rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • A szünidőben is biztonságban

 • Share on Tumblr

  Néhány napja megszólalt az iskolákban az utolsó csengő, elkezdődött a diákok által annyira várt vakáció. Sok éves tapasztalatok mutatják, hogy a vakáció alatt megnő a közúti balesetet szenvedők száma és az évszak sajátosságaiból fakadóan a gyerekek által elszenvedett balesetek száma is.

  Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmet azokra a veszélyekre, amelyek a szünidő alatt leselkednek a gyermekekre:

  - Fontos, hogy a szülők szakítsanak időt gyermekeikre, és mondják el, hogyan kell szabályosan közlekedni. Beszéljék meg a gyalogosközlekedés alapszabályait, illetve érdemes áttekinteni a kerékpáros közlekedési szabályokat is.
  - Vizsgálják át gyerekek kerékpárját és szereljék fel a kötelező tartozékokkal. Nagyon fontos, hogy a kerékpárok műszaki állapota mellett saját és gyermekeik biztonságáról se feledkezzenek meg.
  - Kerékpárosként legyenek mindig kiszámíthatóak, elinduláskor, sávváltáskor és bekanyarodáskor a körültekintés után kézzel jelezzék irányváltoztatási szándékukat!
  - Főútvonalon csak 12. életévét betöltött személy kerékpározhat! Ha van kerékpárút csak azon szabad kerékpározni!
  - Kerékpárútról, kerékpársávról és lakott területen kívüli főútvonalról balra csak kerékpárt tolva szabad bekanyarodni.
  - A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a kerékpárról le kell szállni és a kerékpárt tolva, gyalogosként kell áthaladni rajta.
  - A láthatósági mellény viselése lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között kötelező!
  - A gépjárművezetőknek is felhívjuk a figyelmét, hogy kiemelten figyeljenek a gyalogos és kerékpározó gyermekekre!

  Fontos a fürdőzés szabályainak betartása is. Hívják fel gyermekeik figyelmét arra, hogy kerüljék a bányatavakat, csak a kijelölt helyeket vegyék igénybe fürdőzés céljából. Felhevült testtel soha ne ugorjanak be a vízbe, hiszen a vízi tragédiák nagy része az ilyenkor fellépő izomgörcs, illetve szívelégtelenség miatt következik be.
  Bízva abban, hogy a fent leírtakkal sikerül hozzájárulnunk a szünidő kellemes és biztonságos eltöltéséhez mindenkinek jó pihenést és balesetmentes közlekedést kívánunk.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Anyjával együtt vetett véget életének a pedofil férfi

  Az 58 éves férfi gyermekeket ábrázoló pornográf képekkel bukott le, majd úgy döntött, megöli magát. Anyja, aki betegesen ragaszkodott fiához, nem tudta elviselni a szégyent és fia elvesztését, így az öngyilkosságba is követte õt.

 • Szabálytalan balra kanyarodás okozta a balesetet

  Motoros és személygépkocsi ütközött Felpéc külterületén. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2014. szeptember 9-én 17 óra 28 perckor érkezett bejelentés, hogy a 8308-as számú úton személyi sérüléses közlekedési baleset történt.

 • Autók kerekét szurkálta ki két fiatal Tatabányán

  Tíznél több autós tett feljelentést Tatabányán, mindegyikük kocsijának kerekét kiszúrták a város legnagyobb lakótelepén - tájékoztatott a rendõrség hétfõnt.

 • Kegyetlenül meggyilkolták az idõs férfit

  Tönyi lakásában egbb késszúrással megöltek nádasdladáy 66 éves férfit, a két helyi gyanúsítottat õrizetbe vették - közölte a rendõrség.

 • Hatvanegy évvel öregebbnek adta ki magát

  Santiago - Hatvanegy évvel öregebbnek adta ki magát Chilében egy banki csalással próbálkozó nõ: 21 éves létére 82 éves nénit játszott el - sikerrel.

  Csupán az alakítás volt azonban sikeres, a pénzfelvétel nem, lebukott, barátjával együtt. Utóbbi bujtotta fel, hogy adja ki magát az õ nagymamájának, mert úgy fel tudnak venni pénzt az idõs hölgy számlájáról.

 • Forgalommal szemben hajtott az autópályán

  A szerb sofőrt a lébényi autópálya járőrei körbefogták és feltartóztatták.

 • Drogkereskedõket kaptak el a gimnáziumnál

  Három feltételezett drogkereskedõt is elfogtak tegnap a rendõrök Kecskeméten, az egyik helyi gimnázium környékén.

 • Miskolcon egy ittas utas megvert egy buszsofõrt

  A miskolci tömegközlekedés egyik járatán megverte a sofõrt egy alkoholos állapotban lévõ utas - mondta a rendõrség.

  Dobi Tamás, a Borsod megyei rendõr-fõkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa közölte: az eset kedd délután történt, a buszsofõr értesítette a rendõrséget. A miskolci rendõrkapitányság járõrei megállapították, hogy a 37 éves miskolci férfi alkoholos állapotában hangoskodott a buszon, sértegette az utasokat.

 • Lekapcsolták a bûnözõ netszolgáltatót

  Egy nemrég lekapcsolt litván internetszolgáltató mûködhetett az európai netbûnözés központjaként internetbiztonsági szakértõk szerint: fertõzött PC-k távirányításával és csalásokhoz használt oldalak mûködtetésével is foglalkozott a társaság.

 • Kettévágta a hasát, majd lement a buszhoz mentõt hívni

  Felvágott hassal sétált az utcán egy urán férfi, miután öngyilkossági kísérlete kudarcot vallott.

 • Drogpartin razziáztak a rendõrök

  Kábítószeres partit tartottak Debrecenben egy Diószegi úti zárt körû szórakozóhelyen. Miután elvégzték a rendõrök a gyorsteszteket, tíz embert elõállítottak, mert pozitív eredményt produkáltak - közölte a megyeszékhely rendõrkapitányságának hivatalvezetõje.

 • Várandós prostituáltat késeltek halálra Kecskeméten

  Összeszurkálva találták meg annak a 20 éves prostituáltnak a holttestét, akit Kecskeméten, a Juhász utcában öltek meg.

 • Pénzt akart kiásni a sírból a tizenéves

  A 17 éves garadnai fiú azért ragadott ásót, mert úgy tudta, hogy az elhunyttal jelentõs értékeket, egyebek mellett készpénzt is eltemettek.

 • Letartóztatták az UFO együttes frontemberét

  Egy svájci bordélyházat üzemeltetõ emberrel együtt 2010 elejétõl nõket küldtek ki Svájcba prostituáltnak.

 • Sztrájkolók elfoglaltak egy franciaországi olajfinomítót

  Elfoglalták a dolgozók a Total francia olajipari vállalat egyik bezárásra ítélt olajfinomítójának székházát az észak-franciaországi Dunkerque közelében.

  A bizonytalan helyzet miatt több mint egy hónapja sztrájkoló alkalmazottak néhány napos haladékot adtak a vezetõségnek a telephely újraindítására. Az olajfinomítóban ugyanis szeptember óta szünetel a termelés, de a vállalat vezetése csak március végére ígért a dolgozóknak végleges döntést arról, hogy mi lesz az üzemmel.

 • Leesett a fogatáról és életét vesztette egy férfi Bácsbokodon

  Tragédiával végzõdött egy baleset csütörtökön délelõtt Bácsbokodon.

 • Egy óra alatt rács mögé került a betörõ hajléktalan

  Egy órán belül elfogták a rendõrök azt a hajléktalan férfit, aki a gyanú szerint betört egy lakóházba a budai hegyvidéken.

 • Golyóálló férfi: hájpáncélos

  Berlin - Golyóálló férfija van Németországnak: az illetõt vastag hájrétege védte meg komoly sérüléstõl.

  A 49 éves férfit egy utcai rablás miatt érte lövés, ám õ még csak nem is vette észre, hogy eltalálták.

 • Tengerbõl mentett ki egy párt egy 10 éves kisfiú

  Kimentett a tengerbõl egy bajba jutott párt egy 10 éves kisfiú Angliában.

 • Aki teheti, ellop egy mûkincset

  Ukrajnában az utóbbi tíz évben mintegy ezer kulturális értéket képviselõ tárgyat loptak el az állami gyûjteményekbõl, ami tízszeres növekedést jelent a megelõzõ évtizedhez képest.