rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • A szünidőben is biztonságban

 • Share on Tumblr

  Néhány napja megszólalt az iskolákban az utolsó csengő, elkezdődött a diákok által annyira várt vakáció. Sok éves tapasztalatok mutatják, hogy a vakáció alatt megnő a közúti balesetet szenvedők száma és az évszak sajátosságaiból fakadóan a gyerekek által elszenvedett balesetek száma is.

  Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmet azokra a veszélyekre, amelyek a szünidő alatt leselkednek a gyermekekre:

  - Fontos, hogy a szülők szakítsanak időt gyermekeikre, és mondják el, hogyan kell szabályosan közlekedni. Beszéljék meg a gyalogosközlekedés alapszabályait, illetve érdemes áttekinteni a kerékpáros közlekedési szabályokat is.
  - Vizsgálják át gyerekek kerékpárját és szereljék fel a kötelező tartozékokkal. Nagyon fontos, hogy a kerékpárok műszaki állapota mellett saját és gyermekeik biztonságáról se feledkezzenek meg.
  - Kerékpárosként legyenek mindig kiszámíthatóak, elinduláskor, sávváltáskor és bekanyarodáskor a körültekintés után kézzel jelezzék irányváltoztatási szándékukat!
  - Főútvonalon csak 12. életévét betöltött személy kerékpározhat! Ha van kerékpárút csak azon szabad kerékpározni!
  - Kerékpárútról, kerékpársávról és lakott területen kívüli főútvonalról balra csak kerékpárt tolva szabad bekanyarodni.
  - A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a kerékpárról le kell szállni és a kerékpárt tolva, gyalogosként kell áthaladni rajta.
  - A láthatósági mellény viselése lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között kötelező!
  - A gépjárművezetőknek is felhívjuk a figyelmét, hogy kiemelten figyeljenek a gyalogos és kerékpározó gyermekekre!

  Fontos a fürdőzés szabályainak betartása is. Hívják fel gyermekeik figyelmét arra, hogy kerüljék a bányatavakat, csak a kijelölt helyeket vegyék igénybe fürdőzés céljából. Felhevült testtel soha ne ugorjanak be a vízbe, hiszen a vízi tragédiák nagy része az ilyenkor fellépő izomgörcs, illetve szívelégtelenség miatt következik be.
  Bízva abban, hogy a fent leírtakkal sikerül hozzájárulnunk a szünidő kellemes és biztonságos eltöltéséhez mindenkinek jó pihenést és balesetmentes közlekedést kívánunk.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Meglepõen tájékozott fegyveres rabló

  Kiraboltak egy élelmiszerboltot Komáromban. A támadó záráskor lépett az üzletbe, s tudta, hogy a kaszán kívül máshol is tartanak pénzt.

 • Elfogták a rablókat

  Aprólékos és kitartó nyomozás eredményeként fogták el a rendõrök azokat a rablókat, akik korábban megtámadtak meg egy miskolci férfit.

 • Lezuhant egy személyszállító repülõgép

  A Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén hétfõn lezuhant egy közepes nagyságú személyszállító repülõgép. A jelentések egymásnak ellentmondanak, a halálos áldozatok száma egyesek szerint több tucatra tehetõ, mások szerint ennél sokkal kevesebb.

 • Elkapták a tizenéves graffitiseket

  Fél napon belül elfogták a rendõrök azt a két gyereket, akik a gyanú szerint nyolc ház falait graffitizték össze a hétvégén Hódmezõvásárhelyen.

  A Csongrád megyei város Béke-telepi városrészében vasárnap reggel fedezték fel, hogy több ház falát is összefújták piros festékkel akkor még ismeretlen tettesek - értesült a HavariaPress. A Nyárfa utcából érkezett elsõ bejelentés után a rendõrjárõrök megállapítottá, hogy a környéken összesen nyolc ház vált a firkálók áldozatává, s a forró nyomos adatgyûjtés és tanúkutatás során hamarosan kiderült a tettesek kiléte is.

 • Százhússzal a 40-es táblánál

  A 81-es fõúton Mezõörs és a megyehatár között lakott területen kívül fotózta le a rendõrség a gyorshajtót.

 • Hét körözött bûnözõt fogtak el a rendõrök 24 óra alatt

  Hét körözött bûnözõt fogtak el a rendõrök huszonnégy óra alatt Budapesten és környékén.

 • Négy embert kínoztak halálra a rendõrök

  Ukrajnában tavaly négy személy halt meg rendõrségi kínzások következtében - közölte Nyina Karpacsova, az ukrán parlament emberjogi biztosa.

 • Bûnözõk közösségi portálon fenyegetõznek Nagy-Britanniában

  Az interneten, a Facebook közösségi portálon keresztül terjesztett fenyegetéseket és félemlített meg embereket egy veszedelmes bûnözõ Nagy-Britanniában - írta vasárnap a The Sunday Times címû brit lap.

 • Súlyosan megsebesített két támadó egy férfit Budapesten

  Súlyosan megsebesített egy férfit két támadó kedd délután a budapesti Árpád utca egyik társasházának a lépcsõházában, a gyanúsítottakat a XXI. kerületi rendõrkapitányság járõrei húsz percen belül elfogták.

 • Tizenéves autófeltörök Borsodban

  Tizenhat autó feltörését ismerték el azok a fiatalok, akiket a hétvégén egy jól szervezett rendõrségi figyelõszolgálat buktatott le Borsod megyében.

  A Tiszaújvárosban és környékén tevékenykedõ autófeltörõk a rendõröknek elmondták, hogy csak hétvégente foglalkoztak a kiszemelt autók felfeszítésével és kifosztásával, hiszen hétköznap az iskola mellett erre nincs idejük.

 • Halálos baleset történt a 61-es fõúton

  Halálos baleset történt a 61-es számú fõúton hétfõn délután.

 • Felvágta élettársa ereit egy szentesi asszony

  Egy ismerősük hívott mentőt. A férfi túlélte, de életveszélyes állapotban van.

 • 20 ezer forintért akarta felgyújtani nagyanyja házát a kamasz fiú

  Nagyanyja házának felgyújtásával fenyegette meg apját egy 15 éves kamasz. 20 ezer forintot akart kizsarolni a férfitõl.

 • Elõbb fogócskázott, aztán bújócskázott, de elgázolta búvóhelye

  Phoenix (Arizona állam) - Nagyon szerencsétlenül "bújócskázott" a rendõrséggel egy férfi az Egyesült Államokban: egy teherautó alá rejtõzött, ám a kocsi nem elég, hogy elindult, hanem még kissé el is gázolta.

  A 26 éves férfi autóvezetési szabálytalanság miatt menekült a rendõrség elõl. Áthajtott egy piros lámpán, amiért megállították, õ átadta a rendõrnek a jogosítványát, ám utána elszaladt.

 • Saját autójából dobták ki a srácot

  Kellemetlen meglepetésben volt része egy húszéves szlovák srácnak. Kassán egy 25 éves férfi beugrott a kocsijába, és megtámadta.

 • Top 10-es bûnözõ rendõrkézen

  Elfogásakor a férfi ellen hét érvényes elfogatóparancs volt hatályban, a legkorábbi körözést még 2001-ben adták ki

 • Kizuhant a negyedikrõl, de szerencséjére egy lábszártöréssel megúszta

  Több mint tíz métert zuhant egy 22 éves brit turista, az igazi meglepetés azonban akkor érte az õt váró rendõröket, amikor felfedezték, hogy nemcsak túlélte, de mindössze egy lábtöréssel és néhány karcolással vészelte át a balesetet.

 • Agyonverte 15 éve drogozó fiát

  Nem kezdeményezték az elõzetes letartóztatását annak az apának, aki felesége védelmében agyonverte 15 éve drogozó, és egyre agresszívabbá váló fiát Kõszegen.

 • Négy gyilkos - 211 halott!

  Négy feltételezett gyilkost vettek õrizetbe a hét végén a mexikói hatóságok: azzal gyanúsítják õket, hogy összesen 211 embert öltek meg a bûnbandák egymás közötti leszámolásaiban.

 • Milliós értékben loptak disznókat

  Húsz disznót loptak el egy Gyõr-Moson-Sopron megyei sertésteleprõl. A tolvajok éjszaka terelték ki az állatokat, majd kocsira rakták és elszállították õket. Mindezt olyan csendben, hogy az éjjeliõr nem vette észre.