rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Megelőzési tanácsok az ünnepekre

 • Share on Tumblr

  Az év végi ünnepeket sajnos nem csak a jóérzésű emberek várják, hanem egyes bűnelkövetők is. Odafigyeléssel azonban sok esetben elkerülhető az áldozattá válás. Az alábbi óvintézkedések betartásával megnehezíthetik az elkövetők dolgát.

  A zseblopásokat jellemzően zsúfolt helyeken, az utcán, tömegközlekedési eszközökön, piacokon vagy bevásárlóközpontokban követik el. Pénzüket, bankkártyájukat, egyéb értékeiket tegyék biztonságos, nem észrevehető vagy könnyen hozzáférhető helyre. A PIN kódjukat ne tartsák a bankkártyájuk mellett, hanem igyekezzenek azt megjegyezni. Ha lehet, ne egyedül vásároljanak! Ha tehetik a nagyobb bevásárló központokban fizessenek bankkártyával! Tervezzék meg még otthon, hogy szeretteiknek milyen összegért vásárolnak és csak a szükséges pénzt vigyük magukkal! Irataikat a lakáskulcsaiktól és gépkocsijuk indítókulcsától elkülönítve tárolják! Télen a vastagabb felsőruházat miatt kevésbé lehet érezni, ha valaki belenyúl a zsebükbe. Ha eltulajdonították a lakáskulcsot, sürgősen cseréltessék le a zárat, illetve ha a bankkártyát is elvitte a tolvaj, azt azonnal tiltassák le! Ne szálljanak szembe a tolvajjal, hívjanak segítséget, értesítsék a rendőrséget!

  Ha vásárolni indulnak, arra is fordítsanak fokozott figyelmet, hogy a lakás nyílászáróit megfelelően zárják be! Amennyiben riasztóberendezés is van az ingatlanban, induláskor azt élesítsék, illetve rendszeresen ellenőrizzék annak működőképességét! Ha hosszabb időre utaznak el az ünnepek idején, kérjék meg ismerősüket, hogy időnként ellenőrizze otthonukat, ürítse ki a postaládájukat! Legalább egy helyiségben hagyják égve a villanyt, mert ez is azt a látszatot kelti, hogy van otthon valaki!

  Kivilágított helyen, ha lehet őrzött parkolóban álljanak meg! Mindig gondoljanak arra is, hogy a gépkocsiban hagyott - akár egy üres - táska miatt is feltörhetik azt, ezért látható helyen semmit se hagyjon. A már megvásárolt ajándékot a csomagtartóba tegye be! Ellenőrizzék, hogy valóban bezárták-e a gépjárművet! Fontos, hogy az indítókulcsot is nehezen hozzáférhető helyre tegye el. A nadrág hátsó zsebe nem biztonságos!

  Ha internetes webáruházakban vásárol, a személyes adataik és bankkártyájuk adtainak megadásakor legyenek óvatosak! Nézzék át a webáruház működési szabályzatát és a fizetési feltételeket! Ha lehet, válasszanak utánvételes fizetést és figyeljenek a visszavásárlási garanciára! Ha bankkártyával fizet, válasszon olyan internetes áruházat, ahol a fizetés valamely pénzintézet internetes oldalán keresztül történik!

  A karácsonyi előkészületek és a bevásárlás időszakában jóval zsúfoltabbak az utak, gyakoribbak a forgalmi torlódások, de nem minden közlekedő igazodik az ilyenkor szokásos helyzetekhez. A közrend, közbiztonság, valamint a közlekedés rendjének fenntartása érdekében szükség esetén forgalomirányítással, forgalomsegítéssel, valamint tájékoztatással segíti a rendőrség az állampolgárok biztonságos közlekedését, az esetlegesen bekövetkező közlekedési balesetek esetén a lehető legrövidebb időn belül biztosítja a forgalmon zavartalan áramlását. Legyenek türelmesek, óvatosak, körültekintőek, vigyázzanak a többi közlekedőre, hiszen mindenki az otthonában, szeretteivel szeretné tölteni az ünnepeket!

  A rendőrség idén is a lakosság segítségét kéri annak érdekében, hogy együttes összefogással biztosítsuk az év végi időszak nyugalmát! Amennyiben óvatosságuk ellenére bűncselekmény áldozatává váltak, tegyenek bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 107-es, illetve 112-es segélyhívó számain!


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Kalapáccsal ölte meg barátnõjét a férfi

  Emberölés miatt vette õrizetbe a rendõrség azt a férfit, aki egy kalapáccsal verte fejbe barátnõjét szerdán a fõváros VII. kerületében.

 • Árokba borult egy betegszállító

  Egy betegszállító jármû borult árokba a 49-es fõút Mátészalka és Kocsord közötti szakaszán hétfõ délelõtt, a balesetben senki sem sérült meg.

 • Kiraboltak egy pénzváltót Gyõrben

  Kiraboltak egy pénzváltót Gyõr belvárosában - közölte a rendõrség.

 • Nem volt zsebpénze, ezért eljárt fosztogatni

  Vasárnap misére járó, éjjelente mindig idõben hazatérõ, 18 éves rablót fogott a rendõrség az Egyesült Államokban. Az ifjú anyja nem tudott fia zsebpénz-kiegészítõ rablássorozatáról, és nem is gyanított semmit, mivel a gyerek mindig rendre hazatért a megszabott idõre, éjjel fél kettõre, vasárnaponként pedig elkísérte õt a templomba.

 • Rá akarták gyújtani a családra a házat

  Elfogta rendõrség azt a két férfit, akik a gyanú szerint szándékosan gyújtottak fel egy lakást a fõváros XIII. kerületében. A tettesek szándéka az volt, hogy a lakásban élõ család bennégjen a tûzben.

 • Elõbb fogócskázott, aztán bújócskázott, de elgázolta búvóhelye

  Phoenix (Arizona állam) - Nagyon szerencsétlenül "bújócskázott" a rendõrséggel egy férfi az Egyesült Államokban: egy teherautó alá rejtõzött, ám a kocsi nem elég, hogy elindult, hanem még kissé el is gázolta.

  A 26 éves férfi autóvezetési szabálytalanság miatt menekült a rendõrség elõl. Áthajtott egy piros lámpán, amiért megállították, õ átadta a rendõrnek a jogosítványát, ám utána elszaladt.

 • Kegyetlenül meggyilkolták az idõs férfit

  Tönyi lakásában egbb késszúrással megöltek nádasdladáy 66 éves férfit, a két helyi gyanúsítottat õrizetbe vették - közölte a rendõrség.

 • Morbid támadásnak esett áldozatul a szoknyavadász

  Morbid támadásnak esett áldozatul a nõs szoknyavadász: épp békésen szunyókált, amikor egy álarcos támadt rá és mire feleszmélt, már sem õ nem volt ott, sem a legnemesebb szerve.

 • Ismét 'zsebben' a zsebes!

  Zseblopásra specializálódott elkövetõt fogtak el a közelmúltban a Miskolci Rendõrkapitányság munkatársai.

  A 44 éves, szolnoki lakcímmel rendelkezõ nõ ezidáig 18 alkalommal volt büntetve – mindannyiszor vagyon elleni bûncselekmények miatt. Legutoljára 2008. június 21-én szabadult.

 • Marihuánát lopott egy szolgálatban lévõ rendõr

  A Nemzeti Nyomozó Iroda és a Terrorelhárítási Központ munkatársainak szeme láttára egy szolgálatban lévõ rendõr meglopott két drogterjesztõt Budapesten.

 • Halálos baleset az M5-ön - az ütközés során a méhek is elszabadultak

  Eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze egy személygépkocsi és egy kisbusz az M5 autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 48. kilométerszelvényben 2014. június 30-án hajnalban.

 • Baleset a triatlon bajnokságon

  Baleset történt a nagyatádi országos triatlon bajnokságon.

 • Szülés a hátsó ülésen, büntetés az apának

  Tilosban parkolásért 35 dolláros (csaknem 8000 forintos) pénzbírságot róttak ki egy amerikai apára, akinek legkisebb gyermeke a családi autó hátsó ülésén jött a világra New Yorkban.

 • Agyonlõttek egy ártatlan férfit a rendõrök

  Agyonlõttek a rendõrök egy ártatlan férfit, mert azt hitték, egy gyilkosság gyanúsítottját kapták el.

 • Ez nem lehet véletlen: nyolc rekesz sört még negyvenkilenc követett

  Az elsõ alkalommal még csak néhány, ám másodszorra már komoly mennyiségû sörösrekesszel távoztak tolvajok egy szolnoki telephelyrõl, ahol egy hét alatt kétszer is hívatlan vendégek jártak - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje.

 • Hármas karambollal indult a nap Kaposvárott

  Egy busz, egy kisteherautó és egy kocsi ütközött össze.

 • Ájultra verték a 13 éves fiút Kaposváron

  Eszméletlenre vert egy 13 éves somodori fiút egy 15 éves somogyaszalói kamasz Kaposváron a színházparkban - közölte a kaposvári rendõrkapitányság pénteken.

 • Drogdílereket fogtak Szegeden

  Két kábítószer dílert vett õrizetbe a Szegedi Rendõrkapitányság a Csongrád Megyei Rendõr- fõkapitányság Felderítõ Osztályával együttmûködve tegnap.

  A gyanú szerint a két 26 éves szegedi férfi rendszeresen értékesített kábítószert fiataloknak Szegeden.

 • Elfogták: felszabadult egy hely a "Top100-ban"

  Elfogtak egy többszörösen körözött csalót hétfõn reggel a fõvárosban. A férfi a budapesti és az országos körözési toplistán is szerepelt.

 • 257 tő vadkendert találtak a rendőrök az 50 éves férfinél

  Kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya B. Géza 50 éves vecsési lakos ellen.