rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Nehézfegyverekkel felszerelt különleges osztag vetett véget a túszdrámának

 • Share on Tumblr

  Nehézfegyverekkel felszerelt különleges osztag vetett véget a túszdrámának. Ketten meghaltak, köztük a túszejtő is.

  A mentősök rohantak a kávézó felé, ahol dörrenéseket és villanásokat lehet hallani a kávézó felöl, ahová a rendőrség különleges alakulatai törtek be. Két ember meghalt és három sebesült állapota súlyos. A helyi média meg nem erősített információi szerint a két halott közül az egyik a túszejtő.

  Néhány pillanattal azelőtt, hogy a rendőrség behatolt az épületbe, szemtanúk hat embert - feltehetően túszokat - láttak kiszaladni az épületből. Előzőleg öt másik túsz is kimenekült a kávézóból. Feltételezések szerint akár tíz alkalmazott és harminc vendég is lehetett a Sydney nyüzsgő üzleti negyedében működő Lindt kávézóban, amikor a fegyveres férfi behatolt oda.

  Haron Monisz, a hírhedt 49 éves önjelölt sejk, állítása szerint fekete mágiát űz. Eddig is több bűncselekmény miatt volt ismert a neve, többek közt sértő leveleket írt halott ausztrál katonák gyászoló családjának. A szexuális bűncselekeménnyel gyanúsított iráni menekült és muzulmán hitszónok állítólag megölte a volt feleségét.

  A túszejtés Sydney-ben a Lindt csokoládé kávézójában történt hétfőn, azon a téren, ahol az Ausztrál Nemzeti Bank és több kereskedelmi bank épülete is áll. Nyolc órával a túszejtés kezdete után a hatóságok még mindig nem ismerik az elkövető indítékát, csak annyit tudnak, hogy minden jel szerint terrorcselekményről van szó.

  Összesen öt túsz elhagyhatta a kávézót, amelynek egyik ablakában iszlamista zászlót feszítettek ki. A túszejtő később az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet zászlaját követelte, és azt, hogy telefonbeszélgetést folytathasson Tony Abbott ausztrál miniszterelnökkel.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Heroint és kokaint fecskendeztek egy kilenc hónapos gyerekbe a bébiszitterek

  Egy drogos szerelmespár gyilkolta meg azt a kilenc hónapos kisfiút, akire vigyázniuk kellett volna. A pár bedrogozta a csecsemõt.

 • Tokaji pénzszállító-rablás: két életfogytiglan

  Két vádlott életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon, ahol kedden hirdettek ítéletet a 2007. március 27-én elkövetett pénzszállító-rablás ügyében. A fõvádlottak közül további egy 15 évet kapott.

 • Elraboltak egy páncélszekrényt Mecséren

  Postai konténert törtek fel és vittek el belõle egy páncélszekrényt éjszaka ismeretlen tettesek Mecséren - tájékoztatott a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Rendõr-fõkapitányság pénteken.

 • Közlekedés tavasszal

  Már nem a havas-jeges utak és a sötét időszakok jelentik a nehézséget a közlekedésben, hanem ellenkezőleg: a felszabadultság, nagyobb átlagsebességet lehetővé tévő közlekedés, a megfontoltság és az óvatosság hiánya.

 • Tragédia: összedõlt egy felüljáró Kínában - 6 halott

  Összedõlt egy közúti felüljáró Kína északkeleti részén, a balesetben hatan meghaltak és négyen megsebesültek.

 • Szalagkorlátnak ütközött a Suzuki

  Az M6-os autópálya jobb pályatest 97-es kilométer-szelvényében egy Suzuki típusú személygépkocsi Budapest irányából Pécs felé közlekedett, amikor a sofõr elmondása szerint hirtelen defekt következtében elvesztette uralmát a jármû felett.

 • Pornóképeket hamisított tanárnõjérõl egy ukrán diák

  Ungvár - Bíróság elõtt kell felelnie tettéért annak a szimferopoli diáknak, aki képszerkesztõ programmal, bosszúból pornófotókat hamisított a Krími Állami Orvosegyetem egyik dékánnõjérõl, és a képeket feltette az internetre.

  Az orvostanhallgató a tanárnõrõl készült szokványos fényképeket használva kreálta a pornográf jellegû álfotókat.

 • Vonat gázolt halálra egy férfit Füzesabonyban

  Halálra gázolt a vonat egy férfit csütörtökön Füzesabonyban.

 • Gyorsan elkapták a szigetszentmiklósi ékszerbolt rablókat

  Kiraboltak egy ékszerboltot Törökszentmiklóson szombaton kora délután, az autóval elmenekült tettest és társát néhány kilométerrel távolabb elfogták.

 • Oszlopnak csapódott egy kisáruszállító a 7-esen

  Kutyát gázolt el, majd felborult egy kisáruszállító hétfõn kora este a 7-es fõúton Balatonkeresztúron

 • Összeverte gyerekeit és feleségét

  Szabályosan foglyul ejtette feleségét és gyermekeit egy 34 éves göllei férfi. A rettegõ család csak másnap merte értesíteni a rendõrséget.

 • Vadkendert termesztett Gulácson

  A vadkender magját internetről rendelte a férfi, amit elvetett és a növényt háza melléképületében nevelte.

 • Homokozóban találták meg a kisfiú holttestét

  A bécsi család vasárnap érkezett meg amruni nyaralójába, ahol a tíz esztendõs kisfiút édesapja kiengedte a játszótérre.

 • Vádjavaslat a baltás támadó ellen

  Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendõrség annak a férfinak az ügyében, aki egy eltûntnek hitt gyûrû miatt két embert is baltával támadott meg tavaly Arlón.

 • Miniszoknyás papírrendõrnõk lassítják az autókat Csehországban

  Életnagyságú, miniszoknyás kartonpapír rendõrnõk lassítják az autóforgalmat Csehország több városában.

 • Marihuanát adott 2 éves lányának egy amerikai anyuka

  Vádat emelt egy ohiói esküdtszék egy amerikai nõ ellen amiatt, hogy marihuánás cigarettát adott kétéves kislányának.

 • Bankszámla adatokat árulnak a feketepiacon

  Mintegy 21 millió német polgár bankszámlájának adatai szerezhetõk meg a feketepiacon - írja a Wirtschaftswoche címû hetilap. Ehhez a hatalmas adatmennyiséghez mintegy 12 millió euróért lehet hozzájutni - tudta meg a lap, amely 1,2 millió ember adatait tartalmazó mintához hozzá is jutott.

 • Nekiesett és összekarmolta a polgármester arcát

  Hivatalos személy elleni erõszak miatt indult eljárás a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tolcsván egy asszony ellen, aki rátámadt a falu elsõ emberére, Vojnár Lászlóra, majd összekarmolta az arcát.

 • Lefegyverzõ hit

  A hit erejével fegyverzett le egy rablót egy eladónõ az Egyesült Államokban. A 20 éves támadó egy floridai mobiltelefonboltot próbált kifosztani, amikor azonban elõvette pisztolyát, az eladó nem rémült meg, hanem nyugodtan azt mondta: Jézus nem helyeselné ezt a cselekedetet, majd elkezdett beszélgetni a rablóval.

 • A rendõr címét adta meg a rendõrnek a bolti szarka

  Berlin - Hihetetlen balszerencséje volt egy fülön csípett bolti szarkának Németországban: véletlenül épp az intézkedõ rendõr lakcímét hazudta a sajátjának.

  A tolvaj egy 18 éves achimi ifjú. Igazolvány nem volt nála, amikor elfogták, így aztán szemrebbenés nélkül hazudott lakcímet a rendõrnek. Volt annyi esze, hogy létezõ címet mondjon, és volt akkora balszerencséje, hogy épp a rendõrét.