rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Falfirkakommandót hoz létre Fehérvár

 • Share on Tumblr

  Tartósan munkanélküli, halmozottan hátrányos helyzetû embereket képeznek ki Székesfehérváron az épületek, terek megtisztítására. A falfirkakommandó nemcsak a városban dolgozik majd, hanem annak harminc kilométeres körzetében is, fõként a Velencei-tó környékén.

  Több mint húsz embert képeznek ki, és négy éven át foglalkoztatják õket. A „kommandósok” várhatóan már jövõre munkába állnak. A falfirka-eltávolítás mellett a parkokban apróbb javításokat is elvégeznek majd. Az 1,4 millió forintos költséget az önkormányzat állja.

  A program hatékonyabbá teszi a városban a falfirka-eltávolítást és munkahelyeket teremt. Az emberek pedig késõbb nagyobb eséllyel juthatnak vissza a munka világába. Az ötletet egy Pécsett bevált elgondolás alapján a munkaügyi központ fehérvári kirendeltsége dolgozta ki, a városfejlesztési bizottság pedig jövõ csütörtökön terjeszti a közgyûlés elé. A közgyûlés várhatóan támogatja a programot - mondta Szigli István, a városfejlesztési bizottság elnöke.

  Szigli István szerint nem elég eltávolítani a firkákat, szükség lenne olyan felületekre, amire szabadon alkothatna, akinek erre igénye van. Ezért megkeresnek majd üzemeket, intézményeket, hogy ajánljanak fel ilyen helyeket, pl. üzemcsarnokok falát.

  A városban többnyire folyamatosan tisztítják a falfelületeket. Pontos adat arra vonatkozóan nincs, hogy összesen mennyi pénzt fordítanak rá. 2006-ban volt azonban egy átfogó graffiti-eltávolítás, ami hárommillió forintba került.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Kábítószert adtak postára

  Egy postán feladott csomagban találtak kábítószert 2011 szeptemberében a Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársai. A Dél-Amerikából és Kínából érkezõ csomagokat szúrópróba szerûen ellenõrzik a vámosok, mert ezekbõl az országokból már többször érkezett tiltott szer Magyarországra.

 • Válás után leszúrta exfeleségét, majd inni ment

  Röviddel a válás után szúrta le volt feleségét az a férfi, akit egy helyi kocsmában fogott el a rendõrség Ászáron.

 • Súlyos testi sértés miatt eljárás indult ifj. Knézy Jenõ ellen

  Súlyos testi sértés miatt eljárás indult ifjabb Knézy Jenõ ellen, a feljelentõ maga a sportriporter felesége. Az asszony azt állítja, hogy a sportriporter egy családi vita közben eltörte az állkapcsát, és kidobta közös lakásukból gyermekével együtt.

  A kapcsolat azért futott zátonyra, mert a riporter egy televíziós munkatársával megcsalta az asszonyt, aki szembesítette a vádakkal a férjét. Knézy állítólag ebben a vitában ütötte meg többször is a feleségét, majd kitette az utcára. Bartal Gyöngyi szüleivel együtt késõbb visszament a lakásba holmijaiért, de a férj nem engedte be õket.

 • A krokodilok elé vetette magát egy depressziós nõ Thaiföldön

  A krokodilok elé vetette magát egy depressziós nõ Thaiföldön.

 • Tíz város, ahol nagyon kell vigyázni a zsebtolvajokkal

  Összeállították azoknak a városoknak a listáját, ahol a legaktívabbak a zsebtolvajok. A legveszélyesebbek az európai nagyvárosok, a legtöbb zsebtolvaj Barcelonában dolgozik - derült ki egy felmérésébõl.

 • Kerítés fogta tolvaj

  Miskolc - Kerítés fogott tolvajt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tállyán.

  A Szerencsi Rendõrkapitányság Tállyán járõrözõ emberei egy családi ház kerítése elõtt különféle szerszámgépekbe, használati tárgyakba botlottak.

 • 12 millió forintnyi hamispénz egy kínai tejesdobozban

  Peking - Tizenkétmillió forintnyi hamispénz talált a kínai rendõrség a dél-kínai Hunan tartományban egy távolsági autóbuszon tartott rutinellenõrzés során. A több mint 4000 darab százjüanos bankjegyet tartalmazó tejesdobozra azért figyeltek fel, mert látszott rajta, hogy a csomagolást korábban már megbonthatták.

 • Kilencszer bukott le a szarvasi sofõr6

  Kilencszer kapták el a rendõrök azt a szarvasi férfit, aki visszatérõen jogosítvány nélkül vezette autóját; a helyi bíróság 120 ezer forint pénzbírsággal sújtotta tettéért

 • Húsz évet ült ittas vezetésért, ismét ülni fog

  Egy hónappal azután, hogy szabadult ittas vezetés miatt kapott 20 éves börtönbüntetésébõl, ismét részegen vezetett egy férfi az Egyesült Államokban.

 • Felborult egy komp-28 halott

  Felborult egy komp a Fülöp-szigetek északkeleti részén, a jármû 28 utasa a tengerbe fulladt, további 22 pedig eltûnt - közölték hétfõn a hatóságok.

 • Baltával csapta fejbe ivócimboráját a hajléktalan

  Baltával ütötte fejbe ismerõsét egy hajléktalan férfi Szolnokon - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje pénteken.

 • Pornósztár halt szörnyet a sokkolótól

  A 39 éves felnõttfilm színész egy csapat rendõrrel került összetûzésbe.

 • Rabul ejtett egy fiatal pincérnõt egy elvakult mûvész

  Rabul ejtett egy fiatal pincérnõt egy elvakult mûvész, aki azt akarta a lány örökké legyen a múzsája, ezért az ágyhoz szíjazta és nem engedte szabadon.

 • Fák közé futott egy busz

  Csütörtök este történt szokatlan közlekedési baleset. Egy autóbusz siklott le az útról és a fák közé futott, de nem történt személyi sérülés.

 • Halálos baleset Lõkösházán - 14 éves lányt ütött el a busz

  Egy 14 éves lányt ütött el egy menetrend szerint közlekedõ autóbusz a lõkösházi vasútállomás melletti buszmegállónál. A balesetben a gyerek életét vesztette.

 • Még mindig szivárog a radioaktív anyag a fukusimai erőműben

  Újabb léket talált a két és fél évvel ezelőtt balesetet szenvedett Fukusima-1 erőműben a létesítményt üzemeltető Tepco energiavállalat. A cég csütörtökön azt közölte, hogy ezúttal az 5-ös és 6-os reaktor közelében lévő tenger alatti védőgát sérült meg, amely a radioaktív anyagok vízbe jutását hivatott megakadályozni.

 • Ifjú kocsmázókat vet be az ír rendõrség

  Fiatalkorú kocsmázókat vet be az ír rendõrség annak ellenõrzésére, hogy a kocsmárosok megtagadják-e a kiszolgálást az ifjaktól.

 • Egymást taposták a süllyedõ hajón

  Legkevesebb 39-en vízbe fulladtak, öt utast pedig nem találnak arról a túlzsúfolt hajóról, amely Vietnam középsõ részén süllyedt el vasárnap - jelentette az AFP hírügynökség a VnExpress nevû online hírportálra hivatkozva.

 • Agyonlõtték az ittasan vezetõ nõt

  A brazíliai Macaé városában a baleset helyszínén agyonlõttek egy nõt, aki a születésnapi bulijáról hazafelé erõsen ittasan a járdára hajtott, és elgázolt egy terhes nõt és annak 8 éves lányát.

 • Bombariadó a szegedi Nagyáruházban

  Bombariadó miatt kiürítettek a rendõrök Szegeden a belvárosi Árpád téren egy hatemeletes házat péntek délelõtt, az épület alsó két szintjét a Nagyáruház foglalja el - mondta a Csongrád Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense.