rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Ketten vesztették életüket, mikor elsüllyedt egy komp a Fülöp-szigeteken

 • Share on Tumblr

  Pénteken, a kora hajnali órákban elsüllyedt egy komp a Fülöp-szigeteken. Az utasok és a személyzet tagjai közül ötvenötöt, szinte mindenkit sikerült kimenteni, de két ember életét vesztette a balesetben.

  A komp a Fülöp-szigetek központi részén elterülő Albay tartományból tartott a közeli Masbate szigetére, amikor a baleset történt. A parti őrség és a tengerészet hajói és helikopterei a helyi halászok segítségével kutatták át a régiót.

  A hajó nyilvántartásában 35 utas és 22 legénységi tag szerepel, de a helyi katasztrófaelhárítók szerint valószínűleg még öt további személy tartózkodott a fedélzeten. Az illetékesek nem tudták a pontos létszámot megállapítani.

  Amadeo Tan, a Masbate tartománybeli Aroroy község elöljárója az ABS-CBN televíziónak elmondta, hogy ő értesítette a hatóságokat a balesetről, miután a hajón tartózkodó felesége telefonon beszámolt neki a komp süllyedéséről. A komp kapitánya - akit szintén kimenekítettek a hajóról - elmondta, hogy az időjárás kedvező volt, így szinte biztosan nem az okozta a balesetet.

  A Fülöp-szigeteken a kompok a legnagyobb forgalmat bonyolító közlekedési eszközök közé tartoznak. Mivel a hajók rendszeres karbantartása nem megoldott, és gyakran mellőzik a biztonsági rendszabályokat, rendszeresek az ilyen balesetek.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások