rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Megelőzési tanácsok az ünnepekre

 • Share on Tumblr

  Az év végi ünnepeket sajnos nem csak a jóérzésű emberek várják, hanem egyes bűnelkövetők is. Odafigyeléssel azonban sok esetben elkerülhető az áldozattá válás. Az alábbi óvintézkedések betartásával megnehezíthetik az elkövetők dolgát.

  A zseblopásokat jellemzően zsúfolt helyeken, az utcán, tömegközlekedési eszközökön, piacokon vagy bevásárlóközpontokban követik el. Pénzüket, bankkártyájukat, egyéb értékeiket tegyék biztonságos, nem észrevehető vagy könnyen hozzáférhető helyre. A PIN kódjukat ne tartsák a bankkártyájuk mellett, hanem igyekezzenek azt megjegyezni. Ha lehet, ne egyedül vásároljanak! Ha tehetik a nagyobb bevásárló központokban fizessenek bankkártyával! Tervezzék meg még otthon, hogy szeretteiknek milyen összegért vásárolnak és csak a szükséges pénzt vigyük magukkal! Irataikat a lakáskulcsaiktól és gépkocsijuk indítókulcsától elkülönítve tárolják! Télen a vastagabb felsőruházat miatt kevésbé lehet érezni, ha valaki belenyúl a zsebükbe. Ha eltulajdonították a lakáskulcsot, sürgősen cseréltessék le a zárat, illetve ha a bankkártyát is elvitte a tolvaj, azt azonnal tiltassák le! Ne szálljanak szembe a tolvajjal, hívjanak segítséget, értesítsék a rendőrséget!

  Ha vásárolni indulnak, arra is fordítsanak fokozott figyelmet, hogy a lakás nyílászáróit megfelelően zárják be! Amennyiben riasztóberendezés is van az ingatlanban, induláskor azt élesítsék, illetve rendszeresen ellenőrizzék annak működőképességét! Ha hosszabb időre utaznak el az ünnepek idején, kérjék meg ismerősüket, hogy időnként ellenőrizze otthonukat, ürítse ki a postaládájukat! Legalább egy helyiségben hagyják égve a villanyt, mert ez is azt a látszatot kelti, hogy van otthon valaki!

  Kivilágított helyen, ha lehet őrzött parkolóban álljanak meg! Mindig gondoljanak arra is, hogy a gépkocsiban hagyott - akár egy üres - táska miatt is feltörhetik azt, ezért látható helyen semmit se hagyjon. A már megvásárolt ajándékot a csomagtartóba tegye be! Ellenőrizzék, hogy valóban bezárták-e a gépjárművet! Fontos, hogy az indítókulcsot is nehezen hozzáférhető helyre tegye el. A nadrág hátsó zsebe nem biztonságos!

  Ha internetes webáruházakban vásárol, a személyes adataik és bankkártyájuk adtainak megadásakor legyenek óvatosak! Nézzék át a webáruház működési szabályzatát és a fizetési feltételeket! Ha lehet, válasszanak utánvételes fizetést és figyeljenek a visszavásárlási garanciára! Ha bankkártyával fizet, válasszon olyan internetes áruházat, ahol a fizetés valamely pénzintézet internetes oldalán keresztül történik!

  A karácsonyi előkészületek és a bevásárlás időszakában jóval zsúfoltabbak az utak, gyakoribbak a forgalmi torlódások, de nem minden közlekedő igazodik az ilyenkor szokásos helyzetekhez. A közrend, közbiztonság, valamint a közlekedés rendjének fenntartása érdekében szükség esetén forgalomirányítással, forgalomsegítéssel, valamint tájékoztatással segíti a rendőrség az állampolgárok biztonságos közlekedését, az esetlegesen bekövetkező közlekedési balesetek esetén a lehető legrövidebb időn belül biztosítja a forgalmon zavartalan áramlását. Legyenek türelmesek, óvatosak, körültekintőek, vigyázzanak a többi közlekedőre, hiszen mindenki az otthonában, szeretteivel szeretné tölteni az ünnepeket!

  A rendőrség idén is a lakosság segítségét kéri annak érdekében, hogy együttes összefogással biztosítsuk az év végi időszak nyugalmát! Amennyiben óvatosságuk ellenére bűncselekmény áldozatává váltak, tegyenek bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 107-es, illetve 112-es segélyhívó számain!


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Négy embert lelõtt, négyet pedig megsebesített egy ámokfutó

  Lelõtt négy embert, négy másikat megsebesített egy férfi az egyesült államokbeli Minneapolisban, majd magával is végzett.

 • Holttestet találtak egy csörögi kútban

  Egy 85 éves férfi holttestét emelték ki a váci tûzoltók egy kútból a Pest megyei Csörögön.

  Azóta kiderült, hogy az idõs ember a saját kertjében lévõ kútba esett bele és az egyik hozzátartozója talált rá.

 • Ellopták a parkolási cég gépkocsiját

  Ellopták a szombathelyi parkolási cég egyik teherautóját, amellyel a parkolóórákat tartotta karban a cég egy munkatársa. A jármû még megkerült, csakúgy, mint a benne szállított pénzkazetták, de a tettest még keresik.

 • A burmai kompbalesetben 38 ember lelte halálát

  Ismeretlen okokból Burmában elsüllyedt egy komp pénteken, az Iravádi folyó deltájában, a balesetben 38 ember meghalt. A komp az Ivai folyón borult fel. A rajta utazó további 44 embert sikerült kimenteni.

  Ugyanott, az Iravádi folyó deltájában hivatalos adatok szerint több mint 133 ezer ember vesztette életét vagy tûnt el május elsõ napjaiban, amikor az ország déli részét letarolta a Nargis ciklon.

  A károk nagyságát a katonai kormányzat 11 milliárd dollárra becsülte.

 • Férje hirdetése miatt akarták megerõszakolni a feleséget

  Felesége nevében tett fel hirdetést az interneten egy bosszúszomjas férfi. A felhívásban az állt: a nõ azt szeretné, ha megerõszakolnák.

 • Kamionok pótkocsijai ütköztek

  Baleset miatt Õrimagyarósd és Szõce irányába terelik a forgalmat a 86-os fõúton a Szõce-Rimány térségében lévõ vasúti átjáró közelében.

 • Tehervonat gázolt halálra egy férfit

  Éjfél körül elütött a tehervonat egy férfit. Az 56 éves férfi Zólyom-város környékén szeretett volna átmenni a síneken, de nem vette észre az arra haladó vonatot.

 • Fontos intelmek gyalogosoknak, kerékpárosoknak

  Néhány hasznos és fontos tanács gyalogosoknak és kerékpárral közlekedõknek.

 • Megfojtotta és megcsonkította a terhes nõt a szadista gyilkos

  Az indonéz rendõrség csütörtöki közleménye szerint a "szadista gyilkos" miután megölte az asszonyt, levágta mindkét kezét. "Eddig már nyolc embert hallgattunk ki, de folytatjuk a nyomozást" - mondta Ramses Sianipar rendõrtiszt, hozzátéve, hogy kikérdezték az asszony férjét és mostohafiát is.

 • Megfojtotta feleségét, mert nem hagyta aludni

  3 millió dolláros óvadékot állapítottak meg annak a 47 éves illinois-i férfinak az ügyében, aki mérgében megfojtotta 54 éves házastársát, majd mit sem törõdve ezzel, elindult reggel dolgozni.

 • Betörést jelentett az áramtolvaj (Méhtelek)

  A Fehérgyarmati Rendõrkapitányságra jelentette be pénteken egy méhteleki féri, hogy betörtek házába és elloptak néhány DVD és CD lemezt, valamint egy átjátszó kábelt, összesen ötezer forint értékben. A helyszínelõ rendõrök megállapították, hogy a lakáshoz tartozó villanyóra ki van iktatva, valamint szigeteletlen vezetékkel a szomszédoknak szolgáltatnak illetéktelenül áramot.

 • Fegyver, lõszer, méreg, hamis pénz Salgótarjánban

  Egy szimpla jövedéki ellenõrzésnek indult, de meglepõ dolgokat találtak a tiszta múltú férfinál. Azt nem tudják, mire készült.

  Lõfegyvert, lõszereket, méregnek minõsíthetõ készítményt, hamisított húszezreseket, valamint hamis étkezési utalványokat találtak egy 41 éves salgótarjáni férfi lakásán, közölte Kalmár Zsolt, a városi rendõrkapitányság bûnügyi osztályvezetõje.

 • Államtitoknak minõsülõ levél érkezett - berekesztették az Egy-Másért Bizottság ülését

  Berekesztette keddi ülését az Együtt Egymásért, Egy-Másért Alapítvány mûködésének nemzetbiztonsági kockázatát vizsgáló bizottság, mert a meghallgatni kívánt személyek egyike sem jelent meg a testület elõtt.

 • Tûzoltókocsi gázolta halálra a 23 éves tûzoltót

  Egy 23 éves tûzoltó vesztette életét a hétvégén az ausztriai Ferlsõörön. Egy balesethez induló tûzoltójármû gázolta halálra.

 • Tiltott szerencsejátékot szervezõ férfit fogtak el Csákváron

  Tiltott szerencsejáték szervezése miatt fogtak el a napokban a bicskei rendõrök egy 30 éves székesfehérvári férfit, aki az általa üzemeltetett egyik csákvári vendéglõben pókerezést szervezett.

 • Ájultra verték a 13 éves fiút Kaposváron

  Eszméletlenre vert egy 13 éves somodori fiút egy 15 éves somogyaszalói kamasz Kaposváron a színházparkban - közölte a kaposvári rendõrkapitányság pénteken.

 • Hullát találtak az autópályán!

  Holttestet találtak a szlovákiai D2 autópálya jókúti felhajtójánál. Az áldozat egy 22 éves férfi.

 • Késsel támadt a taxisra a 19 éves fiú

  Taxisofõrre támadt egy 19 éves szlovák fiatalember. Elõbb fojtogatni kezdte, majd megvágta a nyakán az 50 éves sofõrt.

 • Marihuána termesztõket fogott el a rendõrség

  Õrizetbe vette szerdán a rendõrség azt a két szombathelyi embert, akik házuk speciálisan kialakított helyiségében több tucat marihuánát termesztettek.

 • Kétéves fiút büntettek meg köztéri vizelésért

  Köztéri vizelésért kapott büntetõcédulát egy két esztendõs gyermek, pontosabban annak anyja, miután a pelenkáról frissen leszokott kicsi nem tudta visszatartani az ingert.