rss
bohócdoktor vizit szja 1%
 • Előzzük meg a kerékpárlopásokat

 • Share on Tumblr

  A jó idő beköszöntével egyre több kerékpár kerül elő, és ezzel együtt a kerékpárlopások száma is megnövekedhet. Azért, hogy biciklije ne váljon a kerékpártolvajok célpontjává, fogadja meg a Nyíregyházi Rendőrkapitányság alábbi tanácsait:

  kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

  1. Drágább kerékpárról készítsen fényképet, vásárláskor az alvázszámát, egyedi azonosítóját jegyezze fel!

  2. Minden esetben zárja le kerékpárját, még ha csak rövid ideig hagyja is magára!

  3. A zár legyen mindig arányban a kerékpár értékével! A vékony sodrony-lakatok csak másodpercekre nyújtanak védelmet a felkészült tolvajjal szemben. A legjobbak az edzett acélból készült vágás-biztos láncok, vagy az úgynevezett U-lakat. Utóbbiak ára magasabb, de egy drágább kerékpár védelme érdekében érdemes megfontolni a beszerzésüket!

  4. Közterületen a biciklit lehetőleg forgalmas, (este jól megvilágított helyen) fix ponthoz lakatolja hozzá úgy, hogy arról ne lehessen leemelni!

  5. Abban az esetben, ha hosszabb időre zárja le kerékpárját, csak a szükséges kiegészítőket hagyja rajta. A könnyen elmozdítható tárgyakat (kosár, kulacs, levehető lámpa) lehetőség szerint vigye magával!

  6. Társasházak folyosója helyett az erre a célra kialakított zárható kerékpártároló helyiséget vegye igénybe és ott is zárja le a kerékpárját!

  7. Regisztrálja biciklijét a rendőrség által elindított "BikeSafe" vagyonvédelmi programban.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Holttest a 3-as fõút mellett

  Holtan találtak egy férfit Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a 3-as számú fõút mentén Szikszó és Miskolc között; a gyalogost vélhetõen egy jármû sodorhatta el szombatra virradóra. Az elsõdleges megállapítás szerint a gyalogos Szikszó irányából Miskolc felé közlekedett, nem viselt láthatósági mellényt, feltehetõen jármûszerelvény sodorhatta el - mondta Gaskó Bertalan, a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

 • Szaúdi férfi gyanús halála egy londoni hotelben

  A szigetország rendõrsége kihallgatott egy másik szaúdit, aki állítása szerint a hasimita királyi család tagja.

 • Csalók rendezték a közúti baleseteket

  Mintegy 400 millió forint kárt okoztak két magyarországi biztosítótársaságnak azok a csalók, akik közúti baleseteket színleltek éveken át, majd hamis okiratok alapján fizettettek kártérítést - írja a Magyar Nemzet a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) gazdaságvédelmi fõosztályára hivatkozva. Az ügyeknek csaknem kilencven gyanúsítottja van, az ötletgazda pedig valószínûleg Thaiföldön bujkál.

 • Diákverés egy katolikus kollégiumban Nyíregyházán

  Nyíregyháza - Diákokat vertek meg ismeretlenek egy katolikus gimnázium kollégiumában Nyíregyházán, a tanulók közül hárman könnyû sérüléseket szenvedtek - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje vasárnap.

 • Súlyos sérültek a Bokod és Oroszlány közti karambolban

  Kamionnal ütközött egy munkásokat szállító autóbusz csütörtökön reggel Bokod és Oroszlány között. A sofõrök súlyos, a busz utasai közül többen könnyebb sérüléseket szenvedtek. A baleset helyszínén teljes útzár van.

 • Túszejtés egy berlini bankban

  Berontott egy férfi a Deutsche Bank egyik berlini fiókjába pénteken, és ott túszul ejtett egy bankalkalmazottat.

 • Szólásrabság: kikapcsolja az erõsítést a polgármester

  A kihangosított szólás szabadságának megsértésével gyanúsítanak egy polgármestert az Egyesült Államokban: a vád szerint kikapcsolja a hangosítást az üléseken, ha neki nem tetszõ hangzik el.

 • Pincéjében termesztette a marihuánát egy budapesti férfi

  Őrizetbe vette a rendőrség azt a budapesti férfit, aki gyömrői házának pincéjében marihuánát termesztett. A rendőrség 72 tő marihuánát valamint 80 gramm feldolgozott drogot talált.

 • Óriási kábítószerfogás: 11 tonna ópiumot foglaltak le

  Tizenegy tonna ópiumot foglaltak le nemrégiben az iráni határõrizeti szervek, ez a legnagyobb kábítószerfogás az országban az 1979-es iszlám forradalom óta.

 • Részegen igazoltatták, elhajtott, majd balesetet szenvedett

  Elhajtott az igazoltató rendõrök elõl az az ittas sofõr, aki aztán a padkának hajtott, és harminc métert repült, majd orral a földbe csapódott személyautójával hétfõn hajnalban, Tatabányán.

 • 32 áramtolvaj bukott le két településen

  Harminckét áramtolvaj bukott le két szabolcsi településen, Kékcsén és Rétközberencsen.

 • Rendõrök védik a megkéselt nõt és családját

  A BRFK elrendelte annak a VII. kerületi óvodában dolgozó nõnek - illetve családjának - a személyi védelmét, akit szerdán késelt meg a volt élettársa a munkahelyén - közölte Pap Judit, a BRFK sajtóügyeletese.

 • A sofõr volt ittas - az utas a halott

  A helyszínen belehalt sérüléseibe annak az autónak az utasa, mellyel ittas sofõrje fának hajtott az 55-ös úton.

 • Fél évezredes börtönbüntetés

  Pomona (Kalifornia) - Bõ félévezred börtönbüntetést kapott egy férfi az Egyesült Államokban.

  Bár nem idõs, még csak 27 éves, mégsem valószínû, hogy letölti az 522 évet és kilép a kaliforniai börtön kapuján nagyot szippantva a szabad levegõbõl 2531. április 7-én. Ha igen jól viselkedik és harmadolják büntetését, akkor is csak 174 esztendõ múlva szabadulna, 201 évesen.

 • Jeges vízbe tette és magára hagyta 3 éves kisfiát egy 29 éves nõ

  Feladta magát a rendõrségen az a 29 éves szlovák állampolgárságú nõ, aki csütörtök reggel a mosonmagyaróvári bányató jeges vízébe tette három éves kisfiát, és magára hagyta

 • Az apját és annak barátnõjét is megölte a 25 éves fiú

  A saját apját lõtte fejbe egy nyíllal egy férfi a casperi fõiskolán, miután leszúrta annak élettársát is.

 • Interneten árulták az áramlopáshoz használatos készülékeket Kínában

  Áramlopást fedezõ készülékek forgalmazóit és a gyártóját is õrizetbe vette az északkelet-kínai Csangcsun (Changchun) rendõrsége - jelentette a Hszinhua hírügynökség csütörtökön.

 • Részegen hajtott bele a rendõrautóba

  Ittasan vezetett az a kolozsvári lakhellyel is rendelkezõ magyar állampolgár, aki egy rendõrautóval ütközött össze, és közúti balesetet okozott Romániában - közölte a Kolozs megyei rendõrkapitányság szóvivõje.

  Raluca Seucan a Rompres hírügynökségnek elmondta: a rendõrautóba hátulról hajtott bele a 47 éves B. A hatóság jármûve átsodródott az ellenkezõ sávra, s nekiütközött egy szembõl érkezõ, szabályosan közlekedõ Volvo gépkocsinak, majd egy osztrák állampolgár által vezetett második autónak.

 • Fegyverrel raboltak ki egy pénzintézetet Dél-Budán

  Fegyverrel raboltak ki egy pénzintézetet ma délután Dél-Budán.

 • Vízipipázva fotózta babáját, õrizetbe vették érte

  Vízipipázást imitálón fotózta le csecsemõjét egy kismama az Egyesült Államokban, ám vicce balul sült el: õrizetbe vették.

kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%