rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • A szünidőben is biztonságban

 • Share on Tumblr

  Néhány napja megszólalt az iskolákban az utolsó csengő, elkezdődött a diákok által annyira várt vakáció. Sok éves tapasztalatok mutatják, hogy a vakáció alatt megnő a közúti balesetet szenvedők száma és az évszak sajátosságaiból fakadóan a gyerekek által elszenvedett balesetek száma is.

  Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmet azokra a veszélyekre, amelyek a szünidő alatt leselkednek a gyermekekre:

  - Fontos, hogy a szülők szakítsanak időt gyermekeikre, és mondják el, hogyan kell szabályosan közlekedni. Beszéljék meg a gyalogosközlekedés alapszabályait, illetve érdemes áttekinteni a kerékpáros közlekedési szabályokat is.
  - Vizsgálják át gyerekek kerékpárját és szereljék fel a kötelező tartozékokkal. Nagyon fontos, hogy a kerékpárok műszaki állapota mellett saját és gyermekeik biztonságáról se feledkezzenek meg.
  - Kerékpárosként legyenek mindig kiszámíthatóak, elinduláskor, sávváltáskor és bekanyarodáskor a körültekintés után kézzel jelezzék irányváltoztatási szándékukat!
  - Főútvonalon csak 12. életévét betöltött személy kerékpározhat! Ha van kerékpárút csak azon szabad kerékpározni!
  - Kerékpárútról, kerékpársávról és lakott területen kívüli főútvonalról balra csak kerékpárt tolva szabad bekanyarodni.
  - A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a kerékpárról le kell szállni és a kerékpárt tolva, gyalogosként kell áthaladni rajta.
  - A láthatósági mellény viselése lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között kötelező!
  - A gépjárművezetőknek is felhívjuk a figyelmét, hogy kiemelten figyeljenek a gyalogos és kerékpározó gyermekekre!

  Fontos a fürdőzés szabályainak betartása is. Hívják fel gyermekeik figyelmét arra, hogy kerüljék a bányatavakat, csak a kijelölt helyeket vegyék igénybe fürdőzés céljából. Felhevült testtel soha ne ugorjanak be a vízbe, hiszen a vízi tragédiák nagy része az ilyenkor fellépő izomgörcs, illetve szívelégtelenség miatt következik be.
  Bízva abban, hogy a fent leírtakkal sikerül hozzájárulnunk a szünidő kellemes és biztonságos eltöltéséhez mindenkinek jó pihenést és balesetmentes közlekedést kívánunk.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Görkorcsolyás rendõrök Jakartában

  Jakarta - Görkorcsolyás rendõrök kezdtek járõrözni Jakartában, a világ egyik legzsúfoltabb nagyvárosában.

  Az elsõ guruló "közegek" néhány nappal ezelõtt léptek szolgálatba az indonéz fõvárosban, és mint parancsnokuk örömmel jelentette, elsõ munkanapjukon egyikük sem esett el.

 • Kisodródott a részeg sofõr - utasa súlyosan megsérült

  Súlyos sérüléseket szenvedett annak az autónak az utasa, mely egy kanyarban lesodródott az útról Adony belterületén.

 • Saját családját szorította le az útról egy férfi

  Saját családját szorította le az útról egy 46 éves lajosmizsei férfi. Egy nő és két gyermek utazott abban az autóban, mely kedden este villanyoszlopnak ütközött és felborult Kecskeméten.

 • Fegyvert rántott a felbûszült szomszéd

  Két szomszéd évek óta tartó vitája mérgesedett el a miskolci Komlóstetõn, amikor az egyik férfi vélt sérelmét gáz-riasztófegyverrel próbálta meg lerendezni.

 • Áttolatott a gyalogoson a kisteherautó

  Súlyos sérüléseket szenvedett az a járókelõ, akin egy kisteherautó tolatott keresztül Dombóváron.

 • Gyilkosság történt - szúrt sebek az egyik összeégett holttesten!

  Csak DNS-vizsgálat állapíthatja meg annak az asszonynak a kilétét, akit egy kiégett házban találtak holtan a hétvégén a Tolna megyei Várongon. Az eddigi információk azonban azt valószínûsítik, hogy az elhunyt a házban élõ asszony volt, aki a vele élõ férfival együtt valószínûleg gyilkosság áldozata lett.

 • Elõzetes letartóztatásban a három ember halálát okozó kamionos

  Hétfõn délben elõzetes letartóztatásba került az a 21 éves szlovák kamionsofõr, aki három emberéletet követelõ balesetet okozott pénteken, Körmend közelében.

 • Tetoválást készített saját lányának egy amerikai nõ

  Súlyos büntetésre számíthat egy amerikai nõ, aki annyira szerelmese a tetoválásnak, hogy 11 éves kislányára saját tûvel egy szívecskét rajzolt.

 • Iskolakerülõket keres majd a járõr Kecskeméten

  Ifjúságvédelmi járõrszolgálatot hoznak létre Kecskeméten – döntöttek errõl a városi rendõr-kapitányságon szervezett ifjúságvédelmi konferencián.

 • Bravúros felderítés az életeseknél

  (BRFK)

  A Budapesti Rendõr-fõkapitányság Bûnügyi Fõosztály Életvédelmi Osztálya nyomozást folytat F. József román állampolgár és társai ellen, több emberen elkövetett emberölés bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

  A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint F. József 34 éves és R. Attila 42 éves férfiak megalapozottan gyanúsíhatóak azzal, hogy 2008. július 25-én 22 óra körüli idõben a Budapest XIX., Üllõi úton található garázssor egyik garázsában megöltek egy nõt, azért hogy megszerezzék Nissan típusú gépkocsiját.

 • Rosszullét miatt következett be a frontális karambol

  Szerda délután 15 órakor baleset történt Debrecenben a Széchenyi-Küküllõ utca keresztezõdésében, ahol két személygépkocsi frontálisan ütközött.

 • Jármûhöz bilincselve vitték az utcán a gyanúsítottat - rendõröket mentettek fel

  A bíróság ítélete szerint a siófoki rendõrök eljárása erkölcsileg helytelen és elítélendõ volt ugyan, de az egyenruhások nem követtek el bûncselekményt

 • Nyugdíjasokat vertek át a csalók a tűzifával

  Egy régi kereskedőre hivatkozva szedték rá az edelényi kisnyugdíjasokat az olcsónak tűnő tűzifa megvásárlására, ami azonban csak a kifizetett mennyiség töredékét tette ki.

 • A fürdõzés szabályai

  A nyár nagy veszélyforrását a szabadvizek, strandok rejtik magukban. A fürdés tilalmát, vagy az egyéb veszélyes fürdésre alkalmatlan helyeket „FÜRÖDNI TILOS!” táblával jelzik. Különösen veszélyesek a szabad vizek közül a bányatavak, az állandóan változó vízmélység- és hõfokkülönbség miatt.

 • Kismama és magzata is belehalt a közúti balesetbe

  A 35 hetes terhes Kerryn Blucher éppen egy parkolóhelyre próbálta beállni autójával, Clevelandben, amikor egy másik gépkocsi nagy sebességgel belécsapódott.

 • Tizenöt gyíkot szíjazott magára a csempész

  Õrizetbe vettek egy férfit a Los Angeles-i repülõtéren, aki 15 élõ gyíkot próbált meg becsempészni az országba oly módon, hogy a mellére szíjazta az állatokat.

 • Gyalogost gázolt halálra a 4-6-os villamos

  Halálra gázolt egy gyalogost a villamos a Petõfi híd budai hídfõjénél csütörtök délelõtt - közölte a rendõrség.

 • Öt év börtönt kapott a gyermekét megölõ anya

  Jogerõsen háromról öt év börtönre súlyosította a Pécsi Ítélõtábla pénteken annak a nõnek a büntetését, aki tavaly a Somogy megyei Bodrogon megölte újszülöttjét, és a gyermek holttestét a fagyasztóládában rejtette el.

 • Tragédiába torkollott a csínytevés

  A 29 éves angol Lee Bassett egy barátjával ment el bulizni, a két fiatal alkoholmámorban úgy döntött, fogadnak: Lee átmászik a gyaloghíd korlátján és leereszkedik az autók közé.

 • Õrizetben a brutális gyilkosság gyanúsítottja

  Õrizetbe vették a rendõrök azt a férfit, aki a gyanú szerint meggyilkolt egy idõs asszonyt Tolnanémediben.