rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Ezeket a játékokat ne add oda a gyereknek játszani...

 • Share on Tumblr

  Ezeket a játékokat ne add oda a gyereknek játszani...Duzzadó anyagból készített veszélyes játékokra figyelmeztet a fogyasztóvédelem. Az alkatrészeik bélelzáródást vagy fulladást okozhatnak, ha a gyerekek lenyelik valamelyik alkatrészüket. A hatóság szakemberei 14, duzzadó anyagból készült játékot vizsgáltak meg. Ezek közül 9 bizonyult veszélyesnek – közölték. Ezeken olyan alkatrész volt ugyanis, amelyet a gyerekek a szájukba vehetnek. Ráadásul az alkatrészek térfogata 50 százaléknál nagyobb mértékben növekedett meg nedvesség hatására. A veszélyes játékok között van például vízben duzzadó dinótojás, dinoszaurusz és lepke is.

  A nem biztonságos duzzadó anyagból készült játékok és más veszélyes termékek listája a hatóság honlapján érhető el.


  Fotó: Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Baleset miatt torlódás az M1-es autópályán

  Az M1-es Gyõr felé vezetõ oldalán, a 85-ös kilométernél történt baleset. Két sérültet vittek kórházba.

 • Pusztító bomba robbant Pesavarban - 16 halott

  Pokolgép robbant pénteken az északnyugat-pakisztáni Pesavar városban; a merényletben legalább tizenhat ember életét vesztette, sokan megsebesültek - közölte a rendõrség.

 • Rabolni indultak, ám az eladóhölgy nekik támadt

  Két álarcos, a napi bevételt követelõ férfit futamított meg egy kaposvári bolti eladó. Elszámolta magát a duó, akciójuk csõdöt mondott.

 • Golyóálló férfi: hájpáncélos

  Berlin - Golyóálló férfija van Németországnak: az illetõt vastag hájrétege védte meg komoly sérüléstõl.

  A 49 éves férfit egy utcai rablás miatt érte lövés, ám õ még csak nem is vette észre, hogy eltalálták.

 • Vasúti munkás lopta a kábeleket!

  Elfogták a rendõrök azt a felsõvezeték-cserélõként dolgozó férfit, akinek autójában mintegy másfél mázsa lopott kábelt találtak Veszprém megyében.

 • Szörnyethalt a sofőr, amikor autója vonattal ütközött

  Azonnal meghalt az a sofőr, aki kocsijával a vasúti átjáróban ütközött egy vonattal. Esélye sem volt túlélni a balesetet, a vonat csaknem 100 méteren át tolta a kocsit, mire meg tudott állni.

 • Nehézfegyverekkel felszerelt különleges osztag vetett véget a túszdrámának

  Nehézfegyverekkel felszerelt különleges osztag vetett véget a túszdrámának. Ketten meghaltak, köztük a túszejtő is.

 • Az iskola rendõrének elõadása Zalaegerszegen

  Az "Iskola Rendõre" tartott bûn-, és baleset-megelõzési elõadást Zalaegerszegen, az Ady Endre Mûvészeti Általános Iskola 5.b osztályában. A tanulóknak Váczi Ágnes r. õrnagy, a Zalaegerszegi Rendõrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának fõvizsgálója beszélt a korosztályra leselkedõ veszélyekrõl, a bûncselekmények elkövetési körülményeirõl, az áldozattá válás elkerülésének lehetõségeirõl.

 • Körözött bûnözõket emeltek ki a rendõrökre támadó drukkerek közül

  Két embert állítottak elõ a rendõrök a fõvárosban, a Ferencváros-Diósgyõr labdarúgó mérkõzésrõl. A szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt mérkõzés után két rendõr megsérült, mikor az egymásnak rontó szurkolók megdobálták õket üvegekkel.

 • Felgyújtották egy rendõr gépkocsiját

  Ismeretlen eredetû robbanóanyagot hajítottak egy garázs szellõzõnyílásába az érsekújvári Nyitra-parti lakótelepen és felgyújtották az Érsekújvári Járási Rendõrkapitányság egyik alkalmazottjának a gépkocsiját.

 • Késszúrással csillapították le a családfõt

  Súlyos sérüléssel, szúrt sebbel szállítottak kórházba a mentõk egy férfit Mezõfalváról, egy családi veszekedés helyszínérõl. A vallomások ellentmondásossága miatt a rendõröknek egyelõre nem sikerült kideríteniük, a család mely tagja döfte az apába a kést, miközben megpróbálta lecsillapítani.

 • Kigyulladt két autó a Erzsébet hídnál

  Kigyulladt két parkoló gépkocsi a Erzsébet híd budai lábánál - értesült a HavariaPress.

 • Szörnyethalt a 83 éves bácsi

  Egy nyolcvanhárom éves férfi holttestére bukkantak Szolnokon, a Táncsics utca kövezetén a szomszédjai - mondta Veres Éva, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletesétõl.

 • Szörnyethalt egy cseh hegymászó az Alpokban

  Lezuhant és meghalt egy cseh hegymászó az Alpok svájci részén - közölte a helyi rendõrség vasárnap. A férfi társával még szombaton indult útnak

 • Megtámadták, majd megerõszakolták az utcán

  Megerõszakoltak egy 56 éves nõt Debrecenben. Az erõszak 2010. július közepén történt, de csak egy hónappal késõbb hozták nyilvánosságra.

  A nõ súlyos sérüléseket szenvedett. A Debreceni Rendõrkapitányság erõszakos közösülés bûntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesekkel szemben.

 • Több kiló drog az egyetem mellett

  Több kilónyi drogot foglaltak le a rendõrök Budán, egy, a Budapesti Mûszaki Egyetemtõl alig néhány háznyira lévõ lakásban. Az ügyben egy nigériai állampolgárt õrizetbe vettek.

 • Kisautót keres a rendõrség - a belváros felé hajtott a gázoló

  Egy háromajtós, bordó színû kisautót keres a rendõrség a szombaton, a fõváros IX. kerületében történt halálos gázolással összefüggésben. Az autós, aki magára hagyta az elütött gyalogost, a belváros felé száguldott el.

 • Fakanállal verte halálra áldozatát a 18 éves gyilkos

  Egy fakanállal végzett az idõs áldozatával a békési gyilkos. A 18 éves fiatalember italt és némi készpénzt zsákmányolt az õt lopás közben tetten érõ asszonytól.

 • Árokba csúszott egy teherautó az M1-es autópályán

  Árokba csúszott egy teherautó Gyõr felé a 35-ös kilométerszelvénynél, torlódás várható.

 • Hamis igazolványokkal nyitottak folyószámlát és kaptak hitelkártyát

  A csalók fiktív nevekre kiállított hamis személyi igazolványok felhasználásával folyószámlákat nyitottak, melyekre nagyobb értékben látszólag munkabérbõl fakadó átutalásokat teljesítettek, majd erre hitelkártyák kibocsátását kérték, melynek hitelkeretét természetesen kimerítették.

  A Budapesti Rendõr-fõkapitányság Gazdaságvédelmi Fõosztályának munkatársai elfogták H. T. 25 éves, T. B. 28 éves és M. Z. 33 éves férfiakat, akiket csalással és közokirat-hamisítással gyanúsítanak a nyomozók.