rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Megelőzési tanácsok az ünnepekre

 • Share on Tumblr

  Az év végi ünnepeket sajnos nem csak a jóérzésű emberek várják, hanem egyes bűnelkövetők is. Odafigyeléssel azonban sok esetben elkerülhető az áldozattá válás. Az alábbi óvintézkedések betartásával megnehezíthetik az elkövetők dolgát.

  A zseblopásokat jellemzően zsúfolt helyeken, az utcán, tömegközlekedési eszközökön, piacokon vagy bevásárlóközpontokban követik el. Pénzüket, bankkártyájukat, egyéb értékeiket tegyék biztonságos, nem észrevehető vagy könnyen hozzáférhető helyre. A PIN kódjukat ne tartsák a bankkártyájuk mellett, hanem igyekezzenek azt megjegyezni. Ha lehet, ne egyedül vásároljanak! Ha tehetik a nagyobb bevásárló központokban fizessenek bankkártyával! Tervezzék meg még otthon, hogy szeretteiknek milyen összegért vásárolnak és csak a szükséges pénzt vigyük magukkal! Irataikat a lakáskulcsaiktól és gépkocsijuk indítókulcsától elkülönítve tárolják! Télen a vastagabb felsőruházat miatt kevésbé lehet érezni, ha valaki belenyúl a zsebükbe. Ha eltulajdonították a lakáskulcsot, sürgősen cseréltessék le a zárat, illetve ha a bankkártyát is elvitte a tolvaj, azt azonnal tiltassák le! Ne szálljanak szembe a tolvajjal, hívjanak segítséget, értesítsék a rendőrséget!

  Ha vásárolni indulnak, arra is fordítsanak fokozott figyelmet, hogy a lakás nyílászáróit megfelelően zárják be! Amennyiben riasztóberendezés is van az ingatlanban, induláskor azt élesítsék, illetve rendszeresen ellenőrizzék annak működőképességét! Ha hosszabb időre utaznak el az ünnepek idején, kérjék meg ismerősüket, hogy időnként ellenőrizze otthonukat, ürítse ki a postaládájukat! Legalább egy helyiségben hagyják égve a villanyt, mert ez is azt a látszatot kelti, hogy van otthon valaki!

  Kivilágított helyen, ha lehet őrzött parkolóban álljanak meg! Mindig gondoljanak arra is, hogy a gépkocsiban hagyott - akár egy üres - táska miatt is feltörhetik azt, ezért látható helyen semmit se hagyjon. A már megvásárolt ajándékot a csomagtartóba tegye be! Ellenőrizzék, hogy valóban bezárták-e a gépjárművet! Fontos, hogy az indítókulcsot is nehezen hozzáférhető helyre tegye el. A nadrág hátsó zsebe nem biztonságos!

  Ha internetes webáruházakban vásárol, a személyes adataik és bankkártyájuk adtainak megadásakor legyenek óvatosak! Nézzék át a webáruház működési szabályzatát és a fizetési feltételeket! Ha lehet, válasszanak utánvételes fizetést és figyeljenek a visszavásárlási garanciára! Ha bankkártyával fizet, válasszon olyan internetes áruházat, ahol a fizetés valamely pénzintézet internetes oldalán keresztül történik!

  A karácsonyi előkészületek és a bevásárlás időszakában jóval zsúfoltabbak az utak, gyakoribbak a forgalmi torlódások, de nem minden közlekedő igazodik az ilyenkor szokásos helyzetekhez. A közrend, közbiztonság, valamint a közlekedés rendjének fenntartása érdekében szükség esetén forgalomirányítással, forgalomsegítéssel, valamint tájékoztatással segíti a rendőrség az állampolgárok biztonságos közlekedését, az esetlegesen bekövetkező közlekedési balesetek esetén a lehető legrövidebb időn belül biztosítja a forgalmon zavartalan áramlását. Legyenek türelmesek, óvatosak, körültekintőek, vigyázzanak a többi közlekedőre, hiszen mindenki az otthonában, szeretteivel szeretné tölteni az ünnepeket!

  A rendőrség idén is a lakosság segítségét kéri annak érdekében, hogy együttes összefogással biztosítsuk az év végi időszak nyugalmát! Amennyiben óvatosságuk ellenére bűncselekmény áldozatává váltak, tegyenek bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 107-es, illetve 112-es segélyhívó számain!


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Mezítlábas kisfiú pizsamában: 'egy férfi megölte az anyukámat'

  Dayton (Ohio) - Pizsamába öltözött mezítlábas kisfiú álldogált egyedül egy amerikai országúti pihenõ boltjának elõcsarnokában. - "Egy férfi kopogás nélkül jött be a házunkba, és lelõtte az anyukámat" - mondta a gyermek a Daytonhoz közeli országúti üzletbe belépõ amerikai házaspárnak.

 • 14 éves gyerekek szexuális élményeikrõl iratott dolgozatot a tanár

  A svéd oktatási rendszer talán legliberálisabb oktatóit is meglepte Maria Ahnlund tanárnõ egyik ötlete. Felmérõben arra kötelezte a 14 éves diákokat, hogy írjanak esszét elsõ szexuális élményükrõl. Akik pedig még nem estek át ilyenen, azok szexuális fantáziálgatásaikat vethették papírra.

 • Temetõ melett találtak rá az aszalódott holttestre

  Holttestet találtak 2010.05.24-én Kecskeméten, a Köztemetõ kerítésén kívül. A 61 éves férfi azonos azzal a Halász Sándorral, akit eltûnés miatt hetek óta köröztek. Bûncselekmény nem történt.

 • 69 éves néni lövöldözött Szõlõsgyörökben

  Egy idõs nõ engedély nélküli fegyverével lövöldözött, mert a szomszéd kertben egy macskát fojtogatott három kutya. A nõ ellen lõfegyverrel, lõszerrel való visszaélés bûntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 • Halálos baleset Gyomaendrõdön

  Meghalt egy autó vezetõje, miután teherautóval ütközött Gyomaendrõdön.

 • Kigyulladt egy parkoló autó

  Kiégett egy autó Veszprémben, személyi sérülés nem történt.

 • Többször is megerõszakolta nagymamáját egy colorádói fiú

  A rendõrség õrizetbe vette azt a 15 éves, coloradói fiút, aki a többször is megerõszakolta 59 éves nagyanyját.

 • Zsíros kenyér miatt késelt a részeg asszony

  Egyetlen zsíros kenyér miatt csaknem halálra késelte saját élettársát egy ittas hajléktalan nõ Nyíregyházán.

 • Keresik a békéscsabai álbombamerénylõt

  Vaklármának bizonyult az a bombafenyegetés, amely miatt szinte a fél belvárost lezárták vasárnap Békéscsabán, a rendõrség ezért nyomozást indított a fenyegetõ után.

  A békési megyeszékhely egyik éttermében az utcai kiszolgáló ablakon át tett le valaki a pultra egy papírt, melyen az állt, hogy az egyik mellékhelyiségben robbanóanyagot helyeztek el.

 • Dominik anyja elismerte, hogy nyitva hagyott egy kiskaput - kutya tépte szét a picit

  A csütörtöki tárgyaláson vallomást tett a 2007-ben a család kutyái által széttépett Dominik anyja, akit gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolnak. Elismerte, hogy nyitva hagyott egy kiskaput, amelyen keresztül a kisfiú bejutott a kutyák közé. Ha a bíróság bûnösnek találja, akár öt évet is kaphat.

 • Komoly rendõri erõk kapcsolták le a fegyveres fenyegetõzõt

  A kecskeméti beavatkozó osztály rendõrei fogták el azt a férfit, aki bezárkózott lakásába, miután egy kispuskával megfenyegette az egyik tabdi presszóban dolgozó volt barátnõjét.

 • Baleset az M7-esen, kórházban egy nyolchónapos csecsemõ

  Összeütközött egy olasz rendszámú pótkocsis teherautó és egy személygépkocsi szerda este az M7-es autópálya Balaton felé vezetõ oldalán, az autóban utazó nyolchónapos csecsemõt kórházba szállították - közölte Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság sajtóügyeletese.

 • Autó és jármûszállító karambolozott az M1-en

  Teljes szélességében lezárták az M1-es autópálya Budapest felé tartó oldalát Lébénynél egy baleset miatt.

 • Lakóháznak rohant egy autó

  Lakóháznak rohant egy személygépkocsi csütörtök délután Budapesten, a Mexikói úton.

 • Halálos sérülést szenvedett verseny közben egy bíró

  Halálos sérülést szenvedett a hagyományos düsseldorfi atlétikai viadalon egy versenybíró.

 • Fényes nappal szedték szét a lerobbant Ladát

  Törökszentmiklós - Néhány órára maradt õrizetlenül, mégis alaposan lecsupaszították azt a lerobbant Ladát, amelyet tulajdonosa hagyott a négyes fõút közelében Törökszentmiklós külterületén - tájékoztatta szerdán szerkesztõségünket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendõr-Fõkapitányság sajtószóvivõje.

 • Pizzériába tört be!

  Lakossági bejelentés alapján érték tetten a Szegedi Rendõrkapitányság járõrei azt 30 éves férfit, aki egy szegedi pizzériába tört be mára virradó éjszaka.

  A szentesi állandó lakos férfi berúgta az étterem ajtajának üvegét, majd bemászott a vendégtérbe. A cselekménynek szemtanúja volt, aki azonnal értesítette a rendõrséget. A helyszínre érkezõ rendõrjárõrök éppen akkor fogták el a betörõt, amikor az egy kávéfõzõt próbált a nyíláson át kivinni.

 • Húszezer liter metil-alkoholt loptak el Bács-Kiskun megyébõl

  Mintegy 20 ezer liter metil-alkoholt loptak el Bács-Kiskun megyei Mol-telephelyekrõl.

 • Késes rablót kaptak el Budapesten

  Késsel fenyegetett meg egy férfi a fõvárosban, az 50-es villamoson egy nõt, akitõl a pénzét követelte; a tettest a rendõrök elfogták - közölte a Budapesti Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese 2009.12.13-én este.

 • Autóbalesetben elhunyt Kyle Bennett háromszoros világbajnok

  33 éves korában autóbalesetben elhunyt Kyle Bennett háromszoros világbajnok BMX-versenyzõ.