rss
bohócdoktor vizit szja 1%
 • Korrupciós sikerdíj a feljelentõnek

 • Share on Tumblr

  A nyomravezetõi díj, a vádalku és az óvadék után újabb amerikai gyakorlatot venne át a magyar jogrendszer. A kormánybiztos szerint a bejelentõ részesedése nem vérdíj, hanem védelmének az egyik eleme.

  kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

  A készülõ intézkedési tervre a miniszterelnök tett javaslatot. Ennek részeként vezetnék be a bejelentõk részesedését a meghiúsuló korrupciós ügyletek révén keletkezõ megtakarításból - írja a Népszabadság keddi száma. Kondorosi Ferenc, az Új Rend kormánybiztosa szerint a feljelentéseket ösztönzõ pénzjutalom nem vérdíj: a korrupció felfedõit védelemben kell részesíteni, és ennek része az anyagi biztonságuk megteremtése is, hiszen ilyenkor sokan az egzisztenciájukat, de legalábbis a karrierjüket teszik kockára.

  Kondorosi nem vitatja, hogy a korrupció visszaszorításának legfontosabb lépése a párt- és kampányfinanszírozás átláthatóvá tétele lenne, az ehhez szükséges politikai konszenzus hiányában azonban a kormány szerinte tehetetlen. A Transparency International jelentésében a harmadik nagy korrupciós problémaként emlegetett közbeszerzések terén viszont szerinte jelentõs elõrelépést jelent az elektronikus eljárás.

  A kormánybiztos szerint a költségvetési intézményeknél korrupciós kockázatelemzésre van szükség, ahol pedig közpénzzel gazdálkodnak, korrupciós intézkedési tervet és szigorú összeférhetetlenségi szabályokat kell alkotni. A leghatékonyabb eszköznek egy, a korrupció üldözésére szakosodott független szervezet létrehozását tartaná. Az intézkedés terv november végén kerülhet a kormány elé.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%