rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Megelőzési tanácsok az ünnepekre

 • Share on Tumblr

  Az év végi ünnepeket sajnos nem csak a jóérzésű emberek várják, hanem egyes bűnelkövetők is. Odafigyeléssel azonban sok esetben elkerülhető az áldozattá válás. Az alábbi óvintézkedések betartásával megnehezíthetik az elkövetők dolgát.

  A zseblopásokat jellemzően zsúfolt helyeken, az utcán, tömegközlekedési eszközökön, piacokon vagy bevásárlóközpontokban követik el. Pénzüket, bankkártyájukat, egyéb értékeiket tegyék biztonságos, nem észrevehető vagy könnyen hozzáférhető helyre. A PIN kódjukat ne tartsák a bankkártyájuk mellett, hanem igyekezzenek azt megjegyezni. Ha lehet, ne egyedül vásároljanak! Ha tehetik a nagyobb bevásárló központokban fizessenek bankkártyával! Tervezzék meg még otthon, hogy szeretteiknek milyen összegért vásárolnak és csak a szükséges pénzt vigyük magukkal! Irataikat a lakáskulcsaiktól és gépkocsijuk indítókulcsától elkülönítve tárolják! Télen a vastagabb felsőruházat miatt kevésbé lehet érezni, ha valaki belenyúl a zsebükbe. Ha eltulajdonították a lakáskulcsot, sürgősen cseréltessék le a zárat, illetve ha a bankkártyát is elvitte a tolvaj, azt azonnal tiltassák le! Ne szálljanak szembe a tolvajjal, hívjanak segítséget, értesítsék a rendőrséget!

  Ha vásárolni indulnak, arra is fordítsanak fokozott figyelmet, hogy a lakás nyílászáróit megfelelően zárják be! Amennyiben riasztóberendezés is van az ingatlanban, induláskor azt élesítsék, illetve rendszeresen ellenőrizzék annak működőképességét! Ha hosszabb időre utaznak el az ünnepek idején, kérjék meg ismerősüket, hogy időnként ellenőrizze otthonukat, ürítse ki a postaládájukat! Legalább egy helyiségben hagyják égve a villanyt, mert ez is azt a látszatot kelti, hogy van otthon valaki!

  Kivilágított helyen, ha lehet őrzött parkolóban álljanak meg! Mindig gondoljanak arra is, hogy a gépkocsiban hagyott - akár egy üres - táska miatt is feltörhetik azt, ezért látható helyen semmit se hagyjon. A már megvásárolt ajándékot a csomagtartóba tegye be! Ellenőrizzék, hogy valóban bezárták-e a gépjárművet! Fontos, hogy az indítókulcsot is nehezen hozzáférhető helyre tegye el. A nadrág hátsó zsebe nem biztonságos!

  Ha internetes webáruházakban vásárol, a személyes adataik és bankkártyájuk adtainak megadásakor legyenek óvatosak! Nézzék át a webáruház működési szabályzatát és a fizetési feltételeket! Ha lehet, válasszanak utánvételes fizetést és figyeljenek a visszavásárlási garanciára! Ha bankkártyával fizet, válasszon olyan internetes áruházat, ahol a fizetés valamely pénzintézet internetes oldalán keresztül történik!

  A karácsonyi előkészületek és a bevásárlás időszakában jóval zsúfoltabbak az utak, gyakoribbak a forgalmi torlódások, de nem minden közlekedő igazodik az ilyenkor szokásos helyzetekhez. A közrend, közbiztonság, valamint a közlekedés rendjének fenntartása érdekében szükség esetén forgalomirányítással, forgalomsegítéssel, valamint tájékoztatással segíti a rendőrség az állampolgárok biztonságos közlekedését, az esetlegesen bekövetkező közlekedési balesetek esetén a lehető legrövidebb időn belül biztosítja a forgalmon zavartalan áramlását. Legyenek türelmesek, óvatosak, körültekintőek, vigyázzanak a többi közlekedőre, hiszen mindenki az otthonában, szeretteivel szeretné tölteni az ünnepeket!

  A rendőrség idén is a lakosság segítségét kéri annak érdekében, hogy együttes összefogással biztosítsuk az év végi időszak nyugalmát! Amennyiben óvatosságuk ellenére bűncselekmény áldozatává váltak, tegyenek bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 107-es, illetve 112-es segélyhívó számain!


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Vigyázat! - Csalók gyûjtenek adományokat Gyõrben

  Legutóbb Gyõrben egy nõ saját szomszédaitól gyûjtött jogtalanul pénzt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nevében.

 • Magyar baltás gyilkost fogtak el Torontóban

  Elfogtak Torontóban egy magyar férfit, akit egy tavaly novemberi magyarországi baltás támadással gyanúsítanak.

 • Epeköveket loptak el egy kecskeméti házból

  Néhány pillanatig milliomosnak érezhette magát az a tolvaj, aki egy kecskeméti házból 145 epekövet lopott.

 • Leszúrta feleségét egy nyíregyházi férfi

  Tragédiához vezettet egy családi veszekedés kedden. A szóváltás dulakodássá fajult, a férj leszúrta a feleségét.

 • Halálra késelte a saját apját

  Halálra késelte apját egy fiatalember csütörtökön este, Hajdúsámsonban.

 • Álmukban égtek el a gyerekek

  Álmában halt meg egy dél-afrikai család, miután kigyulladt a házuk. Senkit nem tudtak kimenekíteni.

 • Késeléssel kezdte a férj az újévet

  Budapesten a XV. kerületi Páskomliget utcában saját lakásukban szúrta meg egy férj a feleségét pénteken, aki a támadást követõen a szomszédoktól kért segítséget.

 • Csigalassú rendõrségi hajsza

  Anchorage - Fennállásának feltehetõen leglassúbb autós hajszáját érte meg a kanadai rendõrség: mindössze 7 kilométeres tempóval üldözött egy fûnyírókocsit vezetõ férfit.

 • Leesett a szekérrõl - halálra zúzta magát

  A helyszínen belehalt sérüléseibe az a férfi, aki lezuhant egy lovas kocsi bakjáról a Fejér megyei Adonyban.

 • Gázolás Dunakeszin – hárman megsérültek

  Két kislány súlyosan, édesapjuk könnyebben megsérült, amikor hétfõn este Dunakeszin elütötte õket egy autó, a helyszínelés idejére lezárták a 2-es fõút ezen szakaszát – közölte a rendõrség és a mentõk.

 • 26-an meghaltak a leszakadt híd miatt

  Folyóba zuhant egy násznépet szállító busz India északkeleti részén. A 40-50 utas közül legkevesebb 26-an életüket vesztették, amikor a fahíd leszakadt alattuk.

 • Ütött a büdös vevõ

  Eladót ütött meg egy vevõ az Egyesült Államokban, mert büdösnek találták. Az eset Washington államban történt, a férfi második látogatásakor.

 • Kigyulladt a mozi a Batman bemutatón

  A tûzoltók szerint a mexikói mozi nézõi elõször nem reagáltak a tûzjelzésre, mert azt hitték, az új Batman-filmhez tartozik. A kigyulladt moziból 800 nézõt kellett kimenekíteni.

 • Életét vesztette egy motoros Hajdúsámsonban

  A 26 éves hajdúsámsoni fiatalember egy villanyoszlopnak ütközött Simsonjával. Azonnal életét vesztette.

 • Elszámolási vita miatt kellett meghalnia a szegedi maffiaper vádlottjának.

  Valószínûleg egy elszámolási vita miatt lõttek agyon szerda reggel egy férfit a Tolna megyei Gyönkön. A rendõrség három embert vett õrizetbe eddig az üggyel kapcsolatban, és kezdeményezik elõzetes letartóztatásukat. Mindhárman részleges beismerõ vallomást tettek, az egyik férfi büntetett elõéletû - hangzott el a Tolna Megyei Rendõr-fõkapitányság péntek délelõtti sajtótájékoztatóján.

 • Brutális gyilkosság Dorogon

  Újabb gyilkosság és újabb eredményes nyomozás Komárom-Esztergom Megyében. A rendõr-fõkapitányság Bûnügyi Osztálya a Dorogi Rendõrkapitányság nyomozóinak segítségével 5 és fél óra alatt elkapták a gyilkosokat, annak ellenére, hogy elsõként semmilyen adat nem állt a nyomozók rendelkezésére. Nem tudták ki az áldozat, hol és mivel gyilkolták meg, mi lehetett az indok és kik lehettek az elkövetõk. Az áldozat kilétét telefonja segítségével sikerült megállapítani. Alkalmi munkaadóját felhívva derült ki, hogy ki az a férfi, akit holtan találtak a közterületen.

 • Kisteherautó és mozdony ütközött

  Műszaki mentéshez riasztották a tűzoltókat. Műszaki cikkeket szállító kisteherautó hátuljának ütközött egy mozdony szerda délelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírmihálydiban, a Rákóczi utcai vasúti átjáróban.

 • Fürdõkádban gyújtottak fel egy férfit Berettyóújfaluban

  Brutális gyilkosság történt kedden a Hajdú-Bihar megyei Berettyóújfaluban, ahol megöltek, majd egy fürdõkádban felgyújtottak egy 31 éves férfit. A rendõrség hírzárlatot rendelt el az ügyben.

 • Gyászol a volt válogatott focista

  Krimibe illõ jelenetek játszódtak le a volt jugoszláv válogatott labdarúgó, Savo Milo¹eviæ családjában. A nagypapa lelõtt a focista apját.

 • Tengerbe zuhant egy Airbus Franciaországban

  Egy ember meghalt, hat társa eltûnt csütörtökön, mert próbarepülés közben a Földközi-tengerbe zuhant egy Airbus A320-as repülõgép a dél-franciaországi Saint-Cyprien közelében - közölték a helyi hatóságok.