rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Rács mögött a nõi zsebtolvajok

 • Share on Tumblr

  Két rendbeli zseblopás módszerével szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség, négy rendbeli visszaélés okirattal vétség, csoportosan elkövetett garázdaság bûntett, egy rendbeli súlyos testi sértés bûntett, egy rendbeli önbíráskodás bûntett, egy rendbeli kifosztás, egy rendbeli csoportosan elkövetett rablás bûntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Makói Rendõrkapitányság két makói lakos ellen.

  A 41 éves nõ és 58 éves nõi társa elõre kinézték áldozataikat, majd figyelmüket elterelték, miközben zseblopás módszerével, több alkalommal „megszabadították” õket értéktárgyaiktól és személyes irataiktól.

  A zseblopás mellett egyéb más bûncselekmény is elkövettek.

  Egyik alkalommal három másik társukkal - ez idáig ismeretlen indítékból - az utcán bántalmaztak egy makói férfit, oly módon, hogy botokkal ütlegelték, majd kergették, aki végül a gépkocsijába menekült. De tettükben ez sem állította meg õket, a személygépkocsiban tovább ütlegelték személyt, aki a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést (kézcsonttörést) szenvedett.

  Másik alkalommal behatoltak egy makói férfi házába, és pénzének átadására szólították fel, kilátásba helyezve, hogy megölik, ha annak nem tesz eleget. A férfi ellenállt, így lefogták, és a házat átkutatták értékeket és készpénzt keresve, miután értéket nem találtak, így 500 Ft-tal és egy konyhai késsel távoztak.

  A bûncselekmények sorozata ezzel még nem ért véget. Egy a kerékpárját toló makói lakosra támadtak, tettleg bántalmazták oly módon, hogy kerékpárját rángatták, melynek következtében egyensúlyát elvesztve elesett, és karja az eldõlt kerékpár alá szorult. Ekkor a két nõ férfitársa, a földön fekvõ férfi lábait lefogta, hogy védekezésre képtelené tegye. Ezt a pillanatot várva a 41 éves nõi elkövetõ a lefogott személy kabátját melltájékon elkezdte rángatni, melyrõl a gombok leszakadtak. A kabát anyaga nem bírta, elszakadt, így könnyen hozzájutottak a kiszolgáltatott férfi értékeihez, amelyekkel aztán elégedetten távoztak is.

  A két nõi tettes és társai számlájára további bûncselekmények is írhatóak, amelyek bizonyítása folyamatban van.

  A Makói Rendõrkapitányság õrizetbe vette a két nõi elkövetõt, akiknek elõzetes letartoztatását az ügyészség indítványozta.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások