rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Rendõrkézen az Aranykéz utcai robbantó?

 • Share on Tumblr

  Elfogta a cseh rendõrség a budapesti Aranykéz utcai robbantással gyanúsított Jozef Rohácot, aki ellen a magyar hatóságok még 1999-ben elfogatóparancsot adtak ki. Errõl a cseh rendõrség számolt be hétfõn, de a szlovák hatóságok is megerõsítették.

  A férfit elõbb ittas vezetés miatt állították elõ Prágában, a vérében 1,3 ezrelék alkoholt mértek a városi rendõrök. Mivel minden ilyen ügyet kötelesek átadni állami kollégáiknak, az eljárást a cseh rendõrség folytatta, amely gyanúsnak találta Rohác iratait.

  A szlovák rendõrség bevonásával sikerült igazolni, hogy az okmány valóban hamisítvány, s néhány órán belül az is kiderült, hogy a nemzetközileg körözött férfirõl van szó.

  1998 nyarán Budapest belvárosában, az Aranykéz utcában robbant fel fényes nappal egy Polski Fiatban több kilogrammnyi robbanótöltet. A merénylet célpontja az alvilági körökben is ismert Boros Tamás volt. A detonációban rajta kívül további hárman haltak meg. A rendõrség a szlovák Jozef Rohácot és bandáját kereste a robbantás miatt, ez idáig sikertelenül.

  A Budapesti Rendõr-fõkapitányság egyelõre nem kommentálta a hírt Tafferner Éva szóvivõ a Független Hírügynökség megkeresésére mindössze annyit mondott, hogy kedden adnak tájékoztatást az ügyben.

  Jozef Rohácot az Aranykéz utcai robbantáson kívül annak a szlovák titkosszolgálati munkatársnak, Róbert Remiásnak a meggyilkolásával gyanúsítják, aki segíthetett volna felfedni az önálló Szlovákia történetének egyik legrejtélyesebb ügyét: az 1994 és 1998 közti Meciar-kormánnyal szembeforduló akkori pozsonyi államfõ, Michal Kovác fiának elrablását. A rablás a jelenlegi szlovák kormánykoalíció legkisebb pártja, a Néppárt- Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom élén álló Vladimír Meciar álláspontja szerint meg sem történt, csak ifjabb Michal Kovác „önelrablásról” lehet szó.

  Jozef Rohác ellen Magyarországon gyilkosság és robbanóanyaggal való visszaélés miatt adtak ki elfogatóparancsot.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Határsértõ elfogások Csongrád megyében

  Öt határsértõ és egy embercsempész akadt horogra a mai napon.

 • Öreg rabló jól seper

  Öreg bankrabló után nyomoz egyre elszántabban a rendõrség Kaliforniában: az illetõ már hét bankból rabolt pénzt.

 • Gazdája hibájából harapott a kutya

  Gazdája hibájából harapott a kutyaUtcára szökött kutya harapott megy egy idős férfit Tamásiban szerdán - közölte a rendőrség. A hatóság tájékoztatása szerint április 3-án 9 órakor egy ház nyitott kapuján keresztül egy komondor kutya az utcára szökött és megharapott egy idős férfit, aki a harapás következtében súlyos sérülést szenvedett. A háziak mentőt hívtak, akik a sérültet a dombóvári kórházba vitték. A kutyát a hatósági állatorvos megvizsgálta és két hetes karanténba helyezését rendelte el. A rendőrök megállapították, hogy a ház kapuját a 41 éves T. István hagyta nyitva.

 • Rálõttek a roma család házára

  Három lövést adtak le a Borsod megyei Olaszliszka egyik romák lakta házára, de senki sem sérült meg; ismeretlenek arra a házra tüzeltek, amely a négy évvel ezelõtt történt gyilkosság helyszínének közelében felállított emlékmûvel szemben áll.

 • Saját feleségét rabolta el a visszaesõ férfi

  Borsodban fogták el a rendõrök azt a férfit, aki kocsijába tuszkolta, majd erõszakkal magával vitte saját feleségét Fejér megyébõl.

 • Mikrobusz és személyautó ütközött frontálisan

  Súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2012. november 30-án reggel a 6-os számú fõút 182-es számú km szelvényénél Pécsvárad és Pécs között.

 • Bombariadó a szegedi jogi karon

  Pénteken 9 óra elõtt néhány perccel egy ismeretlen férfi hang bejelentette a rendõrség központi számán, hogy bomba fog robbanni a szegedi jogi karon.

 • Egy 17 éves fiatalembert gázolt halálra a vonat

  Egy 17 éves fiatalembert gázolt halálra a vonat kedd délután Kõbányán.

 • Benzinnel locsolta le, majd meggyújtotta élettársát

  Súlyosan megsérült egy nõ, akit benzinnel locsolt le, majd gyújtott meg az élettársa a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Penészleken – tájékoztatott a rendõrség.

 • Teherautó égett az M5-ösön

  Lángol egy teherautó az M5-ös autópálya 62-es kilométerszelvényében. Szerda reggel hét óra után gyulladt ki egy sóderszállító teherautó az autópálya Szeged felé vezetõ oldalán Lajosmizse mellett.

 • Újabb fegyveres rablások Budapesten és Nyíregyházán

  Újabb fegyveres rablás történt Budapesten. A fõváros XIV. kerületében a Bosnyák téren egy lottózót fosztott ki délután két óra körül egy fegyveres.

 • Ajaktetoválása buktatta le

  Ajaktetoválás buktatott le egy álarcos rablót az Egyesült Államokban. A 20 éves férfi Colorado államban tört be egy házba, és a tulajdonos a rabló álarca ellenére meglátta, hogy felsõ ajka fölé, afféle "beszédes" bajuszként "East Side" felirat van tetoválva, állára pedig a 13-as szám kecskeszakáll formában.

 • Lánya szeme láttára fajtalankodott kutyájával

  Egy francia földmûves azért állt ma a metzi bíróság elé, mert saját lánya szeme láttára fajtalankodott a kutyájával.

 • Hat év börtön az élettársát felgyújtó férfinak

  Hat év börtönbüntetést szabott ki hétfõi jogerõs ítéletével a Debreceni Ítélõtábla arra férfira, aki 2010 tavaszán benzinnel lelocsolta, majd felgyújtotta élettársát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Penészleken.

 • Polgár és rendõr, két jóbarát?

  Általános az a felfogás, hogy a közbiztonság megteremtése a rendõrség kizárólagos feladata. A józsefvárosi Magdolna-negyedben viszont hamarosan egy olyan program indul, melynek alapkoncepciója, hogy a biztonságos környezet a helyi lakosok, az önkormányzat, és a rendõrség szoros együttmûködése révén teremthetõ meg.

 • Vízbe borult horgászt mentett a Hamilton legénysége…

  Alig egy hete tették vízre a Velence-tavi rendõrök nagyjavításból visszakerült hajóját és máris életet mentettek vele. A Hamilton legénysége keddi víziportyája során süllyedõ csónakra lett figyelmes a tó ún. Lángi-tisztásánál…

 • Fegyvert rántott a férfi, mert nem ülhetett barátnője mellé a buszon

  Fegyverrel fenyegetőzött egy férfi egy Szegedről Hódmezővásárhelyre tartó buszon, mert nem volt hely a barátnője mellett. A gyanúsított az őt előállítani próbáló rendőrök intézkedésének is ellenszegült.

 • Téves lakást 'beleztek ki'

  London - Tévesen "beleztek ki" egy lakást a bontómunkások Nagy-Britanniában, mert az önkormányzat rossz címet adott meg nekik.

  A lakás tulajdonosa vakációról érkezett haza, amikor döbbenten szembesült a pusztítással: kiszedtek minden mozdíthatót konyhájából, fürdõszobájából.

 • Rendszeresen kínozta három nevelt gyerekét egy negyvenéves férfi

  A vád szerint rendszeresen bántalmazta, kínozta három nevelt gyermekét az a makói férfi, akinek hétfõn kezdõdött el a pere a Szegedi Törvényszéken.

 • Megverte a zenész közönségét

  Megverte közönségét egy zenész az Egyesült Államokban. Az eset nem hatalmas arénában történt több tízezer fõs közönséggel, hanem az utcán kétfõnyi hallgatósággal, lévén az indulatos férfi utcazenész.