rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • A szünidőben is biztonságban

 • Share on Tumblr

  Néhány napja megszólalt az iskolákban az utolsó csengő, elkezdődött a diákok által annyira várt vakáció. Sok éves tapasztalatok mutatják, hogy a vakáció alatt megnő a közúti balesetet szenvedők száma és az évszak sajátosságaiból fakadóan a gyerekek által elszenvedett balesetek száma is.

  Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmet azokra a veszélyekre, amelyek a szünidő alatt leselkednek a gyermekekre:

  - Fontos, hogy a szülők szakítsanak időt gyermekeikre, és mondják el, hogyan kell szabályosan közlekedni. Beszéljék meg a gyalogosközlekedés alapszabályait, illetve érdemes áttekinteni a kerékpáros közlekedési szabályokat is.
  - Vizsgálják át gyerekek kerékpárját és szereljék fel a kötelező tartozékokkal. Nagyon fontos, hogy a kerékpárok műszaki állapota mellett saját és gyermekeik biztonságáról se feledkezzenek meg.
  - Kerékpárosként legyenek mindig kiszámíthatóak, elinduláskor, sávváltáskor és bekanyarodáskor a körültekintés után kézzel jelezzék irányváltoztatási szándékukat!
  - Főútvonalon csak 12. életévét betöltött személy kerékpározhat! Ha van kerékpárút csak azon szabad kerékpározni!
  - Kerékpárútról, kerékpársávról és lakott területen kívüli főútvonalról balra csak kerékpárt tolva szabad bekanyarodni.
  - A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a kerékpárról le kell szállni és a kerékpárt tolva, gyalogosként kell áthaladni rajta.
  - A láthatósági mellény viselése lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között kötelező!
  - A gépjárművezetőknek is felhívjuk a figyelmét, hogy kiemelten figyeljenek a gyalogos és kerékpározó gyermekekre!

  Fontos a fürdőzés szabályainak betartása is. Hívják fel gyermekeik figyelmét arra, hogy kerüljék a bányatavakat, csak a kijelölt helyeket vegyék igénybe fürdőzés céljából. Felhevült testtel soha ne ugorjanak be a vízbe, hiszen a vízi tragédiák nagy része az ilyenkor fellépő izomgörcs, illetve szívelégtelenség miatt következik be.
  Bízva abban, hogy a fent leírtakkal sikerül hozzájárulnunk a szünidő kellemes és biztonságos eltöltéséhez mindenkinek jó pihenést és balesetmentes közlekedést kívánunk.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Megégett az újszülött a kórházban

  A romániai kórház egyik alkalmazottja egy forró vizes palackot helyezett a csecsemõ mellé, hogy felmelegítse a kicsit. A tartalma azonban az újszülött hátára ömlött.

 • Öt év fegyház az idõs néninek

  Az eljáró Bács-Kiskun megyei bíróság öt év, fogházban letöltendõ szabadságvesztésre ítélte azt a 65 esztendõs kecskeméti nõt, aki tavaly egy böllérkéssel ölte meg férjét.

 • Rejtély: kar nélkül tért magához az idős asszony

  A győri kórház intenzív osztályán továbbra is küzdenek a győrasszonyfai Magdi néni életéért, akinek a karját – a most legerősebb verzió szerint – állatok szakították le szerdára virradóan.

 • Saját fia okozta az ûrhajós halálát

  Saját fia gázolta halálra a NASA ûrhajósát, akinek az Öböl-háborút és több ûrutazást is sikerült túlélnie.

 • A kerékpárosok biztonságáért!

  Napjainkban egyre többen gondolják úgy, hogy a forgalmi dugók helyett inkább két keréken ülve próbálják meg elérni úticéljaikat. A városunkban egyre több lehetõség van arra, hogy biztonságosan, kerékpárúton közlekedjenek kétkerekûikkel.

  2009. augusztus 31-ig a Debreceni Rendõrkapitányság illetékességi területén 281 személyi sérüléssel járó baleset történt, melyek közül 39 esetben kerékpáros okozott balesetet.

 • Kétdolláros tolvajok

  Elõbb állásért folyamodott, majd pénzt lopott két fiatal egyike egy fagylaltboltból az Egyesült Államokban, hátrahagyva valódi adatait.

 • Elkészültek a szakértõi vélemények a cigánytámadások ügyében

  Elkészültek azok a szakértõi vélemények, amelyeket a cigányok ellen elkövetett támadás-sorozat ügyében készíttetett a rendõrség.

 • Hármas karambollal indult a nap Kaposvárott

  Egy busz, egy kisteherautó és egy kocsi ütközött össze.

 • Megverte terhes feleségét, majd kilökte a házból

  A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak segítségével fogták el azt a részeg férfit, aki szerdán éjjel, Hajdú-Bihar megyében, Nagycser tanyán, bántalmazta állapotos feleségét, majd egyéves gyerekükkel bezárkózott a házba, késsel fenyegetve a rendõröket

 • Kivárta a sorát, majd fegyvert fogott...

  Fegyvert fogott egy férfi a benzinkutasra, miután rákerült a sor a pénztárnál. A zacskóba bepakolt pénzzel együtt egy fekete autóval menekült a helyszínrõl. Nem egészen fél óra múlva az etyeki körzeti megbízott kattintotta rá a bilincset. Akkor már öt rendõrkapitányság 21 járõrautója vette közre a menekülõ férfit. A fegyvert is és a pénzt is megtalálták Lacettijében…

 • Négy rendõr üldözött egy 84 éves biciklist

  Négy rendõr üldözött egy 84 éves biciklis férfi Nagy-Britanniában, mert az a járdán kerékpározott 3 méter hosszan.

 • Rendõrtõl kért útbaigazítást az ittas vezetõ

  Millbrook (New York állam) - Ugyanazon az éjjelen kétszer is ittas vezetésen ért a rendõrség egy férfit az Egyesült Államokban.

  Az illetõ igen készséges volt: õ maga hajtott a rendõrségre, de nem azért, hogy megbüntessék, hanem hogy útbaigazítsák. Megkapta mindkettõt - a fenti sorrendben. A rendõröknek ittasnak tûnt, nem véletlenül, a férfi vérében a New York államban megengedettnél kétszerte magasabb volt a szeszszint, 17 ezrelékes. Õrizetbe vették, de hamarosan elengedték, azt tanácsolva, hogy aludja ki magát egy közeli hotelben.

 • Ezer magyar köztörvényes bûnözõ él Thaiföldön

  A Napi Gazdaság információi szerint információi szerint már ezer - a bírósági ítélet elõl menekülõ - magyar köztörvényes bûnözõ él Thaiföldön.

  A napilap információját az Országos Rendõr-fõkapitányság szóvivõi irodája sem megerõsíteni, sem cáfolni nem akarta.

  A cikk szerint Thaiföld azért vonzó, mert nincs kiadatási egyezménye Magyarországgal, mérete és bürokratikus rendszere pedig még annak a megállapítását is megnehezíti, hogy a körözött bûnözõ valóban oda menekült-e. Ráadásul Thaiföldön rendkívül olcsó az élet, a magyar életszínvonalnak megfelelõ körülményeket 500 euróból egy egész család számára fedezni lehet egy hónapban - olvasható a Napi Gazdaságban.

 • Egy csecsemõ holttestére bukkantak a Városligetben

  A baba holttestét egy hajléktalan fedezte fel a Városligetben. A csecsemõ vélhetõen csütörtök hajnalban születhetett. Hogy egészségesen és élve született e, még nem tudni, késõbbre ígérnek tájékoztatást a rendõrök.

 • Fõbe lõtte magát az öngyilkosság-megelõzési elõadás közben

  Garden Grove - Fõbe lõtte magát egy kaliforniai katedrálisban egy férfi, miközben éppen a templom öngyilkosság-megelõzési programjáról tartottak elõadást kanadai turistáknak.

  A 48 éves férfi besétált délelõtt háromnegyed tízkor a katedrálisba, odament a központi helyen lévõ kereszthez, úgy tûnt, hogy imádkozik, majd pisztollyal végzett magával.

 • Halálra gázoltak egy nőt Oroszlányban

  Halálra gázoltak egy nőt Oroszlányban, a Bokodi út Nyíres dűlő magasságában. Az elsődleges adatok szerint az asszony az úton feküdt.

 • Öngyilkos lett, miután milliókat sikkasztott

  Lezárták a nyomozást a 2010. július elején, egy gyõri iskola diákjainak görögországi utazására gyûjtött pénzzel eltûnt alapítványi igazgató ügyében. A férfi idõközben öngyilkos lett, felakasztotta magát.

 • Harmadik áldozata is van a HIV vírussal fertõzõ férfinak

  Hétpecsétes titokként kezelik annak a nõnek a nevét, aki a harmadik áldozata a HIV vírussal fertõzõ férfinak, K. Zoltánnak. A férfi esete hatalmas botrányt kavart, amikor 8 évvel ezelõtt kiderült, hogy úgy feküdt le a feleségével és egy másik nõvel, hogy pontosan tudta: nemcsak szervezetében van a gyilkos vírus, de fertõz is.

 • Két mozdony súrolta egymást a Déli pályaudvaron

  Kisebb baleset történt a Déli pályaudvaron, két mozdony súrolta egymást, emiatt több vágányt lezártak; a Budapest-Székesfehérvár és a Budapest-Pusztaszabolcs vonalon késésekre lehet számítani.

 • Öt magyar fiatalt vertek meg Szabadkán

  Öt magyar fiatalt vertek meg Szabadkán.