rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Ezeket a játékokat ne add oda a gyereknek játszani...

 • Share on Tumblr

  Ezeket a játékokat ne add oda a gyereknek játszani...Duzzadó anyagból készített veszélyes játékokra figyelmeztet a fogyasztóvédelem. Az alkatrészeik bélelzáródást vagy fulladást okozhatnak, ha a gyerekek lenyelik valamelyik alkatrészüket. A hatóság szakemberei 14, duzzadó anyagból készült játékot vizsgáltak meg. Ezek közül 9 bizonyult veszélyesnek – közölték. Ezeken olyan alkatrész volt ugyanis, amelyet a gyerekek a szájukba vehetnek. Ráadásul az alkatrészek térfogata 50 százaléknál nagyobb mértékben növekedett meg nedvesség hatására. A veszélyes játékok között van például vízben duzzadó dinótojás, dinoszaurusz és lepke is.

  A nem biztonságos duzzadó anyagból készült játékok és más veszélyes termékek listája a hatóság honlapján érhető el.


  Fotó: Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Szatír a játszótéren

  A nemi szervét mutogatta egy férfi az egyik székesfehérvári játszótéren az ott játszó gyermekeknek. A szatírt a rendõrök a helyszínen elfogták.

 • Egy olajfolton csúszott meg egy személyautó Zalában

  Egy balesetet is okozó olajfolt miatt csaknem tíz kilométer hosszan lezárták a 7-es főutat Zalában - közölte hétfőn a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke.

 • Fegyveres rablás - gyalog sietett segítségért az alkalmazott

  Fegyverrel rabolták ki egy cég irodáját a szlovák határ közvetlen közelében fekvõ Bezenyén.

 • 61 tõbõl álló drogültetvényt füleltek le a rendõrök

  Egy lakóház melléképületében termesztett marihuánát az a három férfi, akiket a napokban fogtak el Fényeslitkén a rendõrök. A 61 tõbõl álló drogültetvényt mozgásérzékelõs riasztóval védték a gyanúsítottak.

 • Jogosítvány nélkül, vészvillogóval várakozott a rendõrség elõtt

  Vészvillogóval, a forgalmat akadályozva a Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság elõtt várakozott, s ráadásul jogosítványa sem volt egy férfinak, aki feleségével fogdalátogatásra ment; õrizetbe vették.

 • Tudtán kívül a saját keresésére indult egy izlandi nõ

  Tudtán kívül a saját keresésére indított mentõakcióhoz csatlakozott egy Izlandon eltûntnek hitt nõ, több mint egy órán keresztül aggódott saját magáért, mire kiderült a blamázs.

 • Kandallóba szorult az anti-Mikulás

  Egy brazíliai fiatal épp betörni készült egy Sao Paulóban található kocsmába, de beszorult a kandalló kéményébe.

 • Kerti lapáttal ûzte el a betörõket egy idõs férfi

  Harry Cook számos díjat nyert virágaival, két betörõ pedig imádott petúniáira hajtott. A nyugdíjas férfi egy egyszerû kerti kislapáttal védte meg önmagát és a birtokát.

 • Megoldotta, hogy ne legyen ujjlenyomata

  Levágatott ujjbegyeibõl egy kábítószercsempész az Egyesült Államokban, hogy ne tudják azonosítani személyét.

 • Ellopták a parkolási cég gépkocsiját

  Ellopták a szombathelyi parkolási cég egyik teherautóját, amellyel a parkolóórákat tartotta karban a cég egy munkatársa. A jármû még megkerült, csakúgy, mint a benne szállított pénzkazetták, de a tettest még keresik.

 • Megverte terhes feleségét, majd kilökte a házból

  A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak segítségével fogták el azt a részeg férfit, aki szerdán éjjel, Hajdú-Bihar megyében, Nagycser tanyán, bántalmazta állapotos feleségét, majd egyéves gyerekükkel bezárkózott a házba, késsel fenyegetve a rendõröket

 • Ismét támadtak a bankautomata-rablók!

  Bankautomatát próbáltak meg kitépni a helyérõl ismeretlen tettesek kedd hajnalban Gyõrben; elvinni nem tudták a berendezést, de a rongálással félmillió forint kárt okoztak - közölte a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

 • Kiterjeszti az Iskola Rendõre programot a Szegedi Rendõrkapitányság

  A szegedi kollégiumokra is kiterjeszti az Iskola Rendõre programot a Szegedi Rendõrkapitányság. Errõl egyeztettek ma az intézmények vezetõivel a rendõrség képviselõi az Ortutay Gyula Általános és Középiskolai Kollégiumban.

 • Cigánytánc közben, részegen szúrta hasba honfitársát

  Késekkel végzett cigánytánc közben szúrta meg honfitársát egy ittas román férfi a Bács- Kiskun megyei Helvécián.

 • Megelõzték a tragédiát, õrizetben a családfõ

  Állampolgári bejelentés alapján indított büntetõ eljárást a Nagyatádi Rendõrkapitányság lõfegyverrel való visszaélés bûncselekmény gyanúja miatt egy 41 éves somogyszobi férfi ellen, aki a beszerzett bizonyítékok alapján családját több éve rendszeresen zaklatta, fenyegette, valamint feleségét bántalmazta. Az ügyben megtartott házkutatás során a férfi lakásán egy szekrénybõl elõkerült egy engedély nélkül tartott 0,22 kaliberû puska a hozzá tartozó lõszerekkel együtt. Az elsõdleges szakvélemény szerint a kispuska mûködõképes állapotban van a hozzá való lõszerekkel együtt pedig emberi élet kioltására alkalmas.

 • 58 menekült fulladt a Földközi-tengerbe

  A török partok közelében 58 menekült, köztük 28 gyerek és 3 csecsemõ fulladt a Földközi-tengerbe, miután hajójuk zátonyra futott és elsüllyedt.

 • Felrobbant és autókra zuhant egy hírműsor helikoptere

  Autókra zuhant a reggeli csúcsforgalomban és felrobbant Seattle-ben egy hírműsor helikoptere, a balesetnek két halálos áldozata és egy súlyos sérültje van.

 • Bántalmaztak egy trolivezetõt Budapesten

  A 74-es trolibusz vezetõjét bántalmazta egy ismeretlen a XIV. kerületi Csáktornya parki végállomáson.

 • Kislányok erõszakoskodtak az iskolai vécében (Fábiánháza)

  Január 23-án a fábiánházai általános iskolából értesítették a rendõrséget, mert a nõi vécében két 10-12 éves kislány bántalmazott egy 9 éveset, majd néhány hasonló korú iskolatársuk szeme láttára erõszakkal egy vécékefe nyelét dugták hüvelyébe. A gyerek könnyû sérülést szenvedett. Az ügyben a Mátészalkai Rendõrkapitányság indított eljárást, melyet illetékességbõl a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság bûnügyi osztálya vett át. A két nagyobb lány eddig annyit mondott, hogy õk csak hülyéskedtek.

 • Üldözés közben orrára állt egy rendõrautó

  Egy rendõr kórházba került, egy másikat pedig kitörte a frász abban a balesetben, melyben a rendõrség autója szó szerint az orrára állt, és úgy is maradt.