rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Melegben is közlekedjünk körültekintően!

 • Share on Tumblr

  A meleg megviseli szervezetünket, érzékeink jóval tompábbak. Figyelmetlenebbek, türelmetlenebbek vagyunk és ez a gépjárművezetésre is kihat.

  - Nagy melegben nagyobb a szervezet folyadék és só vesztesége, ami kimerülést okozhat. Ez erős szomjúságérzettel, gyengeséggel, nyugtalansággal , szédüléssel, fejfájással járhat. Ennek elkerülése érdekében figyelni kell a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztására és a gépkocsiban is tartsunk folyadékot, lehetőség szerint vizet. Kerüljük a magas cukor tartalmú italokat.
  - Ha az autó légkondicionált, figyelni kell arra, hogy a külső és a belső hőmérséklet között ne legyen túl nagy a különbség. Ha az autó nem légkondicionált, a huzatmentes szellőztetésről gondoskodni kell. Fontos, hogy zárt autóba kisgyermeket és kutyát ne hagyjunk!
  - Ha hosszú úton a vezető úgy érzi, hogy figyelme eltompult, álljon félre egy parkolóba néhány percre, igyon folyadékot, nedves törölközővel törölje át az arcát, nyakát.
  - Fontos, hogy gépjármű vezetése közben, ha a jármű mozgásban van, ne igyunk folyadékot, mert balesetveszélyes!
  - Mindig az út és a látási viszonyoknak megfelelő sebességet válasszanak! A biztonságos közlekedés előfeltétele a sebesség helyes megválasztása. A jól ismert útszakaszokon is adódhatnak váratlan helyzetek, amelyeket optimális sebességgel haladva ki lehet védeni.
  - Közlekedjenek figyelmesen a fővárosban! Budapest zsúfolt, szűk utcáin nemcsak az autósokra, hanem a gyalogosokra és a kerékpárosokra is figyelni kell.
  - A kerékpárosok gondoskodjanak a megfelelő folyadékbevitelről, mert a szervezetüket fokozottan igénybe veszi a hőség. Lehetőség szerint erős napsütésben ne kerékpározzanak.
  - A nagy meleg a gyalogosok szervezetét is megviseli. A járművezetők figyeljenek rájuk!
  - A kijelölt gyalogos átkelőhelyeken a gyalogosoknak áthaladási elsőbbségük van. A gépjárművezetőknek fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel kell megközelíteni ezeket a helyeket.
  - A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a közlekedőket, hogy a balesetek megelőzése érdekében tartsák be a közúti közlekedés szabályait, figyeljenek a közlekedés más résztvevőire és alkalmazkodjanak a megváltozott időjárási körülményekhez!


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Járdapárbaj

  Késelésbe torkollt egy "járdapárbaj" az Egyesült Államokban, a minnesotai St. Cloud városában, miután két férfi nem volt hajlandó kitérni egymás útjából.

 • Szerelemféltésbõl gyilkolt az ebesi férfi

  Szerelemféltésbõl megölte feleségét egy ebesi férfi.

 • Belehalt sérüléseibe a szolnoki paneltûz áldozata

  Belehalt sérüléseibe az az idõs férfi, aki életveszélyes égési sérüléseket szenvedett egy kigyulladt panellakásban kedden Szolnokon.

 • Álrendőrt keres a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

  Magát rendőrnek kiadva akart arany ékszert kicsikarni egy nőből egy ismeretlen 2013. március 18-án Szegeden.
  Az 50 év körüli férfi Szegeden a Kígyó utcában rendőrnek adta ki magát, majd arany ékszerek átadására szólította fel a sértettet.

 • Nagykéssel rabolta ki a lottózót

  Nagykéssel fenyegetõzve rabolt ki egy bandita egy lottózót Oroszlányban.

 • Családi veszekedés közben halálra szúrta édesanyját egy férfi Kaposváron

  Családi veszekedés közben megszúrta édesanyját egy férfi Kaposváron, az asszony a mentõsök kiérkezése után, a gondos ellátás ellenére életét vesztette, a fia elmenekült.

 • Fékezés nélkül belerohant a kisbusz a személygépjárműbe

  Két ember súlyosan megsérült, amikor egy román rendszámú kisbusz vezetője a stoptábla ellenére fékezés nélkül belehajtott egy VW Golfba Ladánybene határában.

 • Hátán vitte a biciklit!

  Kezében vitte a lelakatolt kerékpárt az, az 55 éves férfi, akit állampolgári bejelentésnek köszönhetõen állítottak elõ a rendõrök.

 • Halálos hegymászóbaleset

  Hegymászóbalesetben meghalt szombaton a sportág 75 éves legendája, a tiroli Sepp Mayerl, aki minden idõk tán legsikeresebb hegymászójának, Reinhold Messnernek volt a mestere.

 • Húszezer küldeményt gyûjtött össze lakásán egy postás

  Mintegy 20 ezer kézbesítetlen küldeményt - hivatalos leveleket, csekkeket, számlákat - találtak egy amerikai postás garázsában az amerikai Philadelphiában.

 • Tinédzsereket raboltak ki a Velencén elfogott rablón

  Tinédzsereket kirabló fiatalokat vettek õrizetbe Velencén vasárnapra virradó éjjel, akik egy szórakozóhely elõtt egy 14 és egy 15 éves fiútól pénzt és mobiltelefont vettek el.

 • Mobilvécében volt a politikus holtteste

  David Cameron brit miniszterelnök jó barátja volt az a konzervatív politikus, akinek holttestét vasárnap találták meg a Glastonbury fesztiválon, az egyik mobilvécében. A halál oka ismeretlen.

 • Megrongálta övével a drága padlót

  Bõ félmillió forintnyi kárt tett "karctáncával" egy padlóban az Egyesült Államokban egy ifjú, amiért õrizetbe vette a rendõrség.

 • Négy halálos áldozata van a görög buszbalesetnek

  Orosz turistákat szállító busz borult fel péntek reggel Szaloniki közelében; a balesetben négyen meghaltak, és 29-en megsérültek.

 • 9 éves lányt késelt halálra a 12 éves fiú

  Paramaribo - Kilencéves lányt szúrt halálra késsel egy 12 éves fiú a lány osztálytársai és tanítónõje szeme láttára a dél-amerikai Suriname-ban.

 • Üldözés közben lelõttek egy férfit a rendõrök Portugáliában

  Belehalt sérüléseibe hétfõn az az autós, akit szombaton üldözés közben sebesítettek meg a portugál rendõrök Porto városa közelében - közölte a Lusa hírügynökség.

  A 25 éves fiatalember nem állt meg Porto Gondomar nevû külvárosában az autópálya kihajtójánál felállított rendõrségi ellenõrzõ ponton, hanem a gázra lépett és elhajtott. A rendõrök üldözõbe vették, és 20 perces hajsza után sarokba szorították, mire a vezetõ, autójában egy utassal, hirtelen hátramenetbe kapcsolt és fenyegetõen az üldözõk felé haladt.

 • Autós üldözés Szegeden!

  Negyedórányi autós üldözést követõen ittas jármûvezetõt sikerült a rendõröknek elfogni Szegeden.

 • Közel húsz évig vezetett hamis jogosítvánnyal egy cseh férfi

  Közel húsz éven át vezetett hamis jogosítvánnyal egy 37 éves ostravai férfi. A rendõrség júliusban fedezte fel a csalást egy közúti ellenõrzés során - mondta el Petr Gres, a helyi rendõrség szóvivõje.

 • Késelés Budapesten

  Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese elmondta, hogy 2010. szeotember9.-én csütörtökön éjjel a Tömõ utcában szólalkozott össze két férfi, a vita tettlegességig fajult, végül az egyik férfi kést rántott és megszúrta a másikat. Az elkövetõ elmenekült a helyszínrõl, de a rendõrök adatgyûjtést követõen, röviddel az eset után Budafokon elfogták.

 • Magyar csempészt fogtak az ukrán határnál

  780 doboz csempészcigaretta miatt a kocsijától is búcsúzni kényszerült egy magyar állampolgár a Tiszaújlak-Tiszabecs határátkelõn.