rss
bohócdoktor vizit szja 1%
 • Ketten vesztették életüket, mikor elsüllyedt egy komp a Fülöp-szigeteken

 • Share on Tumblr

  Pénteken, a kora hajnali órákban elsüllyedt egy komp a Fülöp-szigeteken. Az utasok és a személyzet tagjai közül ötvenötöt, szinte mindenkit sikerült kimenteni, de két ember életét vesztette a balesetben.

  kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

  A komp a Fülöp-szigetek központi részén elterülő Albay tartományból tartott a közeli Masbate szigetére, amikor a baleset történt. A parti őrség és a tengerészet hajói és helikopterei a helyi halászok segítségével kutatták át a régiót.

  A hajó nyilvántartásában 35 utas és 22 legénységi tag szerepel, de a helyi katasztrófaelhárítók szerint valószínűleg még öt további személy tartózkodott a fedélzeten. Az illetékesek nem tudták a pontos létszámot megállapítani.

  Amadeo Tan, a Masbate tartománybeli Aroroy község elöljárója az ABS-CBN televíziónak elmondta, hogy ő értesítette a hatóságokat a balesetről, miután a hajón tartózkodó felesége telefonon beszámolt neki a komp süllyedéséről. A komp kapitánya - akit szintén kimenekítettek a hajóról - elmondta, hogy az időjárás kedvező volt, így szinte biztosan nem az okozta a balesetet.

  A Fülöp-szigeteken a kompok a legnagyobb forgalmat bonyolító közlekedési eszközök közé tartoznak. Mivel a hajók rendszeres karbantartása nem megoldott, és gyakran mellőzik a biztonsági rendszabályokat, rendszeresek az ilyen balesetek.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Gyerekeket szállító autóbusz borult árokba

  Gyerekekkel teli kisbusz borult árokba Balatonakarattyánál.

 • Tûzoltókkal fuvaroztatta magát haza a kocsmából

  Zágráb - Tûzoltókkal vitette magát haza hajnaltájt a kocsmából egy férfi Horvátországban: felhívta õket, hogy ég a háza és õt is gyorsan vegyék fel.

  A ház 16 kilométerre volt és a férfi rekord hamar hazaért. Száguldottak vele a tûzoltók szirénázva, amivel viszont csak annyit értek el, hogy az illetõ anyja még le is szidta õket, amiért felverték az egész családot álmából. A ház persze nem lángolt, csak a mama füstölgött.

 • Álbrókerekre csaptak le kommandósok

  Kommandósok lepték el a Capital Partners brókerirodát, öt embert õrizetbe vettek, negyvenet tanúként hallgattak ki. A rendõrség szerint a cég hárommilliárdot csalt ki hiszékeny emberek zsebébõl.

 • Halálos baleset az M5-ös autópályán

  Halálos baleset történt az M5-ös autópályán, Kiskunfélegyháza határában.

 • Élve eltemette saját újszülött lányát egy pakisztáni férfi

  Élve eltemette saját újszülött lányát egy pakisztáni apa, aki nem tudott megbirkózni a ténnyel, hogy a gyerek testi deformitással jött a világra.

 • Halálra gázoltak egy kerékpárost Mezõfalvánál

  Halálra gázoltak egy kerékpárost Mezõfalva külterületén.

 • Nyitott szem – Zárt kertajtó!

  Ezzel a szlogennel indított bûnmegelõzési programsorozatot a Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság Bûnmegelõzési Osztálya a csalások, trükkös lopások, besurranások, valamint betörések megelõzését célozva. A bûnmegelõzési szakemberek az ÁNTSZ és a Magyar Vöröskereszt által szervezett „kiszállásos” szûrésekhez, véradásokhoz csatlakozva keresik fel a kistelepülések lakóit. A közvetlen, személyes felvilágosítás ugyanis sok esetben értéket menthet…

 • Hamis láncfûrészek

  Tegnapi napon a tiszaszigeti határterületen hamis láncfûrészeket találtak a szegedi határrendészek egy román személygépkocsi ellenõrzése során.

  A két román férfi éppen Térvár felé tartott, amikor felfigyeltek rájuk a járõrök. Okmányaikat rendben találták, így a gépkocsi átvizsgálása mellett döntöttek, melynek során a csomagtérben 7 db. „STIHL” feliratú motoros láncfûrészt találtak. Tüzetesebben szemügyre vették a gépeket, és akkor vették észre, hogy azok gyári számot nem tartalmaznak, valamint annak felirata sem eredeti, hanem ragasztott.

 • Agyonütötte a televízió a csecsemõt

  Meghalt egy 22 hónapos csecsemõ, akire ráesett egy televízió készülék Bakson.

 • Pokolgép robbant az iraki fõvárosban

  Hét halottja és 35 sebesültje volt annak a két pokolgépes merényletnek, amelyet reggel követtek el Bagdad északi részén. A robbanásokkal kapcsolatban egymásnak ellentmondó jelentések láttak napvilágot.

 • Kisfiúkkal fajtalankodott a pap

  Kisfiúkkal szemben elkövetett nemi visszaélések gyanújával bíróság elé állítottak szombaton Nagy-Britanniában egy katolikus papot, aki 1959 és 1983 között szolgált a szigetországban.

 • 31 nõt bántalmaztak katonák Amerikában

  Luis Walker õrmestert, a texasi Lackland bázis kiképzõjét tegnap 28 vádpontban találta bûnösnek a katonai esküdtszék. Egy nõt megerõszakolt és 10 másikat szexuálisan bántalmazott és zaklatott. Walker mellett 6 másik kiképzõt is esküdtszék elé fognak állítani.

 • Személyautó ütközött kamionnal a 7-es úton

  Egy személyautó ütközött össze kamionnal a 7-es fõúton, Siófok-Sóstónál.

 • Ötven métert repült a motoros

  Motoros baleset történt Nagykállóban. Egy fiatal férfi crossmotorjával éppen Nyírbátor felé tartott, amikor az egyik mellékútról kihajtott elé egy teherautó.

 • Halott csecsemõt találtak Budapest egyik utcájában

  A mentõsök sérüléseket találtak a kicsin.

 • Motor és kisbusz ütközött Nyírbátornál

  Nyírbátor és Nyírvasvári között vasárnap délután ütközött össze egy kisbusz és egy motorkerékpár.

 • Profi pénzhamisítókat fogtak - több millió volt náluk

  Több millió forint hamis pénzt találtak a nyomozók egy pénzhamisító banda elfogásakor Mátészalkán. A hamisítók komoly technikával dolgoztak, a hamisítványok jó minõségûek voltak.

 • Diákverés egy katolikus kollégiumban Nyíregyházán

  Nyíregyháza - Diákokat vertek meg ismeretlenek egy katolikus gimnázium kollégiumában Nyíregyházán, a tanulók közül hárman könnyû sérüléseket szenvedtek - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje vasárnap.

 • Négy sérült egy balesetben

  Figyelmetlen kanyarodás okozott súlyos balesetet hétfõn délelõtt Tiszakécske közelében

 • Kigyulladt a mozi a Batman bemutatón

  A tûzoltók szerint a mexikói mozi nézõi elõször nem reagáltak a tûzjelzésre, mert azt hitték, az új Batman-filmhez tartozik. A kigyulladt moziból 800 nézõt kellett kimenekíteni.

kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%