rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Nehézfegyverekkel felszerelt különleges osztag vetett véget a túszdrámának

 • Share on Tumblr

  Nehézfegyverekkel felszerelt különleges osztag vetett véget a túszdrámának. Ketten meghaltak, köztük a túszejtő is.

  A mentősök rohantak a kávézó felé, ahol dörrenéseket és villanásokat lehet hallani a kávézó felöl, ahová a rendőrség különleges alakulatai törtek be. Két ember meghalt és három sebesült állapota súlyos. A helyi média meg nem erősített információi szerint a két halott közül az egyik a túszejtő.

  Néhány pillanattal azelőtt, hogy a rendőrség behatolt az épületbe, szemtanúk hat embert - feltehetően túszokat - láttak kiszaladni az épületből. Előzőleg öt másik túsz is kimenekült a kávézóból. Feltételezések szerint akár tíz alkalmazott és harminc vendég is lehetett a Sydney nyüzsgő üzleti negyedében működő Lindt kávézóban, amikor a fegyveres férfi behatolt oda.

  Haron Monisz, a hírhedt 49 éves önjelölt sejk, állítása szerint fekete mágiát űz. Eddig is több bűncselekmény miatt volt ismert a neve, többek közt sértő leveleket írt halott ausztrál katonák gyászoló családjának. A szexuális bűncselekeménnyel gyanúsított iráni menekült és muzulmán hitszónok állítólag megölte a volt feleségét.

  A túszejtés Sydney-ben a Lindt csokoládé kávézójában történt hétfőn, azon a téren, ahol az Ausztrál Nemzeti Bank és több kereskedelmi bank épülete is áll. Nyolc órával a túszejtés kezdete után a hatóságok még mindig nem ismerik az elkövető indítékát, csak annyit tudnak, hogy minden jel szerint terrorcselekményről van szó.

  Összesen öt túsz elhagyhatta a kávézót, amelynek egyik ablakában iszlamista zászlót feszítettek ki. A túszejtő később az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet zászlaját követelte, és azt, hogy telefonbeszélgetést folytathasson Tony Abbott ausztrál miniszterelnökkel.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Szeméttárolóban vesztette életét öt utcagyerek

  Öt, a hideg elõl egy út menti szeméttárolóban meghúzódó utcagyereket találtak holtan a délnyugat-kínai Kujcsou tartományban.

 • Kórházi lopások megelõzése

  Kórházi lopások elkerülésére mit tehetünk?

 • Durva: elloptak egy négytonnás szobrot

  Négytonnás szobrot "emeltek el" az Egyesült Államokban egy motorkerékpár-kereskedés mellõl.

 • Jelvényt követelt a rabló

  Súlyos lánccal hadonászva rontott be egy rabló az Egyesült Államokban egy étteremben, ám balszerencséjére a vendégek egyike épp egy szolgálaton kívüli rendõr volt, aki hamar lefegyverezte.

 • TISPOL Operation 'Truck' európai közlekedésbiztonsági kampány

  A TISPOL Operational Group 2009. évi ellenõrzési terve alapján a „European Operation Truck” közlekedésbiztonsági akció európai szintû végrehajtására 2009. negyvenegyedik hetében kerül sor, mely a tehergépkocsik közúti közlekedésének ellenõrzésére terjed ki, különös tekintettel a vezetési és pihenõidõ betartására és a tachográffal elkövetett szabályszegések felderítésére.

 • Kaszával vágta meg élettársa

  Kaszával támadt élettársára egy férfi Jászberényben. Az összekaszabolt asszony súlyos sérüléseket szenvedett.

  Életveszélyes sérülést szenvedett egy 74 éves nõ, akire kaszával támadt rá az élettársa.

 • Hídról lelógó halottak és feldarabolt emberek: horror Monterreyben

  Kilenc holttestet függesztettek ki egy hídra pénteken, a Mexikó északkeleti részében lévõ Monterrey városban.

 • Több balesetet is okozott a havazás

  Több baleset történt a havazás miatt hétfõn Kecskeméten és az M5-ös autópálya környékbeli szakaszán, a sztrádán több helyen egy forgalmi sávra szûkült a forgalom.

 • Karambol Berettyóújfalunál

  Berettyóújfalu külterületén, a 47-es fõútvonal mentén, személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt kedden, kora délután.

 • Orrfújásbírság

  Orrfújásért bírságoltak meg rendõrök egy férfit Nagy-Britanniában 18 ezer forintnyi fontra.

 • A leállósávon ütközött a kisbusz: 2 halott, 3 sérült

  Ketten azonnal szörnyet haltak, amikor kisbuszukkal egy mûszaki okok miatt a leálló sávon veszteglõ kisteherautónak rohantak az M5-ös autópályán Szeged közelében csütörtökre virradó éjjel.

 • Járókelõk tartóztatták fel a lottózót kirabló férfit

  Kiraboltak egy lottózót kedden Hevesen, az elkövetõt azonban két járókelõ feltartóztatta az utcán a rendõrök kiérkezéséig, így a férfinak nem sikerült elmenekülnie.

 • Gyalog menekült el a csempészautó sofõrje

  Gyalog menekült el a lebukás elõl egy csempészautó sofõrje Kispalád közelében.

 • Elõzetesben a szocpolos csalók

  A kamatos pénz, azaz az uzsorakölcsön, valamint az úgynevezett szocpolos csalások - szociális juttatások jogosulatlan igénybevétele - ügyében nyomoz a rendõrség Borsod-Abaúj-Zemplénben; öt ügyben indítottak eljárását, 11 ember elõzetesben, egy házi õrizetben van - mondta hétfõi sajtótájékoztatóján a megyei rendõr-fõkapitányság bûnügyi igazgatója Miskolcon.

  Mecser Tamás ezredes elmondta: minél szélesebb körben szeretnék tájékoztatni a nyilvánosságot az ilyen típusú jogsértésekrõl, hozzáfûzve, hogy jelenleg a taktaközi térség érintett az ügyekben, de "a megye szinte valamennyi településén jelen lehet ez a bûnözési forma".

 • 32 évet kapott a pedofil rabbi

  Harminckét év börtönbüntetésre ítéltek New Yorkban egy rabbit, aki többször is molesztált egy 16 éves fiút.

 • Bérgyilkossal ölette meg a nejét

  60 ezer eurót fizetett, hogy megkaparinthassa felesége életbiztosítását.

 • Milliós adócsalás miatt nyomoznak egy külföldi cég ellen

  Milliós nagyságrendû adócsalás és hamisítás gyanújával indított nyomozást a szombathelyi pénzügyõrség egy külföldi cég képviselõje ellen .

 • Liftaknába zuhant egy tanárnõ

  A pedagógus életveszélyes állapotban került kórházba.

 • Markolónak rohantak

  Eddig tisztázatlan körülmények között egy lassan haladó rakodó munkagépbe ütközött egy román állampolgárokat szállító Lada Niva a 8-as fõúton Vasvárnál, reggel fél hétkor.

 • Melegben is közlekedjünk körültekintően!

  A meleg megviseli szervezetünket, érzékeink jóval tompábbak. Figyelmetlenebbek, türelmetlenebbek vagyunk és ez a gépjárművezetésre is kihat.