rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Megerõszakolt kislány volt a halálra kövezett szomáliai 'házasságtörõ nõ'

 • Share on Tumblr

  Nairobi - Nem 23 éves házasságtörõ nõt, hanem a hatóságoktól védelmet kérõ 13 éves megerõszakolt kislányt köveztek halálra Szomáliában az iszlám törvények nevében - hozta nyilvánosságra kedden az ENSZ Gyermekalapja.

  A korábbi jelentések arról számoltak be, hogy az augusztus óta iszlám lázadók kezében lévõ dél-szomáliai Kismayo városban az iszlám bíróság ítélete nyomán ástak a földbe és köveztek halálra egy bûnösségét elismerõ fiatalasszonyt, aki úgymond maga is ragaszkodott az ítélet végrehajtásához.

  Az UNICEF közleménye azonban helyi jelentésekre hivatkozva arról számolt be, hogy egy 13 éves kislány volt az áldozat, aki nagymamájához gyalogolt a háború dúlta Mogadishuba, amikor három férfi megerõszakolta. A gyerek a támadás után menedéket keresett a hatóságoknál, ám ahelyett, hogy segítettek volna rajta, házasságtöréssel vádolták és halálra ítélték.

  "A gyermek kétszer esett áldozatul - elõször az erõszak elkövetõi, aztán azok miatt, akik az igazságszolgáltatásért felelõsek" - fogalmazott a nemzetközi gyermekalap közleménye.

  Az UNICEF szerint a tragédia rámutatott, hogy milyen kiszolgáltatott helyzetben vannak a gyermeklányok és nõk a 17 éve polgárháború dúlta Szomáliában.

  A kislányt az Amnesty International azonosította. Aisha Ibrahim Duhulót apja és más források szerint is megerõszakolták. Mikor ezt a család bejelentette a Kismayót ellenõrzése alatt tartó milíciának, a kislányt házasságtöréssel vádolták meg, és elítélték. Az erõszaktevõk közül egyet sem vettek õrizetbe.

  "Nem igazságtétel volt, hanem kivégzés. Ez a gyerek borzalmas halált halt a Kismayót pillanatnyilag a kézében tartó ellenzéki fegyveres erõk parancsára" - hangsúlyozta David Copeman, a nemzetközi emberjogi szervezet szomáliai képviselõje.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Nem is a bérlõé a hétéves fõvárosi holttest!

  Valószínûleg nem a lakás bérlõjének holttestét találták meg kedden a II. kerületi önkormányzat dolgozói Budapesten, a Lövõház utcában - közölte a helyi önkormányzat szerdán.

 • Róka okozott balesetet Szentkirálynál

  Átszaladt egy róka egy autó elõtt szerdán a 4622 úton, a 44 úttól 2 kilométerre.

 • Motorral raboltak ki egy ékszerüzletet

  Baltával és botokkal törték be az ékszerüzlet kirakatát azok a rablók, akik kedden délelõtt motorral hajtottak be a londoni Brent Cross Bevásárlóközpontba.

 • Rablókat keresnek - képekkel

  A Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság Rablási Alosztálya büntetõeljárást folytat rablás bûntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

  Ismeretlen elkövetõk 2009. január 16-án 08 óra körüli idõben fejükön símaszkot viselve bementek Kiskunlacházán egy ékszerüzletbe.

 • Pizzapénzért ütötték le a futárt

  A rendõrség gyanúja szerint leütött és kirabolt egy pizzafutárt egy 20 éves dombóvári fiatalember.

  Kitanics Zsuzsanna, a városi kapitányság sajtóreferense elmondta, telefonos rendeléssel csalta a pizzafutárt a megadott helyre a büntetlen elõéletû férfi.

 • Ittas sofõr okozott balesetet Pécsett

  Ittas vezetõ okozott balesetet szerda este Pécsett. A férfi a Frankel Leó utcában közlekedett személyautóval, ennek során két, az út szélén parkoló autónak ment neki, majd autójával elhajtott.

 • Bányatóba löktek hét horgászt

  Bányatóba lökött két horgászó izsófalvi fiatalembert két hasonló korú társa azért, hogy egyikük értékes kerékpárját elvigye; a rendõrök elfogták és rablással gyanúsítják õket.

 • Szétlõtte a tévéjét, mert Palin lánya táncolt benne

  Kommandós akcióval fogtak el egy wisconsini férfit, mert annyira felhergelte magát amikor Bristol Palint, az ismert politikus lányát látta táncolni egy népszerû showmûsorban, hogy szétlõtte a tévéjét, majd a fegyverrel feleségét is megfenyegette.

 • Kocsmai verekedés, csoportosulás, éles lõszerek

  Õrizetbe vett a rendõrség egy 22 éves rakamazi fiatalembert, aki egy tömegverekedésre készülõ csoport tagja volt Vasmegyeren. Az elõállított fiatal lakásából éelslõszerek is elõkerültek.

 • Sávváltásból vállficam

  Súlyos testi sértés miatt indult eljárás azzal a sofõrrel szemben, aki rátámadt egy másik autósra Székesfehérváron. A megtámadott sofõrt vállficammal szállították kórházba a mentõk.

 • Elgázolt, kórházban fekvõ pár autóját lopták el!

  Egy amerikai házaspárt elütött egy autó, aztán amíg kórházban ápolták õket, ellopták az autójukat.

 • Megtámadta a mentõst egy kórházba szállított részeg

  A Békés megyei városban a Könd utcai vásárcsarnokhoz riasztották pénteken az Országos Mentõszolgálat munkatársait, egy ittas férfi ellátásához. A mentõsök a városi kórházba szállították a már nem éppen szomjas férfit, aki az ambulancián fel akart ülni a hordágyon.

 • Rátámadt a rendõrre és az orvosra is - egy év börtönt kapott a polgármester

  Egy év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a szlovák polgármestert, aki ittasan rátámad egy rendõrre Bánrévén, majd a vérvételt végzõ orvost is megrugdosta.

 • Két kiránduló eltévedt a Börzsönyben, a rendõrök találták meg õket

  Egy 57 éves nõt és egy 60 éves férfit mentettek a rendõrök kedden a Börzsönybõl; a kirándulók még hétfõn tévedtek el, kényszerûségbõl az erdõben töltötték az éjszakát.

 • Kis híján az életébe került az illegális tetoválás

  Jody Rectort azért tartóztattak le Dél-Karolinában, mert illegálisan tetoválta ki Leshannon McBethkarját. A szörnyû látványon túl, a kontármunka majdnem az asszony életébe került.

 • Betörtek a norvég rendõrközpontba

  Oslo - Betörtek a norvég bûnügyi rendõrség oslói központjába.

  A tolvajok számítógépeket vittek el - rendõrt egyet sem loptak.

 • Tragédia! 42 ember vesztette életét egy buszbalesetben (fotóval)

  A dél-amerikai Ecuadorban 42-en haltak meg, amikor 100 méteres szakadékba zuhant egy busz. Ez az ország idei legsúlyosabb buszbalesete.

 • Megkezdõdött Geréb Ágnes büntetõpere

  Megkezdõdött az otthonszülést népszerûsítõ Geréb Ágnes egyesített büntetõpere csütörtökön, a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Geréb Ágnest három bûncselekménnyel vádolják.

 • Nyilvános büntetés jár Szingapúrban szemetelõknek

  Szingapúr mától nyilvánosan bünteti az utcán szemetelõket, méghozzá úgy, hogy a renitenseket rikító narancssárga kukásöltözékbe bújtatva szemétszedésre kényszeríti a forgalmas városrészeken.

 • Rokonnak adta ki magát a csaló

  Több százezer forintot csalt ki egy idõs körmendi nõtõl az a férfi, akinek sikerült elhitetnie az illetõvel, hogy valójában az egyik közeli rokona.