rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Melegben is közlekedjünk körültekintően!

 • Share on Tumblr

  A meleg megviseli szervezetünket, érzékeink jóval tompábbak. Figyelmetlenebbek, türelmetlenebbek vagyunk és ez a gépjárművezetésre is kihat.

  - Nagy melegben nagyobb a szervezet folyadék és só vesztesége, ami kimerülést okozhat. Ez erős szomjúságérzettel, gyengeséggel, nyugtalansággal , szédüléssel, fejfájással járhat. Ennek elkerülése érdekében figyelni kell a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztására és a gépkocsiban is tartsunk folyadékot, lehetőség szerint vizet. Kerüljük a magas cukor tartalmú italokat.
  - Ha az autó légkondicionált, figyelni kell arra, hogy a külső és a belső hőmérséklet között ne legyen túl nagy a különbség. Ha az autó nem légkondicionált, a huzatmentes szellőztetésről gondoskodni kell. Fontos, hogy zárt autóba kisgyermeket és kutyát ne hagyjunk!
  - Ha hosszú úton a vezető úgy érzi, hogy figyelme eltompult, álljon félre egy parkolóba néhány percre, igyon folyadékot, nedves törölközővel törölje át az arcát, nyakát.
  - Fontos, hogy gépjármű vezetése közben, ha a jármű mozgásban van, ne igyunk folyadékot, mert balesetveszélyes!
  - Mindig az út és a látási viszonyoknak megfelelő sebességet válasszanak! A biztonságos közlekedés előfeltétele a sebesség helyes megválasztása. A jól ismert útszakaszokon is adódhatnak váratlan helyzetek, amelyeket optimális sebességgel haladva ki lehet védeni.
  - Közlekedjenek figyelmesen a fővárosban! Budapest zsúfolt, szűk utcáin nemcsak az autósokra, hanem a gyalogosokra és a kerékpárosokra is figyelni kell.
  - A kerékpárosok gondoskodjanak a megfelelő folyadékbevitelről, mert a szervezetüket fokozottan igénybe veszi a hőség. Lehetőség szerint erős napsütésben ne kerékpározzanak.
  - A nagy meleg a gyalogosok szervezetét is megviseli. A járművezetők figyeljenek rájuk!
  - A kijelölt gyalogos átkelőhelyeken a gyalogosoknak áthaladási elsőbbségük van. A gépjárművezetőknek fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel kell megközelíteni ezeket a helyeket.
  - A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a közlekedőket, hogy a balesetek megelőzése érdekében tartsák be a közúti közlekedés szabályait, figyeljenek a közlekedés más résztvevőire és alkalmazkodjanak a megváltozott időjárási körülményekhez!


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Két lakástûzhöz is riasztották a tûzoltókat

  Október 26-án, pénteken a hajnali órákban Gyöngyösre riasztották a helyi, valamint a hevesi és a hatvani tûzoltókat, ahol teljes terjedelmében égett egy kétszáz négyzetméteres lakóház tetõszerkezete, a mellette lévõ melléképületek is lángoltak.

 • Meggyilkoltak egy idõs párt Mezõtúron

  Gyilkosság áldozata lett az a két idõs ember, akiknek holttestét ismerõseik fedezték fel mezõtúri házukban.

 • Megbukott az idei teszten a mexikói rendõrök fele

  Mexikóváros - Alkalmatlannak bizonyult a szolgálatra az idén tesztelt több tízezer mexikói rendõr közel fele - derült ki Felipe Calderón államfõ csütörtöki kongresszusi beszámolójából.

  Az országos ellenõrzés során, amelyhez hazugságvizsgálót és drogtesztet is bevetettek, a rendõrök fizikai és pszichikai alkalmasságát éppúgy firtatták, mint felkészültségét vagy vagyoni hátterét. Az 56 ezer rendõr 42 százaléka elvérzett a vizsgán.

 • Öngyilkos magyar robbantó

  Felrobbantotta magát az autójában egy 58 éves vállalkozó hajnalban Szombathelyen egy vasúti felüljáró alatt. Amikor magára gyújtotta a kocsit, meglátta két arra járó rendõr és ki akarták szabadítani, de nem hagyta magát. A rendõrök ezért inkább poroltóért indultak, de közben a kocsiba tett 3 gázpalack felrobbant. A férfi azonnal meghalt. Úgy tudjuk búcsúlevelet is írt a családjának.

 • Lopják az ajánlószelvényeket

  A VII., a VIII. és a X. kerületben több házban is feltörték a postaládákat, nagy valószínûséggel a kipostázott ajánlószelvényekért. Az ajánlószelvények másolását idén több új biztonsági elem nehezíti, a lopott kopogtatócédulákat viszont el lehet adni valamelyik pártnak, gyengíteni lehet velük a rivális pártot, vagy el lehet rejteni õket, hogy egyik jelölt se kaphassa meg az ajánlásokat. Az adatvédelmi szabályok ugyan tiltják az ajánlások nyilvántartását, de visszaélés esetén a bíróság utána nézhet, hogy melyik párt jelöltjére adták le a lopott szelvényt.

 • Nem koccintott a fiú az apjával - elõkerült a bárd

  Nem akart vele koccintani az új évre, ezért húsvágó bárddal esett neki a fiának egy 59 éves férfi a Somogy megyei Fészerlakon - közölte a rendõrség pénteken.

 • Szexrabszolgaként kezelte tizenhárom éves lányát egy ukrán anya

  Ungvár - Kisebb összegekért és ház körüli munkák elvégzéséért bocsátotta tizenhárom éves lányát férfiak rendelkezésére egy nõ a nyugat-ukrajnai Csernyivci megyében.

 • Súlyos baleset történt Debrecenben, három gyermek is megsérült

  Hatan megsérültek, köztük három gyermek, amikor két személygépkocsi összeütközött szerda reggel Debrecenben, a Monostorpályi úton.

 • Önvédõ tehervonat: téves zsákmány végzett 15 rablóval

  Újdelhi - Mérges gáz ölt meg 15 vasúti rablót Indiában: a fegyveres férfiak gázolajat akartak zsákmányolni, ám kinyitottak egy másik tartályvagont is, amelyben halálos gáz volt.

  A rendõrség a halottakon kívül vagy 30 eszméletlen embert is talált a vágány mellett és üres fémhordókat, amelyekben az olajat akarta a banda elszállítani.

 • Két országon keresztül üldöztek egy autóst

  Székesfehérvárnál tapadtak rá, de csak Zágrábnál bírták megállásra azt a sofõrt, akit 300 kilométeren át, két országon keresztül hajszoltak a rendõrök.

 • Trükkös tolvajok Nagykállón

  Egy idõs nagykállói asszony lánya csütörtökön tett feljelentést, mert édesanyját még hétfõn trükköd tolvajok lopták meg.

 • Rosszul sikerült sávváltás okozott balesetet

  Rosszul sikerült sávváltás miatt hajtott árokba egy tehergépkocsi a város belterületén.

 • Túlélte a balesetet az a 19 éves fiú, akinek szög fúródott a szívébe

  Ritka szerencsés és mostantól két születésnapot ünnepelhet az a 19 éves asztalos, akinek egy véletlen baleset folytán egyenesen a szívébe fúródott egy 8 centis szög.

 • Két idõs ember halt meg szén-monoxid mérgezésben Csepelen

  Két idõs ember meghalt szén-monoxid-mérgezésben egy csepeli lakásban, egy ötéves kisfiút kórházba szállítottak, egy férfit pedig a helyszínen láttak el a mentõk.

 • Baleset baleset hátán az M7-esen

  Újabb baleset történt az M7-es autópályán, a sztráda 15-ös kilométerénél Budapest felé ütközött össze két autó - közölte Sass Oszkár, a Budapesti Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese. Az Útinform tájékoztatása szerint a sztráda egy húsz kilométeres szakaszán is lassan halad a forgalom.

 • Motorbalesetével bukott le egy férfi Nagykanizsán

  Az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett egy 35 éves zalaegerszegi férfi abban a közlekedési balesetben, amely 2014. szeptember 16-án 18 óra 15 perckor történt Nagykanizsán.

 • Fűnyírás közben keresztül hajtott kislányán egy floridai édesapa

  Egy floridai apuka fűnyírás közben véletlenül keresztülhajtott kislányán. A gyermeket azonnal kórházba vitték, a szülők hisztériás rohamot kaptak.

 • Anyagi kárral járó baleset Debrecennél

  Anyagi kárral járó közlekedési baleset történt pénteken 09 óra 35 perc körüli idõben a 4. számú fõút Debrecen és Apafa közötti szakaszán.

 • Megáradt folyóba zuhant egy autóbusz Indiában, 33 ember vesztette életét

  Megáradt folyóba zuhant szerdán egy autóbusz Észak-Indiában. A szerencsétlenség legkevesebb 33 halálos áldozatot követelt, és félő, hogy számuk növekedni fog.

 • Szex és sms - így került börtönbe a polgármester

  Az igazságszolgáltatás akadályozása és hivatalos közeg elleni erõszak miatt börtönbüntetésre ítélték az autógyártásáról híres, de manapság már hanyatló Detroit város polgármesterét az Egyesült Államokban. Kwame Kilpatrick egyik tanácsadójával folytatott viszonyát próbálta elkendõzni és megütött egy rendõrt.