rss
 • Csuklyás polgárõrökkel fenyegetõzött a rendõr

 • Share on Tumblr

  Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a bíróság egy 26 éves ötvöskónyi rendõrt, mert Balatonszentgyörgyön megfenyegette a házaló ügynököket és eltépte igazolványukat.

  Egy telekommunikációs cég szolgáltatásait közvetítõ vállalkozás öt képviselõje Balatonszentgyörgyre utazott, hogy felkeressék az elõfizetõket, illetve házról-házra járva ajánlják és értékesítsék az új szolgáltatásokat. A körjegyzõ és egy lakos is értesítette a vádlottat arról, hogy házalókat látott a településen és kérték: intézkedjen. A vádlott, aki a fonyódi rendõrkapitányság állományában teljesít szolgálatot és korábban Balatonszentgyörgy körzeti megbízottja volt, megkereste az ügynököket, kifaggatta és igazoltatta õket, és ellenõrizte: nem szerepelnek-e a körözési nyilvántartásban.

  Ezután megfenyegette õket, hogy ha perceken belül nem takarodnak el, bajba kerülhetnek. Azt mondta: jönnek a polgárõrök, akik bátor fiúk, ha kell, fekete csuklyát is húznak. Azzal is fenyegetõzött, hogy ha az ügynökök nem engedelmeskednek, beviszi õket a rendõrõrsre. Két ügynök arcképes ügynöki igazolványát össze is tépte.

  A bíróság hivatali visszaélés és okirattal való visszaélés miatt a rendõrre nyolc hónapi fogházbüntetést szabott ki, de ennek végrehajtását két év próbaidõre felfüggesztette. Egyben elõzetes mentesítésben részesítette a rendõrt. Ez utóbbi ellen az ügyész fellebbezett, így az ítélet nem jogerõs.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Ne legyen több áldozat!

  A tavalyi évben az egyik vezetõ hír a médiában az alábbi volt: Borsod megyében 1 hónapig fogva tartottak adósság fejében egy kislányt. Az esetet az önkormányzat jegyzõje észlelte, aki azonnal értesítette a Rendõrséget. Az ügyben eljárás indult, az elkövetõket õrizetbe vették.

 • Megbízás nélkül reklámozott, majd küldte a számlát az ügyfeleknek

  Üzletszerűen elkövetett csalás és annak kísérlete miatt vádemelést javasol a tatai rendőrség egy férfi ellen, aki megbízás nélkül reklámozott cégeket az interneten, majd a szolgáltatás díjáról számlát és fizetési felszólítást küldött - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

 • Csõtörés volt Szegeden az Aradi vértanúk terénél

  Eltörött egy vízcsõ Szegeden az Aradi vértanúk terénél. Tengelyig ért az autóknak a víz.

 • Levetkõztette és megverte élettársát

  Büntetõeljárást indított a rendõrség azzal a férfival szemben, aki több órára foglyul ejtette és bántalmazta volt élettársát Nagyhalászon.

  A szabolcsi kisvárosban élõ 47 éves férfi az eddigi információk szerint szerdán a hajánál fogva rángatta be a házába a volt élettársát. Ezután akarata ellenére órákon át ott tartotta a nála tíz évvel fiatalabb nõt, letépte a ruháját, megverte, a telefonját pedig összetörte, nehogy segítséget hívhasson.

  Az erõszakos cselekménynek végül a rendõrök vetettek véget, akik személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés kísérlete miatt indítottak eljárást a gyanúsított ellen. A férfihoz látogatóba érkezõ asszony egyébként - egy veszekedést követõen - már a délelõtt kihívta az egyenruhásokat, akkor azonban még nem tett feljelentést, így a járõrök csak a jogaikról tájékoztathatták a pár két tagját.

 • Lopott és átrendszámozott autóval próbáltak egy másik autót lopni

  Két férfit értek tetten a Bem rakparton, akik egy kisbuszt akartak eltulajdonítani néhány napja. A menekülõt a figyelmeztetõ lövés sem állította meg.

 • Adathalászok a neten

  Egy nem létezõ szervezet, a Magyar Nemzeti Bankszövetség nevében próbálnak megszerezni bankkártyaadatokat elektronikus levélben ismeretlenek. Jakab Péter, a Magyar Bankszövetség bankbiztonsági munkabizottságának elnöke elmondta: a bankszövetség soha nem kér ilyen adatokat, senki ne dõljön be a levélnek. A bankszövetség az adathalász (más néven phishing) kísérlet miatt feljelentést tett a rendõrségnél.

 • Lemészárolták a családot - csak a kicsik maradtak életben

  Egy család öt tagját gyilkolták meg ismeretlen tettesek egy csecsenföldi faluban - közölte Ruszlan Alhanov, az Oroszországhoz tartozó köztársaság belügyminisztere hétfõn.

 • Levágta és elásta felesége fejét

  A nagyszõlõsi járási Tiszaújhelyrõl bejelentés érkezett a járási rendõrkapitányságra arról, hogy egy elmebeteg férfi véres késsel járkál udvarán, lehetséges, hogy öngyilkosságot készül elkövetni.

 • Ezer liter gázolajat loptak egy tartálykocsiból

  Ezer liter gázolajat loptak el egy kecskeméti benzinkúton álló tartálykocsiból.

  Egy kecskeméti benzinkúton álló nyergesvontató tartályaiból lopott gázolalat ismeretlen tettes tegnapra (vasárnap) virradóra. A halasi úton lévõ töltõállomásról ezer liter üzemanyagot csapolt le a tolvaj. A kár 330 ezer forint.

 • Megdöbbentõ! Forró zabkását öntöttek 7 hónapos kislányukra

  Különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság vádjával tartóztatta le a dél-afrikai rendõrség a szülõket, miután kiderült, hogy forró zabkását öntöttek 7 hónapos kislányukra.

 • Egy kulcs miatt támadt nevelõjére

  Õrjöngve ugrott nevelõnõjének egy 14 esztendõs fiú a kunfehértói gyermekotthonban. A kamasz megtámadta, agresszíven üvöltözött a felnõttel, el akarta lökni, végül egy virágcserepet vágott volna hozzá, amikor lefogták a többiek.

 • Autóbusz zuhant szakadékba Marokkóban, 42 ember vesztette életét

  Legalább 42 ember életét vesztette, amikor egy autóbusz szakadékba zuhant Marokkóban.

 • Halálos munkahelyi baleset Dunaújvárosban

  Halálos munkahelyi baleset történt hétfõn délelõtt az ISD Dunaferr Dunai Vasmûben. Egy 38 éves dunaújvárosi férfi vesztette életét, halálának körülményeit a rendõrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja. Munkabiztonsági szakértõt vonnak be annak megállapítására, hogy felelõs-e valaki a balesetért.

 • Stopposnak mondta utasait az embercsempész

  Embercsempészet miatt indult eljárás azzal a nõvel szemben, aki két okmányok nélküli utassal akarta átlépni az országhatárt Hegyeshalomnál.

 • Halálos baleset a Váci úton

  Egy idõs férfi meghalt, egy nõ pedig súlyosan megsérült a fõváros XIII. kerületében, a Váci úton történt balesetben.

  Az Újpesti vasúti híd közelében történt balesetben az idõs férfi autójával összeütközött egy kukásautóval.

 • Orrfújásbírság

  Orrfújásért bírságoltak meg rendõrök egy férfit Nagy-Britanniában 18 ezer forintnyi fontra.

 • Biciklis bankrabló

  Biciklin ment bankot rabolni egy férfi az Egyesült Államokban és azzal is oldott kereket, ám nem jutott messzire.

 • Zebrán gázolta el anyát és lányát

  A gyalogosok már majdnem átértek az út túloldalára, amikor a baleset történt.

 • Járókelõk tartóztatták fel a lottózót kirabló férfit

  Kiraboltak egy lottózót kedden Hevesen, az elkövetõt azonban két járókelõ feltartóztatta az utcán a rendõrök kiérkezéséig, így a férfinak nem sikerült elmenekülnie.

 • Telepakolta a nadrágját mélyhûtött rákkal!

  Nadrágjába gyömöszölve próbált ellopni több zacskó mélyhûtött rákot egy bolti szarka az Egyesült Államokban.