rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Ezeket a játékokat ne add oda a gyereknek játszani...

 • Share on Tumblr

  Ezeket a játékokat ne add oda a gyereknek játszani...Duzzadó anyagból készített veszélyes játékokra figyelmeztet a fogyasztóvédelem. Az alkatrészeik bélelzáródást vagy fulladást okozhatnak, ha a gyerekek lenyelik valamelyik alkatrészüket. A hatóság szakemberei 14, duzzadó anyagból készült játékot vizsgáltak meg. Ezek közül 9 bizonyult veszélyesnek – közölték. Ezeken olyan alkatrész volt ugyanis, amelyet a gyerekek a szájukba vehetnek. Ráadásul az alkatrészek térfogata 50 százaléknál nagyobb mértékben növekedett meg nedvesség hatására. A veszélyes játékok között van például vízben duzzadó dinótojás, dinoszaurusz és lepke is.

  A nem biztonságos duzzadó anyagból készült játékok és más veszélyes termékek listája a hatóság honlapján érhető el.


  Fotó: Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Különös bosszút állt hûtlen férjén egy nõ

  Az 52 éves nõ azt hitte, megtalálta élete szerelmét, ám a nyaraláson megismert barbadosi dzsigoló 21 millió forintnyi fontot lopott tõle, lenyúlta családi ékszereit, ráadásul meg is csalta. Az asszony, mikor rájött hogy becsapták, egyszerûen deportáltatta a férfit.

 • Elfogták a középiskolai tanárt bántalmazó férfiakat

  Elõzetes letartóztatásba helyezte a gödöllõi bíróság azt a két férfit, aki hétfõn súlyosan bántalmazott egy középiskolai tanárt Gödöllõn, a nyílt utcán.

 • Elverték a börtönben a gyerekét árulót

  Huszonöt dollárért - hatezer forintért - megvételre kínálta féléves gyerekét egy férfi az Egyesült Államokban.

 • Anyatejével mérgezte meg saját gyermekét

  Saját tejével mérgezte meg egy anya hat hónapos gyermekét: a kislány halálos adagú morfiumot kapott. A fájdalomcsillapítót a nõ szülés utáni fájdalmak enyhítésére vette be.

 • Csuklyás fiatalok verték meg az idõs bácsit

  Kiraboltak, megvertek egy hetvenkét éves ácsteszéri férit kedd éjszaka. A rendõrség már pár óra múlva eljutott a tettesekhez. Két tizennyolc év alatti fiatal beismerte a tettét, de két felnõtt férfinak is köze lehet a rabláshoz.

 • Félszáz feketemunkást találtak egy kabai csarnokban

  Akár több millió forintos bírságra is számíthat az a munkaadó, aki szerzõdés és bejelentés nélkül dolgoztatott 51 embert egy kabai iparcsarnokban, Hajdú-Bihar megyében - mondta el Gedeon András, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Fõfelügyelõség szóvivõje szerdán.

 • Turistákat szállító hőlégballon zuhant a Csendes-óceánba

  A Csendes-óceánba zuhant Peru partjainál egy turistákat szállító hőlégballon, fedélzetén hét emberrel. A hatóságok közlése szerint öt nőt sikerült kimenteni a vízből, míg a pilóta és egy másik férfi eltűnt.

 • Fõleg idõs embereket rabolt ki a Szegeden elfogott fiatalok

  Rablás bûntette és más bûncselekmények miatt vett õrizetbe a Szegedi Rendõrkapitányság két fiatalt, akik a megalapozott gyanú szerint az elmúlt idõszakban fõként idõs embereket támadtak meg utcán, majd letépték a nyakláncukat, vagy kitépték a kezükbõl a náluk lévõ táskát. A rendõrség egyben további sértettek jelentkezését is várja.

 • Elgázolták a benzinkutast a benzintolvajok

  A lakosság segítségét kérve keresi a rendõrség azokat az ismeretleneket, akik fizetés nélkül hajtottak el telitankolt autójukkal egy Debrecen környéki benzinkútról, s eközben még az egyik benzinkutast is elgázolták.

 • Kiirtotta családját egy orosz férfi

  Egy vitát követõen kiirtotta családját az oroszországi Ufában egy 26 éves férfi. Több késszúrással elõbb feleségét ölte meg, majd gyerekei következtek.

 • Agyonszúrta feleségét, majd feladta magát a rendõrségen

  Hétfõn a délutáni órákban egy férfi jelent meg a szolnoki rendõrkapitányság épületében és bejelentette, hogy otthonukban megkéselte a feleségét - közölte a rendõrség.

 • 7 éves kislányt ölt meg egy leopárd

  Leopárd ölt meg egy hétéves kislányt Mumbai (Bombay) utcáján, India pénzügyi metropoliszának külvárosában.

 • A fürdőkádban szenvedett halálos áramütést egy 20 éves lány Siófokon

  A fürdőkádban szenvedett halálos áramütést egy 20 éves lány Siófokon. Barátnőivel pihent egy szabadisóstói nyaralóban.

 • Ikerpár fulladt a tóba

  Egy hétéves ikerpár fulladt egy tóba Hegyeshalom közelében.

 • Tényleg elégette volna testvérbátyját? Lekapcsolták, mielõtt kiderült volna

  Veszélyes fenyegetõzés miatt kell felelnie egy 43 éves, eddig kétszer büntetett szlovák férfinak. A gyanúsított egy veszekedést követõen szidalmazta, majd bántalmazta 51 éves bátyját.

 • Felgyújtott két hajléktalant egy debreceni

  Gyújtogatással akart kilakoltatni két hajléktalant egy férfi Debrecenben. Emberölés kísérlete miatt indított eljárást a rendõrség az ellen a debreceni férfi ellen, aki a házába befogadott két hajléktalant úgy akarta kilakoltatni, hogy rájuk gyújtotta a helyiséget - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság.

 • Bravúros nyomozás eredményeként õrizetben van két, rablást elkövetõ tettes!

  Rablás bûntette miatt kell felelnie annak a két személynek, akiket fülön csíptek a jászberényi rendõrök.

 • A világhálón adták el újszülött gyermeküket

  Az ügyészség szerint a belga pár nem tudta volna eltartani a babát, ezért döntöttek az eladás mellett.

  Óriási a felháborodás Belgiumban és Hollandiában, miután egy fiatal belga pár eladta gyermekét az interneten egy holland házaspárnak néhány órával a kicsi születése után.

 • Árokba csapódott egy rendõr

  Halálos balesetet szenvedett egy 24 éves rendõr. A szolgálaton kívüli rendõr a 8-as fõúton Csórnál halt meg.

  A baleset körülményeit szakértõk bevonásával még vizsgálják, de a kocsi feltehetõen egy kanyart követõen csapódott az árokba.

 • Tûz ütött ki Borsosberényben

  Kigyulladt és megsemmisült egy melléképület szerdán Borsosberényben.