rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Két romániai magyar fiatalt bántalmaztak

 • Share on Tumblr

  Két romániai magyar fiatalt bántalmaztak azért, mert magyarul beszéltek.

  Az incidens csütörtökre virradóra történt, amikor a két bántalmazott három román nemzetiségû társával együtt kosárlabdázott a várad-rogériuszi református templom mögötti sportpályán. Éjfél körül felbukkant egy tizenkét fõs társaság, de elõször úgy tûnt, hogy rövid szóváltás után továbbállnak. Amikor azonban a társaság leghangosabb tagja meghallotta a két magyar fiatalt anyanyelvükön beszélni, visszafordult, és kötekedni kezdett velük - állítják a bántalmazottak.

  Utóbbiak szerint "a támadó" azt mondta nekik, hogy Romániában beszéljenek románul, vagy költözzenek el onnan. A támadó kényszerítette õket arra, hogy mondják el a román himnuszt, ugyanakkor többször megrúgta, illetve megütötte õket egy fémbõl készült golfütõvel. A három román fiatalt elengedték.

  A két bántalmazott fiatal négy napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett a törvényszéki orvostani jelentés szerint.

  A támadók a rendõrségen azt állították, hogy a magyarok voltak tizenöten, és õk csak öten, a golfütõ is a magyaroké volt, és csak azért került hozzájuk, mert elvették tõlük, amikor a magyarok szerintük rájuk támadtak. Emellett azt állították, hogy a magyar fiatalok akarták elénekeltetni velük a magyar himnuszt.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Rács mögött a nõi zsebtolvajok

  Két rendbeli zseblopás módszerével szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség, négy rendbeli visszaélés okirattal vétség, csoportosan elkövetett garázdaság bûntett, egy rendbeli súlyos testi sértés bûntett, egy rendbeli önbíráskodás bûntett, egy rendbeli kifosztás, egy rendbeli csoportosan elkövetett rablás bûntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Makói Rendõrkapitányság két makói lakos ellen.

 • A rendbontás, a zaklatás, a közösség tagja elleni erõszak, egyéb törvényi tényállások változtak!

  A Magyar Köztársaság Országgyûlése elfogadta a közrend, valamint az igazságszolgáltatás mûködésének védelme érdekében szükséges egyes törvénymódosításokról szóló 2008. évi LXXIX. törvényt, amely 2009. február 1-jén hatályba lépett.

  Az új rendelkezések a Büntetõ törvénykönyvrõl szóló 1978. évi IV. (Btk.), illetve a szabálysértésekrõl szóló 1999. évi. LXIX. (Sztv.) törvényt számos helyen érintette.

 • Egy ember életét vesztette a csömöri tûzben

  Egy ember meghalt, hatan megsérültek abban a tûzesetben, amely vasárnapra virradó éjszaka történt Csömörön: egy családi ház tetõszerkezete égett le.

 • A piroson hajtott át a Golf - 1 súlyos sérült

  A forgalomirányító lámpa tilos jelzése ellenére haladt át a keresztezõdésen egy VW Golf fiatal vezetõje szombaton délután Hódmezõvásárhelyen, majd nekicsapódott egy kisteherautónak. Utóbbi vezetõjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba a mentõk.

 • Belehalt sérüléseibe az egyik elgázolt kerékpáros

  Egy tolató gépkocsi ütött el kerékpározó házaspárt Kislétán.

  A 60 éves helybeli asszonyért mentõhelikopter érkezett, de így sem tudtak rajta segíteni és a kórházba szállítás közben életét vesztette. Férje könnyû sérülést szenvedett.

 • Megerõszakoltak egy nõt a fõvárosban

  A gyanú szerint megerõszakolt, s fogságban tartott egy nõt egy fiatal férfi a fõváros VII. kerületében.

 • 11 éves kislánnyal erõszakoskodott két állat

  Tizenkettedik életévét még be nem töltött gyermek sérelmére elkövetett szemérem elleni erõszak miatt õrizetbe vett a rendõrség egy 25 éves nyírbátori férfit – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fõkapitányság sajtószóvivõje hétfõn.

 • Egy meztelen részeg nõ ijesztgetett gyerekeket a strandon

  A 24 éves Leslie Brown az egyik louisville-i szabadstrandon félemlítette meg a gyerekeket meztelenül. Amikor a rendõrség kiérkezett a helyszínre kiderült, a nõ teljesen részeg volt.

 • 44 jogosítvány úszott el 4 nap alatt

  Január huszadika óta 44 ittas vezetõ jogosítványát vette el a helyszínen a rendõrség. Vasárnap lépett hatályba az az igazságügyi miniszteri rendelet, amelynek értelmében az alkoholszonda elszínezõdésekor a jogosítványt a helyszínen be kell vonni az ittas vezetõtõl.

 • Lesodródott az útról, majd fejtetõre borult

  Két sérültje van annak a balesetnek, melyben egy autó lesodródott az útról, és fejtetõre borult Mezõberény határában. A pénteken történt balesetnek két sérültje van, állapotuk az elsõdleges információk szerint nem súlyos.

 • Injekcióval elkábították, majd több mint egy hónapig fogvatartották

  Injekcióval kábították el a sértettet, majd Magyarországra hozták, ahol több mint egy hónapig fogva tartották.

 • Testnevelés órán meghalt egy fiú Kiskunfélegyházán

  Testnevelés óra közben halt meg szerdán egy fiú Kiskunfélegyházán, a Közgazdasági Szakközépiskolában.

 • Lincselési hangulat Alsólacházán

  Bár a vajda nyugtatgatta a feldúlt alsózsolcai lakosokat, õ maga is felháborodott a történteken.

 • 22 túlélõt már megtaláltak a süllyedt hajóról

  Eddig 22 túlélõre bukkantak annak a hajónak az utasai közül, amely szerdán süllyedt el Indonézia partjainál, másfél száz menekülttel a fedélzetén. További 120 embert keresnek még.

 • Halálra égett egy férfi Kondoroson

  Lakástûzben meghalt egy férfi vasárnap este Kondoroson - közölte a rendõrség hétfõn az MTI-vel.

 • Lemészárolták a családot - csak a kicsik maradtak életben

  Egy család öt tagját gyilkolták meg ismeretlen tettesek egy csecsenföldi faluban - közölte Ruszlan Alhanov, az Oroszországhoz tartozó köztársaság belügyminisztere hétfõn.

 • Az ifjabb Berlusconit elítélték

  A milánói fellebbviteli bíróság pénteken helybenhagyta azt az ítéletet, amely hamis számlázás miatt négy havi börtönnel sújtotta Paolo Berlusconit, az olasz kormányfõ öccsét.

  Az 59 éves férfit az elsõfokú bíróság négy havi börtönre ítélte, de a milánói fellebbviteli bíróság úgy vélte, hogy az ügy elévült. A fõügyészség fellebbezett a döntés ellen, amelyet a legfelsõbb semmitõszék hatályon kívül helyezett, és az ügyet a milánói bíróság egy másik tanácsához utalta. Ez utóbbi most helybenhagyta a korábbi elsõfokú bírósági ítéletet.

 • Megvertek egy villamosvezetõt

  Megverték a BKV munkába igyekvõ villamosvezetõjét, aki a villamost vezetõ kolleganõje segítségére sietett a 49-es villamos Etele téri végállomásán.

 • Tragédia egy hídépítés során

  Tizenegy építõmunkás vesztette életét Kína délnyugati részén, amikor leszakadt egy emelõdaru kosara. A szerkezetet egy hídépítésen használták Szecsuan tartomány Haokou nevû városában.

 • Ölt, mégis szabadlábon maradt

  Szabadlábon maradhatott az a férfi, aki pár napja olyan brutálisan összevert egy nõt a pesti Örs vezér terén, hogy az a hétvégén belehalt sérüléseibe.