rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Előzzük meg a kerékpárlopásokat

 • Share on Tumblr

  A jó idő beköszöntével egyre több kerékpár kerül elő, és ezzel együtt a kerékpárlopások száma is megnövekedhet. Azért, hogy biciklije ne váljon a kerékpártolvajok célpontjává, fogadja meg a Nyíregyházi Rendőrkapitányság alábbi tanácsait:

  1. Drágább kerékpárról készítsen fényképet, vásárláskor az alvázszámát, egyedi azonosítóját jegyezze fel!

  2. Minden esetben zárja le kerékpárját, még ha csak rövid ideig hagyja is magára!

  3. A zár legyen mindig arányban a kerékpár értékével! A vékony sodrony-lakatok csak másodpercekre nyújtanak védelmet a felkészült tolvajjal szemben. A legjobbak az edzett acélból készült vágás-biztos láncok, vagy az úgynevezett U-lakat. Utóbbiak ára magasabb, de egy drágább kerékpár védelme érdekében érdemes megfontolni a beszerzésüket!

  4. Közterületen a biciklit lehetőleg forgalmas, (este jól megvilágított helyen) fix ponthoz lakatolja hozzá úgy, hogy arról ne lehessen leemelni!

  5. Abban az esetben, ha hosszabb időre zárja le kerékpárját, csak a szükséges kiegészítőket hagyja rajta. A könnyen elmozdítható tárgyakat (kosár, kulacs, levehető lámpa) lehetőség szerint vigye magával!

  6. Társasházak folyosója helyett az erre a célra kialakított zárható kerékpártároló helyiséget vegye igénybe és ott is zárja le a kerékpárját!

  7. Regisztrálja biciklijét a rendőrség által elindított "BikeSafe" vagyonvédelmi programban.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Belehalt sérüléseibe a vadászat közben meglõtt férfi

  Szeptember 18-án este az Országos Mentõszolgálat értesítette a rendõrséget, miszerint Püspökladány külterületén egy lõtt sérült férfihez riasztották õket.

 • Halottat akartak csempészni a repülõre!

  Letartóztattak egy német anyát és lányát a liverpooli repülõtéren, mert a gyanú szerint megpróbálták felcsempészni a Berlinbe induló repülõre halott rokonukat.

 • Sörrel lelocsolták és arcon ütötték a buszsofõrt

  A 35 és 31 éves támadókat a rendõrség õrizetbe vette. A 49 éves buszsofõr a Kaposvár-Bõszénfa vonalon közlekedõ járatot vezette, amikor Zselicszentpálon egy kisfiú elévágott kerékpárral.

 • 11 éves kislányt ejtett teherbe egy 19 éves fiú

  A szászvárosi Silviu Oprist 29 napos elõzetes letartóztatásba helyezték, miután azzal vádolják, hogy szexuális kapcsolatot létesített egy 11 éves kislánnyal, és még teherbe is ejtette. A kislány azt nyilatkozta a rendõröknek, hogy saját beleegyezésével történt a szerelmi aktus a 19 éves fiúval.

 • Életfogytiglani börtön a németországi vonatrobbantási kísérlet egyik résztvevõjének

  A vonatrobbantási kísérletek annak idején a biztonsági intézkedések rendkívüli megszigorításához vezettek Németországban.

 • Száz kilogramm kézbesítetlen levelet halmozott fel egy genovai postás

  Három éve nem vitte ki a leveleket egy genovai postás, akit kollégája leplezett le.

 • Majomkodása buktatta le az orgazdát

  Altoona - Gorillának öltözve ment cigarettát venni egy 20 éves férfi az Egyesült Államokban, ami miatt rács mögé került, de nem állatkertben.

  Az illetõ fogadásból öltözött nagy majomnak, amivel viszont felkeltette a rendõrség figyelmét. Amikor igazoltatták az éj közepén Altoona városában bandukoló ideiglenes King Kongot, kiderült, hogy orgazdaságért körözik.

 • Válás után leszúrta exfeleségét, majd inni ment

  Röviddel a válás után szúrta le volt feleségét az a férfi, akit egy helyi kocsmában fogott el a rendõrség Ászáron.

 • Afgánok a körforgalomnál

  Afgán határsértõket fogtak el a szegedi rendõrök szombaton Kiskundorozsmán. Az öt fõre – akik közül kettõ még gyermek – a körforgalomnál találtak rá a járõrök.

 • 8 éves fiúcska hamis 20-dollárosokkal

  Ocala - Kötegnyi hamis húszdollárossal ment iskolába egy 8 éves fiúcska az Egyesült Államokban és boldogan osztogatta pajtásainak.

  A pénz talmisága akkor derült ki, amikor a gyerek az általános iskola büféjében fizetett egy bankjeggyel. A tantestület a gyerekektõl összesen 44 bankót szedett össze, azaz 880 dollárt - 130 ezer (hamis) forintnyit.

 • Biciklimatuzsálemet loptak

  Lewiston - 66 éves biciklit loptak el 83 éves nõtõl az Egyesült Államokban - ami feltehetõen korrekord.

 • Gépjárművet lopott, majd balesetet okozott

  A salgótarjáni rendőrök elfogták a 16 éves fiút. A fiú először eltulajdonított egy gépjárművet és azzal balesetet okozott, majd a gépjárművet hátrahagyva a helyszínről távozott.

 • Metró gázolta halálra

  Egy 22 éves kecskeméti férfi holttestét találták meg csütörtökön a fõvárosban, a metró Ferenc körút és Klinikák közötti szakaszán.

 • Elfogta a sofõr az autóját kirabló férfit

  Egy merész sofõr nyitva hagyta értékekkel teli autóját, amit egy tolvaj azonnal ki is használt. A rablás után betért a sarki kocsmába, ahol egyszer csak megjelent az autó tulajdonosa.

 • Szellemi fogyatékos kiskorúval létesített szexuális kapcsolatot az ápolónõ

  Az 52 éves, Erdingtonban élõ Janette MacLeod, aki több, mint húsz éve dolgozott ápolónõként, szexuális kapcsolatot folytatott az egyik, 16 éves páciensével.

 • A zsidótemetõben akarta megerõszakolni a 16 éves lányt

  24 évi szabadságvesztésre és három évi pártfogói felügyeletre ítélte a Kassai I. Járásbíróság a 22 éves bártfai Anton S.-t.

  A vád szerint a férfi 2008-ban a kassai zsidó temetõben megpróbált megerõszakolni egy akkor 16 éves lányt. Áldozatát kirabolta és meg akarta ölni. Az alsónemûben fekvõ lány annak köszönheti életét, hogy a temetõ gondnoka rátalált.

 • Egy doboz rabló

  Dobozolt rablót talált a rendõrség az Egyesült Államokban: a férfi hálószobájának szekrényében egy jókora dobozba bújt bele a hatóságok elõl.

 • Többmilliós csalással vádolják a korábbi fõrendõrt

  Több rendbeli, üzletszerûen elkövetett csalás bûntette miatt folyik eljárás Ernyes Mihály, volt baranyai rendõr-fõkapitány ellen a Pécsi Városi Bíróságon.

 • Meggyilkoltak egy idõs párt Mezõtúron

  Gyilkosság áldozata lett az a két idõs ember, akiknek holttestét ismerõseik fedezték fel mezõtúri házukban.

 • Tizenkettõre emelkedett a kihûlések száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

  Az elsõdleges vizsgálatok szerint kihûlés miatt veszítette életét egy 61 éves férfi Miskolcon. A téli hónapokban már tizenkettõ ilyen jellegû eset történt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.