rss
bohócdoktor vizit szja 1%
 • Megerõszakolt kislány volt a halálra kövezett szomáliai 'házasságtörõ nõ'

 • Share on Tumblr

  Nairobi - Nem 23 éves házasságtörõ nõt, hanem a hatóságoktól védelmet kérõ 13 éves megerõszakolt kislányt köveztek halálra Szomáliában az iszlám törvények nevében - hozta nyilvánosságra kedden az ENSZ Gyermekalapja.

  A korábbi jelentések arról számoltak be, hogy az augusztus óta iszlám lázadók kezében lévõ dél-szomáliai Kismayo városban az iszlám bíróság ítélete nyomán ástak a földbe és köveztek halálra egy bûnösségét elismerõ fiatalasszonyt, aki úgymond maga is ragaszkodott az ítélet végrehajtásához.

  kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

  Az UNICEF közleménye azonban helyi jelentésekre hivatkozva arról számolt be, hogy egy 13 éves kislány volt az áldozat, aki nagymamájához gyalogolt a háború dúlta Mogadishuba, amikor három férfi megerõszakolta. A gyerek a támadás után menedéket keresett a hatóságoknál, ám ahelyett, hogy segítettek volna rajta, házasságtöréssel vádolták és halálra ítélték.

  "A gyermek kétszer esett áldozatul - elõször az erõszak elkövetõi, aztán azok miatt, akik az igazságszolgáltatásért felelõsek" - fogalmazott a nemzetközi gyermekalap közleménye.

  Az UNICEF szerint a tragédia rámutatott, hogy milyen kiszolgáltatott helyzetben vannak a gyermeklányok és nõk a 17 éve polgárháború dúlta Szomáliában.

  A kislányt az Amnesty International azonosította. Aisha Ibrahim Duhulót apja és más források szerint is megerõszakolták. Mikor ezt a család bejelentette a Kismayót ellenõrzése alatt tartó milíciának, a kislányt házasságtöréssel vádolták meg, és elítélték. Az erõszaktevõk közül egyet sem vettek õrizetbe.

  "Nem igazságtétel volt, hanem kivégzés. Ez a gyerek borzalmas halált halt a Kismayót pillanatnyilag a kézében tartó ellenzéki fegyveres erõk parancsára" - hangsúlyozta David Copeman, a nemzetközi emberjogi szervezet szomáliai képviselõje.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Saját fiát szúrta szívtájékon

  Egy késsel szívtájékon szúrta 28 éves fiát egy csökölyi férfi.

 • Saját fia okozta az ûrhajós halálát

  Saját fia gázolta halálra a NASA ûrhajósát, akinek az Öböl-háborút és több ûrutazást is sikerült túlélnie.

 • Illegális húscsomagolóra bukkantak Kõbányán

  Illegális húscsomagolóra bukkantak Kõbányán a Pest megyei állategészségügyi hatóság szakemberei hétfõn.

 • Távolsági busz gázolt halálra egy gyalogost

  Teljes útlezárás mellett helyszínelnek a zalai rendőrök a 74-es főúton, Zalaegerszeg külterületén. A balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett a középkorú férfi, hogy a kórházban elhunyt.

 • Kilencedik emeleti lakásból zuhant ki egy nõ

  Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba azt a nõt, aki szerdára virradó hajnalban zuhant le egy 9. emeleti lakásból, a fõváros XIX. kerületében.

 • Lánya ölte apját Vámospércsen

  A 16 éves lányt, annak édesanyját és a lány 20 éves barátját a rendõrség õrizetbe vette és kezdeményezte elõzetes letartóztatásukat

  Õrizetbe vett a rendõrség egy 16 éves lányt, 34 éves édesanyját és 20 éves barátját, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy megölték a lány apját - közölte az MTI-vel pénteken Vezendi Jánosné rendõr õrnagy, a hajdú-bihari rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

 • Halálos kimenetelû autóbalesetet szenvedett a 20 évesmodell

  A rossz oldalon hajtott egy Angliában élõ férfi, ami miatt meghalt egy 20 éves modell.

 • Emberekkel kereskedtek

  Tizenhét nõt futtatott Németországban az a bûnbanda, amelynek négy tagját elfogták, másik négy ellen pedig elfogató parancsot adott ki a rendõrség - mondta a Nógrád Megyei Rendõr-fõkapitányság bûnügyi igazgatója kedden Salgótarjánban.

 • Életveszélyesen sérült a tetten ért haltolvaj

  Egy férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, miután összeverekedett négy haltolvaj az õket tetten érõ halõrökkel Kunmadaras határában.

 • Ellopták egy teherautó motorját és sebességváltóját

  Ismeretlen tolvaj tulajdonította el egy forgalomból kivont teherautó motorját és sebváltóját Hosszúhetényben- közölte a rendõrség.

 • Tizenhárom ember életét oltotta ki egy férfi Belgrádtól nem messze

  Tizenhárom ember - köztük egy kisgyerek - életét oltotta ki egy hatvanéves férfi a Belgrádtól délre fekvõ Mladenovac közelében. A vérengzés a Mladenovac melletti Velika Ivanca településen történt hajnalban, fél öt és öt óra között. A férfi lõfegyverbõl nyitott tüzet családtagjaira és szomszédjaira, megölt hat férfit és hat nõt, valamint egy kétéves gyereket.

 • Késsel rabolt a tini

  Késsel fenyegetve rabolta ki áldozatát Kazincbarcikán egy 17 éves fiú, a rudabányai fiatallal szemben felfegyverkezve elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendõrség - tájékoztatta Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendõr-fõkapitányság helyettes szóvivõje.

 • Szexoldalon látta viszont saját magát

  Feljelentést tett a rendõrségen az a nõ, aki az elmúlt napokban egy, állítása szerint a tudtán kívül feladott szexhirdetésben látta viszont saját magát Pécsett.

 • Pénzt talált, körözik!

  Pénzt találni nem lehet?!

  A Szegedi Rendõrkapitányság Újszegedi Rendõrõrse eljárást folytat ismeretlen tettes ellen lopás vétség gyanúja alapján.

  Az eddigi adatok alapján január 12-én a déli órákban Szegeden a Kölcsey utcában egy nõ gépkocsijából kiszállva a nadrágja zsebébõl 92.000 Ft-ot rántott ki, melyet csak késõbb vett észre.

 • Feladta magát a felborult guad sofõrje

  Feladta magát a rendõrségen szerda délután az a férfi, aki az általa vezetett quaddal, egy négykerekû terepmotorral harmadmagával felborult kedd este Dunaharasztiban, majd elhagyta a helyszínt. A balesetben egy fiatal nõ súlyosan megsérült.

 • Ötödikről dobták ki a kutyát...

  Ötödikről dobták ki a kutyát... Budapest - Brutális állatkínzás borzolja a kedélyeket Gazdagréten. Egyre biztosabbnak tűnik: egy házaspár ötödik emeleti lakásából kidobtak egy Jack Russell-terriert. A szerencsétlen ebre egy járókelő bukkant rá, ő hívta fel a közeli Felicavet Állatkórházat, hogy segítséget kérjen. Két munkatársuk azonnal a helyszínre sietett, majd bevitték a súlyosan sérült kutyát a rendelőbe. A vizsgálatot követően a csip alapján sikerült azonosítani a tulajdonost. Amikor felhívták, közölte: nem fizet semmilyen költséget. A kutyát elaltatták.

 • Négy gépkocsi ütközött össze a 67-es úton

  Nyolc óra után néhány perccel a 67-es úton Kaposfüred és Somogyaszaló között négy gépkocsi ütközött össze. A forgalom jelenleg félpályán - rendőri irányítással - halad.

 • Kémek törhették fel a brit klímakutató központ szerverét

  Kémek állhatnak a Kelet-Angliai Egyetem Klímakutató Központjából kilopott, a klímaváltozás eltúlzását sejtetõ elektronikus levelek közzététele mögött - állítja a brit kormány korábbi tudományos fõtanácsadója.

 • Terepjáró ütközött villanyoszlopnak a 68-as úton

  Áll a teherforgalom Marcali és Mesztegnyõ között a 68-as úton egy baleset következtében az útra belógó villanyvezetékek miatt.

 • Templomtoronynak ütközött egy autós

  A németországi Limbach-Oberfrohna városában nem mindennapi baleset történt. Egy személygépkocsi a templom tornyának ütközött.

kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%