rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Nehézfegyverekkel felszerelt különleges osztag vetett véget a túszdrámának

 • Share on Tumblr

  Nehézfegyverekkel felszerelt különleges osztag vetett véget a túszdrámának. Ketten meghaltak, köztük a túszejtő is.

  A mentősök rohantak a kávézó felé, ahol dörrenéseket és villanásokat lehet hallani a kávézó felöl, ahová a rendőrség különleges alakulatai törtek be. Két ember meghalt és három sebesült állapota súlyos. A helyi média meg nem erősített információi szerint a két halott közül az egyik a túszejtő.

  Néhány pillanattal azelőtt, hogy a rendőrség behatolt az épületbe, szemtanúk hat embert - feltehetően túszokat - láttak kiszaladni az épületből. Előzőleg öt másik túsz is kimenekült a kávézóból. Feltételezések szerint akár tíz alkalmazott és harminc vendég is lehetett a Sydney nyüzsgő üzleti negyedében működő Lindt kávézóban, amikor a fegyveres férfi behatolt oda.

  Haron Monisz, a hírhedt 49 éves önjelölt sejk, állítása szerint fekete mágiát űz. Eddig is több bűncselekmény miatt volt ismert a neve, többek közt sértő leveleket írt halott ausztrál katonák gyászoló családjának. A szexuális bűncselekeménnyel gyanúsított iráni menekült és muzulmán hitszónok állítólag megölte a volt feleségét.

  A túszejtés Sydney-ben a Lindt csokoládé kávézójában történt hétfőn, azon a téren, ahol az Ausztrál Nemzeti Bank és több kereskedelmi bank épülete is áll. Nyolc órával a túszejtés kezdete után a hatóságok még mindig nem ismerik az elkövető indítékát, csak annyit tudnak, hogy minden jel szerint terrorcselekményről van szó.

  Összesen öt túsz elhagyhatta a kávézót, amelynek egyik ablakában iszlamista zászlót feszítettek ki. A túszejtő később az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet zászlaját követelte, és azt, hogy telefonbeszélgetést folytathasson Tony Abbott ausztrál miniszterelnökkel.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Beakadt csörlõkötél miatt zuhant le a vitorlázógép

  A balesetvizsgálók feltételezése szerint a korábban elvágott csörlõkötél beleakadt valamibe, ezért zuhanhatott horgásztóba egy Kecskédrõl felszállt Pirat SZD 30-as vitorlázógép vasárnap.

 • Rossz gyógyszer miatt halt meg egy francia kisfiú

  Meghalt egy hároméves kisfiú egy párizsi kórházban karácsony este, mert a nõvér rossz gyógyszer adott neki.

 • Kétmillió forintot ajánlanak a nyomravezetõnek az elkeseredett szülõk

  Már nyomravezetõi díjat is felajánlottak a december 4-én nyomtalanul eltûnt Ophélie Bretnacher szülei – olvasható a hirado.hu-hoz eljuttatott felhívásukban, amelyet három nyelven egész Kelet-Európában próbálnak közzétenni. A szülõk 12 napja keresik lányukat.

 • Tudatmódosító szereket adott gyermekeinek

  Kiskorú veszélyeztetése és bántalmazás miatt csuktak le két connecticuti nõt, mert egyikük arra kényszerítette saját gyermekeit, hogy tudatmódosító szereket fogyasszanak.

 • Egy órán belül három baleset a fõvárosban

  Egy órán belül három komolyabb baleset történt a fõvárosban.

 • 8 megbújt személy Nagylakon

  Két nap alatt 8 megbújt személyt találtak a nagylaki határrendészek a román határrendõrökkel közösen a határátkelõhelyen egy személy-, valamint tehergépjármûben.

 • Sósavat itatott diákjaival egy tanár

  Fegyelmi vizsgálat indult egy középiskolai tanár ellen Japánban, miután fény derült rá, hogy büntetésbõl sósavat itatott két diákjával kémiaóráján.

 • Gyerekeket tartott fogva az idõs asszony?

  Eljárást indított a rendõrség azzal az idõs asszonnyal szemben, akit azzal gyanúsítanak, hogy akaratuk ellenére fogva tartott két gyereket egy óbudai lakásban.

 • Teherautónak ütközött egy kerékpáros Szegeden

  Súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba a mentõk azt a kerékpárost, aki egy teherautónak ütközött hétfõn reggel Szegeden, a Csongrádi sugárút és a Rókusi körút keresztezõdésében.

 • A sérülteket tûzoltók vágták ki a roncsból, a sofõr életét nem tudták megmenteni

  A helyszínen életét vesztette az a férfi, aki személyautójával fának csapódott a 6-os fõúton, Ercsi közelében. Az autó nõi utasát mentõhelikopter szállította kórházba súlyos sérülésekkel.

 • Nehézfiúk ellen mozgósították a pécsi kommandósokat

  A baranyai rendõrség beavatkozó alosztályának munkatársai fogták el egy betörés gyanúsítottjait Pécsett vasárnap.

 • Elaludt a rendõrkellékboltba betörõ

  Yavapai megye (Arizona állam) - Fegyver- és rendõrkellékboltba betörõ férfi aludt el akciója közben az Egyesült Államokban.

  A 35 éves illetõt rendõrök ébresztették, mivel a "rendõrboltnak" volt rendõrségi riasztója. Az álmos férfi egy ablakon jutott be a helyiségbe, és a rendõröknek azt mondta, csupán valamilyen alvóhelyet keresett magának, mert nem akart tovább autót vezetni álmosan.

 • Megcsapolták Sarkozy magánszámláját

  Eddig ismeretlen csalóknak sikerült megszerezniük Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök személyes bankszámlájának kódjait és mindjárt pénzt is emeltek le róla - írta vasárnap a Journal de Dimanche címû francia hetilap.

 • Húszezer liter metil-alkoholt loptak el Bács-Kiskun megyébõl

  Mintegy 20 ezer liter metil-alkoholt loptak el Bács-Kiskun megyei Mol-telephelyekrõl.

 • Vízirendõrök kapták el a sorozatbetörõt

  Vízirendõrök fogták el és vették õrizetbe egy betöréssorozat feltételezett elkövetõjét tegnap Dunaújvárosban.

 • Villamos gázolt Szegeden

  Életét vesztette az az idõs asszony, akit szerdán délelõtt ütött el a villamos Szegeden.

  A Dugonics téren egy peronról lelépõ 86 éves nénit gázolt el ugyanis a Kálvária sugárútra kanyarodó villamos. Az idõs hölgy a kijelölt gyalogátkelõhelyen lépett a sínek közé, azonban a villamos vezetõje ezt késõn észlelte és elütötte õt.

 • Oszlopnak ütközött, majd bennégett

  Autójával balesetet szenvedett és meghalt egy férfi az Árpád-hídon.

 • 32 halott a mexikói buszbalesetben

  Súlyos buszbaleset történt Mexikóban: a nedves úton felborult a jármû, legalább 32 ember meghalt. A helyi vöröskereszt egyik illetékese szerint a baleset az ország délnyugati részén történt.

 • 70 határsértő Csongrád megye déli részén

  14 csoportban érkeztek a határsértők Röszke és Mórahalom külterületén.
  A koszovói, afgán és pakisztáni migránsok mellett olyan egzotikus országokból származó határsértők is rendőrkézre kerültek, mint Banglades, Szenegál, Ghána, Burkina Faso, Elefántcsontpart vagy Marokkó.

 • Elkapták a körözött cseh férfit

  Öt keresett bûnözõt fogtak el a rendõrök Baranyában kedden. Az egyik több súlyos bûncselekmény miatt nemzetközi körözés alatt álló cseh állampolgár volt, akit a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai kutattak fel.