rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Falfirkakommandót hoz létre Fehérvár

 • Share on Tumblr

  Tartósan munkanélküli, halmozottan hátrányos helyzetû embereket képeznek ki Székesfehérváron az épületek, terek megtisztítására. A falfirkakommandó nemcsak a városban dolgozik majd, hanem annak harminc kilométeres körzetében is, fõként a Velencei-tó környékén.

  Több mint húsz embert képeznek ki, és négy éven át foglalkoztatják õket. A „kommandósok” várhatóan már jövõre munkába állnak. A falfirka-eltávolítás mellett a parkokban apróbb javításokat is elvégeznek majd. Az 1,4 millió forintos költséget az önkormányzat állja.

  A program hatékonyabbá teszi a városban a falfirka-eltávolítást és munkahelyeket teremt. Az emberek pedig késõbb nagyobb eséllyel juthatnak vissza a munka világába. Az ötletet egy Pécsett bevált elgondolás alapján a munkaügyi központ fehérvári kirendeltsége dolgozta ki, a városfejlesztési bizottság pedig jövõ csütörtökön terjeszti a közgyûlés elé. A közgyûlés várhatóan támogatja a programot - mondta Szigli István, a városfejlesztési bizottság elnöke.

  Szigli István szerint nem elég eltávolítani a firkákat, szükség lenne olyan felületekre, amire szabadon alkothatna, akinek erre igénye van. Ezért megkeresnek majd üzemeket, intézményeket, hogy ajánljanak fel ilyen helyeket, pl. üzemcsarnokok falát.

  A városban többnyire folyamatosan tisztítják a falfelületeket. Pontos adat arra vonatkozóan nincs, hogy összesen mennyi pénzt fordítanak rá. 2006-ban volt azonban egy átfogó graffiti-eltávolítás, ami hárommillió forintba került.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Elõbb megverték, aztán kirabolták a középkorú párt

  Egy napon belül elfogták a zalai rendõrök azt a három fiatalt, akik a gyanú szerint a hétvégén Söjtörön betörtek egy családi házba, ahol bántalmazták és kirabolták az ott lakókat - közölte a megyei rendõr-fõkapitányság.

 • Gyalogost gázoltak Budapesten

  A Thököly út és a Hungária körút keresztezõdésében történt balesetben megsérült nõt kórházba vitték.

 • Az ujjlenyomatát, a fotóit, az autóját és a nevét is a helyszínen hagyta a betörõ

  Az ujjlenyomatát, a fotóit, az autóját, de még a nevét is a bûntett helyszínén hagyta egy kétbalkezes betörõ, aki Los Angeles Arleta negyedében kísérelt meg kirabolni egy házat.

 • Olvasói levél: Hitelt ígért, de kifosztotta

  Szeretném megosztani egy nagyon tanulságos történetemet azokkal az emberekkel, akik anyagi gondokkal küszködve, a hirdetési újságok pénzszerzési rovatában talált hirdetésekre jelentkeznek és jóhiszemû áldozataivá válnak néhány csalónak.

 • Egy év börtön célzott köpésért

  Egy év börtönt kapott az a férfi a Somogy Megyei Bíróságon, aki még tavaly, az elõzetesérõl döntõ tárgyaláson leköpte a bírót.

 • Két évvel ezelőtti gyilkosságra derült fény

  Névtelen bejelentés alapján egy 2012-ben megölt férfi holttestét találták meg a rendőrök egy érdi ház kertjében elásva, a feltételezett tetteseket elfogták. Valaki idén áprilisban a "telefontanú" - vonalon bejelentette, hogy D. Béla és társa megölt Érden egy embert, akinek a holttestét egyikük kertjében elásták.

 • Agyonverte 15 éve drogozó fiát

  Nem kezdeményezték az elõzetes letartóztatását annak az apának, aki felesége védelmében agyonverte 15 éve drogozó, és egyre agresszívabbá váló fiát Kõszegen.

 • 27-en haltak meg a nepáli buszbalesetben

  Lesodródott egy hegyvidéki útról, és folyóba zuhant egy autóbusz kedden Nepál nyugati részén; a rendõrség szerint a balesetben 27-en meghaltak, 11-en megsérültek.

 • Botrányos helyzet: életveszélyben a külföldiek Budapesten?

  Továbbra sem találják a múlt héten eltûnt francia lányt Budapesten.

 • Újabb hat gyanúsított a BKV-botrányban

  Hat személlyel közölt újabb gyanúsítást szerdán a BRFK gazdaságvédelmi fõosztálya a BKV-val kapcsolatos büntetõeljárás kapcsán - olvasható a rendõrség honlapján. A gyanúsítottak között szerepel Tóthfalusi György, Regõczi Miklós, Zelenák Tibor, Horváth Éva, Mesterházy Ernõ és egy kommunikációs vezetõ is. A házkutatások jelenleg is tartanak.

 • Elgázolt egy embert a metrószerelvény a Keleti pályaudvaron

  Elgázolt egy embert egy metrószerelvény a Keleti pályaudvari állomáson. A baleset miatt buszokkal szállítják az utasokat az M2-es vonal pesti szakaszán.

 • Szudán: 40 botütésre ítélték a futballsztárt

  Állítólag ittasan vezetett. A rendõrök legalábbis egy házi készítésû szeszesitalt éreztek a leheletén.

  40 botütésre ítéltek egy nigériai futballsztárt Szudánban. A játékos azért kapta a büntetést, mert ittasan vezetett. Õ azonban tagadja a vádakat és fellebbez az ítélet ellen.

 • Fotókat készített páciensei testrészérõl egy nõgyógyász - kattant a bilincs

  Titokban fényképeket készített páciensei nemi szervérõl egy német nõgyógyász.

 • Szórakozásból kínozzák a gyerekeket a nepáli rendõrök?

  A jogvédõ szervezet úgy tudja, rugdossák és ököllel verik a gyerekeket, lábujjkörmeik alá szögeket szúrnak, és bambuszbotokkal és mûanyagcsövekkel ütik a combjukat

 • Gyalogost gázolt a villamos, a 68 éves férfi nem élte túl

  Egy 68 éves férfit ütött el a villamos a XVIII. kerületben. A 68 éves gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

 • Nehéz anyagi helyzetükkel magyarázták a pénzhamisítást

  Elfogtak egy pénzhamisító bandát Békés megyében, a gyanúsítottak több helyen fizettek az otthon készített húszezresekkel, tettüket pedig nehéz anyagi helyzetükkel magyarázták.

 • Elítélték a tangásfejû rablóduót

  Denver - 12 és 4 év börtönt kapott az a két bolti rabló, akik nõi tangákkal a fejükön tették magukat - szerintük - felismerhetetlenné az Egyesült Államokban.

  A csöppnyi alsónemûk "tökéletesen tökéletlenül" fedték arcukat, szinte kilátszott mindenük, minek köszönhetõen a bolt kamerájának felvétele alapján könnyedén rendõrkézre kerültek.

 • Nyilvános büntetés jár Szingapúrban szemetelõknek

  Szingapúr mától nyilvánosan bünteti az utcán szemetelõket, méghozzá úgy, hogy a renitenseket rikító narancssárga kukásöltözékbe bújtatva szemétszedésre kényszeríti a forgalmas városrészeken.

 • Pénz- és szexálló zsaru: másfél millióért sem állt neki

  Iron Mountain (Michigan) - 10 ezer dollárt és magát ajánlotta fel egy ittasan vezetõ nõ az Egyesült Államokban az õt igazoltató rendõrnek, ám a "fakabát" még ennyi pénzért sem állt neki szexelni.

 • Postán küldött magának hét kilogramm kokaint

  Münster - Postán küldött haza saját magának hét kilogramm kokaint a kolumbiai Bogotából egy német férfi tavaly áprilisban. A "számlát" csütörtökön állította ki a bíróság: kilogrammonként egy év börtönt kapott.

  A 600 ezer euró (174 millió forint) értékû kábítószert tartalmazó csomagra a feladó azt írta, hogy sztereoberendezés van benne, a légipostai küldeményt azonban a londoni átrakodáskor kiszúrták a vámosok.