rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Megelőzési tanácsok az ünnepekre

 • Share on Tumblr

  Az év végi ünnepeket sajnos nem csak a jóérzésű emberek várják, hanem egyes bűnelkövetők is. Odafigyeléssel azonban sok esetben elkerülhető az áldozattá válás. Az alábbi óvintézkedések betartásával megnehezíthetik az elkövetők dolgát.

  A zseblopásokat jellemzően zsúfolt helyeken, az utcán, tömegközlekedési eszközökön, piacokon vagy bevásárlóközpontokban követik el. Pénzüket, bankkártyájukat, egyéb értékeiket tegyék biztonságos, nem észrevehető vagy könnyen hozzáférhető helyre. A PIN kódjukat ne tartsák a bankkártyájuk mellett, hanem igyekezzenek azt megjegyezni. Ha lehet, ne egyedül vásároljanak! Ha tehetik a nagyobb bevásárló központokban fizessenek bankkártyával! Tervezzék meg még otthon, hogy szeretteiknek milyen összegért vásárolnak és csak a szükséges pénzt vigyük magukkal! Irataikat a lakáskulcsaiktól és gépkocsijuk indítókulcsától elkülönítve tárolják! Télen a vastagabb felsőruházat miatt kevésbé lehet érezni, ha valaki belenyúl a zsebükbe. Ha eltulajdonították a lakáskulcsot, sürgősen cseréltessék le a zárat, illetve ha a bankkártyát is elvitte a tolvaj, azt azonnal tiltassák le! Ne szálljanak szembe a tolvajjal, hívjanak segítséget, értesítsék a rendőrséget!

  Ha vásárolni indulnak, arra is fordítsanak fokozott figyelmet, hogy a lakás nyílászáróit megfelelően zárják be! Amennyiben riasztóberendezés is van az ingatlanban, induláskor azt élesítsék, illetve rendszeresen ellenőrizzék annak működőképességét! Ha hosszabb időre utaznak el az ünnepek idején, kérjék meg ismerősüket, hogy időnként ellenőrizze otthonukat, ürítse ki a postaládájukat! Legalább egy helyiségben hagyják égve a villanyt, mert ez is azt a látszatot kelti, hogy van otthon valaki!

  Kivilágított helyen, ha lehet őrzött parkolóban álljanak meg! Mindig gondoljanak arra is, hogy a gépkocsiban hagyott - akár egy üres - táska miatt is feltörhetik azt, ezért látható helyen semmit se hagyjon. A már megvásárolt ajándékot a csomagtartóba tegye be! Ellenőrizzék, hogy valóban bezárták-e a gépjárművet! Fontos, hogy az indítókulcsot is nehezen hozzáférhető helyre tegye el. A nadrág hátsó zsebe nem biztonságos!

  Ha internetes webáruházakban vásárol, a személyes adataik és bankkártyájuk adtainak megadásakor legyenek óvatosak! Nézzék át a webáruház működési szabályzatát és a fizetési feltételeket! Ha lehet, válasszanak utánvételes fizetést és figyeljenek a visszavásárlási garanciára! Ha bankkártyával fizet, válasszon olyan internetes áruházat, ahol a fizetés valamely pénzintézet internetes oldalán keresztül történik!

  A karácsonyi előkészületek és a bevásárlás időszakában jóval zsúfoltabbak az utak, gyakoribbak a forgalmi torlódások, de nem minden közlekedő igazodik az ilyenkor szokásos helyzetekhez. A közrend, közbiztonság, valamint a közlekedés rendjének fenntartása érdekében szükség esetén forgalomirányítással, forgalomsegítéssel, valamint tájékoztatással segíti a rendőrség az állampolgárok biztonságos közlekedését, az esetlegesen bekövetkező közlekedési balesetek esetén a lehető legrövidebb időn belül biztosítja a forgalmon zavartalan áramlását. Legyenek türelmesek, óvatosak, körültekintőek, vigyázzanak a többi közlekedőre, hiszen mindenki az otthonában, szeretteivel szeretné tölteni az ünnepeket!

  A rendőrség idén is a lakosság segítségét kéri annak érdekében, hogy együttes összefogással biztosítsuk az év végi időszak nyugalmát! Amennyiben óvatosságuk ellenére bűncselekmény áldozatává váltak, tegyenek bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 107-es, illetve 112-es segélyhívó számain!


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • 120 forintért majdnem megölte a kislányt

  Súlyosan megvert egy rabló egy 12 éves kislányt a Krassó-Szörény megyei Aninán. A rabló addig ütötte a kislányt, amíg az kómába esett. A férfi rögtön elszaladt, amint a kislány összeesett.

 • Milliós adócsalás miatt nyomoznak egy külföldi cég ellen

  Milliós nagyságrendû adócsalás és hamisítás gyanújával indított nyomozást a szombathelyi pénzügyõrség egy külföldi cég képviselõje ellen .

 • Kiraboltak egy magyar kamiont Közép-Szlovákiában

  Kiraboltak és felgyújtottak egy mobiltelefonokat szállító magyar kamiont Közép-Szlovákiában - közölte pénteken a besztercebányai (Banská Bystrica) megyei rendõrség szóvivõje.

 • Újabb betörõket fogtak el Szegeden

  Újabb betöréssorozatot derített fel a rendõrség Csongrád megyében.

 • Baltával zúzta össze a fényképezõgépet a lebukott tolvaj

  Baltával zúzta össze az õt tetten érõ és lefotózó sértett fényképezõgépét egy lebukott tolvaj Szolnokon, a tettest egyelõre keresik.

 • Gázolt, cserbenhagyta, majd beleszáguldott egy bokorba

  Cserbenhagyásos gázolás történt vasárnap késõ este a fõvárosban, a Margit hídon - tájékoztatott a rendõrség.

 • Vascsõvel vertek agyon egy idõs férfit Ózdon

  Sanyi bácsi szörnyethalt, öccse, József élet-halál között lebeg.

 • Féltékeny barátnõje lõtte le a futballsztárt

  Barátnõje lõtte le féltékenységbõl Steve McNairt, a profi amerikaifutball-liga (NFL) közelmúltjának egyik legjobb irányítóját, majd fordította saját maga ellen a fegyvert - közölte helyi idõ szerint szerdán a rendõrség Nashville-ben.

 • Oldalára borult egy fát szállító kamion az M7-en

  Egy fát szállító román kamion balesete miatt teljes útzár van az M7-es autópálya fõváros felé vezetõ oldalán Balatonszárszó és Balatonõszöd között. A mûszaki mentés órákig tart, a jármûveket a 7-es útra terelik.

 • Bírság autóban dohányzásért

  London - Saját autójában dohányzott egy férfi, mégis megbírságolták érte - mert a munkahelyének nyilvánította a kocsit a hatóság embere.

 • Holtan találtak egy nyugdíjas férfit Törökszentmiklóson

  Holtan találtak rá egy eltûntként keresett nyugdíjas férfira Törökszentmiklóson.

  A Jász-Nagykun-Szolnok megyei város rendõrkapitányságára csütörtökön hozzátartozók jelentették be, hogy egy 64 éves helybéli férfi elõzõ nap eltávozott lakásáról, és azóta nem adott magáról életjelet. A rendõrség a bejelentést követõen azonnal megkezdte az eltûnt felkutatását, ám a tegnapi napon már nem bukkantak az illetõ nyomára.

 • Kamion alvázában találtak cigarettát a vámosok

  Egy olasz kamion alvázába és szállítmányába rejtve több mint 800 ezer forint értékû cigarettát találtak az M70-es autóúton - közölte a Vám- és Pénzügyõrség Nyugat-dunántúli Regionális Parancsnokságának szóvivõje.

 • Védelmi pénzt szedett az iskola büszkesége

  Védelmi pénzt szedett egy zsaroló diák kollégiumi társaitól Baktalórántházán, a 17 éves tanulót a rendõrség õrizetbe vette - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje.

 • Tragédia a körforgalomban - kirepült a vezetõ az autóból

  Feltehetõleg a nagy sebesség miatt szenvedett balesetet egy személygépkocsi vasárnap hajnalban a 6-os fõúton Érdnél, a 22. kilométernél lévõ körforgalomban, a jármûvezetõ életét vesztette - közölte a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese szerkesztõségünket.

 • Egy páncélszekrényt loptak el Békéscsabán

  Elloptak egy páncélszekrényt, benne sok készpénzzel egy békéscsabai bevásárlóközpontból szerdára virradóra - közölte a rendõrség.

 • Börtön önfenyegetõ sms-ekért

  Egy év börtönre ítéltek egy nõt, amiért fenyegetõ sms-ek százait írta - önmagának. A rendõrségnek azonban azt hazudta, hogy azok mögött volt barátja és annak sógornõje állnak.

 • Csalás volt az egész nyugdíj-kiegészítés

  Csalók szedtek rá egy idõs házaspárt kedden Szarvason. Nyugdíj-kiegészítést ígértek, ám ötvenezer forinttal távoztak.

 • Nyolc ember sérült meg a 41-es úton történt balesetben

  Egy VW és egy Škoda típusú személyautó ütközött össze csütörtök hajnalban a 41-es főúton Baktalórántházánál. Az Ófehértó felől érkező VW nem adott elsőbbséget a főúton haladó Škodának és elé hajtott.

 • Fegyveres rablás Pécsett +fotó

  Kapucniban, maszkban pisztollyal a kezében rabolta ki egy férfi a Mecsekvidéke Takarékszövetkezet egyik pécsi fiókját (Teréz utca 11-13.) kedden délelõtt 11 óra 15 perckor.

 • Top 10-es bûnözõ rendõrkézen

  Elfogásakor a férfi ellen hét érvényes elfogatóparancs volt hatályban, a legkorábbi körözést még 2001-ben adták ki