rss
bohócdoktor vizit szja 1%
 • Megelőzési tanácsok az ünnepekre

 • Share on Tumblr

  Az év végi ünnepeket sajnos nem csak a jóérzésű emberek várják, hanem egyes bűnelkövetők is. Odafigyeléssel azonban sok esetben elkerülhető az áldozattá válás. Az alábbi óvintézkedések betartásával megnehezíthetik az elkövetők dolgát.

  kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

  A zseblopásokat jellemzően zsúfolt helyeken, az utcán, tömegközlekedési eszközökön, piacokon vagy bevásárlóközpontokban követik el. Pénzüket, bankkártyájukat, egyéb értékeiket tegyék biztonságos, nem észrevehető vagy könnyen hozzáférhető helyre. A PIN kódjukat ne tartsák a bankkártyájuk mellett, hanem igyekezzenek azt megjegyezni. Ha lehet, ne egyedül vásároljanak! Ha tehetik a nagyobb bevásárló központokban fizessenek bankkártyával! Tervezzék meg még otthon, hogy szeretteiknek milyen összegért vásárolnak és csak a szükséges pénzt vigyük magukkal! Irataikat a lakáskulcsaiktól és gépkocsijuk indítókulcsától elkülönítve tárolják! Télen a vastagabb felsőruházat miatt kevésbé lehet érezni, ha valaki belenyúl a zsebükbe. Ha eltulajdonították a lakáskulcsot, sürgősen cseréltessék le a zárat, illetve ha a bankkártyát is elvitte a tolvaj, azt azonnal tiltassák le! Ne szálljanak szembe a tolvajjal, hívjanak segítséget, értesítsék a rendőrséget!

  Ha vásárolni indulnak, arra is fordítsanak fokozott figyelmet, hogy a lakás nyílászáróit megfelelően zárják be! Amennyiben riasztóberendezés is van az ingatlanban, induláskor azt élesítsék, illetve rendszeresen ellenőrizzék annak működőképességét! Ha hosszabb időre utaznak el az ünnepek idején, kérjék meg ismerősüket, hogy időnként ellenőrizze otthonukat, ürítse ki a postaládájukat! Legalább egy helyiségben hagyják égve a villanyt, mert ez is azt a látszatot kelti, hogy van otthon valaki!

  Kivilágított helyen, ha lehet őrzött parkolóban álljanak meg! Mindig gondoljanak arra is, hogy a gépkocsiban hagyott - akár egy üres - táska miatt is feltörhetik azt, ezért látható helyen semmit se hagyjon. A már megvásárolt ajándékot a csomagtartóba tegye be! Ellenőrizzék, hogy valóban bezárták-e a gépjárművet! Fontos, hogy az indítókulcsot is nehezen hozzáférhető helyre tegye el. A nadrág hátsó zsebe nem biztonságos!

  Ha internetes webáruházakban vásárol, a személyes adataik és bankkártyájuk adtainak megadásakor legyenek óvatosak! Nézzék át a webáruház működési szabályzatát és a fizetési feltételeket! Ha lehet, válasszanak utánvételes fizetést és figyeljenek a visszavásárlási garanciára! Ha bankkártyával fizet, válasszon olyan internetes áruházat, ahol a fizetés valamely pénzintézet internetes oldalán keresztül történik!

  A karácsonyi előkészületek és a bevásárlás időszakában jóval zsúfoltabbak az utak, gyakoribbak a forgalmi torlódások, de nem minden közlekedő igazodik az ilyenkor szokásos helyzetekhez. A közrend, közbiztonság, valamint a közlekedés rendjének fenntartása érdekében szükség esetén forgalomirányítással, forgalomsegítéssel, valamint tájékoztatással segíti a rendőrség az állampolgárok biztonságos közlekedését, az esetlegesen bekövetkező közlekedési balesetek esetén a lehető legrövidebb időn belül biztosítja a forgalmon zavartalan áramlását. Legyenek türelmesek, óvatosak, körültekintőek, vigyázzanak a többi közlekedőre, hiszen mindenki az otthonában, szeretteivel szeretné tölteni az ünnepeket!

  A rendőrség idén is a lakosság segítségét kéri annak érdekében, hogy együttes összefogással biztosítsuk az év végi időszak nyugalmát! Amennyiben óvatosságuk ellenére bűncselekmény áldozatává váltak, tegyenek bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 107-es, illetve 112-es segélyhívó számain!


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Gazdája hibájából harapott a kutya

  Gazdája hibájából harapott a kutyaUtcára szökött kutya harapott megy egy idős férfit Tamásiban szerdán - közölte a rendőrség. A hatóság tájékoztatása szerint április 3-án 9 órakor egy ház nyitott kapuján keresztül egy komondor kutya az utcára szökött és megharapott egy idős férfit, aki a harapás következtében súlyos sérülést szenvedett. A háziak mentőt hívtak, akik a sérültet a dombóvári kórházba vitték. A kutyát a hatósági állatorvos megvizsgálta és két hetes karanténba helyezését rendelte el. A rendőrök megállapították, hogy a ház kapuját a 41 éves T. István hagyta nyitva.

 • Öten vesztették életüket az Alpokban a hétvégén

  Öt halálos baleset történt a hétvégén az Alpokban. Az enyhe idő miatt fokozott lavinaveszélyre figyelmeztetnek a francia hatóságok.

 • Bankba tört be aludni

  Bankba tört be aludni egy férfi az Egyesült Államokban. A pénzintézet biztonsági kamerái megörökítették a hajnali háromkor kezdõdött akciót. A 21 éves férfi Washington államban, Ellensburgben tört be egy bank alagsorába, ahol kényelmesen elhelyezkedett, inni kezdett, majd nyugovóra tért.

 • Két nap alatt két bunyó ugyanott

  Két nap leforgása alatt kétszer is verekedés miatt kellett kivonulniuk a rendõröknek egy bicskei presszóhoz, az ütközetek résztvevõi ellen eljárás indult.

 • Elõbb fogócskázott, aztán bújócskázott, de elgázolta búvóhelye

  Phoenix (Arizona állam) - Nagyon szerencsétlenül "bújócskázott" a rendõrséggel egy férfi az Egyesült Államokban: egy teherautó alá rejtõzött, ám a kocsi nem elég, hogy elindult, hanem még kissé el is gázolta.

  A 26 éves férfi autóvezetési szabálytalanság miatt menekült a rendõrség elõl. Áthajtott egy piros lámpán, amiért megállították, õ átadta a rendõrnek a jogosítványát, ám utána elszaladt.

 • Lánya megerõszakolása után öngyilkosságba menekült az apa

  Nem volt elég, hogy megerõszakolták a lányát, még meg is fenyegették a támadók a megtört apát, ha szólni merészelne a rendõrségnek. A botrány helyett az öngyilkosságba menekült.

 • Leharapta volt barátnõje lábujját egy feldühödött férfi

  Leharapta ex-barátnõje lábujját egy feldühödött férfi – a nõ eleve azért szakított a lábfetisiszta férfival, mert amíg együtt voltak, össze-vissza harapdálta a lábfejét.

 • Részegen autózott a börtönbe leülni ittas vezetése büntetését

  Részegen autózott a börtönbe egy férfi az Egyesült Államokban, hogy letöltse ittas vezetése büntetését.

 • Hasznos tanácsok vízijármûvet használóknak

  Vízbõl-mentés esetén a vízijármû vezetõje illetve utasa a mentõmellényét vegye fel, a mentendõ személynek dobjon oda valamilyen felúszó tárgyat (mentõgyûrû, mentõlap, fenékdeszka stb.) majd folyásirányban vagy szél alatt közelítse meg a bajba jutottat. A személy csónakba emelésekor fordítson figyelmet arra, hogy a csónak ne boruljon fel, és a kiemelt személy sérüléseket lehetõleg ne szenvedjen. Ha a vezetõ úgy ítéli meg, hogy a mentést nem tudja végrehajtani, hívjon segítséget (telefonon a Balatonon a 1817-es valamennyi hálózatból elérhetõ segélyhívó, a 84/310-712 vezetékes, illetve az általános 112 segélyhívó számokon).

 • Halálos baleset történt Mályinál

  A sofõr valószínûleg nem az út- és látási viszonyoknak megfelelõen vezetett.

 • Az ócsai kutyakínzó letöltendõ börtönbüntetést kapott

  Elsõ fokon, hat hónap letöltendõ fogházbüntetésre ítélte a bíróság azt a ócsai férfit, aki rettenetes körülmények között tartotta kutyáit, amit a pénztelenséggel indokolt.

 • 130 sertést kellett kimenteni a felborult kamionból

  A mentés csaknem hat órán át tartott, 22 állat elpusztult. A baleset még hétfő délután történt, a 6-os főúton, a barcsi körforgalomban. A kamionon több mint 130 sertést szállítottak.

 • Nem ússzák meg a szomáliai kalózok

  Az ENSZ Biztonsági Tanácsa kedden egyhangúlag határozatot fogadott el, amely egy évi idõtartamra engedélyezi a kalózok elleni nemzetközi mûveleteket Szomália területén.

 • 8 éves a kerítéstolvaj

  Egy nyolcéves fiú ellopott egy négyméteres kerítést Rétságon, a történteket kamera is rögzítette. A gyerekkel szemben megszüntették az eljárást, mivel kora miatt nem büntethetõ - közölte a Nógrád Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese.

 • Megölte 98 éves férjét a 92 éves asszony

  98 éves férje megölésének vádjával tartóztattak le egy 92 éves asszonyt az ausztráliai Sydneyben.

 • Szégyen: loptak a Heim Pál kórházból

  Orvosi mûszereket loptak a fõvárosi Heim Pál Gyermekkórházból - közölte Sass Oszkár, a Budapesti Rendõr-fõkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.

 • Gyalogátkelőhelyen gázolták el a 14 éves fiút

  A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2014. szeptember 14-én 19 óra 30 perckor érkezett bejelentés, hogy Győr-Szigetben személyi sérüléses közúti közlekedési baleset történt.

 • Csak viccelt a bombariadó bejelentõje

  Bombariadó miatt ürítettek ki egy iskolát a Borsod megyei Halmajon. Mint kiderült, egy 16 éves fiú telefonált az intézménybe.

 • Két halálos karambol is történt Baranyában

  Egy ember meghalt, amikor összeütközött egy autó és egy teherkocsi pénteken a 66-os fõút pécsi szakaszán.

 • Frontális karambol a 67-es úton

  Frontálisan ütközött két személygépkocsi a 67-es úton.

kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%