rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Megerõszakolt kislány volt a halálra kövezett szomáliai 'házasságtörõ nõ'

 • Share on Tumblr

  Nairobi - Nem 23 éves házasságtörõ nõt, hanem a hatóságoktól védelmet kérõ 13 éves megerõszakolt kislányt köveztek halálra Szomáliában az iszlám törvények nevében - hozta nyilvánosságra kedden az ENSZ Gyermekalapja.

  A korábbi jelentések arról számoltak be, hogy az augusztus óta iszlám lázadók kezében lévõ dél-szomáliai Kismayo városban az iszlám bíróság ítélete nyomán ástak a földbe és köveztek halálra egy bûnösségét elismerõ fiatalasszonyt, aki úgymond maga is ragaszkodott az ítélet végrehajtásához.

  Az UNICEF közleménye azonban helyi jelentésekre hivatkozva arról számolt be, hogy egy 13 éves kislány volt az áldozat, aki nagymamájához gyalogolt a háború dúlta Mogadishuba, amikor három férfi megerõszakolta. A gyerek a támadás után menedéket keresett a hatóságoknál, ám ahelyett, hogy segítettek volna rajta, házasságtöréssel vádolták és halálra ítélték.

  "A gyermek kétszer esett áldozatul - elõször az erõszak elkövetõi, aztán azok miatt, akik az igazságszolgáltatásért felelõsek" - fogalmazott a nemzetközi gyermekalap közleménye.

  Az UNICEF szerint a tragédia rámutatott, hogy milyen kiszolgáltatott helyzetben vannak a gyermeklányok és nõk a 17 éve polgárháború dúlta Szomáliában.

  A kislányt az Amnesty International azonosította. Aisha Ibrahim Duhulót apja és más források szerint is megerõszakolták. Mikor ezt a család bejelentette a Kismayót ellenõrzése alatt tartó milíciának, a kislányt házasságtöréssel vádolták meg, és elítélték. Az erõszaktevõk közül egyet sem vettek õrizetbe.

  "Nem igazságtétel volt, hanem kivégzés. Ez a gyerek borzalmas halált halt a Kismayót pillanatnyilag a kézében tartó ellenzéki fegyveres erõk parancsára" - hangsúlyozta David Copeman, a nemzetközi emberjogi szervezet szomáliai képviselõje.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Harapott is az MP3 lejátszóért a tizenéves

  Õrizetbe vettek egy fiatalkorút, aki – feltehetõleg az anyjával – kirabolt egy középiskolást szerda délután Palánkon.

 • Nõt akart, de a banditák áldozata lett

  Szexuális szolgáltatás ígéretével csaltak egy fõvárosi lakásba egy 28 éves férfit, akit elbódítottak, majd kiraboltak, a két tettest a rendõrség elfogta - közölte a Budapesti Rendõr-fõkapitányság 2009.12.13-án.

 • Rajtavesztett a limonádés rabló!

  Könnyû prédának látszott, hát elszedte egy limonádéárus kislány alig háromezer forintnyi bevételét egy 18 éves fiú Indianában, ám a bátor lány a nyomába eredt, becserkészte, és értesítette a rendõrséget, amely egykettõre elfogta.

  "Idejött a srác, és azt mondta: add ide a pénzed. Megrémültem. Aztán gondolkodás nélkül a nyomába eredtem" - mesélte a 12 esztendõs Dominique, aki barátaival vitte a limonádéboltot. Amikor a fiú befutott egy házba, a lány nyomban hívta a rendõrséget.

 • Földnek csapódott két siklóernyõs Dunakeszinél

  Két férfi súlyosan megsérült, amikor siklóernyõjükkel leszállás közben a földnek csapódtak a dunakeszi repülõtéren. A siklóernyõt, amivel egy 46 és egy 52 éves férfi repült, leszállás közben érte a baleset.

 • Egy nap alatt két helyen gázolt a vaont

  Gázolás történt a Balatonszentgyörgy-Tapolca-Ukk és a Budapest-Debrecen-Záhony vasútvonalon, az elõbbi esetében autóbuszok szállították az utasokat egy szakaszon, míg a záhonyi vonalon negyedórás késésekre lehetett számítani.

 • A bank elõl pattant meg a nagy lóvéval a pénzszállító!

  Egyelõre keresi a rendõrség azt a pénzszállító alkalmazottat, aki munka közben ellopta a rábízott pénzt Budán.

 • Motoros fûkaszával rontott a másiknak

  Motoros fûkaszával ment egy férfi a másik nyakának Gödrén - adta hírül a Baranya Megyei Rendõr-fõkapitányság.

 • Nem volt engedélye a fegyverre

  Ittasan lövöldözött lakásának ablakából az utcára flóbert típusú fegyverével egy férfi Siófokon; a rendõrök elõállították - közölte a Somogy Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

 • Elfogása után derült ki a gyilkosság

  Oroszlányban elfogták azt a férfit, aki saját bevallása szerint meggyilkolt egy idõs férfit Debrecenben. Az emberölés gyanúsítottját más bûncselekmény miatt vették õrizetbe a Komárom-Esztergom megyei városban, kihallgatásán számolt be a debreceni gyilkosságról. A rendõrség közben egy idõs nõt keres, akinek eltûnéséhez köze lehet az elfogott férfinak.

 • Nemi erőszak a gólyatáborban

  A bíróság már előzetes letartóztatásba helyezte a gyanúsítottat. Elkaptak egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megerőszakolt egy lányt a fonyódligeti gyermektábor területén pénteken. Hogy elkapták a feltételezett tettest, a Kaposvárosi Járásbíróság hétfői közleményéből derült ki, amelyben azt írták, már előzetes letartóztatásba is helyezték az illetőt.

 • Kislányokat erõszakolt - robbanóanyagokat és fegyvereket rejtegetett!

  Egy 14 éves kislányt és annak két hasonló korú barátnõjét erõszakolta meg a közelmúltban a lány korábbi nevelõapja, egy 37 éves hajmáskéri férfi - közölte a Veszprém Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje kedden.

 • Élelmiszert szállító kamion szakította át a szalagkorlátot az M5-ös autópályán

  Egy élelmiszert szállító kamion szakította át a szalagkorlátot az M5-ös autópályán, Bács-Kiskun és Pest megye határán.

 • Meglõttek egy 33 éves férfit

  Meglõttek egy 33 éves férfit Pilisszentkereszt és Pilismarót között.

 • A férjem kérte, hogy lõjem meg

  Centennial (Colorado állam) - Térden lõtte a férjét egy asszony az Egyesült Államokban, ám csupán a férfi kérését teljesítette, így nem kerül rács mögé.

  A férj viszont igen.

  A pár heves veszekedése vezetett a lövéshez, a férj részeg volt, és pisztolyával a fürdõszobába kényszerítette nejét, aki viszont megszerezte tõle a fegyvert. A férfi ekkor esedezni kezdett, hogy "fejezzék be" a dolgot és lõje le asszonya.

 • Autópálya-pihenõn felejtette gyerekét egy osztrák nõ

  Ottfelejtette a kislányát Budaörsnél egy autópálya-pihenõn egy osztrák nõ, és csak Bécsben vette észre, hogy a gyerek nincs az autóban.

 • Zsemlébe sütötte a terjeszteni kívánt drogot egy kisteleki férfi

  Zsemlébe sütötte a terjeszteni való drogot egy kistelki férfi. A friss pékáruból 97 extasy tabletta került elõ. A srác egy rutinellenõrzésen bukott el. A rácsok mögé követte õt egyik vásárlója is.

 • Meghiúsult kokaincsempészet Ferihegyen

  A napokban egy nigériai állampolgár érkezett Madridból a Ferihegyi Repülõtérre. A vámterületet a zöld folyosón kívánta elhagyni.

 • Kiadták Magyarországnak Farkas Pétert!

  Andorra kiadta Magyarországnak szerdán Farkas Pétert, akit december 26-án fogtak el - közölte az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium sajtóosztálya, miután az errõl szóló döntést meghozta az andorrai hatóság.

 • Verõlegények támadtak Schobert Norbertre - eszméletét vesztette

  Schobert Norbertet péntek délután saját, szentendrei kávézójában bántalmazták.

 • Halálos kimenetelû baleset az M0-on

  Meghalt egy férfi, aki autójával a szalagkorlátnak ütközött az M0-s autóúton Szigetszentmiklós közelében.