rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • 6 milliárd forintos bírságot szabtak ki egy sofõrre

 • Share on Tumblr

  Feltehetõen minden idõk legnagyobb közlekedési bírságát szabták ki arra a figyelmetlen kamionsofõrre, aki lerombolt egy egész hidat Kínában. A férfi - akit csak Zhang úrként emlegettek - homokot szállított teherautójával, amikor összedõlt alatta a Peking melletti átkelõ.

  A teherautó csurig volt pakolva, Zhang pedig nem vette észre a súlykorlátozásra vonatkozó táblákat. A sofõr elõször örült, hogy túlélte a balesetet, ugyanis csodával határos módon a híd nem hullott apró darabokra, csak összeroggyant, így az autó sem roncsolódott össze.

  Nem sokáig örülhetett azonban szerencséjének Zhang, a helyi hatóság ugyanis gyorsan lezárta az ügyet és ki is postázták a sofõrnek a bírságot, amelybe belevették a felújítás költséget is, így az összeg 25 millió dollárra (5,7 milliárd forintra) nõtt.

  Egyelõre nem tudni, hogy a 34 éves férfi hogyan tudja majd kifizetni a bérébõl a brutális bírságot, feltehetõen sehogy.

  A tárgyaláson egyébként figyelembe sem vették Zhang védekezését, amely szerint õ csak a fõnökei utasításait hajtotta végre.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Leültették, mert lenyelte anyja gyûrûit

  Ellopta, majd pedig lenyelte anyja gyûrûit az Egyesült Államokban egy férfi, aki most a rendõrségen "ül", hogy napvilágra kerüljön mindkét ékszer.

 • A Facebook segítségével fogták el a betörõt

  Welleington - Az egyik közösségi hálózatportál, a Facebook segítségével azonosított és fogott el egy betörõt az új-zélandi rendõrség.

  Queenstown rendõrsége feltette a kapcsolati hálóra a biztonsági kamera felvételeit, amelyeken jól látható a férfi arca, amint megpróbál betörni az egyik helyi taverna széfjébe.

 • Feltörtek és kiraboltak egy kriptát

  Felfeszítettek, meggyaláztak, és kiraboltak egy kriptát a Békés megyei Gádoroson - közölte a sajtóval a rendõrség.

 • Tornaórán veszítette életét egy 12 éves lány

  A 12 éves lány a lóugrást gyakorolta tornaórán, amikor véletlenül fejreesett. Napokig küzdöttek az életéért, de nem sikerült megmenteni.

 • Emberölés Mezõkövesden

  Egy mezõkövesdi férfi ellen indult eljárás emberölés bûntettének megalapozott gyanúja miatt.

 • Villám csapott agyon egy kocogó férfit

  Súlyos károkat okozott Ausztriában is a hirtelen jött vihar csütörtökön késõ délután.

 • Halálos baleset Szegeden

  Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt Szegeden az Izabella hídnál.

 • Diákverés egy katolikus kollégiumban Nyíregyházán

  Nyíregyháza - Diákokat vertek meg ismeretlenek egy katolikus gimnázium kollégiumában Nyíregyházán, a tanulók közül hárman könnyû sérüléseket szenvedtek - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje vasárnap.

 • Megzsarolták a világ legjobb borának termelõjét

  Megzsarolták a világ egyik leghíresebb borászatát: az elkövetõ egymillió eurót követelt a francaiországi Romanée-Conti birtok gazdáitól azzal fenyegetõzve, hogy megmérgezi a Burgundiában lévõ szõlõtõkéket.

 • Összeverekedtek az orvosok - meghalt a baba

  Összeverekedett két orvos a szülés elõtt egy brazíliai kórházban - közölte a dél-amerikai ország médiája. A doktorok egy császármetszéshez készülõdtek, amikor valamiért összeverekedtek. A szülést másfél órával késõbb egy harmadik orvos vezette le, de addigra a baba meghalt. Az Agencia Estado brazil hírügynökség szerint mindkét orvost elbocsátotta a kórház vezetõje, a rendõrség pedig nyomozást indított az ügyben.

 • Száguldozott és rossz irányból hajtott be a körforgalomba egy 14 éves fiú

  Szemből hajtott a körforgalomba, száguldozott a vasútnál és tesztelte, hogy megy a kézifékes kanyarodás. Barátai is vele voltak. A fiút csütörtök hajnalban szúrták az egyenruhások. Nem volt nehéz, a kocsi amelyet vezetett, rossz irányból hajtott be a körforgalomba.

 • Vádat emeltek a tanárverõ diák ellen

  Vádat emeltek azon újpesti diák ellen, aki megverte tanárát. Vádemelési javaslatot megküldte a Budapesti Rendõr-fõkapitányság a Fõvárosi Fõügyészségnek - közölte a rendõrség.

  A BRFK tájékoztatása szerint a fiatalkorú fiút közfeladatot ellátó személy elleni erõszak elkövetésével gyanúsítják, az iratokat vádemelési javaslattal továbbították a fõügyészségnek.

  A diák március elején bántalmazta tanárát, ezt követõen Derce Tamás, Újpest polgármestere valamennyi kerületi önkormányzati iskolából kitiltotta a 15 éves fiút.

 • Huszonnégy óra alatt kétszer fogtak meg egy ittas vezetõt Hatvanban

  Eger - Huszonnégy órán belül kétszer csíptek ittas autóvezetésen a rendõrök egy férfit Hatvanban.

  Másodjára ráadásul jogosítvány nélkül hajtott, mivel azt már elsõre elvették tõle - tájékoztatta csütörtökön szerkesztõségünket a Heves Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje.

 • Leesett a platóról és meghalt egy férfi Tázlárnál

  A kiskőrösi rendőrkapitányság halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.

 • Kivárta a sorát, majd fegyvert fogott...

  Fegyvert fogott egy férfi a benzinkutasra, miután rákerült a sor a pénztárnál. A zacskóba bepakolt pénzzel együtt egy fekete autóval menekült a helyszínrõl. Nem egészen fél óra múlva az etyeki körzeti megbízott kattintotta rá a bilincset. Akkor már öt rendõrkapitányság 21 járõrautója vette közre a menekülõ férfit. A fegyvert is és a pénzt is megtalálták Lacettijében…

 • Kerékpárlopás milliós tételben… (Dunaújvárosi Rk. – Fejér megye)

  Szám szerint 17, összértékét tekintve egymillió forintot meghaladó kerékpárlopással gyanúsítják a dunaújvárosi nyomozók azt a húsz éves pusztaszabolcsi férfit, akit kedden délután fogtak el a város területén. A sorozat múlt év augusztus végén kezdõdött egy Március 15-i lépcsõház földszintjérõl eltûnt kétkerekûvel…

 • Tömegbaleset az autópályán

  Egy román rendszámú pótkocsis kamion okozott tömeges balesetet az M31-es autópályán a jeges úton vasárnap reggel, a balesetben hárman könnyebben megsérültek.

 • Rendõr úr, nem köröznek valamiért?

  Maga ellen vívta ki a sorsot egy nõ az Egyesült Államokban, amikor leintett egy rendõrautót, hogy megkérdezze, nem körözik-e valamiért.

 • Vádat emeltek a szentesi útonálló fiatalokkal szemben

  Vádemelési javaslattal zárta le a rendõrség a nyomozást azzal a két szentesi fiatallal szemben, akik tavasszal sorozatban követtek el útonállásszerû rablásokat a Kurca-parti városban.

 • 130 sertést kellett kimenteni a felborult kamionból

  A mentés csaknem hat órán át tartott, 22 állat elpusztult. A baleset még hétfő délután történt, a 6-os főúton, a barcsi körforgalomban. A kamionon több mint 130 sertést szállítottak.