2020.12.04. - Borbála, Barbara

14 év fegyházat kapott a lányát megerõszakoló apa

Jogerõsen 14 év fegyházbüntetést kapott kedden, a Szegedi Ítélõtáblán az a 44 éves férfi, aki folytatólagosan követett el erõszakos közösülést kiskorú gyermekének a sérelmére. A szegedi illetõségû vádlott szülõi felügyeleti jogát a bíróság lánya vonatkozásában megszüntette.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%
A vádirat szerint a büntetlen elõéletû B. Antal és felesége 1989-ben kötött házasságot, amelybõl elõször egy fiú, majd 1994-ben egy leánygyermekük született. A vádlott felesége munkája miatt többször éjszaka, illetve hosszabb-rövidebb idõre az otthonától távol dolgozott. Ilyenkor a férje egyedül vigyázott a gyerekekre. A vádlott 2002-ben - felesége és fia távollétében - fajtalankodott az akkor nyolc éves kislányával. Ezt követõen még többször erõszakkal kényszerítette a kislányt fajtalankodásra. B. Antal, 2005-ben közösülésre és fajtalankodásra kényszerítette gyermekét.

Néhány évvel késõbb ittas állapotban ugyanezt megtette. A történtekre úgy derült fény, hogy a lány 2011. március 9-én, Budapesten - ahol 2008 óta tanult - az iskolai pszichológusnak elmondta mit mûvelt vele az apja, majd másnap feljelentést tett ellene. A vádlott az eljárás során tagadta bûnösségét. B. Antalt az elsõ fokon eljáró Szegedi Törvényszék szintén 14 év fegyházbüntetésre ítélte, és ezt most a Szegedi Ítélõtábla helyben hagyta.