rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Nehézfegyverekkel felszerelt különleges osztag vetett véget a túszdrámának

 • Share on Tumblr

  Nehézfegyverekkel felszerelt különleges osztag vetett véget a túszdrámának. Ketten meghaltak, köztük a túszejtő is.

  A mentősök rohantak a kávézó felé, ahol dörrenéseket és villanásokat lehet hallani a kávézó felöl, ahová a rendőrség különleges alakulatai törtek be. Két ember meghalt és három sebesült állapota súlyos. A helyi média meg nem erősített információi szerint a két halott közül az egyik a túszejtő.

  Néhány pillanattal azelőtt, hogy a rendőrség behatolt az épületbe, szemtanúk hat embert - feltehetően túszokat - láttak kiszaladni az épületből. Előzőleg öt másik túsz is kimenekült a kávézóból. Feltételezések szerint akár tíz alkalmazott és harminc vendég is lehetett a Sydney nyüzsgő üzleti negyedében működő Lindt kávézóban, amikor a fegyveres férfi behatolt oda.

  Haron Monisz, a hírhedt 49 éves önjelölt sejk, állítása szerint fekete mágiát űz. Eddig is több bűncselekmény miatt volt ismert a neve, többek közt sértő leveleket írt halott ausztrál katonák gyászoló családjának. A szexuális bűncselekeménnyel gyanúsított iráni menekült és muzulmán hitszónok állítólag megölte a volt feleségét.

  A túszejtés Sydney-ben a Lindt csokoládé kávézójában történt hétfőn, azon a téren, ahol az Ausztrál Nemzeti Bank és több kereskedelmi bank épülete is áll. Nyolc órával a túszejtés kezdete után a hatóságok még mindig nem ismerik az elkövető indítékát, csak annyit tudnak, hogy minden jel szerint terrorcselekményről van szó.

  Összesen öt túsz elhagyhatta a kávézót, amelynek egyik ablakában iszlamista zászlót feszítettek ki. A túszejtő később az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet zászlaját követelte, és azt, hogy telefonbeszélgetést folytathasson Tony Abbott ausztrál miniszterelnökkel.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Bizarr rablások sorozata Nagy-Britanniában

  London - Bizarr rablások sorozatát vizsgálja a brit rendõrség: a tettesek leöntik valamivel kiszemelt áldozatukat, majd gondos kezek sietnek a segítségére, s ellopják a táskáját.

  Legutóbb egy asszony járt pórul, amikor pénzkivétel után kijött bankjából. Valaki vizet zúdított a nyakába, majd egy férfi segített neki megtörülközni... Eközben azonban ellopta az asszony táskáját - jelentette a The Sun brit tömeglap.

 • Vérzõ fejjel feküdt a szórakozóhely elõtt

  Agysérülést szenvedett az a férfi, akit hajnalban találtak eszméletlen állapotban egy dombóvári szórakozóhely elõtt.

 • Bombát erõsítettek egy 18 éves lány nyakához

  Ismeretlenek bombát erõsítettek egy 18 éves lány nyakához az ausztráliai Sydney-ben. A rendõrség lezárta a helyszínt, a környezõ házakból kiterelték az ott lakókat.

 • Halálos baleset a Váci úton

  Egy idõs férfi meghalt, egy nõ pedig súlyosan megsérült a fõváros XIII. kerületében, a Váci úton történt balesetben.

  Az Újpesti vasúti híd közelében történt balesetben az idõs férfi autójával összeütközött egy kukásautóval.

 • Zsebesek serege Moszkvában

  Moszkva - Az orosz nagyvárosok lakói közül minden negyedik legalább egyszer zsebtolvajok áldozatává válik, s Moszkvában ez az arány még magasabb: az esetek napi átlagos száma arra utal, hogy az orosz fõvárosban a jól kiképzett zsebesek többezres hadserege mûködik.

 • Tíz város, ahol nagyon kell vigyázni a zsebtolvajokkal

  Összeállították azoknak a városoknak a listáját, ahol a legaktívabbak a zsebtolvajok. A legveszélyesebbek az európai nagyvárosok, a legtöbb zsebtolvaj Barcelonában dolgozik - derült ki egy felmérésébõl.

 • Egy koszos szatyorban rejtve hagyta magára csecsemőjét egy anya

  Esélyt sem adott az életre annak a csöppségnek az anyja, aki egy koszos zacskóba rejtette újszülött kisfiát és a Springa-dombhoz közeli erdős részre dobta.

 • Fém rugós bottal támadt az idõs férfira

  Fém rugós bottal támadt rá 88 éves áldozatára egy 61 éves bandita a fõváros XII. kerületében, egy lakóház lépcsõházában.

 • Megszívták a "leszívók"

  Üzemanyag-tolvajokat értek tetten kedden hajnalban a szegedi járõrök.

 • A vasúti sorompó állította meg a tolvajbandát

  Egy sorompóval lezárt vasúti átkelõ és a tilos jelzés állta útját egy öt fõs menekülõ tolvajbandának Karcagnál.

 • Elgázolta a kislányt, majd annyit mondott: bocsi

  Elgázolt egy kislányt egy autós Pécsett, a Szigeti úton. A sofõr nem állt meg, egy szemtanú látta, hogy letekerte az ablakot és azt mondta "bocsi".

 • Pedofil papok miatt fizet az egyház

  Összesen harminchétmillió dollár jóvátételt fizet egy amerikai római katolikus egyházmegye pedofil papok több mint másfélszáz áldozatának egy peren kívüli egyezség keretében. A négynapi tárgyalássorozat után helyi idõ szerint hétfõn Chicagóban kialkudott megállapodás értelmében az Iowa állambeli Davenport egyházkerület a kártérítés megfizetése mellett lelki tanácsadást biztosít az áldozatoknak, és nyilvánosságra hozza az ismert elkövetõk névsorát.

 • Hónapokig fizetés nélkül dolgoztatták és bántalmaztak egy férfit Kisbéren

  Hónapok óta fizetség nélkül dolgoztattak és bántalmaztak Kisbéren egy férfit, akinek ellátást ígértek szállásadói. A rendőrség elfogta és őrizetbe vette a gyanúsítottakat.

 • Lakástûz Szombathelyen, meghalt egy idõs asszony

  Meghalt az az idõs asszony, akinek a lakásában tûz ütött ki péntek reggel Szombathelyen. A nõ füstmérgezést szenvedett.

 • Utcán szexelõ pár támadt a rendõrre

  Utcán szexelõ pár ellen intézkedett egy linzi rendõr, aki a szomszédok hívására értesült a rendbontásról. Amikor õrizetbe akarta venni õket szeméremsértõ viselkedésük miatt, nekitámadtak.

 • Rablások Szombathelyen - Az egyik támadót elfogták

  Valószínûleg nincs összefüggés a bûncselekmények között

  Elfogták és már elõzetes letartóztatásba is helyezték azt a férfit, aki kirabolt egy játéktermet szombat reggel Szombathelyen - közölte hétfõn a rendõrség.

 • Kábítószer termesztõket fogtak el

  Visszaélés kábítószerrel bûntett miatt folytat eljárást a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság Felderítõ Osztálya. B. János és M. Tímea budapesti lakosok 2008 októbere óta egy Áporkán lévõ lakásban termesztettek indiai vadkendert.

 • Hogyan nem lehet küzdeni a kalózok ellen

  Nemzetközi törvényi eljárások nélkül a haditengerészet nem tudja megoldani a kalóztámadások miatt kialakult súlyos helyzetet Afrika szarvánál.

 • Ketten haltak meg a 3-as számú fõúton történt balesetben

  Két ember meghalt abban a közlekedési balesetben, amely péntek reggel hét óra után történt a 3-as számú fõúton, a tardi elágazás térségében.

 • Facebook buktatta le a körözött bûnözõt

  A rendõrség Facebook-oldalának "lájkolásával" buktatta le körözött párját egy nõ az Egyesült Államokban.