rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • 12 év után fogták el a rendőrök

 • Share on Tumblr

  A férfit rendőrök várták a repülőtéren; Ausztráliában bujkált, a gyanú szerint több tízmillió forintot csalt ki ismerőseitől és üzleti partnereitől.

  A 61 éves G. József Ferencet azzal gyanúsítják a zalai rendőrök, hogy 2000 és 2002 közötti időben több magánszemélytől és egy vállalkozástól kért kölcsön milliós nagyságrendű összegeket vállalkozásához. A kölcsön fedezetéül egyes magánszemélyeknek olyan zalaegerszegi ingatlant ajánlott fel, amely a kölcsönszerződések megkötésekor már nem volt a tulajdonában. Volt olyan üzleti partnere is, akivel egy épülő lakóház egyik lakására kötött adásvételi szerződést, majd az előleg átvételét követően, az ingatlant más embernek értékesítette. A sértettek között akadtak olyan emberek, valamint egy vállalkozás is, akik a férfinak ingatlan-beruházásra adtak kölcsön több tízmillió forintot, azonban a kölcsönvevő a megállapodások ellenére nem törlesztette vissza részükre adósságát a nyereségéből.

  A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi egy közel harminc millió forintos „üzlet” megkötését és a vételár átvételét követően 2002 tavaszán ismeretlen helyre távozott. A nyomozó hatóság elrendelte a férfi körözését, a bíróság pedig európai és nemzetközi elfogató parancsot bocsátott ki ellene. Az éveken át tartó nyomozás során a zalai rendőrök a külföldi hatóságokkal együttműködve megállapították, hogy a férfi Ausztráliában bujkál, majd kezdeményezték a kiadatását. A Zala megyei nyomozók az Országos Rendőr-főkapitányság NEBEK Sirene Iroda munkatársaival közösen 2014. november 28-án hozták haza Ausztráliából a férfit.

  A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Gazdaságvédelmi Alosztálya többrendbeli, üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a férfit őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Hamis pénzzel akartak fizetni több szabolcsi vendéglátóhelyen

  Elfogta a rendõrség azt az öt férfit, akik hamis bankjegyekkel fizettek, illetve próbáltak fizetni több szabolcsi vendéglátóhelyen.

 • Vadkendert termesztett a tinilány

  Édesanya tett bejelentést a rendõrségen, mert lánya szobájában egy cserépben kábítószergyanús növényt talált, amit lámpa melengetett.

 • Alkalom szüli a vadászt

  Az elmúlt napokban egy ritkaságszámba menõ szarvasbikát és egy törött lábú õzgidát pusztítottak el Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

 • Bolhapiacon vásárolt régi lövedék okozott fennakadást egy párizsi pályaudvaron

  Egy órás késést okozott Párizs egyik pályaudvarán egy helyi bolhapiacon vásárolt régi lövedék, amelyre egy turista pár csomagjában bukkantak vámtisztek.

 • Hõsök terei tüntetés

  Rugóskést és gázspray-t találtak a rendõrök egy férfinél, akit a Hõsök tere környékén igazoltattak szombat délután, nem sokkal a radikális szervezetek oda bejelentett demonstrációja elõtt - közölte a Budapesti Rendõr-fõkapitányság (BRFK).

  A férfi egy kisebb társasággal volt, amikor igazoltatták; a nála talált eszközök miatt a rendõrök ellene szabálysértési feljelentést tettek.

  A BRFK közölte azt is, elfogtak egy embert, aki a Vértanúk terén megrongált egy telefonfülkét, a férfit az V. kerületi rendõrkapitányságra állították elõ.

 • Nagy mennyiségû illegálisan tartott fegyvert foglaltak le a rendõrök

  Nagy mennyiségû, illegálisan tartott fegyvert találtak, egy 43 éves férfi VII. kerületi lakásában.

 • Hóvihar miatt több száz autó ragadt a hó fogságába

  A 18 amerikai államot fenyegetõ hóvihar következtében szerdára virradóra több száz autó került a hó fogságába Kaliforniában.

 • Újabb sporttragédia: három cselgáncsozó vesztette életét egy nap alatt

  A kosárlabdázók buszbalesete után újabb közúti baleset követelte sportolók életét. A hétvégén egy ígéretes dzsúdótehetség és két szenior versenyző halt meg. Ketten egy balesetben haltak meg, a harmadik cselgáncsozóval tüdőembólia végzett. Két egykori és egy ígéretes, fiatal dzsúdós halt meg egy óra leforgása alatt szombaton. Mindhárman a Bajai Judo Clubban versenyeztek.

 • Rejtélyes baleset Orgoványon

  Öten utaztak abban az autóban, amelyben balesete után egy halott férfit találtak vasárnap Orgoványon; a helyszínt elhagyó négy férfit a rendõrség õrizetbe vette - közölte a rendõrség.

 • Elfogták a legkeresettebb görög bûnözõt

  Theszaloníki - Elfogták a legkeresettebb görög bûnözõt, aki 2006-ban helikopterrel szökött meg Görögország legnagyobb börtönébõl.

  Vaszilisz Palaiokosztasz a bank- és emberrablás specialistája. Éppen 25 éves börtönbüntetésének hetedik évét töltötte, amikor 2006 júniusában megszökött az athéni Koridallosz börtönbõl.

 • Mégsem szabadul januárban Tánczos?

  A büntetés végrehajtási bíró korábban azzal az indokkal nem engedélyzte Tánczos Gábor feltételes szabadon engedését, hogy az közfelháborodást okozna. Másrészt a szabad életre még nem tartották elég érettnek a fiatalmbert.

 • Mikrobusz és kamion rohant egymásba

  Egy mikrobusz és egy kamion karambolozott a 86-os út vasegerszegi szakaszán. A balesetnek egy sérültje van.

 • Nyolcéves kisfiút gázolt el a kamion

  Súlyos közlekedési baleset történt Jolsva és Csetnek között. Egy kamion elütött egy 8 éves kisfiút.

 • Gyerekeket tartott fogva az idõs asszony?

  Eljárást indított a rendõrség azzal az idõs asszonnyal szemben, akit azzal gyanúsítanak, hogy akaratuk ellenére fogva tartott két gyereket egy óbudai lakásban.

 • Újabb rejtély: Eltûnt egy osztrák exmodell Magyarországon

  Hónapokkal ezelõtt nyomtalanul eltûnt Magyarországon egy egykori osztrák modell, a magyar származású, brit állampolgárságú Eva Rhodes.

 • Döbbenetes hazugsággal vezette meg kollégáit egy rendõrnõ

  A 40 éves Rachel Hewitt közlekedési rendõrt a bíróság 18 hónap börtönre ítélte Elmsallban. A nõ azt hazudta feletteseinek, hogy a lánya rákos, ezért rendszeresen elengedték a munkából.

 • Valószínûleg kihûlt a holtan talált 83 éves férfi

  Holtan találták meg azt az idõs embert, akit szerda délután óta kerestek Szolnok környékén; a férfi halálát valószínûsíthetõen kihûlés okozta.

 • Kisautót keres a rendõrség - a belváros felé hajtott a gázoló

  Egy háromajtós, bordó színû kisautót keres a rendõrség a szombaton, a fõváros IX. kerületében történt halálos gázolással összefüggésben. Az autós, aki magára hagyta az elütött gyalogost, a belváros felé száguldott el.

 • Három autó és egy busz ütközött Budapesten

  Három autó és egy busz ütközött a fõváros XVI. kerületében, a Veres Pálné úton kedd reggel, a balesetben személyi sérülés nem történt, de torlódás alakult ki.

 • M3 -Teljes pályazár

  Leszakadt egy hídelem az M3 autópálya gödöllõi csomópontjánál. Még órákig lehet lezárva az autópálya érintett szakasza.