rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Két hegymászó is életét vesztette mászás közben

 • Share on Tumblr

  Dave Gaskin rendőrfelügyelő szerint a két baleset az Aoraki-Mt. Cook Nemzeti Parkban történt, két egymást követő napon, de az eseteknek nem volt közük egymáshoz, és nem rossz időjárási körülmények okozták azokat.

  Mint hozzátette, a balesetek arra hívják fel a figyelmet, hogy a mászóknak mindig fokozott körültekintéssel kell eljárniuk. A 36 esztendős Duncan Rait pénteken vesztette életét, miután megcsúszott és nagyjából hatvan métert zuhant egy hegygerincről a Tasman-gleccsernél. Az új-zélandi születésű ausztrál férfi sítúrára készült.

  Egy helikopter dobta le a területen egy csoporttal együtt és épp egy menedékház felé tartott, amikor elesett és lecsúszott egy meredek lejtőn, majd átesett egy sziklán. Gaskin szerint a többi mászó megpróbálta levinni a férfit a gleccseren, ám Rait útközben meghalt.

  A 31 éves Robert Buckley szombaton hunyt el. Az angol mászó a Mount Sefton egyik apró menedékházába kapaszkodott fel három társával, amikor nagyjából 700 métert zuhant. A rendőrfelügyelő szerint Buckley mászóvasakat viselt, de az egész csapat tapasztalatlan volt és felszerelésük sem volt megfelelő. Három társát vasárnap hozták le a hegyről.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Kútba esett nõt mentettek meg a tûzoltók

  Kútba esett egy nõ Dunaharasztiban szerda délután.

 • Oszlopnak csapódott egy személyautó Budapesten

  Oszlopnak rohant és felborult egy személyautó Budapesten.

 • Karddal hadonászott a belvárosban

  Karddal hadonászott egy férfi Szeged belvárosában, ellene felfegyverkezve elkövetett garázdaság bûntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetõeljárás.

 • Tettenért bûn

  Több sikeres elfogást hajtottak végre az elmúlt napokban megyénk rendõrei. Karádon például 25-én 11.00 óra körüli idõben a nyitott ajtó keltette fel azoknak a besurranó tolvajoknak a figyelmét akiknek ténykedésére az álmából ébredõ idõs hölgy figyelt fel. A lopás közben megzavart elkövetõk üres kézzel gépkocsival menekültek el a helyszínrõl, akiket nem sokkal késõbb a Balatonföldvári Rendõrõrs járõrei tartóztattak és fogtak el. A bûncselekmény elkövetésével gyanúsított siklósi, sellyei és pécsi férfiak kihallgatásukat követõen õrizetbe kerültek.

 • Gyalogost gázoltak Görbeházánál

  Személygépkocsi gázolt el egy gyalogost a 35-ös fõúton, Görbeháza belterületén. A gyalogos súlyosan megsérült.

 • Két brutális gyilkosság a banda számláján

  Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendõrség azzal a négy emberrel szemben, akik a gyanú szerint két gyilkosságot és legalább két másik brutális támadást is elkövettek az elmúlt két évben, Budapesten, illetve a Duna-Tisza közén.

 • Kihajította a hatodikról a lakásban piszkító tacskót

  Állatkínzás miatt indult eljárás azzal a férfival szemben, aki kidobta hatodik emeleti lakása ablakán saját kutyáját, a fõváros XI. kerületében.

 • Iskolabusz zuhant le egy autópálya hídjáról

  Huszonkét ember meghalt, további ötvenhét pedig megsérült Nepálban, miután egy zsúfolt iskolabusz lezuhant egy autópályahídról. A baleset csütörtökön történt a himalájai ország fõvárosától, Katmandutól 200 kilométerre délnyugatra fekvõ Mukundapur falu közelében.

 • Gyermekeket szállító kisbusz rohant egy mezőgazdasági munkagépbe

  Mezőgazdasági munkagépbe rohant egy gyermekeket szállító kisbusz Spanyolországban csütörtök este, a balesetben öten meghaltak, tizenhárman megsérültek.

 • Tûzoltók mentettek ki a romok alól egy családot

  A napok óta tartó esõzés miatt kialakult földcsuszamlásban egy család két tagja meghalt és ketten megsérültek egy dél-kínai faluban, Zhaoqingban.

 • Pusztító bomba robbant Pesavarban - 16 halott

  Pokolgép robbant pénteken az északnyugat-pakisztáni Pesavar városban; a merényletben legalább tizenhat ember életét vesztette, sokan megsebesültek - közölte a rendõrség.

 • Látássérült férfit fosztott ki egy budapesti férfi

  A budapesti rendőrök a helyszínen elfogták azt a 47 éves férfit, aki kihasználva a sértett látáscsökkenését, megkísérelte ellopni tőle a hátizsákját.

 • Több tucat fegyvert halmozott fel illegálisan egy bécsi fegyvergyûjtõ

  Több tucat fegyvert halmozott fel részben illegálisan egy bécsi fegyvergyûjtõ.

 • Öngyilkosságot akart megakadályozni a lány - õ kapta a golyót a fejébe

  Szerencséje volt annak a 24 éves horvát lánynak, akit barátja lõtt fejbe, igaz nem szándékosan. A fiú öngyilkos akart lenni, Mia pedig megakadályozta.

  Elõször mindenki arra gondolt, hogy gyilkossági kísérlet áldozata lett a 24 éves Mia R. Nem véletlenül, hiszen fejlövéssel állítottak be vele a spliti kórházba. A rendõrség természetesen azonnal kihallgatta barátját, a 28 esztendõs Ante M.-et, aki váltig állította, hogy baleset történt. Merthogy õ akart végezni magával, de a lány közbeavatkozott és véletlenül elsült a pisztoly.

 • Erdõtûz Bárdudvarnál

  Az erdõ aljnövényzete kapott lángra csütörtök délután Bánya és Bárdudvarnok között 15 hektáron; kora estére körülhatárolták a területet, de a lángokat még nem tudták eloltani.

 • Az utasok szeme láttára fejeztek le egy árust a vonaton

  A 37 éves áldozat édességet árult, a tetteseknek sikerült elmenekülniük.

 • Kamion és kisbusz ütközött az M1-en

  Egy román kisbusz belerohant egy román kamionba, a balesetben a busz utasai közül négyen meghaltak.

 • Cserbenhagyásos gázolás - meghalt a gyalogos

  Cserbenhagyásos gázolás történt hétfõ este Bátaszéken, az elütött kerékpáros életét vesztette.

 • 13 éves tanítványával bújt ágyba a tanárnõ

  Egy kaliforniai tanárnõ, Holly Polson szabadidejében egy 13 éves diákot korrepetált az iskola egyik osztálytermében. Késõbb aztán kiderült, hogy olyan speciális gyakorlatokat is végzett a kamasszal, melyek nemigen találhatók a tananyagban.

 • A járdán gázolta halálra az idõs férfit

  Autóbusszal ütközött egy személyautó, majd felfutott a járdára és ott elgázolt egy idõs férfit Budapesten, a XXI. kerületben - közölte a rendõrség és a mentõszolgálat.