rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Előzzük meg a kerékpárlopásokat

 • Share on Tumblr

  A jó idő beköszöntével egyre több kerékpár kerül elő, és ezzel együtt a kerékpárlopások száma is megnövekedhet. Azért, hogy biciklije ne váljon a kerékpártolvajok célpontjává, fogadja meg a Nyíregyházi Rendőrkapitányság alábbi tanácsait:

  1. Drágább kerékpárról készítsen fényképet, vásárláskor az alvázszámát, egyedi azonosítóját jegyezze fel!

  2. Minden esetben zárja le kerékpárját, még ha csak rövid ideig hagyja is magára!

  3. A zár legyen mindig arányban a kerékpár értékével! A vékony sodrony-lakatok csak másodpercekre nyújtanak védelmet a felkészült tolvajjal szemben. A legjobbak az edzett acélból készült vágás-biztos láncok, vagy az úgynevezett U-lakat. Utóbbiak ára magasabb, de egy drágább kerékpár védelme érdekében érdemes megfontolni a beszerzésüket!

  4. Közterületen a biciklit lehetőleg forgalmas, (este jól megvilágított helyen) fix ponthoz lakatolja hozzá úgy, hogy arról ne lehessen leemelni!

  5. Abban az esetben, ha hosszabb időre zárja le kerékpárját, csak a szükséges kiegészítőket hagyja rajta. A könnyen elmozdítható tárgyakat (kosár, kulacs, levehető lámpa) lehetőség szerint vigye magával!

  6. Társasházak folyosója helyett az erre a célra kialakított zárható kerékpártároló helyiséget vegye igénybe és ott is zárja le a kerékpárját!

  7. Regisztrálja biciklijét a rendőrség által elindított "BikeSafe" vagyonvédelmi programban.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Pofátlan trükökkel szedték el az áldozatok pénzét

  Trükkös lopásokkal gyanúsítanak egy 23 éves sajóbábonyi férfit. Juhászné Kiss Katalin rendõrségi szóvivõ keddi közlése szerint a férfi egy társával elõbb egy idõs embert vert át, majd egy 50 éves nõt tévesztett meg.

 • Elfogták a helikopteres rablókat?

  A svéd rendõrség feltehetõen kézre kerítette azokat a rablókat, akik múlt héten helikopterrel fosztottak ki egy készpénzmegõrzõt Stockholmban - jelentette hétfõn a svéd média.

 • Hat év börtönt kapott az igazi hotdogos

  Rabat - Hat év börtönre ítélték azt a hotdogárust Marokkóban, aki az étek nevének (forró kutya) megfelelõn valóban kutyahúsból készített hot dogot.

  A férfi bevallotta, hogy az ebalapanyagot vegyszerekkel "javította fel", elfedve a szag- és színkülönbséget. A virslikhez mindazonáltal paradicsomot és hagymát is adott.

 • Szomjan halt egy fiú a kórházban

  Életét vesztette Kane Gorny, miután az ápolók nem figyeltek rá eléggé. A fiatalember a rendõröket is kihívta, mert annyira szomjas volt, de kétségbeesett telefonját nem vették komolyan.

 • Továbbra is válságos a leszúrt pultosnõ állapota

  Orvosai szerint továbbra is válságos az állapota a pultosnõnek, akit volt barátja szombaton éjjel szúrt le egy debreceni szórakozóhelyen. A férfi késõbb halálos sebet ejtett magán, és a kórházban meghalt. A 25 éves debreceni nõt jelenleg a Kenézy Gyula Kórház intenzív osztályán ápolják.

 • Megütötték a hírTV operatõrét

  Megütötte a Hír Televízió operatõrét egy építõipari fõvállalkozó munkatársa, amikor a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) lakásfoglalási és tulajdon-visszavételi akcióját forgatta.

 • Elmerült a Dunában egy tizenéves fiatal

  Elmerült a Dunában egy tizenéves fiatal csütörtök este a XI. kerülethez tartozó Lágymányosi-öbölben, még keresik.

 • Kétszáz bála széna égett le Nyíregyházánál

  Kétszáz bála széna égett el Nyíregyháza határában kedd hajnalban; felmerült a gyújtogatás gyanúja.

 • Drogot találtak Stohl szervezetében

  A kiszivárgott információk szerint nem a marihuána hatóanyagát, a THC-t, mutatták ki Stohl vizeletébõl. Ebbõl ugyanakkor még nem egyértelmû, csak a vérvizsgálat eredménye fogja kimutatni, hogy mennyit, mikor, és milyen drogot fogyasztott. Így az sem derül ki, hogy a baleset idején kábítószeres befolyásoltság alatt állt-e.

 • Árammal kínozták diáktársukat

  Súlyos testi sértés kísérletével gyanúsít a Nyíregyházi Rendõrkapitányság három középiskolást.

 • Merényletet terveztek Brüsszelben?

  Merényletet terveztek az uniós csúcsértekezlet résztvevõi ellen – értesült a belga sajtó.

 • A vasárnap hajnal sem múlt el baleset nélkül

  Négyen megsérültek a taksonyi lehajtójánál történt balesetben. Egy ember állapota súlyos.

 • Mobilja miatt égett halálra egy fiú

  Elevenen elégett egy fiatal Ilfov megyében amiatt, hogy mobiltelefonon beszélt.

 • Kiállítással a diszkóbalesetek ellen

  Budapest - A diszkóbalesetek megelõzése érdekében a fiatalokhoz és szüleikhez szóló kiállítás nyílt a Nyugati téri aluljáróban.

  Az egyik plakátokon tizen-huszonéves fiatalok mesélnek arról, hogy túléltek egy balesetet. Egy másikon arról számolnak be, hogy ismerõsük, barátjuk ivott a szórakozóhelyen, ennek ellenére utána kocsiba szállt, egy fának hajtott és ma tolószékben ül.

 • Maffialeszámolás Izraelben: tíz golyót röpítettek keresztapába

  Ismeretlenek Izraelben megölték a helyi sajtó által a maffia egyik fõnökeként számon tartott Franszuá Abutbult.

 • Robbanás helyszínén akasztott embert találtak

  A mezõtúri férfi felakasztotta magát, ám elõbb kinyitotta a gázcsapot.

 • Körözött autóban furikáztak: tömegesen buktak le a fõvárosban

  Kilencven körözött autó bukott le azon az összehangolt razzián, amelyet polgárõrökkel, vámosokkal és közterület-felügyelõkkel közösen tartott ma a rendõrség Budapesten.

 • Gázolás Dunakeszin – hárman megsérültek

  Két kislány súlyosan, édesapjuk könnyebben megsérült, amikor hétfõn este Dunakeszin elütötte õket egy autó, a helyszínelés idejére lezárták a 2-es fõút ezen szakaszát – közölte a rendõrség és a mentõk.

 • Betörõket fogtak el a Nyugati pályaudvari aluljáróban

  Betörõket fogtak szerda hajnalban a MÁV vasútõrei a Nyugati pályaudvari aluljáróban lévõ egyik üzletnél.

 • Kilökte a barátnõjét a tizedikrõl

  Emberölés miatt folyik eljárás azzal a 17 éves lánnyal szemben, aki a gyanú szerint kilökte 16 éves áldozatát az egyik miskolci tízemeletes ház legfelsõ szintjérõl