rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Nehézfegyverekkel felszerelt különleges osztag vetett véget a túszdrámának

 • Share on Tumblr

  Nehézfegyverekkel felszerelt különleges osztag vetett véget a túszdrámának. Ketten meghaltak, köztük a túszejtő is.

  A mentősök rohantak a kávézó felé, ahol dörrenéseket és villanásokat lehet hallani a kávézó felöl, ahová a rendőrség különleges alakulatai törtek be. Két ember meghalt és három sebesült állapota súlyos. A helyi média meg nem erősített információi szerint a két halott közül az egyik a túszejtő.

  Néhány pillanattal azelőtt, hogy a rendőrség behatolt az épületbe, szemtanúk hat embert - feltehetően túszokat - láttak kiszaladni az épületből. Előzőleg öt másik túsz is kimenekült a kávézóból. Feltételezések szerint akár tíz alkalmazott és harminc vendég is lehetett a Sydney nyüzsgő üzleti negyedében működő Lindt kávézóban, amikor a fegyveres férfi behatolt oda.

  Haron Monisz, a hírhedt 49 éves önjelölt sejk, állítása szerint fekete mágiát űz. Eddig is több bűncselekmény miatt volt ismert a neve, többek közt sértő leveleket írt halott ausztrál katonák gyászoló családjának. A szexuális bűncselekeménnyel gyanúsított iráni menekült és muzulmán hitszónok állítólag megölte a volt feleségét.

  A túszejtés Sydney-ben a Lindt csokoládé kávézójában történt hétfőn, azon a téren, ahol az Ausztrál Nemzeti Bank és több kereskedelmi bank épülete is áll. Nyolc órával a túszejtés kezdete után a hatóságok még mindig nem ismerik az elkövető indítékát, csak annyit tudnak, hogy minden jel szerint terrorcselekményről van szó.

  Összesen öt túsz elhagyhatta a kávézót, amelynek egyik ablakában iszlamista zászlót feszítettek ki. A túszejtő később az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet zászlaját követelte, és azt, hogy telefonbeszélgetést folytathasson Tony Abbott ausztrál miniszterelnökkel.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Hamis dvd-ket foglaltak le

  Több mint kétezer hamis dvd-lemezzel bukott le egy horti férfi; a vám és pénzügyõrök szerzõi, illetve szerzõi joghoz kapcsolódó jogok megsértése bûncselekmény miatt indítottak ellene eljárást.

 • Halálra gázolt egy férfit a vonat Miskolcon

  Halálra gázolt a Füzesabony felé közlekedõ személyvonat egy férfit Miskolcon, a Bogáncs utcai vasúti átjárótól nem messze.

 • Fejre állt a Peugeot, súlyosan megsérült a sofõr

  Szerdán este súlyos sérüléses balesetet szenvedett Peugeot típusú személygépkocsijával egy férfi Szepetnek és Semjénháza között.

 • Drogkereskedõ család bukott le Pécsett

  Az apa és fia ellen kábítószerrel visszaélés gyanúja miatt indult büntetõeljárás.

 • Vécében landolt a hamisnak hitt pénz

  Egy angol üzletember a vécébe szórta és lehúzta azokat a húszfontosokat, melyekrõl a bankban azt mondták neki, hogy hamisak. Mintegy ötvenezer forintnyi összeget bukott el.

 • Tiger Woods lefizette a rendõröket!

  Bár a rendõrség erõs tagadásban van, a National Enquirer azt állítja: 2009-es autóbalesete után Tiger Woods lepénzelte a zsarukat, hogy titkolják el a kellemetlen ügy részleteit.

 • Több helyen is fizetett hamis tízezressel

  Hamisított tízezer forintossal akart fizetni a kecskeméti piacon egy 29 éves zagyvarékasi férfi, akit a rendõrök elfogtak - közölte a rendõrség vasárnap.

 • Szado-mazo közben megfulladt a barátnõje

  Gyilkossággal vádolnak 42 éves olasz férfit, mert szex közben meghalt a barátnõje.

 • Idõs nõt raboltak ki és bántalmaztak Ózdon

  Már elõzetes letartóztatásban van az a két elkövetõ, akik egy idõs nõt raboltak ki december 15-én. Megkötözték és bántalmazták is az asszonyt.

 • Nem vezethette volna az autót, mégis vezette - meghalt

  Szaúdi nõ halálos autóbalesete

  Rijád - Halálos autóbalesetet szenvedett egy húszéves szaúdi nõ Rijádban, Szaúd-Arábia fõvárosában - egy olyan ország központjában, ahol a törvény szigorúan tiltja, hogy a nõk autót vezessenek.

 • Jelentés a magyarországi kábítószer-helyzetrõl

  A felnõtt magyarok közel 10 százaléka már fogyasztott valamilyen drognak minõsülõ tiltott anyagot. A legnépszerûbb a kannabisz származékok fogyasztása, de az ecstacy és az amfetamin is elterjedt – hangzott el a „Jelentés a magyarországi kábítószer-helyzetrõl” címû könyv sajtóbemutatóján.

 • Tragédiával végzõdött a házibuli

  Kigyulladt egy faház, amelyben norvég fiatalok szórakoztak, legalább négyen bennégtek

 • Razzia az utakon!

  Január 11-31 között fokozott közúti ellenõrzést tart a rendõrség. Elsõsorban a gyorshajtók, az ittas vagy bódult állapotban jármûvet vezetõk, valamint a passzív biztonsági eszközöket (biztonsági övet, gyermekbiztonsági rendszert) nem használó jármûvezetõk, illetve utasok kiszûrése a cél.

 • Tilos jelzés ellenére a sínre lépett...

  Halálra gázolt egy nõt Monorierdõnél egy Budapest felé tartó vonat hétfõn délelõtt - közölte a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense az MTI-vel. Bényi Mónika elmondta, a monorierdõi vasúti átjáróban egy nõ a tilos jelzés ellenére figyelmetlenül lépett a sínekre és a mozdony magával sodorta.

 • Ovis betörõk

  Bukarest - Óvodások törtek be óvodájukba Romániában, ami megdöbbentette még a rendõrséget is.

  A tettesek legalább nem kis-, hanem nagycsoportosok voltak, 6 és 7 éves fiúcskák, Galati-ban élnek. Egyikük elcsente óvónénije táskájából az ovi bejárati ajtajának kulcsát, aztán zárás után mindketten visszamentek. Némi pénzt, ceruzákat és kifestõkönyveket zsákmányoltak, ám mielõtt távoztak volna, még játszottak egy nagyot - 3 teljes órán át.

 • Fegyveres rablás, majd menekülés az erdõbe

  Fegyveres támadó rabolt ki egy élelmiszerboltot a Fejér megyei Igaron.

 • Jellemzõen fiatal nõk a becsületgyilkosságok áldozatai

  Többnyire fiatal, átlagosan 23 éves fiatal nõk a becsületgyilkosságok áldozatai - derült ki egy amerikai felmérésbõl.

 • Több baleset is történt a rossz idõ miatt

  A ködös idõjárás és a vizes, csúszós utak miatt több baleset is történt megyénkben.

 • Kamion ütközött kisteherautóval, két ember vesztette életét

  Két férfi életét vesztette csütörtökön a 2-es fõút Pest megyei szakaszán Vác és Katalinpuszta között, amikor kamion ütközött össze egy kisteherautóval.

 • Túlélte a kislány a 20 méteres zuhanást

  Különös baleset történt tegnap a franciaországi Chamonix településen. Egy ötéves kislány átesett az erkély korlátján és körülbelül 20 métert zuhant a hatodik emeletrõl. A kislány szerencséjére füves területre és azon friss hóra esett, amely tompította a zuhanás erejét.