rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • 12 év után fogták el a rendőrök

 • Share on Tumblr

  A férfit rendőrök várták a repülőtéren; Ausztráliában bujkált, a gyanú szerint több tízmillió forintot csalt ki ismerőseitől és üzleti partnereitől.

  A 61 éves G. József Ferencet azzal gyanúsítják a zalai rendőrök, hogy 2000 és 2002 közötti időben több magánszemélytől és egy vállalkozástól kért kölcsön milliós nagyságrendű összegeket vállalkozásához. A kölcsön fedezetéül egyes magánszemélyeknek olyan zalaegerszegi ingatlant ajánlott fel, amely a kölcsönszerződések megkötésekor már nem volt a tulajdonában. Volt olyan üzleti partnere is, akivel egy épülő lakóház egyik lakására kötött adásvételi szerződést, majd az előleg átvételét követően, az ingatlant más embernek értékesítette. A sértettek között akadtak olyan emberek, valamint egy vállalkozás is, akik a férfinak ingatlan-beruházásra adtak kölcsön több tízmillió forintot, azonban a kölcsönvevő a megállapodások ellenére nem törlesztette vissza részükre adósságát a nyereségéből.

  A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi egy közel harminc millió forintos „üzlet” megkötését és a vételár átvételét követően 2002 tavaszán ismeretlen helyre távozott. A nyomozó hatóság elrendelte a férfi körözését, a bíróság pedig európai és nemzetközi elfogató parancsot bocsátott ki ellene. Az éveken át tartó nyomozás során a zalai rendőrök a külföldi hatóságokkal együttműködve megállapították, hogy a férfi Ausztráliában bujkál, majd kezdeményezték a kiadatását. A Zala megyei nyomozók az Országos Rendőr-főkapitányság NEBEK Sirene Iroda munkatársaival közösen 2014. november 28-án hozták haza Ausztráliából a férfit.

  A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Gazdaságvédelmi Alosztálya többrendbeli, üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a férfit őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Elütötte, majd arcon lõtte

  A két férfi viszonya már régóta rossz volt: korábban az apa sokszor inzultálta a fiút, folyamatosan fenyegette, zaklatta.

 • Két nap alatt elfogták az irodai betörõt

  Két nap alatt elfogták a rendõrök egy Budán elkövetett irodai betörés egyik gyanúsítottját a fõvárosban, társait viszont még keresik.

 • Több mint 15 kg marihuannát foglaltak le a rendõrök Magyarcsanádon

  Kb. 15,5 kg marihuannát foglalt le a rendõrség tegnap délután Magyarcsanádon – jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatón a Csongrád Megyei Rendõr-fõkapitányság Felderítõ Osztályának vezetõje.

 • Kocogás közben fojtottak meg egy nőt Soroksáron

  Megfojtottak egy kocogó nőt Soroksáron. A 36 éves asszonyt kötéllel hátulról fojtották meg a Szigetdűlőben. A helyiek szerint meg is erőszakolták a nőt. Szintén az ott élők mondták azt is, hogy a gyilkosok korábban is terrorizálták a környéket.

 • A rendõrség elõtt lõtte fejbe válni készülõ nejét

  A helyi csendõrség épülete elõtt végzett egy férfi a feleségével, aki épp a különválásuk ügyében érkezett a hatósághoz a franciaországi Rousset-ban.

 • Gázolt a vonat Szajolnál

  A Debrecen felõl Budapest irányába közlekedõ InterCity elgázolt egy férfit az egyik szajoli átkelõhelynél - értesítette a szoljon.hu-t Veres Éva, a Szolnoki Rendõrkapitányság sajtóügyeletese.

 • Hárommilliós heroinfogás Röszkénél

  Egy kilogramm heroint találtak a pénzügyõrök egy buszon utazó férfi táskájában a röszkei határátkelõhelyen.

  A szerb-albán kettõs állampolgárságú férfi egy Szerbiából Bécsbe tartó autóbuszon akarta átlépni a határt.

 • Alig nyitott ki a bank, rögtön kirabolták

  Kiraboltak egy bankot Budapesten a XIII. kerületben 2009.12.16-án délelõtt, személyi sérülés nem történt - közölte a Budapesti Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese.

 • Belehalt sérüléseibe a magyar túrázó

  Halálos balesetet szenvedett egy magyar nõ túrázás közben vasárnap a Rax-Alpokban.

 • Ne üldözzék a motortolvajokat!

  Nem üldözik a motorkerékpár-tolvajokat a rendõrök Nagy-Britanniában, nehogy balesetet szenvedjenek.

 • Kettészakította az oszlop a motorost

  Vérfagyasztó baleset történt Romániában. Egy motorbiciklis teste szó szerint kettõbe szakadt.

 • Több késszúrással ölte meg az apját

  Elõzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a bátaapáti férfit, aki a gyanú szerint több késszúrással megölte az apját. Az 51 éves gyanúsított beismerõ vallomást tett.

  A nyomozás adatai szerint a gyanúsított erõsen ittas állapotban, elõzetes szóváltás után otthonában ölte meg 74 éves apját, a holttestre múlt vasárnap az idõs ember másik fia talált rá.

 • Triatlonos rendõrségi hajsza

  Washington - Nagyon sportosan, nevezetesen triatlonosan próbált meglépni a rendõrök elõl egy tolvaj az Egyesült Államokban: elõször biciklin, aztán úszva, végül futva.

 • Hajléktalan verés baseballütõvel

  Bûnösnek találta az esküdtszék pénteken a Florida állambeli Fort Lauderdale-ben azt a két fiatalt, akik bõ két és fél éve baseballütõkkel heccbõl agyonvertek egy hajléktalant.

  A ma 21 éves Brian Hooks és 19 éves társa, Thomas Daugherty minden ok nélkül támadtak rá 2006 januárjában 45 éves áldozatukra, aki egy padon aludt.

  Ugyanazon az estén egy másik hajléktalanra is rárontottak, és neki is súlyos sérüléseket okoztak, de õ túlélte a támadást. Egy köztéri videokamera rögzítette, ahogy a fiatalok ütlegelték védtelen áldozatukat.

 • Szórta az ellopott pénzt a 22 éves pénzszállító

  A 24 órán belül elfogott pénzszállító 3 milliót szórt el a zsákmányolt 25 millióból rövid idő alatt, és családtagjait is felhívta. Ez egyenes út volt a bukáshoz.

 • Oldalára borult egy fát szállító kamion az M7-en

  Egy fát szállító román kamion balesete miatt teljes útzár van az M7-es autópálya fõváros felé vezetõ oldalán Balatonszárszó és Balatonõszöd között. A mûszaki mentés órákig tart, a jármûveket a 7-es útra terelik.

 • Ujjlenyomat szkennerrel járõröznek a Bobbyk

  A heves bírálatok ellenére bõvítik Angliában és Walesben azt a programot, amelynek keretében a Bobbyként emlegetett rendõrök ujjlenyomat szkennerrel járõröznek, hogy ezzel könnyítsék meg az azonosítást.

 • Hat dollárt rabolt tizenegy embertõl

  Van, hogy sok kicsi se megy sokra: 11 embertõl mindössze 6 dollárt sikerült rabolnia pisztollyal egy nõnek az Egyesült Államokban.

 • Felborult egy autóbusz a 811-es úton

  Megszûnt az útzár a 811-es úton Székesfehérvár és Pátka között, ahol a reggel felborult egy menetrend szerint közlekedõ helyközi autóbusz.

 • Kiraboltak egy férfit Ádándon

  Késsel fenyegetve rabolt ki Ádándon az utcán egy helybeli férfit egy 54 éves, ugyancsak helybeli férfi.