rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Lépések a fémtolvajok ellen

 • Share on Tumblr

  Ezzel befellegzett a fémtolvajoknak, és az orgazdáiknak, akik átvették a lopott holmit. Az Országgyûlés szerdán végre tárgyalta azt a törvényjavaslatot, ami egyszer és mindenkorra ellehetetleníti, azt a bûnözõi kört, akik évente több száz milliós kárt okoztak a magyar államnak.

  Elõfordult, hogy száz méter sínt lovasítottak meg a bûnözõk az Alföldön, de az is megesett, hogy a ministráns fiú hiába rángatta a templom harangjának kötelét mise elõtt, mert valahogy azt is elvitték. Semmi sem volt biztonságban, amiért pénzt lehetett kapni a fémátvevõ helyeken. Ennek azonban vége.

  Az ötpárti összefogással készült törvény szerdán a Parlament elé került, és úgy tûnik, minden akadály nélkül hamarosan hatályba is léphet. Az új, fémlopást visszaszorító törvény szerint a Vám- és Pénzügyõrség lenne a felügyelõ szerve a fémkereskedelemmel foglalkozó cégeknek. Engedélyüket mindössze öt évre kapnák meg, sõt, még anyagi biztosítékot is kell majd adniuk, hogy kiválthassák iparukat. Nem lesz lehetõségük lopott fém átvételére és annak feldolgozására, hiszen minden, a telepen található tárgy származását igazolniuk kell. Ha ezzel nem rendelkeznek, engedélyüket azonnali hatállyal visszavonhatják.

  Az ellenõrzéseknek köszönhetõen nem lesz majd idejük a beolvasztásra, vagyis a feldolgozásra az orgazdáknak, ugyanis nem kifizetõdõ egyenként elvégezni az ezzel járó mûveleteket.

  Egy fõváros környéki fémhulladék-átvevõ vállalkozó hahotázott, miután meghallotta a tegnap a Parlament elé került törvény kitételeit.
  "Elõször is a legtöbbször már összeroncsolva, megolvasztva, tömbbe hoznak például kábeleket. Azok a romák, akik tíz éve csinálják ezt, már olyan gépekkel rendelkeznek, hogy egy pár milliós ráfordítással az újrahasznosítási bizniszbe is beszállhatnának" - fejtette ki Z. Pál, aki szerint a jól jövedelmezõ üzlet, amely napjainkra már szervezetten mûködik, hamar alkalmazkodni fog az új szabályokhoz.

  Mivel a fémkereskedelemben hatalmas pénzek forognak, senkinek sem fog problémát jelenteni, hogy a törvényben meghatározott anyagi vagy ingatlanbeli biztosítékot letegyék. Ha egyet bezárnak, egy másik néven néhány nap múlva kinyit egy új fémtelep, amely végül is ugyanahhoz a tulajdonoshoz tartozik.

  "Elsõ körben a vasút háza táján kéne rendet csinálni, hiszen onnan jön a legtöbb fém. Láttam már MÁV-os munkaruhában érkezõ fémtolvajt. Sokszor még a biztonságisok is bent vannak a buliban. Egész jól keresnek az ott dolgozók, akik benne vannak az üzletben" - adta a fülest a férfi, aki sietve hozzátette, õ szóba nem állna fémtolvajokkal, ha jönnek is, mindig elzavarja õket saját munkahelyén.
  Mindezek ellenére a hatóságok azt remélik, hogy megszûnik a jól jövedelmezõ "iparág".


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Árammal kínozták diáktársukat

  Súlyos testi sértés kísérletével gyanúsít a Nyíregyházi Rendõrkapitányság három középiskolást.

 • Keresõkutya buktatta le

  Keresõkutya buktatott le egy ukrán cigarettacsempészt Záhonyban; a férfi autóbuszában kialakított rejtekhelyeken több mint 10 millió forint értékû dohányáru volt.

 • APEH ellemõrökre támadt egy férfi

  A 44 éves férfi eltépte a kitöltött jegyzõkönyvet.

 • Tanítási órán verték össze a tanárnõt

  A tanárnõt a gyerekek szeme láttára verte össze három dühös asszony.

 • Elkapták a tizenéves graffitiseket

  Fél napon belül elfogták a rendõrök azt a két gyereket, akik a gyanú szerint nyolc ház falait graffitizték össze a hétvégén Hódmezõvásárhelyen.

  A Csongrád megyei város Béke-telepi városrészében vasárnap reggel fedezték fel, hogy több ház falát is összefújták piros festékkel akkor még ismeretlen tettesek - értesült a HavariaPress. A Nyárfa utcából érkezett elsõ bejelentés után a rendõrjárõrök megállapítottá, hogy a környéken összesen nyolc ház vált a firkálók áldozatává, s a forró nyomos adatgyûjtés és tanúkutatás során hamarosan kiderült a tettesek kiléte is.

 • Meghógolyózta a buszsofõrt a nem utas

  Hógolyóval fejbe dobott egy nõ az Egyesült Államokban egy buszvezetõt, mert az nem engedte felszállni a jármûre lejárt bérlettel.

 • 15 éves betörõket fogtak Szegeden

  Lakossági bejelentés alapján két 15 éves fiút értek tetten betörés közben a Szegedi Rendõrkapitányság járõrei tegnap délben.

 • Durva verekedés a menzán

  Zöldségháború robbant ki egy általános iskola ebédlõjében az Egyesült Államokban egy 13 éves diák és egy 55 esztendõs konyhai alkalmazott között: egymást hajigálták az étellel annyira dühödten, hogy rendõrségi eljárás indult mindkettejük ellen.

 • 12 éves kislányt erõszakoltak meg Dióskálon

  Megerõszakoltak egy 12 kislány a Zala megyei Dióskálon. Egy 37 éves férfi lehet a tettes. Az elkövetõt az eset után pár órával elkapták. A támadó korlátozottan beszámítható és visszaesõ.

 • Milliós ékszerrablás a sörözõben

  A lakosság segítségével keresi a rendõrség azokat az ismeretleneket, akik mintegy egymillió forint értékben raboltak el különféle ékszereket egy debreceni sörözõ alkalmazottjától.

 • Rálõttek egy autóra Budapesten

  Több lövést adtak le ismeretlenek pénteken délután a fõváros XVI. kerületében, a Rákospalotai út és Szentmihályi út keresztezõdésénél egy arra közlekedõ BMW-re. Személyi sérülés nem történt - tájékoztatott a Budapesti Rendõr-fõkapitányság.

 • Két halott egy osztrák raliversenyen

  Két nézõ meghalt, és két másik súlyosan megsérült egy ausztriai raliversenyen vasárnap, amikor az egyik autó egy kanyarban lesodródott az útról, és a nézõk közé csapódott - közölte az osztrák rendõrség.

 • Tömegverekedés Jászapátiban

  Négyen szenvedtek súlyos, szúrt sérüléseket, mikor tömegverekedés tört
  ki egy bálon Jászapátiban.

  A HavariaPress azt írja: szombat este a városi mûvelõdési házban tartott bálon néhányan összeszólalkoztak. A nézeteltérés hamar tömegverekedéssé fajult, ahol kések is elõkerültek.

 • Három gépjármû ütközött az M0-on

  Három jármû ütközött össze csütörtök délelõtt az M0-s autóúton, a szigetszentmiklósi csomópont közelében, az M5-ös autópálya irányában; a balesetben senki sem sérült meg, de teljes az útzár, több kilométeres a kocsisor.

 • Gyorshajtási rekord az M3-as autópálya nyíregyházi szakaszán

  Nyíregyháza - Gyorshajtási rekordot mért a traffipax az M3-as autópálya új nyíregyházi szakaszán szerdán, ahol 214 kilométeres óránkénti sebességgel száguldott egy autós - közölte Páll Sándor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság alezredese.

 • Álmukban törtek rá a juhászokra

  Három embert elõzetes letartóztatásba helyezett a bíróság abból a bandából, melynek fiatal tagjai brutálisan megtámadtak két juhászt Nyíregyháza közelében.

 • Kerékpárost gázoltak Balmazújvárosnál

  Tragikus baleset történt kedden a kora reggeli órákban: Balmazújváros mellett életét vesztette egy kerékpáros.

 • Taxizó bankrabló

  Miután kirabolt egy bankot, taxit hívott egy férfi az Egyesült Államokban és azon távozott tette helyszínérõl.

 • Ütközött, döntött, elhajtott

  A kaposvári rendőrök rövid időn belül elfogták a sofőrt.

 • Halálos baleset a Dakaron

  Szerda este a Dakar-rali egyik kísérõ jármûve frontálisan összeütközött egy taxival Peruban a chilei határ közelében.