rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Ezeket a játékokat ne add oda a gyereknek játszani...

 • Share on Tumblr

  Ezeket a játékokat ne add oda a gyereknek játszani...Duzzadó anyagból készített veszélyes játékokra figyelmeztet a fogyasztóvédelem. Az alkatrészeik bélelzáródást vagy fulladást okozhatnak, ha a gyerekek lenyelik valamelyik alkatrészüket. A hatóság szakemberei 14, duzzadó anyagból készült játékot vizsgáltak meg. Ezek közül 9 bizonyult veszélyesnek – közölték. Ezeken olyan alkatrész volt ugyanis, amelyet a gyerekek a szájukba vehetnek. Ráadásul az alkatrészek térfogata 50 százaléknál nagyobb mértékben növekedett meg nedvesség hatására. A veszélyes játékok között van például vízben duzzadó dinótojás, dinoszaurusz és lepke is.

  A nem biztonságos duzzadó anyagból készült játékok és más veszélyes termékek listája a hatóság honlapján érhető el.


  Fotó: Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • A pórázt próbálta kiszabadítani a 91 éves néni, amikor halálra gázolta a vonat

  Egy idős asszony vesztette életét szerdán a Balatonnál. A kutyáját sétáltató idős nőt vonat gázolta halálra.

 • Világháborús bombát találtak egy építkezésen

  Világháborús bombát találtak ezúttal Tomajmonostorán, egy építkezésen. A megyében nem számít ritkaságnak az esemény, van, ahová rendszeresen visszatérõ vendégnek számítanak a tûzszerészek.

 • Vádat emeltek egy amerikai neonáci vezetõ ellen

  William White, az Amerikai Nemzetiszocialista Párt 31 éves alapítója akár több évtizedes börtönbüntetést is kaphat.

 • Kiraboltak egy pesti postát

  Egy fiatal, eddig ismeretlen férfi kirabolt egy III. kerületi postahivatalt péntek délelõtt, személyi sérülés nem történt - közölte a BRFK sajtóügyeletese az MTI-vel.

  A rablás során, amelyhez fegyvernek látszó tárgyat használt a sapkát és napszemüveget viselõ férfi, valamennyi pénzhez hozzájutott és gyalogosan távozott a helyszínrõl - tájékoztatta az MTI-t Hujber Éva.

  A rablás idején a postán négy alkalmazott és egy ügyfél tartózkodott, lövés nem dördült és senki sem sérült meg - tette hozzá.

 • Felszállás közben gyulladt ki az utasszállító

  Felszállás közben kigyulladt egy utasszállító repülõ az amerikai Denver repülõterén. A Boeing 737-es utasterében csaptak fel a lángok. A pilóta a kifutópálya végén tette le a gépet, az utasokat másfél percen belül kimenekítették.

 • Komoly kártérítést fizetnek a hõlégballonos átverés kiötlõi

  Több mint harmincötezer dolláros kártérítési összeget szabott ki egy bíróság arra az amerikai házaspárra, akik 2010 októberben azt állították, hogy hatéves kisfiúk a kertjükbõl elszabadult hõlégballonon ragadva több órán keresztül sodródott az égen.

 • Változások az M0-on

  Kétszer három sávon haladhatnak az autók az M0-s körgyûrû egy szakaszán és elválasztófalat is emeltek a balesetek elhárítására.

 • Körözött bûnözõket emeltek ki a rendõrökre támadó drukkerek közül

  Két embert állítottak elõ a rendõrök a fõvárosban, a Ferencváros-Diósgyõr labdarúgó mérkõzésrõl. A szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt mérkõzés után két rendõr megsérült, mikor az egymásnak rontó szurkolók megdobálták õket üvegekkel.

 • Verekedés a bíroságon

  Két család tagjai vitatkoztak össze Pécsett a bíróság épületében.

  Összeszólalkozott a megyei bíróság Rákóczi úti épületében két család, egy emberölés vádjával zajló per ítélethirdetését megelõzõen. Hajdu István, a bíróság sajtószóvivõje elmondta, az áldozat, valamint a vádlott rokonai között hangos szóváltás kerekedett, ezért a tettlegesség megelõzése érdekében értesítették a rendõrséget

 • Hajléktalanná lesz az olasz maffia

  Lassan "hajléktalanná" válik az olasz maffia, amelyet az utóbbi két évben 15 ezer ingatlanától fosztottak meg a szervezett bûnözés elleni harcban az olasz hatóságok.

 • Egy kerékpáros mentette meg az erõszaktól a lányt

  A saját leleményességének köszönhetõen menekült meg az erõszaktól egy törökszentmiklósi nõ. A támadóját a rendõrség fantomkép alapján keresi.

 • 60 halálos áldozata van a vízerõmû balesetnek

  A víz váratlan átcsapása miatt leomlott Oroszország legnagyobb szibériai vízerõmûve támfalának egy része, és a balesetben az ott dolgozó építõ munkásokból a korábbi hírekkel szemben nem heten, hanem 60-an meghaltak és sokan megsebesültek.

 • Baseballütõ és pillangókés - egy igazi 'karbantartót' fogtak!

  Pillangókést, baseballütõt, feszítõvasat és vasfûrészt találtak a rendõrök egy ellenõrzésre megállított gépkocsiban Székesfehérváron. A sofõr azt állította a rendõröknek, hogy karbantartóként dolgozik, s a megtalált tárgyak a szerszámai.

 • Döbbenetes hazugsággal vezette meg kollégáit egy rendõrnõ

  A 40 éves Rachel Hewitt közlekedési rendõrt a bíróság 18 hónap börtönre ítélte Elmsallban. A nõ azt hazudta feletteseinek, hogy a lánya rákos, ezért rendszeresen elengedték a munkából.

 • Prostitúcióra kényszerítette gyermekét egy angol házaspár

  A mallorcai rendõrség õrizetbe vette az az angol házaspárt, akiket azzal vádolnak, hogy évek óta prostitúcióra kényszerítik a gyermeküket.

 • A biztonságos közlekedésért

  Az őszi idő beköszöntével alapjaiban megváltoznak a közlekedést befolyásoló körülmények, melyek számos baleset okozói lehetnek. Ezt alátámasztja, hogy az elmúlt időszakban megnövekedett a motorkerékpáros és gyalogos balesetek száma.

 • Befõttes üveg robbant egy idõs asszony arcába

  A sürgõsségire került egy 74 éves asszony a romániai Iaºi megyei Todireºti faluban, mert az arcába robbant egy általa eltett befõtt üvegje.

 • Alkoholt fogyasztottak, amiért halálbüntetés jár

  Többszörös visszaesõként elkövetett alkoholfogyasztásért halálra ítéltek két iránit az ország északkeleti részén.

 • Késsel fenyegetõzve raboltak ki egy boltot Szeged makkosházi városrészében

  Késsel fenyegetõzve raboltak ki egy boltot Szeged makkosházi városrészében – tájékoztatta a rendõrség pénteken az MTI-t.

 • Rablók támadták meg Bernie Ecclestone-t

  Rablók támadták meg, és fosztották ki Bernie Ecclestone-t; a Forma-1 mindenható ura kórházba került.