rss
bohócdoktor vizit szja 1%
 • Új Btk. - Répássy: hatékony, korszerű, egységes büntetőkódex készült

 • Share on Tumblr

  A július 1-jén hatályba lépett új büntető törvénykönyv (Btk.) hatékony, korszerű és egységes kódex, amely szigorú, "tettarányos" büntetőjogi szemléletet tükröz - mondta Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára szerdán Budapesten, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület szakmai konferenciájának megnyitóján.

  kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

  Az új Btk.-ban a szellemi tulajdonjog elleni bűncselekmények önálló fejezetett alkotnak, az ilyen jellegű, százezer forintnál nem nagyobb vagyoni hátrányt okozó cselekmények pedig szabálysértésnek minősülnek majd - mondta az államtitkár, aki egyébként a testület társelnöke.

  Répássy Róbert kitért arra is, hogy az új Btk. szerkezete, felépítése, a fejezetek sorrendje az alaptörvényre támaszkodva hangsúlyosabban kifejezésre juttatja a kiemelt védett jogi tárgyak jelentőségét. Hozzátette: bár a kormányt érték támadások a túlzott szigorra hivatkozva, de az elfogadott törvényt a szakma már inkább mértéktartónak minősítette.

  Az államtitkár elmondta: a még hatályos, 1978. évi Btk. az elmúlt évtizedekben mintegy százszor módosult, a különböző színezetű kormányok eltérő büntetőpolitikai elvek alapján, nemegyszer egymásnak ellentmondóan változtatták a törvényt, amelynek egysége megbomlott. Ezt már csak egy új kódex megalkotásával lehetett orvosolni, amire a korábbi kormányok is tettek kísérleteket.

  Az új Btk. megalkotásakor a kormány széles körű társadalmi és szakmai egyeztetést folytatott, azok eredményeit figyelembe véve fogadta el tavaly nyáron az új kódexet, amely idén július 1-jén lép hatályba.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Letépte betegei körmét az ápolónõ

  Letartóztatták azt a kórházi asszisztensnõt Japánban, aki egyik 80 éves betegének a körmeit szaggatta le.

 • Az autópályán rollerezett egy bolgár férfi

  A rendőrségre 2013. szeptember 25-én 18 óra 31 perckor érkezett telefonos bejelentés, mely szerint az M5 autópálya jobb pályatestén (a Szeged felé vezető oldalon), a leállósávban, Lajosmizse közelében a forgalommal szemben - Budapest felé - rollerezik egy fiatalember.

 • Megverték, majd kivégezték

  Négy magyar és egy német férfit gyanúsít a rendõrség azzal, hogy tavaly augusztusban egy üzleti vita után szabályosan kivégeztek egy szlovák férfit a szlovákiai Ógyallán.

 • Nyolc méter magasból zuhant le egy munkás az Audi gyõri gyárában

  Munkahelyi balesetben meghalt egy munkás az Audi gyõri gyárának építési területén szerdán.

 • Személygépjármû és motoros ütközött Sarkadon

  Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt hétfõn 16.30 óra körül Sarkadon a Vasút utca - Sánc utca keresztezõdésénél. Egy BMW, illetve egy Suzuki típusú motorkerékpár ütközött. A motorkerékpár vezetõjét a mentõk kórházba szállították.

 • Villanykörte cserélés közben halt meg egy nõ Romániában

  Egyszerû házimunka okozta vesztét annak a román asszonyak, akit halálra rázott az áram.

 • Vízelvezetõ árokban kötött ki a vétlen autós

  Jelentõs anyagi kárral járó, de szerencsés kimenetelû, személyi sérülés nélküli közúti közlekedési baleset történt szombaton reggel nem sokkal 7 óra elõtt a méhkeréki határátkelõhelyhez vezetõ 4252. számú úton. Egy Skoda Fabia és egy Toyota Land Cruiser ütközött.

 • Öt magyar állampolgár sérült meg Szlovákiában egy balesetben

  Súlyos közúti baleset történt szombaton Szlovákia keleti régiójában. Egy teherautó és négy személygépkocsi ütközött össze a a svidníki járásban. A balesetben öten sérültek meg. Mindannyian magyar állampolgárok.

 • Fejre állt a Peugeot, súlyosan megsérült a sofõr

  Szerdán este súlyos sérüléses balesetet szenvedett Peugeot típusú személygépkocsijával egy férfi Szepetnek és Semjénháza között.

 • Ketten sérültek meg a tapolcai balesetben

  Balesetben ketten megsérültek szerdán a Veszprémet Tapolcával összekötõ úton, a helyszínelés miatt torlódásra kell számítani.

 • Húszmillió dollárt(!) ér a lefoglalt kábítószer

  Csaknem két tonna kokaint foglaltak le a hatóságok Guatemalában. Ez a közép-amerikai ország történetének legnagyobb kábítószerfogása - közölte a rendõrség helyi idõ szerint hétfõn.

 • Bankrablás volt Budapesten

  A rabló nem sokkal 10 óra előtt sétált be az V. kerületi, Kálvin téren álló pénzintézetbe. A férfi fegyverrel - vagy egy fegyverutánzattal – a kezében ment be az épületbe, fenyegetni kezdte az alkalmazottakat, pénzt követelt tőlük.

 • Heroinnal teli autót kapott a tolmács a rendõröktõl

  A 44 éves Nicolae Nakovot összesen 700 ezer eurónyi droggal ajándékozta meg az aradi rendõrség és a szervezett bûnözés ellenes osztály (DIICOT) nyomozói, tévedésbõl. Az aradi fordító hat hónapot furikázott az igazságszolgáltató szervektõl kapott autóval anélkül, hogy tudta volna, a kocsiban nyolc kilogramm heroint rejtettek el, áll az Adevãrul napilap internetes oldalán.

 • Késsel fosztották ki a prosti vendégét

  Szexuális szolgáltatás helyett kiraboltak egy férfit Nagykanizsán.

 • Malacperselylopásért 6 év börtön

  Sheboygan - Hat év börtönt kapott malacperselylopási kísérletért egy férfi az Egyesült Államokban.

  A persely egy kétéves kislányé, és 20 dollár volt benne. A 31 éves betörõ tavaly augusztusban próbálta elemelni, miközben a pénzes malac gazdája édesdeden aludt. Anyja azonban nem, és elég harcias teremtés lehet, mert belépve a gyermek szobájába foglyul ejtette a betörõt.

 • Vámpírokat állítottak bíróság elé Új-Zélandon

  Vádat emeltek két férfi és egy és egy nõ ellen Új-Zélandon, akik összeharapdáltak egy férfit és ittak a vérébõl.

 • Fegyveres rablás - gyalog sietett segítségért az alkalmazott

  Fegyverrel rabolták ki egy cég irodáját a szlovák határ közvetlen közelében fekvõ Bezenyén.

 • Bográcsálvánnyal fenyegetõzött a férfi

  Bográcsállvánnyal, majd egy vasvillával fenyegetõzött egy dühöngõ férfi volt élettársa gyõrteleki lakásán. A férfit a rendõrök elfogták, s börtönbe szállították, mert kiderült, hogy nem kezdte meg jogerõs büntetésének letöltését.

 • Segélyt várt, helyette meglopták

  "Akkor kaphat segélyt, ha bediktálja egy tízezres bankjegy sorszámát", ezzel a szöveggel vertek át, és loptak meg egy pécsi nyugdíjast a lakásán szerdán napközben - adta hírül a rendõrség.

 • Késes rablót kaptak el Budapesten

  Késsel fenyegetett meg egy férfi a fõvárosban, az 50-es villamoson egy nõt, akitõl a pénzét követelte; a tettest a rendõrök elfogták - közölte a Budapesti Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese 2009.12.13-én este.

kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%