rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Két hegymászó is életét vesztette mászás közben

 • Share on Tumblr

  Dave Gaskin rendőrfelügyelő szerint a két baleset az Aoraki-Mt. Cook Nemzeti Parkban történt, két egymást követő napon, de az eseteknek nem volt közük egymáshoz, és nem rossz időjárási körülmények okozták azokat.

  Mint hozzátette, a balesetek arra hívják fel a figyelmet, hogy a mászóknak mindig fokozott körültekintéssel kell eljárniuk. A 36 esztendős Duncan Rait pénteken vesztette életét, miután megcsúszott és nagyjából hatvan métert zuhant egy hegygerincről a Tasman-gleccsernél. Az új-zélandi születésű ausztrál férfi sítúrára készült.

  Egy helikopter dobta le a területen egy csoporttal együtt és épp egy menedékház felé tartott, amikor elesett és lecsúszott egy meredek lejtőn, majd átesett egy sziklán. Gaskin szerint a többi mászó megpróbálta levinni a férfit a gleccseren, ám Rait útközben meghalt.

  A 31 éves Robert Buckley szombaton hunyt el. Az angol mászó a Mount Sefton egyik apró menedékházába kapaszkodott fel három társával, amikor nagyjából 700 métert zuhant. A rendőrfelügyelő szerint Buckley mászóvasakat viselt, de az egész csapat tapasztalatlan volt és felszerelésük sem volt megfelelő. Három társát vasárnap hozták le a hegyről.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Bezárták a náci gyermektábort

  A német rendõrség razziát követõen bezáratott egy sátortábort Güstrow közelében, mert nemzetiszocialista eszmékre oktatták az ott vakációzó 39 gyermeket - jelentette vasárnap az NDR közszolgálati tévéállomás.

 • Temetõben bukott le a visszaesõ tolvaj

  Szemtanúk segítségével vették õrizetbe a rendõrök Székesfehérvár egyik temetõjében azt a tolvajt, aki a gyanú szerint egy sor lopást követett el a városban az elmúlt hetek során.

 • Sok a mobillopás

  A tolvajok körében sajnos egyre nagyobb népszerûségnek örvendenek a mobiltelefonok. A tavalyi évben a mobilt használók mintegy két százalékának, vagyis százból két embernek lopták el a készülékét - olvasható egy most publikált brit tanulmányból.

 • Két kiránduló eltévedt a Börzsönyben, a rendõrök találták meg õket

  Egy 57 éves nõt és egy 60 éves férfit mentettek a rendõrök kedden a Börzsönybõl; a kirándulók még hétfõn tévedtek el, kényszerûségbõl az erdõben töltötték az éjszakát.

 • Szalámival akart polgárõrt verni egy hajléktalan Pécsett

  Egy rúd "frissen" lopott szalámival akart leütni egy polgárõrt egy részeg hajléktalan Pécsett, ezért eljárás indult ellene.

 • Az autóban való mobilozás egyenértékû lehet az ittas vezetéssel

  Salt Lake City - Még a kihangosítva használt mobiltelefon is oly mértékben rontja az autó vezetõjének reakcióidejét, mintha évekkel idõsebb lenne vagy nyolc ezrelékes véralkoholszinttel ült volna volán mögé - állapították meg a Utahi Egyetem kísérleti pszichológusai.

  Frank Drews és munkatársai bonyolult vezetési szimulátort használtak kísérletükhöz. Megállapították, hogy amikor a sofõrök - akár kihangosítva - mobiltelefonon beszéltek, gyakrabban hagyták el sávjukat vagy tévesztették el a lejárót, mint azok a vezetõk, akik útitárssal beszélgettek.

 • Hypóval leöntött munkások (Paszab)

  Hypót locsolt a háza elõtti közterületen füvet nyíró közhasznú munkásokra hétfõn délután egy 87 éves paszabi asszony. A néni azt mondta hogy neki szüksége van a fûre, és megpróbálta akadályozni a munkásokat, akik hiába magyarázták, hogy a helyi önkormányzat megbízásából dolgoznak.

 • 12 éves kislányt erõszakoltak meg Dióskálon

  Megerõszakoltak egy 12 kislány a Zala megyei Dióskálon. Egy 37 éves férfi lehet a tettes. Az elkövetõt az eset után pár órával elkapták. A támadó korlátozottan beszámítható és visszaesõ.

 • Brutális gázolás Szegeden

  Gyalogost gázoltak hétfõn délután fél három körül Szegeden a Petõfi Sándor sugárúton.

 • Kerékpározó gyermeket gázoltak el Budapesten

  Elgázolt egy úttesten keresztben átvágó kerékpárost egy személyautó a XIX. kerületi József Attila utcában.

 • Nem sikerült rendbe hozni a házasságukat - megfojtotta nejét majd öngyilkos lett

  Azért utazott Mexikóba egy brit pár, hogy rendbe hozzák házasságukat. Amikor hazaértek, a férj megfojtotta nejét, majd felakasztotta magát a konyhában.

 • Hat hónap felfüggesztve a két évig "vécézõ" nõ barátjának

  Ness City (Kansas) - Megszületett az ítélet a két éven át "vécézõ" - és ezidõ alatt a WC-ülõkéhez valósággal hozzánõtt - nõ barátjának perében: Kory McFarrent hathónapi börtönre ítélték, ám a büntetés végrehajtását próbaidõre felfüggesztették, mivel Pam Babcock, a hölgy is pártját fogta.

 • Egy páncélszekrényt loptak el Békéscsabán

  Elloptak egy páncélszekrényt, benne sok készpénzzel egy békéscsabai bevásárlóközpontból szerdára virradóra - közölte a rendõrség.

 • Gázcsõnek ütközött egy kisteherautó Körmenden

  Egy kisteherautó gázcsõnek ütközött, szivárgott a gáz, emiatt kiköltöztették két családi ház lakóit Körmenden.

 • Hangtompítós kispuska került elõ a kocsmából

  Egy 22-es kaliberû, hangtompítóval felszerelt kispuskát, valamint lõszereket találtak a rendõrök egy csanádpalotai kocsmában. A fegyver tulajdonosa nem rendelkezett fegyvertartási engedéllyel, ezért eljárás indult ellene.

 • Bombát erõsítettek egy nõre, így kellett bankot rabolnia

  A 32 éves Aurora Barrera nemrégiben kirabolta azt a bankot, ahol maga is dolgozott Los Angeles-ben. A nõre egy bombát erõsítettek túszejtõi, ezért követte el a rablást. A rendõrség még vizsgája, volt-e köze a hölgynek a rabláshoz.

 • Kilenc ember szörnyethalt, amikor összeomlott egy gyaloghíd

  A tragédia Vietnam északi részén történt. Kilenc ember szörnyethalt, és harmincan megsérültek. Egy 40 fős gyászmenet éppen a temetőbe igyekezett, amikor a halálos baleset bekövetkezett. Tíz sérült válságos állapotban van.

 • Ürüléket dobált...

  Ürülékbombázó vádlott

  San Diego - Ürülékincidens miatt rekesztettek be egy bírósági tárgyalást az Egyesült Államokban: a vádlott képen kente ügyvédjét, majd pedig az esküdteket vette célba.

 • Fizetés helyett elgázolta a benzinkutast a 22 éves nõ

  Fizetés helyett elütötte a rajkai benzinkút egyik alkalmazottját egy nõ, aki korábban drogot fogyasztott.

 • Halálos baleset - Frontális ütközés Makó és Hódmezõvásárhely között

  A helyszínen meghalt annak a személygépkocsinak a sofõrje, aki egy állatokat szállító teherautóval ütközött 2012. november 30-án délelõtt Makó és Hódmezõvásárhely között. A baleset miatt teljes útzár van Szikáncs és Földeák között.