a kilencvenes években hozták létre, amikor mindenféle leszámolások zajlottak, és széleskörû tevékenységet fejtettek ki a lakásmaffiák, sok volt a gyilkosság - akkoriban az eltûntek közel felérõl derült ki utólag, hogy a lakásmaffiák áldozataivá váltak.

  Az irodát értesítik órákon belül a rendõrök, a kórházak, a mentõsök, ha kórházba visznek valakit, holtestet találnak, vagy valaki meghal. Az iroda vezetõje, Borisz Makszimkin a Komszomolszkaja Pravda címû lapnak elmondta: az eltûnések ügyében már nem a bûncselekmények vezetnek, de a helyzet alakulásában legfeljebb tendenciák figyelhetõk meg.

  Így például az, hogy manapság kevesebb tizenéves vész el, mert az életkörülmények javultak, s a családokon belül is rendezettebbé vált a helyzet. Természetesen igen sok a szerencsétlen eset is: például a nagymama elindult kenyérért, de útközben rosszul lett, vagy valakit elüt egy autó. Ma is akadnak azonban emberrablások váltságdíj reményében, és eltûnik nem egy vállalkozó is, akinek vagyonára bûnözõk vetettek szemet.

  Akadnak különös esetek is: pár éve egy anya a fiát kereste, aki kenyérért ment, s nem jött vissza. A fiú útközben találkozott egy ismerõs lánnyal, és hozzá költözött, anyjának nem szólt sem akkor, sem késõbb. Mindez két év múlva derült ki, amikor a lány kitette a fiatalember szûrét, és az hazament anyjához, mivel nem volt hol laknia.

  Egy hasonló esetben a férj a szemetet vitte ki, s szintén két év múlva került meg: õ barátokkal találkozott, és elmentek Csecsenföldre harcolni a háborúban.

  Az illetékesek szerint nyomtalanul és végérvényesen csakis az elõre megfontolt szándékkal elkövetett bûncselekmények áldozatai tûnnek el, az elveszettek több mint 90 százalékát egy éven belül megtalálják - ha nem is mindet élve -, de idén Moszkvában az eddigi 2686 eltûntnek jelentett személy közül több mint 1700-at három napon belül elõkerítettek.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Lovaskocsin hajtott át a vonat

  A lovak és a bakon ülõk is életüket vesztették, amikor a fénysorompó tilos jelzése ellenére a sínre hajtottak Bocskaikertnél.

 • Mentõkutyák találták meg a 87 éves bácsit

  Mentõkutyákkal találtak meg egy eltûnt idõs férfit Cegléden csütörtökön 1 óra tájban.

 • Megölte egy 16éves kamasz az egyik vállalat igazgatóhelyettesét

  Ungváron a Spartak stadion közelében fekvõ parkban a járókelõk ismeretlen férfi tetemére bukkantak. A helyszínre érkezett nyomozók rövid idõn belül megállapították, hogy az áldozat egy ungvári vállalat Kijevben lakó igazgatóhelyettese.

 • Árokba csúszott egy teherautó az M1-es autópályán

  Árokba csúszott egy teherautó Gyõr felé a 35-ös kilométerszelvénynél, torlódás várható.

 • Kiszórták a zsákmányt az ablakon a bankrablók

  Elszórta menekülés közben a zsákmányát egy bankrablóbanda, hogy a bankjegyekre odasereglõ tömeg elzárja az õket üldözõ zsaruk útját.

 • Tajtrészegen ütötték egymást

  Egymást ütötte-verte három részeg férfi vasárnap hajnalban a pécsi belvárosban.

 • Zsebbõl kifizette a jövedéki bírságot

  Kétszázhúsz karton csempészett cigarettát találtak a vámosok egy moldáv kamionban a 86-os úton. A sofõr zsebbõl kifizette az 1,7 millió forintos jövedéki bírságot.

 • Letartóztattak egy utcai pénzszórót

  Tajpej - Pénzszóró férfit tartóztatott le a rendõrség Tajvanon.

  Az 55 éves illetõ egy taxiból dobált ki 1 millió tajvani dollárnyi bankjegyet - bõ 6,6 millió forintnyit -, amivel nem kis dugót és káoszt okozott Tajcsung városának egy zsúfolt negyedében.

 • Quad és személyautó karambolozott

  Öten megsérültek, közülük ketten súlyosan egy quad és egy személyautó szombat délutáni balesetében Domonyban.

 • Börtön hajrablásért

  28 hónap börtönre ítéltek sorozatos hajrablásért egy férfit az Egyesült Államokban.

 • Súlyos testi sértés miatt eljárás indult ifj. Knézy Jenõ ellen

  Súlyos testi sértés miatt eljárás indult ifjabb Knézy Jenõ ellen, a feljelentõ maga a sportriporter felesége. Az asszony azt állítja, hogy a sportriporter egy családi vita közben eltörte az állkapcsát, és kidobta közös lakásukból gyermekével együtt.

  A kapcsolat azért futott zátonyra, mert a riporter egy televíziós munkatársával megcsalta az asszonyt, aki szembesítette a vádakkal a férjét. Knézy állítólag ebben a vitában ütötte meg többször is a feleségét, majd kitette az utcára. Bartal Gyöngyi szüleivel együtt késõbb visszament a lakásba holmijaiért, de a férj nem engedte be õket.

 • Gyilkolt a sziréna

  Tûzoltóautó szirénahangja okozta egy ember halálát Nagy-Britanniában: megvadította a teheneit, melyek agyontaposták.

 • Elaludhatott a sofőr, fékezés nélkül hajtott a kisbuszba

  Összeütközött két személyautó és egy kisbusz az M43-as autópálya szegedi szakaszán, az M5-ös sztráda felé vezető oldal 10-es kilométerszelvényénél.

 • Halálos baleset az 53-as számú főúton

  Az Akasztó és Dunatetétlen között történt halálos kimenetelű közúti közlekedési balesetben két férfi a helyszínen meghalt.

 • Mentõs baleset Kaposvár és Kaposújlak között

  Október 10.-én Az elsõdleges információk alapján egy kft. tulajdonában lévõ mentõautó ütközött bele Kaposújlak felé haladva –vélhetõen a vezetõ figyelmetlensége miatt - az elõtte haladó és egy teherautó kikerülését végzõ OMSZ-es mentõautóba, majd azt követõen nekicsapódott annak a teherautónak, amelyet a másik mentõ kerülni akart. A baleset során a kikerülést végzõ mentõautó vezetõje és az ápoló könnyebb sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit a Kaposvári Rendõrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.08.20 órakor jelentették be, hogy baleset történt Kaposvár és Kaposújlak közötti útszakaszon.

 • Elszámolási vita miatt kellett meghalnia a szegedi maffiaper vádlottjának.

  Valószínûleg egy elszámolási vita miatt lõttek agyon szerda reggel egy férfit a Tolna megyei Gyönkön. A rendõrség három embert vett õrizetbe eddig az üggyel kapcsolatban, és kezdeményezik elõzetes letartóztatásukat. Mindhárman részleges beismerõ vallomást tettek, az egyik férfi büntetett elõéletû - hangzott el a Tolna Megyei Rendõr-fõkapitányság péntek délelõtti sajtótájékoztatóján.

 • M3 -Teljes pályazár

  Leszakadt egy hídelem az M3 autópálya gödöllõi csomópontjánál. Még órákig lehet lezárva az autópálya érintett szakasza.

 • Tele lett a nadrágja a bolti szarkának

  Bradenton - Nadrágjába gyömöszölve próbált ellopni több zacskó mélyhûtött rákot egy bolti szarka az Egyesült Államokban.

  Az áruházban egy szolgálaton kívüli nyomozó figyelt fel a férfira, aki kosara helyett a gatyájába tömködött jó pár zacskó mirelit rákot. A detektív felszólította a 32 éves férfit, hogy pakolja ki nadrágja tartalmát, mire a mélyhûtött ágyékú tolvaj rohanni kezdett a bolt kijárata felé.

 • A lövöldözésben lebénult férfi pislogással azonosította támadóját

  David Chandlert a fején és a nyakán érte a lövés, ezzel támadója gyakorlatilag bénává tette. Egyetlen szemtanúként azonban számítanak az együttmûködésére a rendõrök, akik arra kérték, pislogással kommunikáljon velük. Még nem tudni az esküdtszék elfogadja-e bizonyítékként a videóra rögzített vallomást.

 • Halálos gázolás Szentesnél

  Motorost gázolt el a vonat a vasútátjárónál.

  Életét vesztette az a férfi, akit egy vasúti átjáróban ütött el egy vonat Szentes külterületén.

kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%