rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Lépések a fémtolvajok ellen

 • Share on Tumblr

  Ezzel befellegzett a fémtolvajoknak, és az orgazdáiknak, akik átvették a lopott holmit. Az Országgyûlés szerdán végre tárgyalta azt a törvényjavaslatot, ami egyszer és mindenkorra ellehetetleníti, azt a bûnözõi kört, akik évente több száz milliós kárt okoztak a magyar államnak.

  Elõfordult, hogy száz méter sínt lovasítottak meg a bûnözõk az Alföldön, de az is megesett, hogy a ministráns fiú hiába rángatta a templom harangjának kötelét mise elõtt, mert valahogy azt is elvitték. Semmi sem volt biztonságban, amiért pénzt lehetett kapni a fémátvevõ helyeken. Ennek azonban vége.

  Az ötpárti összefogással készült törvény szerdán a Parlament elé került, és úgy tûnik, minden akadály nélkül hamarosan hatályba is léphet. Az új, fémlopást visszaszorító törvény szerint a Vám- és Pénzügyõrség lenne a felügyelõ szerve a fémkereskedelemmel foglalkozó cégeknek. Engedélyüket mindössze öt évre kapnák meg, sõt, még anyagi biztosítékot is kell majd adniuk, hogy kiválthassák iparukat. Nem lesz lehetõségük lopott fém átvételére és annak feldolgozására, hiszen minden, a telepen található tárgy származását igazolniuk kell. Ha ezzel nem rendelkeznek, engedélyüket azonnali hatállyal visszavonhatják.

  Az ellenõrzéseknek köszönhetõen nem lesz majd idejük a beolvasztásra, vagyis a feldolgozásra az orgazdáknak, ugyanis nem kifizetõdõ egyenként elvégezni az ezzel járó mûveleteket.

  Egy fõváros környéki fémhulladék-átvevõ vállalkozó hahotázott, miután meghallotta a tegnap a Parlament elé került törvény kitételeit.
  "Elõször is a legtöbbször már összeroncsolva, megolvasztva, tömbbe hoznak például kábeleket. Azok a romák, akik tíz éve csinálják ezt, már olyan gépekkel rendelkeznek, hogy egy pár milliós ráfordítással az újrahasznosítási bizniszbe is beszállhatnának" - fejtette ki Z. Pál, aki szerint a jól jövedelmezõ üzlet, amely napjainkra már szervezetten mûködik, hamar alkalmazkodni fog az új szabályokhoz.

  Mivel a fémkereskedelemben hatalmas pénzek forognak, senkinek sem fog problémát jelenteni, hogy a törvényben meghatározott anyagi vagy ingatlanbeli biztosítékot letegyék. Ha egyet bezárnak, egy másik néven néhány nap múlva kinyit egy új fémtelep, amely végül is ugyanahhoz a tulajdonoshoz tartozik.

  "Elsõ körben a vasút háza táján kéne rendet csinálni, hiszen onnan jön a legtöbb fém. Láttam már MÁV-os munkaruhában érkezõ fémtolvajt. Sokszor még a biztonságisok is bent vannak a buliban. Egész jól keresnek az ott dolgozók, akik benne vannak az üzletben" - adta a fülest a férfi, aki sietve hozzátette, õ szóba nem állna fémtolvajokkal, ha jönnek is, mindig elzavarja õket saját munkahelyén.
  Mindezek ellenére a hatóságok azt remélik, hogy megszûnik a jól jövedelmezõ "iparág".


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Halálra égett a 47 éves nõ

  Halálra égett egy 47 éves nõ Pálfán – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendõr-fõkapitányság. A nõ egy 25 négyzetméteres garázsban lakott, s az elsõdleges vizsgálatok szerint a kályhától kapott lángra a ruhája.

 • Felgyújtottak egy Mercit - Fotók!

  Egy családi ház udvarán álló Mercedest gyújtott fel ismeretlen tettes Szlovákiában. A tettes a szomszédos telken keresztül juthatott az udvarra.

 • Rendõrséghez fordult az ÁNTSZ egy új kábítószer miatt

  A Budapesti Rendõr-fõkapitánysághoz fordult az ÁNTSZ egy viszonylag új kábítószer megjelenése miatt, azt kérik a rendõrségtõl, mérlegeljék egy esetleges eljárás megindítását.

  Az ÁNTSZ szerdai közleménye szerint a hazai kábítószerpiacon egy új, mephedrone nevû "partidrog" jelent meg, melyet internetes forgalmazói porszívó-illatosítóként vagy növényi növekedést serkentõ tablettaként árulnak.

 • Rablónak nézték és elverték a bliccelõ nõk taxisofõrjét

  New York - Nem volt szerencsés napja egy New York-i taxisnak: nem elég, hogy fizetés nélkül próbált meglépni négy nõ utasa, még el is verték a sofõrt lovagias férfiak, mert azt hitték, ki akar rabolni egy hölgyet.

  A hölgykoszorú a Staten Island-i komphoz vitette magát, majd pedig kipattant a kocsiból és megpróbált elinalni.

 • Koncertezõ tömegbe hajtott egy idõs nõ

  Ünneplõ emberek tömegébe hajtott egy idõs hölgy az Egyesült Államokban: a 63 éves nõ eddig ismeretlen okokból vesztette el uralmát a gépkocsi felett az Ohio állambeli Limában.

 • Felakasztotta magát egy 11 éves fiú

  Felakasztotta magát és meghalt egy 11 éves fiú Nádudvaron.

  Vezendi Jánosné rendõr õrnagy tájékoztatása szerint a fiú holttestére családtagjai találtak rá saját házuk padlásán. A rendõrség kizárta az idegenkezûséget és közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

 • Kíváncsiságból egymásba lõdözgettek

  Farba lõtte egymást légpuskával két férfi Ausztráliában, arra voltak ugyanis kíváncsiak, hogy áthatol-e a bõrön és okoz-e sérülést a lövedék.

 • Fegyvert találtak egy autóban

  Lõfegyvereket és közbiztonságra veszélyes eszközöket találtak a rendõrök egy autóban a korábban elrendelt fokozott ellenõrzés során Hatvanban - közölte a Heves Megyei Rendõr-fõkapitányság.

 • Áltulajdonostól bérelt lakást

  Ocala - Áltulajdosnak fizetett havonta 800 dollár - 110 ezer forintnyi - lakbért fél éven át egy férfi az Egyesült Államokban, mígnem a lakás valódi gazdája felfedezte a lakót.

 • A pokol tornácán: kongói menekültek Ugandában

  A délnyugat-ugandai Nakivale menekülttábor csaknem ötven éve létezik, és kilenc nemzetiség lakja. Novemberben új parcellákat nyitottak meg a kiújult kongói harcok elõl menekülõknek, augusztus óta ár tízezren vannak. Étel- és tisztavíz-szûkében a kilátásokat tovább rontja, hogy a táborban megjelent a kolera. Az újonnan érkezettek egy része inkább hazamenne, miközben Ben Affleck pénzt gyûjt nekik.

 • Két személyvonat rohant egymásba Portugáliában

  A hétfõ éjszakai balesetben tizenegy utas könnyebben megsérült.

 • Elítélték az öt évvel ezelőtti balesetért az ejtőernyős oktatót

  A Kaposvári Törvényszék felelősnek találta egy öt évvel ezelőtti balesetért az ejtőernyős oktatót, amikor egy rosszul kiszámított földet érésnél eltört a csigolyája az oktatóval együtt ugró férfinek. Légi közlekedés maradandó fogyatékosságot okozó vétségével vádolta az ügyészség egy 41 éves tamási férfit, aki 1987 óta ejtőernyős, tandemugrásra szóló jogosítvánnyal rendelkezik.

 • Rájuk nyitott az élettárs - kapával vágta hátba

  Életveszélyesen megsérült egy 30 éves nõ a Szabolcs megyei Kislétán, akit egy másik asszony azért vágott hátba kapával, mert félreérthetetlen helyzetben érte tetten vele élettársát. A nõ beismerõ vallomást tett a rendõrségen.

 • Végre elkapták a bankkártya-hamisítókat

  A Kisalföld információja szerint egy külföldiekbõl álló bankkártya-hamisító bandát fogtak el a napokban Gyõrben. A rendõrség a hamisításhoz használt eszközöket is lefoglalta.

 • Kutyája miatt kellet amputálni a vadász kezét

  Kutyája lõtt meg egy vadászt Franciaországban olyan súlyosan megsebesítve, hogy a férfi jobb kezét amputálni kellett.

 • Rafinált módon lopták el Tóth Vera telefonját

  Ölelésnek álcázva lopták el Tóth Vera telefonját.

 • Halálra gázolták az amerikai dzsesszzenészt

  Halálra gázolták Ben Tucker amerikai dzsesszzenészt, aki többek közt Quincy Jonesszal, Buddy Rich-csel játszott együtt nagybőgőjén. 82 éves volt. A baleset Georgia államban, Savannah városában történt.

 • Nem sokáig volt szabadlábon a szatír

  Szatírt fogtak Miskolcon, a börtönbõl korábban kedvezménnyel szabadult férfi a megyeszékhelyen két nõt támadott meg, így szemérem elleni erõszak elkövetése miatt újra büntetés-végrehajtási intézetbe került – mondta a Borsod megyei rendõr-fõkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

 • Száznál több autót bénított meg a távolból egy hacker

  Száznál több autót bénított meg vagy állított folyamatos dudálásra egy autókereskedés kirúgott alkalmazottja a texasi Austinban, miután behatolt a cég számítógépes rendszerébe - jelentette csütörtökön az amerikai Wired portál.

 • Figyelem: mobilos csalás!

  Egy nyírkátai férfi tett feljelentést a rendõrségen, mert csütörtökön valaki a mobiltelefon-szolgáltatója nevében felhívta, hogy sorsoláson 1,7 millió forintot nyert.