rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Előzzük meg a kerékpárlopásokat

 • Share on Tumblr

  A jó idő beköszöntével egyre több kerékpár kerül elő, és ezzel együtt a kerékpárlopások száma is megnövekedhet. Azért, hogy biciklije ne váljon a kerékpártolvajok célpontjává, fogadja meg a Nyíregyházi Rendőrkapitányság alábbi tanácsait:

  1. Drágább kerékpárról készítsen fényképet, vásárláskor az alvázszámát, egyedi azonosítóját jegyezze fel!

  2. Minden esetben zárja le kerékpárját, még ha csak rövid ideig hagyja is magára!

  3. A zár legyen mindig arányban a kerékpár értékével! A vékony sodrony-lakatok csak másodpercekre nyújtanak védelmet a felkészült tolvajjal szemben. A legjobbak az edzett acélból készült vágás-biztos láncok, vagy az úgynevezett U-lakat. Utóbbiak ára magasabb, de egy drágább kerékpár védelme érdekében érdemes megfontolni a beszerzésüket!

  4. Közterületen a biciklit lehetőleg forgalmas, (este jól megvilágított helyen) fix ponthoz lakatolja hozzá úgy, hogy arról ne lehessen leemelni!

  5. Abban az esetben, ha hosszabb időre zárja le kerékpárját, csak a szükséges kiegészítőket hagyja rajta. A könnyen elmozdítható tárgyakat (kosár, kulacs, levehető lámpa) lehetőség szerint vigye magával!

  6. Társasházak folyosója helyett az erre a célra kialakított zárható kerékpártároló helyiséget vegye igénybe és ott is zárja le a kerékpárját!

  7. Regisztrálja biciklijét a rendőrség által elindított "BikeSafe" vagyonvédelmi programban.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Tizenéves áruházi szarkát fogtak

  Eddig 10 alkalommal elkövetett lopással gyanúsítja a Makói Rendõrkapitányság azt a 18 éves fiatalt, akit a napokban fogtak el a rendõrök.

 • Éveken át zaklatott egy tinilányt egy rendõr

  Éveken át szexuálisan zaklatott egy tinilányt az a rendõr, aki munkaidõben a bûnmegelõzésrõl szónokolt gyerekeknek.

 • Sávváltás miatti baleset az M0-on

  Az autóút 28. kilométerszelvényében, az M5-ös lehajtó környékén egy kamion - sávváltás közben.

 • Kerekesszékével nekigurult az üvegfalnak és kizuhant a betonra egy idõs férfi

  Bizarr baleset történt az angliai Fareham városában. Egy nyolcvankét esztendõs, kerekesszékes nyugdíjas nekigurult az üvegfalnak és kizuhant a betonra. Szörnyethalt.

 • Fegyverrel raboltak ki egy pénzintézetet Dél-Budán

  Fegyverrel raboltak ki egy pénzintézetet ma délután Dél-Budán.

 • Magyar kisfiú halt meg egy torontói autóbalesetben

  Autóbalesetben halt meg múlt héten egy tizenegy éves roma kisfiú Torontóban. Balogh Lászlót egyelõre nem tudják eltemetni. A család nem akar visszatérni Magyarországra, de menekültstátuszukról még nem döntöttek.

 • Több mint negyven évig volt a víz alatt a két autó és a hat holttest

  Több mint negyven évig hevert a tó fenekén háborítatlanul az a két autó, amelyekre most egy szonár tesztelése során véletlenül bukkantak rá az oklahomai Foss tó mélyén.

 • Elgázolni is megpróbálták a rendõröket a kábeltolvajok

  Megpróbálták autójukkal elütni az õket tetten érõ rendõröket azok a kábeltolvajok, akik egy öntözõberendezés rézvezetékeit igyekeztek eltulajdonítani Hódmezõvásárhely külterületén - tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

 • Tört, zúzott egy részeg férfi Komáromban

  Tört, zúzott 30 éves részeg férfi csütörtök késõ este Komáromban. A rendõrök akkor figyeltek fel rá, amikor épp egy jelzõlámpa kapcsolódobozát rugdosta.

 • Felrobbant egy lövedék egy tüzérségi hajón, egy ember meghalt

  Egy ember meghalt és négy megsérült, amikor egy tüzérségi gyakorlat során a Balti Flotta Perekop nevû hajóján felrobbant egy lövedék.

 • Lapáttal esett a rendõröknek

  Több mint egy év börtönbüntetést kapott egy sátoraljaújhelyi férfi, aki lapáttal támadt rendõrökre

 • Megoldotta, hogy ne legyen ujjlenyomata

  Levágatott ujjbegyeibõl egy kábítószercsempész az Egyesült Államokban, hogy ne tudják azonosítani személyét.

 • Drogbandát füleltek le Nógrád megyében

  Kábítószerrel és pszichoaktív anyaggal kereskedő csoportot számoltak fel Nógrád megyében; 14 embert fogtak el, a rajtaütést csaknem féléves nyomozás előzte meg.

 • Késsel fenyegette diákjait egy tanár

  Halálra rémisztette a harmadikosokat egy oktató Nagy-Britanniában, aki óra közben egy kést rántott elõ és azzal félemlítette meg a gyerekeket.

 • Pasaréti postarablás

  Rablótámadás ért egy kispostát a budai Pasaréten, a tettes egyelõre ismeretlen.

  A II. kerületi Pasaréti tér sarkán lévõ, Kelemen László utcai postahivatalt pénteken kora délelõtt, negyed tíz körül támadta meg az elkövetõ. Lövés, személyi sérülés nem történt, arról egyelõre nem érkezett információ, hogy milyen eszközt használt és mekkora összeget zsákmányolt a rabló.

 • Állatkerti barnamedvék téptek szét egy látogatót Dél-Ukrajnában

  Ungvár - Két barnamedve széttépett egy férfit vasárnap a dél-ukrajnai Mikolajiv város állatkertjében, amikor a szerencsétlenül járt látogató ittas állapotban akarta fényképeztetni magát az állatokkal.

  Az állatkert dolgozói megpróbálták megmenteni a medveházba beesett férfit. Amikor nem sikerült távolabb kergetniük az állatokat, akkor kenyeret, vízzel telt üvegeket és vödröket dobáltak be nekik, de ez sem járt eredménnyel - jelentette a kijevi liga.net internetes gazdasági hírügynökség.

 • Nem büntethetõ a 9 éves betörõ

  Két tizenéves és egy 9 éves fiú tört be egy óvodába Hódmezõvásárhelyen. Eredetileg játszani akartak, aztán kábeleket és elektronikai eszközöket loptak. Kiderült, hogy korábban már egy lakásba és egy üzletbe is betörtek.

 • Ötödikről dobták ki a kutyát...

  Ötödikről dobták ki a kutyát... Budapest - Brutális állatkínzás borzolja a kedélyeket Gazdagréten. Egyre biztosabbnak tűnik: egy házaspár ötödik emeleti lakásából kidobtak egy Jack Russell-terriert. A szerencsétlen ebre egy járókelő bukkant rá, ő hívta fel a közeli Felicavet Állatkórházat, hogy segítséget kérjen. Két munkatársuk azonnal a helyszínre sietett, majd bevitték a súlyosan sérült kutyát a rendelőbe. A vizsgálatot követően a csip alapján sikerült azonosítani a tulajdonost. Amikor felhívták, közölte: nem fizet semmilyen költséget. A kutyát elaltatták.

 • Hét embert csempészett a kisbuszban, lebukott

  Egy magyar rendszámú mikrobuszt állítottak meg a Mosonmagyaróvári Rendõrkapitányság határrendészeti és közbiztonsági osztályának munkatársai a hegyeshalmi határátkelõ közelében.

 • Személygépkocsi és nyerges vontató hajtott árokba

  Egy személygépkocsi és egy nyerges vontató az árokba hajtott vasárnap kora hajnalban Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a 44-es fõút 37-es kilométerénél.