rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Melegben is közlekedjünk körültekintően!

 • Share on Tumblr

  A meleg megviseli szervezetünket, érzékeink jóval tompábbak. Figyelmetlenebbek, türelmetlenebbek vagyunk és ez a gépjárművezetésre is kihat.

  - Nagy melegben nagyobb a szervezet folyadék és só vesztesége, ami kimerülést okozhat. Ez erős szomjúságérzettel, gyengeséggel, nyugtalansággal , szédüléssel, fejfájással járhat. Ennek elkerülése érdekében figyelni kell a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztására és a gépkocsiban is tartsunk folyadékot, lehetőség szerint vizet. Kerüljük a magas cukor tartalmú italokat.
  - Ha az autó légkondicionált, figyelni kell arra, hogy a külső és a belső hőmérséklet között ne legyen túl nagy a különbség. Ha az autó nem légkondicionált, a huzatmentes szellőztetésről gondoskodni kell. Fontos, hogy zárt autóba kisgyermeket és kutyát ne hagyjunk!
  - Ha hosszú úton a vezető úgy érzi, hogy figyelme eltompult, álljon félre egy parkolóba néhány percre, igyon folyadékot, nedves törölközővel törölje át az arcát, nyakát.
  - Fontos, hogy gépjármű vezetése közben, ha a jármű mozgásban van, ne igyunk folyadékot, mert balesetveszélyes!
  - Mindig az út és a látási viszonyoknak megfelelő sebességet válasszanak! A biztonságos közlekedés előfeltétele a sebesség helyes megválasztása. A jól ismert útszakaszokon is adódhatnak váratlan helyzetek, amelyeket optimális sebességgel haladva ki lehet védeni.
  - Közlekedjenek figyelmesen a fővárosban! Budapest zsúfolt, szűk utcáin nemcsak az autósokra, hanem a gyalogosokra és a kerékpárosokra is figyelni kell.
  - A kerékpárosok gondoskodjanak a megfelelő folyadékbevitelről, mert a szervezetüket fokozottan igénybe veszi a hőség. Lehetőség szerint erős napsütésben ne kerékpározzanak.
  - A nagy meleg a gyalogosok szervezetét is megviseli. A járművezetők figyeljenek rájuk!
  - A kijelölt gyalogos átkelőhelyeken a gyalogosoknak áthaladási elsőbbségük van. A gépjárművezetőknek fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel kell megközelíteni ezeket a helyeket.
  - A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a közlekedőket, hogy a balesetek megelőzése érdekében tartsák be a közúti közlekedés szabályait, figyeljenek a közlekedés más résztvevőire és alkalmazkodjanak a megváltozott időjárási körülményekhez!


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Már 19 áldozata van a gázrobbanásnak

  Ukrajnában 19 ember, köztük egy gyermek is meghalt egy gázrobbanásban.

 • Elítélhetik a drogos állapotban vezetõ nagykövetet

  Távollétében tárgyalta a párizsi büntetõbíróság Belgium volt franciaországi nagykövete, Pierre-Dominique Schmidt ügyét, aki ellen drogos befolyásoltság állapotában való vezetés és az engedelmesség megtagadása vádjával indítottak pert.

 • Sikertelen betörés után kannibáltámadásba kezdett a 20 éves férfi

  A 20 éves Richard Cimino betört egy házba Pennsylvaniában, majd menekülés közben kiugrott egy ablakon és kannibál támadásba kezdett az utcán. Az áldozatának sikerült elmenekülnie, õ értesítette a rendõrséget.

 • Ki tesz ilyet? Négyszer lõttek a szerencsétlen kutyára!

  Négy lövést is túlélt egy kutya az Egyesült Államokban, pedig súlyos sebeket okoztak neki a golyók: egyet a fejébe kapott, kettõt a vállaiba, egyet pedig a nyakába.

 • Zsebesek serege Moszkvában

  Moszkva - Az orosz nagyvárosok lakói közül minden negyedik legalább egyszer zsebtolvajok áldozatává válik, s Moszkvában ez az arány még magasabb: az esetek napi átlagos száma arra utal, hogy az orosz fõvárosban a jól kiképzett zsebesek többezres hadserege mûködik.

 • Annyira ittas volt, hogy betörõnek nézte saját szüleit

  Saját, látogatóba érkezõ szüleit betörõnek nézte egy részeg férfi Tiszafüreden. Kihívta a rendõröket, akikre aztán rátámadt, mikor elõ akarták állítani, mert egy üvegszekrényhez vágta a feleségét.

 • Balesetet szenvedett a sikeres rapper

  Már egy ideje nem lehetett hallani P. Diddy felõl, de jobban örültünk volna, ha kellemesebb hírekkel jelentkezik újra. A sikeres rapper és egyben divattervezõ ugyanis autóbalesetet szenvedett.

 • Megerõszakolta híveit a dél-koreai szektavezér

  Szöul - Hat évre ítélte egy dél-koreai bíróság kedden azt a szektavezért, aki megerõszakolta nõi követõit.

  Csong Mjongszök (Jung Myung-szeok), a Jesus Morning Star (JMS) vallási közösség vezetõje az utóbbi években Kínában bujkált, miután 2001-ben Dél-Koreában vádat emeltek ellene, mert fotókról kiválogatta a szekta követõi közül a neki tetszõ fiatal lányokat, és megerõszakolta õket.

 • Mentõ vitte el az eltûnt nénit

  Vasárnap este röviddel nyolc óra után megtalálta a rendõrség azt az idõs asszonyt, akit este hat óra óta kerestek.

 • Villamoson lett rosszul a férfi, aki rátámadt a mentõkre

  Közfeladatot ellátó személy elleni erõszak és rongálás miatt indított eljárást a rendõrség egy férfi ellen, aki a 4-es villamoson rosszul lett, majd a kiérkezõ mentõkre támadt - közölte a Budapesti Rendõr-fõkapitányság szombaton.

 • Halálos baleset történt Újfehértón

  A balesetben egy motorkerékpáros és egy kerékpáros ütközött, a motoros a helyszínen életét vesztette.

 • Besurranásnak indult, rablás lett belõle

  Négy hónap után fogták el a rendõrök azt a férfit, aki a gyanú szerint még a nyáron rabolt ki egy idõs asszonyt Szegeden.

 • Három év fogházbüntetést kapott a szentesi nõgyógyász

  Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt három év fogházbüntetésre ítélt hétfõn a Szegedi Városi Bíróság egy szentesi szülészt, akinek 2008 nyarán megmûtött páciense három héttel késõbb meghalt.

 • Tanárnõre támadtak Mándokon

  Farsangi haj-cihõ, három évig terjedõ büntetési tétellel

  A Záhonyi Rendõrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erõszak megalapozott gyanújával hallgatott ki egy 38 éves mándoki anyát és 18 éves lányát. A rendelkezésre álló adatok szerint a két nõ szerdán délután a mûvelõdési házban megrángatták a haját, majd ütöttek-rugdostak egy tanárnõt.

 • Magyar kisfiú halt meg egy torontói autóbalesetben

  Autóbalesetben halt meg múlt héten egy tizenegy éves roma kisfiú Torontóban. Balogh Lászlót egyelõre nem tudják eltemetni. A család nem akar visszatérni Magyarországra, de menekültstátuszukról még nem döntöttek.

 • Tragédia lett a családi nyaralásból

  Alig pár órával azután, hogy családjával a Karib-szigetekre érkezett egy fiatal édesanya, a dagály fogságába esett és az óceánba fulladt.

 • Ketten vesztették életüket, mikor elsüllyedt egy komp a Fülöp-szigeteken

  Pénteken, a kora hajnali órákban elsüllyedt egy komp a Fülöp-szigeteken. Az utasok és a személyzet tagjai közül ötvenötöt, szinte mindenkit sikerült kimenteni, de két ember életét vesztette a balesetben.

 • Halállal büntették notórius potyautasukat a zaporizzsjai taxisok

  Ungvár - Halálra vert egy rendszeresen nem fizetõ utast három taxis a dél-ukrajnai Zaporizzsjában, áldozatuk holttestét egy szakadékba dobták.

  A forró nyomon elindult rendõrségi vizsgálat megállapította, hogy a testén számos külsérelmi nyommal megtalált 33 éves férfi rovott múltú, augusztusban töltötte le a börtönbüntetését. Szabadulását követõen rendszeresen utazott taxival a nagyvároson belül és nagyobb távolságokra annak határain kívül, de soha nem fizetett a szolgáltatásért.

 • Lejött autója kormánya - vezetés közben

  Vezetés közben egy férfi kezében maradt autója kormánya az Egyesült Államokban, ami miatt letért az útról, és egy istállónak hajtott.

 • Busz oldalának rohant egy hároméves kisfiú

  Egy menetrend szerint közlekedõ busz oldalának rohant neki.