rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Két romániai magyar fiatalt bántalmaztak

 • Share on Tumblr

  Két romániai magyar fiatalt bántalmaztak azért, mert magyarul beszéltek.

  Az incidens csütörtökre virradóra történt, amikor a két bántalmazott három román nemzetiségû társával együtt kosárlabdázott a várad-rogériuszi református templom mögötti sportpályán. Éjfél körül felbukkant egy tizenkét fõs társaság, de elõször úgy tûnt, hogy rövid szóváltás után továbbállnak. Amikor azonban a társaság leghangosabb tagja meghallotta a két magyar fiatalt anyanyelvükön beszélni, visszafordult, és kötekedni kezdett velük - állítják a bántalmazottak.

  Utóbbiak szerint "a támadó" azt mondta nekik, hogy Romániában beszéljenek románul, vagy költözzenek el onnan. A támadó kényszerítette õket arra, hogy mondják el a román himnuszt, ugyanakkor többször megrúgta, illetve megütötte õket egy fémbõl készült golfütõvel. A három román fiatalt elengedték.

  A két bántalmazott fiatal négy napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett a törvényszéki orvostani jelentés szerint.

  A támadók a rendõrségen azt állították, hogy a magyarok voltak tizenöten, és õk csak öten, a golfütõ is a magyaroké volt, és csak azért került hozzájuk, mert elvették tõlük, amikor a magyarok szerintük rájuk támadtak. Emellett azt állították, hogy a magyar fiatalok akarták elénekeltetni velük a magyar himnuszt.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Odahaza gyártották a pénzt a szorgos fiatalok

  Hamis ezerforintosokat találtak a rendõrök Zalaegerszegen négy fiatalnál, akik egy vendéglátóhelyen próbálták felhasználni a nyomtatóval és fénymásolóval készített bankókat - közölte a Zala Megyei Rendõr-fõkapitányság.

 • Fénymásolt pénzzel próbáltak meg fizetni

  Egy ezer és egy ötszáz forintost fénymásolt le két általános iskolás fiú a Komárom-Esztergom megyei Ácson, majd rávették két társukat, hogy azzal fizessenek az iskolabüfében.

 • Letartóztatták a szegedi hajléktalant agyonverõ férfit

  Elfogták a rendõrök azt a férfit, aki július 13-án úgy megvert egy hajléktalant, hogy az áldozat kórházba szállítását követõen meghalt.

 • Család autójában fuvarozták a drogot

  Õrizetbe vette a rendõrség azt a családfõt, akinek autójában több kilónyi kábítószert találtak Bátyán.

 • Nem állt meg, a rendõrök üldözõbe vették és lelõtték a sofõrt Portóban

  Lisszabon - Belehalt sérüléseibe hétfõn az az autós, akit szombaton üldözés közben sebesítettek meg a portugál rendõrök Porto városa közelében - közölte a Lusa hírügynökség.

 • Autó és távolsági autóbusz karambolozott

  Egyelőre tisztázatlan okokból összeütközött egy autó egy távolsági autóbusszal Gávavencsellő belterületén.

 • Beépített mikrochipekkel az arizonai kaktusztolvajok ellen

  Washington - Beépített mikrochipekkel terveznek védekezni a hatóságok Arizonában a kaktusztolvajok ellen; a magas növényeket egyedi kódokkal óvnák.

  A saguaro kaktusz a Mexikóval határos amerikai szövetségi állam jelképe, a westernfilmek elmaradhatatlan kelléke, a rajzilmkedvelõk a kengyelfutó gyalogkakukk kalandjaiból jól ismerik. A világ legnagyobb oszlopkaktusza, amelyet oldalról kinövõ karjai után kandeláberkaktusznak is hívnak, a Földön csak egy helyen, az Arizona és Kalifornia állam déli, valamint Mexikó északi részén elterülõ Sonoran-sivatagban honos.

 • Életmentõ szatyor

  Murfreesboro - A szatyra mentette meg egy nõ életét az Egyesült Államokban: golyóállónak bizonyult.

  Persze ehhez meg is volt pakolva. A 22 éves egyetemi hallgató parkoló autójához igyekezett, amikor egy férfi a pénztárcáját, a mobiltelefonját és a laptopját követelte tõle. A nõ nem engedelmeskedett, dulakodni kezdtek, a férfi pedig rálõtt, majd elmenekült.

 • Autós üldözés Zalaegerszegen

  A rendõrség szerint a 15 éves fiú súlyos balesetet okozhatott volna, ha nem sikerül leállítani.

 • Meghosszabbították UFO Zsolti elõzetes letartóztatását

  Még két hónapig biztosan elõzetesben marad Varga Zsolt, az UFO popegyüttes egykori vezetõje, akit áprilisban vettek õrizetbe.

 • Háznak ment egy ittas sofõr Kisbéren

  Háznak ment egy autó Kisbéren. A szomszéd nagy csattanást hallott, a házban élõ idõs hölgy viszont békésen szunyókált, fia ébresztette fel és kísérte ki, miután a baleset miatt megsérült a gázcsõ és abból szivárogni kezdett a gáz.

 • Merényletet terveztek Brüsszelben?

  Merényletet terveztek az uniós csúcsértekezlet résztvevõi ellen – értesült a belga sajtó.

 • Parkolóban fosztottak ki egy vásárlót Székesfehérváron

  Áruházi parkolóban lopott meg két férfi egy vásárlót Székesfehérváron, míg az egyikük felvilágosítás kérése ürügyén elvonta a meglopott figyelmét, társa az autó másik oldaláról benyúlva, kiemelte a vásárló táskáját; egy gyanúsítottat õrizetbe vettek - közölte a rendõrség.

 • Ezer liter gázolajat loptak egy tartálykocsiból

  Ezer liter gázolajat loptak el egy kecskeméti benzinkúton álló tartálykocsiból.

  Egy kecskeméti benzinkúton álló nyergesvontató tartályaiból lopott gázolalat ismeretlen tettes tegnapra (vasárnap) virradóra. A halasi úton lévõ töltõállomásról ezer liter üzemanyagot csapolt le a tolvaj. A kár 330 ezer forint.

 • Közbiztonságot javító imák

  Imákkal javított a közbiztonságon egy rendõr Nagy-Britanniában, legalábbis õ így véli.

 • Képesek voltak a vakációs buszt kirabolni és megrongálni

  Feltörték, megrongálták és kirabolták a vakációs buszt a marcalvárosi "Kiserdõben". A szervezõk azt remélik, elõbb-utóbb az ismeretlen károkozók is kikötnek valamelyik, éppen az unatkozó fiataloknak tervezett programon...

 • Gépkarabély és maroklőfegyver a paprikák között

  Vádemelést javasol a rendőrség az ellen a röszkei határátkelőn átlépő kamionos ellen, aki gépkarabélyt és maroklőfegyvert próbált átcsempészni

 • Apja és egy másik férfi megölésével vádolnak egy nyolcéves kisfiút Arizonában

  Flagstaff - Egy nyolcéves kisfiút azzal vádolnak, hogy agyonlõtte az apját és egy másik férfit az egyesült államokbeli Arizona állam egyik településén.

  A Phoenixtõl 150 kilométerre fekvõ négyezres lélekszámú St. Johns rendõrfõnöke, Roy Melnick pénteken elmondta, hogy a kisfiút kétrendbeli emberöléssel vádolják.

 • Karambol miatt hal meg a legtöbb amerikai tinédzser

  Autóbaleset okozza a legtöbb halálozást az amerikai tinédzserek között - derült ki egy szerdán közzétett statisztikából.

 • Elgázolt egy kerékpárost Kiskunfélegyháza polgármestere

  Kapus Krisztián, Kiskunfélegyháza polgármestere balesetet okozott, felelõsségét elismerte, mentelmi jogáról lemondott.