rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Előzzük meg a kerékpárlopásokat

 • Share on Tumblr

  A jó idő beköszöntével egyre több kerékpár kerül elő, és ezzel együtt a kerékpárlopások száma is megnövekedhet. Azért, hogy biciklije ne váljon a kerékpártolvajok célpontjává, fogadja meg a Nyíregyházi Rendőrkapitányság alábbi tanácsait:

  1. Drágább kerékpárról készítsen fényképet, vásárláskor az alvázszámát, egyedi azonosítóját jegyezze fel!

  2. Minden esetben zárja le kerékpárját, még ha csak rövid ideig hagyja is magára!

  3. A zár legyen mindig arányban a kerékpár értékével! A vékony sodrony-lakatok csak másodpercekre nyújtanak védelmet a felkészült tolvajjal szemben. A legjobbak az edzett acélból készült vágás-biztos láncok, vagy az úgynevezett U-lakat. Utóbbiak ára magasabb, de egy drágább kerékpár védelme érdekében érdemes megfontolni a beszerzésüket!

  4. Közterületen a biciklit lehetőleg forgalmas, (este jól megvilágított helyen) fix ponthoz lakatolja hozzá úgy, hogy arról ne lehessen leemelni!

  5. Abban az esetben, ha hosszabb időre zárja le kerékpárját, csak a szükséges kiegészítőket hagyja rajta. A könnyen elmozdítható tárgyakat (kosár, kulacs, levehető lámpa) lehetőség szerint vigye magával!

  6. Társasházak folyosója helyett az erre a célra kialakított zárható kerékpártároló helyiséget vegye igénybe és ott is zárja le a kerékpárját!

  7. Regisztrálja biciklijét a rendőrség által elindított "BikeSafe" vagyonvédelmi programban.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Autóstul rontott iskolájába

  Autóstul és ajtóstul rontott iskolájába egy 17 éves fiú az Egyesült Államokban, de nem csupán az elõtérbe, hanem végig a központi folyóson.

 • Megszúrta haragosát

  Életveszélyes sérülést szenvedett az a férfi, akit haragosa egy késsel hasba szúrt Nagyatádon.

  Egy 33 és egy 38 éves férfi veszett össze, majd a veszekedés hevében az idõsebb elõkapott egy kést, melyet a másik hasába döfött. A megkéselt férfit életveszélyes sérüléssel szállították a mentõk kórházba, ahol azonnal megmûtötték.

 • Megtalálták a cserbenhagyó gázolót

  A Pálmonostora határában történt halálos balesetet okozó kamion sofőrjét fél nap alatt megtalálták a rendőrök. 2014. április 9-én 15 óra 45 perc körüli időben a 4504-es számú út 7-es kilométerének közelében Tömörkény felől Pálmonostora irányába haladt egy 52 éves pálmonostorai férfi kerékpárral, amikor egy vele azonos irányba közlekedő kamion pótkocsijával elütötte.

 • Fegyveres rablás, majd menekülés az erdõbe

  Fegyveres támadó rabolt ki egy élelmiszerboltot a Fejér megyei Igaron.

 • Száz kilogramm kézbesítetlen levelet halmozott fel egy genovai postás

  Három éve nem vitte ki a leveleket egy genovai postás, akit kollégája leplezett le.

 • Tíz férfi 2 napig élvezkedett a kislányon

  Tíz férfit tartóztatott le a bosnyák rendõrség azzal a gyanúval, hogy két napig fogvatartottak és megerõszakoltak egy 15 éves, mentálisan kissé beteg kislányt.

 • 35 éves férfi holttestét találták meg egy ház udvarán Orosházán

  Emberölés bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vett õrizetbe egy 58 éves orosházi férfit a rendõrség, miután egy 35 éves férfi holttestét ásták ki kedden a városban, egy ház udvarán.

 • Erejüket fitogtatva rongáltak meg huszonegy sírt a gyerekek

  Három gyermek végzett jelentõs pusztítást a mezõszilasi katolikus temetõben. A gyerekek meghallgatásukkor elmondták, hogy csak erejüket akarták egymás elõtt fitogtatni, mikor ledöntötték és megrongálták a sírköveket.

 • Letartóztatták az alsónadrágban prédikáló, orgiákat szervezõ szektavezért

  Yakarta - Háromnapos hajtóvadászat után letartóztatták egy indonéz szektavezért, aki alsónadrágban szokott prédikálni, és követõit orgiák szervezésére és azokon való részvételre buzdította.

  Agus Imam Solihint, a mintegy negyven felnõtt tagot számláló Satria Piningit Weteng Buwono szekta vezetõjét szeméremsértésen túl vallásgyalázással és nem szándékos emberöléssel is vádolják.

 • Vakon vezetõ sebességrekordja

  Vak vezetõi sebességrekord

  Brüsszel - Új sebességrekord született vak vezetésbõl, mármint vak autós vezetésébõl: 308,78 kilométeres óránkénti sebességgel száguldott egy belga férfi egy Lamborghini Gallardo típusú kocsival.

 • Ájultra verték a 13 éves fiút Kaposváron

  Eszméletlenre vert egy 13 éves somodori fiút egy 15 éves somogyaszalói kamasz Kaposváron a színházparkban - közölte a kaposvári rendõrkapitányság pénteken.

 • Elfogták a helikopteres rablókat?

  A svéd rendõrség feltehetõen kézre kerítette azokat a rablókat, akik múlt héten helikopterrel fosztottak ki egy készpénzmegõrzõt Stockholmban - jelentette hétfõn a svéd média.

 • Bõ félmillióért gázolta el a rendõrség egy nõ kutyáját

  Nem elég, hogy elgázolta a rendõrség egy nõ kutyáját, még borsos számlát is benyújtott neki a mûveletért.

 • Letartóztattak egy börtönbe visszaszökõ férfit

  Woodbine (Georgia állam) - Georgia állam hatóságai letartóztattak egy rabot, aki megpróbált visszaszökni a fegyintézetbe egy közeli bolt kirablásából származó "poggyászával".

  A 25 éves fegyenc elõször kijutott a börtönudvar ajtaján és átmászott a kerítésen. Az õrök egy idõ múlva észrevették, hogy nyitva az ajtó, majd keresni kezdték a rabot.

 • Kartalan tévétolvaj

  Berlin - Tévét lopott egy kartalan férfi Németországban, bár nem egészen saját kezûleg.

  A férfira két cinkosa kötözte rá a tévét, amellyel azután egyszerûen kisétált a müncheni áruházból. Bár nem házimoziméretût lopott, de nem is kicsit, a tévé képernyõjének átlója 60 centi.

 • Újabb gyanúsított a kézigránátos merényletben

  Immár öt gyanúsítottja van annak a kézigránátos gyilkosságnak, amely tavaly õsszel két ember halálát okozta Pécsett. A rendõrség az indítékról nem közöl részleteket.

 • Késsel fenyegették, ezért kiugrott a negyedikrõl egy 27 éves férfi

  A negyedik emelet erkélyérõl zuhant a mélybe és egyelõre még a kórházban próbálja kiheverni a sérüléseket az a masszõz, akitõl a megrendelõk nem egészen a szakszerû masszírozást várták volna.

 • Mészárlás egy mexikói börtönben

  Tizenhét rab halt meg az észak-mexikói Mazatlan börtönében kirobbant lövöldözésben, két rendõr pedig megsebesült.

 • Halálos baleset az M3-on

  Az elsődleges adatok szerint az M3-as autópálya 145-ös kilométerszelvényénél 2014. november 20-án 4 óra körüli időben egy Budapest irányába közlekedő nyerges-vontató ez idáig tisztázatlan okból, a két pályaszakaszt elválasztó szalagkorlátot áttörve a szemközti útszakasz melletti árokba hajtott.

 • Fiatalok raboltak fiataloktól

  Több rablással is gyanúsítja a Szegedi Rendõrkapitányság azt a két baksi fiatalt, akiket kedden vett õrizetbe.