rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Rendõrkézen az Aranykéz utcai robbantó?

 • Share on Tumblr

  Elfogta a cseh rendõrség a budapesti Aranykéz utcai robbantással gyanúsított Jozef Rohácot, aki ellen a magyar hatóságok még 1999-ben elfogatóparancsot adtak ki. Errõl a cseh rendõrség számolt be hétfõn, de a szlovák hatóságok is megerõsítették.

  A férfit elõbb ittas vezetés miatt állították elõ Prágában, a vérében 1,3 ezrelék alkoholt mértek a városi rendõrök. Mivel minden ilyen ügyet kötelesek átadni állami kollégáiknak, az eljárást a cseh rendõrség folytatta, amely gyanúsnak találta Rohác iratait.

  A szlovák rendõrség bevonásával sikerült igazolni, hogy az okmány valóban hamisítvány, s néhány órán belül az is kiderült, hogy a nemzetközileg körözött férfirõl van szó.

  1998 nyarán Budapest belvárosában, az Aranykéz utcában robbant fel fényes nappal egy Polski Fiatban több kilogrammnyi robbanótöltet. A merénylet célpontja az alvilági körökben is ismert Boros Tamás volt. A detonációban rajta kívül további hárman haltak meg. A rendõrség a szlovák Jozef Rohácot és bandáját kereste a robbantás miatt, ez idáig sikertelenül.

  A Budapesti Rendõr-fõkapitányság egyelõre nem kommentálta a hírt Tafferner Éva szóvivõ a Független Hírügynökség megkeresésére mindössze annyit mondott, hogy kedden adnak tájékoztatást az ügyben.

  Jozef Rohácot az Aranykéz utcai robbantáson kívül annak a szlovák titkosszolgálati munkatársnak, Róbert Remiásnak a meggyilkolásával gyanúsítják, aki segíthetett volna felfedni az önálló Szlovákia történetének egyik legrejtélyesebb ügyét: az 1994 és 1998 közti Meciar-kormánnyal szembeforduló akkori pozsonyi államfõ, Michal Kovác fiának elrablását. A rablás a jelenlegi szlovák kormánykoalíció legkisebb pártja, a Néppárt- Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom élén álló Vladimír Meciar álláspontja szerint meg sem történt, csak ifjabb Michal Kovác „önelrablásról” lehet szó.

  Jozef Rohác ellen Magyarországon gyilkosság és robbanóanyaggal való visszaélés miatt adtak ki elfogatóparancsot.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Romákra gyújtottak egy kunyhót?

  A tûzoltókat hajnal háromkor egy romatelepen kigyulladt viskóhoz riasztották Kassán.

 • Egy nap alatt két helyen gázolt a vaont

  Gázolás történt a Balatonszentgyörgy-Tapolca-Ukk és a Budapest-Debrecen-Záhony vasútvonalon, az elõbbi esetében autóbuszok szállították az utasokat egy szakaszon, míg a záhonyi vonalon negyedórás késésekre lehetett számítani.

 • Felborult egy beteget szállító mentõautó a 74-es fõúton

  Felborult egy beteget szállító mentõautó a 74-es fõúton, de sem a beteg, sem a jármû személyzete nem sérült meg.

 • Savat öntött a járókelõkre

  11 embert megsebesített az a támadó, aki savat öntött a járókelõkre Hongkong egyik zsúfolt bevásárlóutcájában. Az áldozatok közül ketten az arcukon szenvedtek sérüléseket.

 • Kisiskolás autókötõ

  Két nap alatt kétszer üldözött a rendõrség háromnegyed órán át egy 11 éves autótolvajt tucatnyi járõrkocsival.

 • Megcsúszott autó okozott balesetet

  Ketten sérültek meg abban a balesetben, ami hétfõ délelõtt történt Máriakálnok és Mosonmagyaróvár között.

 • Bezárták a náci gyermektábort

  A német rendõrség razziát követõen bezáratott egy sátortábort Güstrow közelében, mert nemzetiszocialista eszmékre oktatták az ott vakációzó 39 gyermeket - jelentette vasárnap az NDR közszolgálati tévéállomás.

 • Bankrablás a Vörösvári úton

  Kiraboltak egy pénzintézetet hétfõ reggel a fõváros III. kerületében, a Vörösvári úton. A rabló elmenekült - közölte honlapján a rendõrség.

 • Súlyos gyerekbalesetek- figyeljünk rájuk!

  Vasárnap délután Nyírturán egy kétéves kisfiú szaladt ki egy autó elé. A gépkocsi vezetõje már nem tudta elkerülni az ütközést, az elütött gyerek súlyosan megsérült.

 • Két teherautó ütközött az M3-ason, két halott

  Ketten meghaltak az M3-as autópályán, amikor eddig tisztázatlan körülmények között két teherautó összeütközött nem messze Hatvantól. Az 52-es kilométerkõnél történt balesetnek egy sérültje is van.

 • Elõzetesben a dílerek

  Elõzetes letartóztatásba helyezte a napokban a bíróság azt a két szentendrei, illetve pilisszentkereszti fiatalembert, akiket kábítószer terjesztésével gyanúsítanak. A két férfi fiatalkorúaknak is árult drogot.

 • Hatalmas adócsalást derítettek fel a vámosok

  Közel 100 millió forint áfa és társasági adó befizetését mulasztotta el három cég Bács-Kiskun megyében. Közel százmillió forintos adócsalást derített fel a Vám- és Pénzügyõrség Dél-alföldi Regionális Nyomozó Hivatala több Bács-Kiskun megyei társaságnál.

 • Menekülni próbált az ittas sofõr

  El akart szaladni az õt igazoltatni akaró rendõrök elõl egy férfi Szegeden még kedden este, mivel ittas volt és kábítószert is tartott magánál.

 • Gyorsan elkapták a szigetszentmiklósi ékszerbolt rablókat

  Kiraboltak egy ékszerboltot Törökszentmiklóson szombaton kora délután, az autóval elmenekült tettest és társát néhány kilométerrel távolabb elfogták.

 • 35 éves férfi holttestét találták meg egy ház udvarán Orosházán

  Emberölés bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vett õrizetbe egy 58 éves orosházi férfit a rendõrség, miután egy 35 éves férfi holttestét ásták ki kedden a városban, egy ház udvarán.

 • Álrendõrök tartottak házkutatást Szegeden

  Álrendõrök jártak egy idõs asszonynál Szegeden; a férfi és a nõ százezer forinttal távozott.

 • Kivetette magát az ablakon erõszakos férje elõl

  Kiugrott az ablakon és súlyosan megsérült egy ózdi nõ, aki erõszakos férje miatt kényszerült az elkeseredett lépésre. A férfit a rendõrség õrizetbe vette, a bíróság pedig elrendelte 40 napos fogvatartását.

  Egy 35 éves ózdi férfivel szemben kellett ideiglenes távoltartó határozatot hoznia az Ózdi Rendõrkapitányságnak, mivel az érintett bántalmazta családtagjait. A határozat ellenére a férfi másnap éjszaka megjelent a család ózdi ingatlanában, ahol többeket bántalmazott, köztük a feleségét is.

 • Kétmillió forintot ajánlanak a nyomravezetõnek az elkeseredett szülõk

  Már nyomravezetõi díjat is felajánlottak a december 4-én nyomtalanul eltûnt Ophélie Bretnacher szülei – olvasható a hirado.hu-hoz eljuttatott felhívásukban, amelyet három nyelven egész Kelet-Európában próbálnak közzétenni. A szülõk 12 napja keresik lányukat.

 • Meggyrázó gép ütött el egy férfit

  Meghalt az az 54 éves román munkás, akit egy meggyrázó gép ütött el hétfõ reggel a Fejér megyei Dinnyés és Seregélyes közötti gyümölcsösben.

 • Fellökte a jegyellenõrt, mert nem volt diákigazolványa (Dunaújváros, Fejér megye)

  Egy ellenõrasszonyra emelt kezet egy fiatalember egy dunaújvárosi buszon. Bérlete ugyan volt, de érvényes diákigazolványa nem, és így akarta elkerülni az ellenõrzést. A „támadás” során a nõ szerencsére nem sérült meg, a férfi ellen megindult a büntetõeljárás…