rss
bohócdoktor vizit szja 1%
 • A szünidőben is biztonságban

 • Share on Tumblr

  Néhány napja megszólalt az iskolákban az utolsó csengő, elkezdődött a diákok által annyira várt vakáció. Sok éves tapasztalatok mutatják, hogy a vakáció alatt megnő a közúti balesetet szenvedők száma és az évszak sajátosságaiból fakadóan a gyerekek által elszenvedett balesetek száma is.

  kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

  Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmet azokra a veszélyekre, amelyek a szünidő alatt leselkednek a gyermekekre:

  - Fontos, hogy a szülők szakítsanak időt gyermekeikre, és mondják el, hogyan kell szabályosan közlekedni. Beszéljék meg a gyalogosközlekedés alapszabályait, illetve érdemes áttekinteni a kerékpáros közlekedési szabályokat is.
  - Vizsgálják át gyerekek kerékpárját és szereljék fel a kötelező tartozékokkal. Nagyon fontos, hogy a kerékpárok műszaki állapota mellett saját és gyermekeik biztonságáról se feledkezzenek meg.
  - Kerékpárosként legyenek mindig kiszámíthatóak, elinduláskor, sávváltáskor és bekanyarodáskor a körültekintés után kézzel jelezzék irányváltoztatási szándékukat!
  - Főútvonalon csak 12. életévét betöltött személy kerékpározhat! Ha van kerékpárút csak azon szabad kerékpározni!
  - Kerékpárútról, kerékpársávról és lakott területen kívüli főútvonalról balra csak kerékpárt tolva szabad bekanyarodni.
  - A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a kerékpárról le kell szállni és a kerékpárt tolva, gyalogosként kell áthaladni rajta.
  - A láthatósági mellény viselése lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között kötelező!
  - A gépjárművezetőknek is felhívjuk a figyelmét, hogy kiemelten figyeljenek a gyalogos és kerékpározó gyermekekre!

  Fontos a fürdőzés szabályainak betartása is. Hívják fel gyermekeik figyelmét arra, hogy kerüljék a bányatavakat, csak a kijelölt helyeket vegyék igénybe fürdőzés céljából. Felhevült testtel soha ne ugorjanak be a vízbe, hiszen a vízi tragédiák nagy része az ilyenkor fellépő izomgörcs, illetve szívelégtelenség miatt következik be.
  Bízva abban, hogy a fent leírtakkal sikerül hozzájárulnunk a szünidő kellemes és biztonságos eltöltéséhez mindenkinek jó pihenést és balesetmentes közlekedést kívánunk.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%