rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • 6 milliárd forintos bírságot szabtak ki egy sofõrre

 • Share on Tumblr

  Feltehetõen minden idõk legnagyobb közlekedési bírságát szabták ki arra a figyelmetlen kamionsofõrre, aki lerombolt egy egész hidat Kínában. A férfi - akit csak Zhang úrként emlegettek - homokot szállított teherautójával, amikor összedõlt alatta a Peking melletti átkelõ.

  A teherautó csurig volt pakolva, Zhang pedig nem vette észre a súlykorlátozásra vonatkozó táblákat. A sofõr elõször örült, hogy túlélte a balesetet, ugyanis csodával határos módon a híd nem hullott apró darabokra, csak összeroggyant, így az autó sem roncsolódott össze.

  Nem sokáig örülhetett azonban szerencséjének Zhang, a helyi hatóság ugyanis gyorsan lezárta az ügyet és ki is postázták a sofõrnek a bírságot, amelybe belevették a felújítás költséget is, így az összeg 25 millió dollárra (5,7 milliárd forintra) nõtt.

  Egyelõre nem tudni, hogy a 34 éves férfi hogyan tudja majd kifizetni a bérébõl a brutális bírságot, feltehetõen sehogy.

  A tárgyaláson egyébként figyelembe sem vették Zhang védekezését, amely szerint õ csak a fõnökei utasításait hajtotta végre.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Tengerbe menekült egy családi a pusztító tûz elõl

  A tengerbe menekült az otthonukat elpusztító bozóttûz elõl egy tasmaniai család. A két nagyszülõ és öt kisunokájuk két és fél órán át egy mólóba kapaszkodva küzdött az életéért az õket körülölelõ lángtengerben.

 • Meglincselték a férfiakat, mert azt hitték, gyermekrablók

  Gyermekrablásoktól félõ dühös tömeg lincselt meg két embert Elefántcsontpart fõvárosában - közölte az afrikai ország rendõrsége szombaton.

 • Hat és fél kilós tégla zuhant egy járókelõre

  Drámai pillanatokat élhetett át az a gyanútlan járókelõ, akire teljesen váratlanul egy közel hat és fél kilós tégla esett rá egy huszonhat méter magas épületrõl.

 • Katasztrófa - Kisiklott és felrobbant egy tehervonat

  Legalább hatan meghaltak és ötvenen égési sérüléseket szenvedtek, amikor kisiklott egy tehervonat, majd két, cseppfolyós földgázzal feltöltött tartálykocsija kigyulladt és felrobbant éjjel az észak-olaszországi Viareggio városban, ahol.

 • Téligumi nem csak hóban

  7 fok alatt érdemes felkeresni egy gumist, és feltenni a téli gumikat, hiszen könnyen akár halálos is lehet ennek hiánya. Nem érdemes kockáztatni, sokkal veszélyesebb a hideg tél beköszöntével nyári gumikkal autókázni. Hogy miért is? Klikk!

 • Megtalálták az emõdi kislány maradványait

  Könnyen lehet, hogy a tavaly õsszel eltûnt emõdi kislány csontjait találták meg kedden bejelentés alapján a rendõrök Emõd és Vatta között egy bozótosban. A szakértõi vizsgálat állapítja meg egyértelmûen, hogy a kislányról van-e szó, mondta el csütörtökön Nagy Sándor, a miskolci rendõrkapitányság szóvivõje.

 • Gyerekpornót készített a nyugdíjas

  Gyerekekrõl készített pornográf felvételeket egy 68 éves férfi a csallóközi Nagymegyeren. Tudtuk meg nemrég, a szlovák rendõrség nagyszombati kerületi fõkapitányságától.

 • Razzia az utakon!

  Január 11-31 között fokozott közúti ellenõrzést tart a rendõrség. Elsõsorban a gyorshajtók, az ittas vagy bódult állapotban jármûvet vezetõk, valamint a passzív biztonsági eszközöket (biztonsági övet, gyermekbiztonsági rendszert) nem használó jármûvezetõk, illetve utasok kiszûrése a cél.

 • Kegyetlen emberölés a fogadóirodában

  Brutális orgyilkosság történt egy szlovák-magyar határátkelõhely közelében, egy szlovákiai fogadóirodában. A Medve községben történt kegyetlen emberölés miatt a Medve-Vámosszabadi határátkelõnél egész éjszaka, sõt még hétfõ hajnalban is fokozott rendõri jelenlét mellett engedték át az autókat Magyarországra, és minden gépjármûben kézilámpával megvilágítva ellenõrizték az utasokat.

 • Egy ember életét vesztette a csömöri tûzben

  Egy ember meghalt, hatan megsérültek abban a tûzesetben, amely vasárnapra virradó éjszaka történt Csömörön: egy családi ház tetõszerkezete égett le.

 • Tömegverekedés Jászapátiban

  Négyen szenvedtek súlyos, szúrt sérüléseket, mikor tömegverekedés tört
  ki egy bálon Jászapátiban.

  A HavariaPress azt írja: szombat este a városi mûvelõdési házban tartott bálon néhányan összeszólalkoztak. A nézeteltérés hamar tömegverekedéssé fajult, ahol kések is elõkerültek.

 • Elszabadult egy utánfutóról egy autó az M7-en

  Elszabadult egy utánfutóról egy autó az M7-es autópályán Siófoknál. A balesetben szerencsére nem sérült meg senki.

 • 25 ember halálát okozta egy bivaly

  A sínekre rohanva két vonat összeütközését okozta.

  Egy bivaly okozott súlyos vonatbalesetet Egyiptomban. 25 ember meghalt, és 55-en megsérültek, amikor egymásnak ütközött két, azonos irányban haladó személyvonat Kairótól délre. A szerencsétlenséget a szemtanúk szerint az okozta, hogy az elõl haladó szerelvény hirtelen megállt, amikor egy nagytestû állat rohant a sínekre.

 • Fél millió forintos számla-álegyeztetés Tatán

  Tatabánya - Fél millió forint értékû ékszertõl és készpénztõl fosztott meg egy fûtészszámla-álegyeztetõ egy 85 éves férfit Tatán.

 • Vérfürdõ Benin fõvárosában

  A kettõs bankrablásban hatan vesztették életüket.

  Két bankot raboltak ki egymás után a Benini Köztársaságkormányzati székhelyén, Cotonou-ban. A támadásokban hatan meghaltak, húszan megsérültek - közölte az ország belügyminisztere.

 • Húsz évet ült ittas vezetésért, ismét ülni fog

  Egy hónappal azután, hogy szabadult ittas vezetés miatt kapott 20 éves börtönbüntetésébõl, ismét részegen vezetett egy férfi az Egyesült Államokban.

 • Balesetre hivatkozott a csaló

  Több mint hatszázezer forinttal károsított meg egy idõs embert egy kitalált balesetre hivatkozó csaló Szolnokon.

 • Vécéfogta, 'fülig szagos' betörõ

  Tampa - Mobil vécéfülke tartott fogva egy betörõt az Egyesült Államokban a rendõrség megérkeztéig.

  A 22 éves férfi egy parkolóban feltört két teherautót, ám az egyik jármû gazdája felfigyelt rá és üldözõbe vette.

 • A tömegbe hajtott a baseball-ütõs unoka

  Csoportos garázdaság miatt indult büntetõeljárás, miután verekedés, dulakodás közben megsérült egy férfi csütörtökön Ercsiben; az ügyben egy 23 éves fiatalembert õrizetbe vettek, s további gyanúsítottakat is keresnek.

 • BKV-busz és személyautó karambolozott Budafokon

  BKV-busz karambolozott Budafokon.