rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Ketten vesztették életüket, mikor elsüllyedt egy komp a Fülöp-szigeteken

 • Share on Tumblr

  Pénteken, a kora hajnali órákban elsüllyedt egy komp a Fülöp-szigeteken. Az utasok és a személyzet tagjai közül ötvenötöt, szinte mindenkit sikerült kimenteni, de két ember életét vesztette a balesetben.

  A komp a Fülöp-szigetek központi részén elterülő Albay tartományból tartott a közeli Masbate szigetére, amikor a baleset történt. A parti őrség és a tengerészet hajói és helikopterei a helyi halászok segítségével kutatták át a régiót.

  A hajó nyilvántartásában 35 utas és 22 legénységi tag szerepel, de a helyi katasztrófaelhárítók szerint valószínűleg még öt további személy tartózkodott a fedélzeten. Az illetékesek nem tudták a pontos létszámot megállapítani.

  Amadeo Tan, a Masbate tartománybeli Aroroy község elöljárója az ABS-CBN televíziónak elmondta, hogy ő értesítette a hatóságokat a balesetről, miután a hajón tartózkodó felesége telefonon beszámolt neki a komp süllyedéséről. A komp kapitánya - akit szintén kimenekítettek a hajóról - elmondta, hogy az időjárás kedvező volt, így szinte biztosan nem az okozta a balesetet.

  A Fülöp-szigeteken a kompok a legnagyobb forgalmat bonyolító közlekedési eszközök közé tartoznak. Mivel a hajók rendszeres karbantartása nem megoldott, és gyakran mellőzik a biztonsági rendszabályokat, rendszeresek az ilyen balesetek.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Rendszámokkal teli autót igazoltattak a rendõrök

  A parkolási díjat próbálta megúszni, de a rendõrség lefülelte. Súlyosbító körülmény, hogy bokszer és egy mûködõképes sziréna is volt az autóban.

 • Bosszúból öltek a maoista lázadók

  Maoista lázadók rátámadtak egy falura, és legalább kilenc embert megöltek csütörtökön a kelet-indiai Bihár szövetségi államban. Tettük oka az lehetett, hogy rendõrségi informátoroknak tartották a falu lakóit.

 • Kormányablak - a közlekedésbiztonsági program

  2008 novemberében útjára indítjuk közlekedésbiztonsági magazinunkat KORMÁNYABLAK néven.

  "Ablak a közlekedésre" magazinunk célkitûzése a fiatalok preventív tájékoztatása a biztonságos közlekedésrõl, valamint a témával kapcsolatos hírek, tesztek, szoftverek ingyenes hozzáférésének biztosítása.

 • Véletlenül lõtte meg magát egy férfi a moziban

  Egy 56 éves férfi pisztollyal ment moziba Nevadában. Szerencsétlenségére sikerült saját magát megsebesítenie.

 • Roma fiatalok támadtak a közhasznú munkásokra?

  Megtámadtak két, a parkot felügyelõ közhasznú munkást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Apagyon. A támadók romák voltak, s az egyik szomszédos faluból érkeztek.

 • Bilincsben vezették el a tizenéves zsarolót

  Elfogták és õrizetbe vették a rendõrök azt a tizenéves fiút, aki napokon keresztül zsarolta egy ismerõsét Szegeden.

 • Fatolvajokat fogtak a tiszai természetvédelmi területeken

  Tíz fatolvajt fogtak el egy nap alatt a razziázó hatóságok a tiszai természetvédelmi területeken - közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje kedden.

 • Rablókat kirablók

  Milwaukee - Rablókat raboltak ki az Egyesült Államokban.

  Egy illinois-i ékszerboltra csapott le két férfi, majd zsákmányával elinalt, ám még autójukhoz sem értek el, amikor rájuk támadt a konkurencia: egy másik csapat. Némi harc után mindenki kocsijába pattant és üldözés kezdõdött.

 • Magyar kamionos okozott halálos balesetet Angliában

  Nagy-Britannia - Õrizetbe vettek kedden egy magyar kamionost Angliában, halálos baleset okozásának gyanújával. A vizsgálat elsõ adatai arra utalnak, hogy a teherautó az út rossz oldalán, a forgalommal szemben haladhatott.

 • Mikrobusz és kamion rohant egymásba

  Egy mikrobusz és egy kamion karambolozott a 86-os út vasegerszegi szakaszán. A balesetnek egy sérültje van.

 • Szörnyethalt egy cseh hegymászó az Alpokban

  Lezuhant és meghalt egy cseh hegymászó az Alpok svájci részén - közölte a helyi rendõrség vasárnap. A férfi társával még szombaton indult útnak

 • A más Ferrarijának kulcsát kapta a kaszinóban

  Távozáskor tévedésbõl a saját kocsija indítókulcsa helyett egy Ferrariét kapta a kezébe személyzettõl egy férfi Ausztráliában, de nem tiltakozott.

 • Halálos baleset az 54-es úton, kamion és két személyautó ütközött

  Egy ember a helyszínen életét vesztette, amikor két személyautó és egy kamion ütközött össze szerdán reggel az 54-es fõúton Kecskemét közelében.

 • Öt év felfüggesztett a pucéran futkosó papnak

  Greeley (Colorado állam) - Pucéran futkározott egy pap az Egyesült Államokban, ráadásul egy középiskola mellett, amiért öt év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

  A bíróság ezen kívül 100 óra közmunkára kötelezte, és felvetette adatait a szexuális bûncselekményt elkövetõk nyilvántartásába.

 • Rendõrkézen a gyilkos késelõk

  Három férfit állított elõ a rendõrség, akiket azzal gyanúsítanak, hogy a fõvárosi XIV. kerületében verekedés közben megkéseltek egy férfit, a sértett életét vesztette.

 • Visszavitették a rendőrrel a gránátot abba a kertbe, amelyikből bevitte a rendőrségre

  Visszavitettek egy II. világháborús gránátot Nagy-Britanniában egy rendőrrel abba a kertbe, amelyből becipelte a rendőrségre. Az igen bátor - vagy mérsékelten okos - rendőr parancsnoka csak ezután értesítette a tűzszerészeket.

 • Megcsapatta férjét árammal

  Árammal üttette meg férjét egy nõ az Egyesült Államokban, mert dühös volt rá, hogy elhagyta.

 • Összeütközött két autóbusz, kéttucatnyi halott

  Összeütközött két távolsági autóbusz Peru déli részén, az Andok egyik szerpentinjén. Legalább 23 ember vesztette életét, 31 pedig megsérült a súlyos balesetben - közölte a rendõrség.

 • Kénsavas folyadékkal öntötte le lánya arcát

  A 69 éves Jerome Lynch-et azért tartóztatták le New York-ban, mivel 49 éves lánya, Darlene Lynch arcát leöntötte egy pohár lefolyótisztítóval. A lány elõször azt hitte csak víz, de aztán õrjöngve rohant ki az utcára, amikor megérezte elkezdett leolvadni a hús az arcáról.

 • Templomot raboltak ki Ózdon

  Ismeretlenek felforgattak és megrongáltak egy római katolikus templomot Ózd somsályi városrészében, a tettesek több kegytárgyat is elloptak.