rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Előzzük meg a kerékpárlopásokat

 • Share on Tumblr

  A jó idő beköszöntével egyre több kerékpár kerül elő, és ezzel együtt a kerékpárlopások száma is megnövekedhet. Azért, hogy biciklije ne váljon a kerékpártolvajok célpontjává, fogadja meg a Nyíregyházi Rendőrkapitányság alábbi tanácsait:

  1. Drágább kerékpárról készítsen fényképet, vásárláskor az alvázszámát, egyedi azonosítóját jegyezze fel!

  2. Minden esetben zárja le kerékpárját, még ha csak rövid ideig hagyja is magára!

  3. A zár legyen mindig arányban a kerékpár értékével! A vékony sodrony-lakatok csak másodpercekre nyújtanak védelmet a felkészült tolvajjal szemben. A legjobbak az edzett acélból készült vágás-biztos láncok, vagy az úgynevezett U-lakat. Utóbbiak ára magasabb, de egy drágább kerékpár védelme érdekében érdemes megfontolni a beszerzésüket!

  4. Közterületen a biciklit lehetőleg forgalmas, (este jól megvilágított helyen) fix ponthoz lakatolja hozzá úgy, hogy arról ne lehessen leemelni!

  5. Abban az esetben, ha hosszabb időre zárja le kerékpárját, csak a szükséges kiegészítőket hagyja rajta. A könnyen elmozdítható tárgyakat (kosár, kulacs, levehető lámpa) lehetőség szerint vigye magával!

  6. Társasházak folyosója helyett az erre a célra kialakított zárható kerékpártároló helyiséget vegye igénybe és ott is zárja le a kerékpárját!

  7. Regisztrálja biciklijét a rendőrség által elindított "BikeSafe" vagyonvédelmi programban.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Szabadnapos rendõr fogta el a körözött nõt

  Szabadnapos rendõr fogott el egy körözés alatt álló asszonyt Szeged belvárosában.

 • Ketten sérültek meg a tapolcai balesetben

  Balesetben ketten megsérültek szerdán a Veszprémet Tapolcával összekötõ úton, a helyszínelés miatt torlódásra kell számítani.

 • Dühös tinédzser akarta lemészárolni az osztálytársait

  Csak az FBI tudta megakadályozni, hogy egy dühös tinédzser le ne mészárolja osztálytársait Angliában.

 • 15 éves fiú miatt halt meg kilenc ember

  Megpróbált elmenekülni a baleset helyszínrõl az a texasi tinédzser, aki egy illegális bevándorlókat szállító kisbuszt vezetett. Kilencen haltak meg.

 • Külföldiek rabolták ki a gyereket

  Elfogta a rendõrség azt a két külföldit, akik a gyanú szerint megvertek és kiraboltak egy fiút az Üllõi úton.

 • Pitbullok tépték szét Dominikot?

  Nem staffordshire terrierek, hanem a többi közt viadalokra tenyésztett, amerikai pitbull terrierek tépték szét a 2 éves Dominikot - írja a Blikk szakértõi véleményekre hivatkozva. A lap szerint, miután a pitbull tartása engedélyhez kötött, szaporításuk tilos, elképzelhetõ, hogy újabb eljárás indul Dominik szülei ellen veszélyes eb tartásával kapcsolatos kötelesség megszegése miatt.

 • Pajzsukon szánkóznak brit rendõrök

  Pajzsukon szánkózó rendõröket kaptak lencsevégre Nagy-Britanniában.

 • Megölte újszülött gyermekét egy fiatal lány Dunaföldváron

  Megölte újszülött gyermekét egy fiatal lány pénteken Dunaföldváron - tájékoztatott a Tolna Megyei Rendõr-fõkapitányság.

  A 19 éves lány délután három óra körül egészséges kislányt szült egy dunaföldvári családi házban. A csecsemõt az ágyra tette, majd paplant rakott rá, ennek következtében az újszülött megfulladt - mondta Farkas Kinga sajtóreferens.

 • Halálra gázolták a biciklis japán kalandort

  Halálra gázolták Oroszországban, az Északi-sarkkör közelében Vatanabe Haruhisza japán kalandort, aki Kínából indulva Közép-Ázsián át a Kaukázusba és Törökországba biciklizett, majd a Fekete-tengeren átkelve Oroszország európai részét járta be kerékpárjával.

 • A más Ferrarijának kulcsát kapta a kaszinóban

  Távozáskor tévedésbõl a saját kocsija indítókulcsa helyett egy Ferrariét kapta a kezébe személyzettõl egy férfi Ausztráliában, de nem tiltakozott.

 • Tolvajokat fogtak az EFOTT-on

  Tolvajokat fogtak a rendõrök az egyik legnagyobb hallgatói rendezvénynek számító EFOTT dunaújvárosi helyszínén, a két férfi három hátizsákra való tárgyat lopkodott össze a fesztiválozóktól.

  A Fejér megyei város járõrei péntekrõl szombatra virradó éjszaka, hajnali két órakor fogtak el két - 37 illetve 29 éves - budapesti lakost, akik a gyanú szerint a Szalki-szigeten tartott rendezvény területén követtek el vagyon elleni bûncselekményeket.

 • Idős hölgyekkel teli limuzin gyulladt ki

  Kigyulladt egy limuzin Kalifornia északi részén hétfőn, a benne ülő tíz idős hölgy - akik közül néhány már 90 éves is elmúlt - sértetlenül átvészelte a balesetet. Idős hölgyek egyikük 90. születésnapját ünnepelték.

 • Négy autó ütközött össze a felüljárón

  A baleset hajnali 1 óra körül történt, de még nem tudni, hogyan ütközött össze a négy autó.

 • 19 éves fiú erõszakolt meg egy 15 éveset

  Az erõszakoló azt állítja, nem emlékszik semmire, mert annyira be volt rúgva.

 • Miért járt verés a családban? Kórházba juttatta apját

  Megverte az apját egy 18 éves ifjú az Egyesült Államokban, mert horkolt.

 • Tengerbe zuhant egy Airbus Franciaországban

  Egy ember meghalt, hat társa eltûnt csütörtökön, mert próbarepülés közben a Földközi-tengerbe zuhant egy Airbus A320-as repülõgép a dél-franciaországi Saint-Cyprien közelében - közölték a helyi hatóságok.

 • Döbbenet: a rendõrséggel szomszédos telken termesztette a marihuánát

  Nyolc méterre egy rendõrõrstõl termesztett kábítószert három férfi Los Angelesben.

 • Súlyos tömegbaleset történt a Nascar futamon

  A Nascar Nationwide kategóriájának versenyén súlyos tömegbaleset történt, melyben 28 nézõ sérült meg, három ember állapota válságos.

 • Elfogták a roma gárda önjelölt kapitányát

  Elfogták a rendõrök a ,,roma gárda" önjelölt kapitányát. A 45 éves pécsi férfit és társait a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenység jogellenes szervezésével gyanúsítják.

 • Elgázoltak egy rendõrnõt

  Egy rendõrnõ súlyosan megsérült, egy busz és egy tûzoltóautó pedig az árokba csúszott annak a balesetnek a közelében, amely péntek reggel történt Csongrád és Kiskunfélegyháza között a 451-es úton, ahol teljes az útzár - közölte a Csongrád Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje.