rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Előzzük meg a kerékpárlopásokat

 • Share on Tumblr

  A jó idő beköszöntével egyre több kerékpár kerül elő, és ezzel együtt a kerékpárlopások száma is megnövekedhet. Azért, hogy biciklije ne váljon a kerékpártolvajok célpontjává, fogadja meg a Nyíregyházi Rendőrkapitányság alábbi tanácsait:

  1. Drágább kerékpárról készítsen fényképet, vásárláskor az alvázszámát, egyedi azonosítóját jegyezze fel!

  2. Minden esetben zárja le kerékpárját, még ha csak rövid ideig hagyja is magára!

  3. A zár legyen mindig arányban a kerékpár értékével! A vékony sodrony-lakatok csak másodpercekre nyújtanak védelmet a felkészült tolvajjal szemben. A legjobbak az edzett acélból készült vágás-biztos láncok, vagy az úgynevezett U-lakat. Utóbbiak ára magasabb, de egy drágább kerékpár védelme érdekében érdemes megfontolni a beszerzésüket!

  4. Közterületen a biciklit lehetőleg forgalmas, (este jól megvilágított helyen) fix ponthoz lakatolja hozzá úgy, hogy arról ne lehessen leemelni!

  5. Abban az esetben, ha hosszabb időre zárja le kerékpárját, csak a szükséges kiegészítőket hagyja rajta. A könnyen elmozdítható tárgyakat (kosár, kulacs, levehető lámpa) lehetőség szerint vigye magával!

  6. Társasházak folyosója helyett az erre a célra kialakított zárható kerékpártároló helyiséget vegye igénybe és ott is zárja le a kerékpárját!

  7. Regisztrálja biciklijét a rendőrség által elindított "BikeSafe" vagyonvédelmi programban.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Többé a francia rendõrségnél sem a méret a lényeg

  Évszázadokra visszanyúló szabályozást változtattak meg a francia rendõrségnél: ezentúl a 160 centiméternél alacsonyabb jelentkezõkbõl is lehet rendõr.

 • Tizenkettõre emelkedett a kihûlések száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

  Az elsõdleges vizsgálatok szerint kihûlés miatt veszítette életét egy 61 éves férfi Miskolcon. A téli hónapokban már tizenkettõ ilyen jellegû eset történt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

 • Tizenéves trió rabolt a benzinkúton

  Néhány óra alatt õrizetbe vette a rendõrség azt a három tizenévest, akik fizetés nélkül tankoltak, sõt több más árucikket is elraboltak egy kispesti benzinkúton.

 • Lelõtték az emberölõ medvét Brassóban

  Bukarest - Brassói vadászok lelõtték azt a nõstény barnamedvét, amely széttépett egy fiatal férfit péntekre virradóra a dél-erdélyi városban.

  A gyilkos medvét egy brassói vadász terítette le két lövéssel. Az anyamedve két elárvult bocsát befogták és egy vadasparkba szállították felnevelésre.

 • Ellopta a buszt, majd eladta

  Félmillió forintért adott el egy Ikarus autóbuszt egy buszsofõr az ismerõsének; a jármûvet a Kapos Volán Zrt. kaposvári telephelyérõl lopta el - közölte a Kaposvári Rendõrkapitányság bûnügyi osztályvezetõje.

 • Súlyos baleset: egy ötéves kislányt vittek kórházba

  Két gyermek sérült meg egy közlekedési balesetben, mely a námesztói járásbeli Jaszenica (Oravská Jasenica) községben történt.

 • Álmukban égtek el a gyerekek

  Álmában halt meg egy dél-afrikai család, miután kigyulladt a házuk. Senkit nem tudtak kimenekíteni.

 • Halálos baleset a 61-es úton

  Meghalt egy segédmotoros kerékpárral közlekedõ nõ, aki egy mezõgazdasági vontatónak ütközött kedden a 61-es úton Pincehely és Tolnanémedi között

 • Két embert megölt, tizenkettõt pedig megsebesített egy késsel kaszaboló férfi

  Legkevesebb két japán turistát megölt és további tizenkettõt megsebesített egy autós a csendes-óceáni Guam szigetének egyik szállodájánál kedd este.

 • Elgázolt egy embert a Szeged felõl érkezõ intercity

  Elgázolt egy embert egy Szeged felõl érkezõ intercity a Városligeti-elágazásnál.

 • Laptoptolvaj tartalmas jósága

  Boldoggá tett egy professzort egy tolvaj Svédországban: ellopta a tudós laptopját, de visszaküldte a tartalmát, mármint a benne lévõ szöveget.

 • Menet közben gyulladt ki egy mozdony

  Menet közben kigyulladt egy dízelmozdony motortere a Fejér megyei Bicske pályaudvarán, a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon, személyi sérülés nem történt.

 • Mozgáskorlátozott, idõs nõt bántalmaztak az utcán

  Két fiatal fiú támadt rá egy mozgáskorlátozott, idõs nõre. A támadók megverték és kirabolták az ausztrál asszonyt.

 • Halállal büntették notórius potyautasukat a zaporizzsjai taxisok

  Ungvár - Halálra vert egy rendszeresen nem fizetõ utast három taxis a dél-ukrajnai Zaporizzsjában, áldozatuk holttestét egy szakadékba dobták.

  A forró nyomon elindult rendõrségi vizsgálat megállapította, hogy a testén számos külsérelmi nyommal megtalált 33 éves férfi rovott múltú, augusztusban töltötte le a börtönbüntetését. Szabadulását követõen rendszeresen utazott taxival a nagyvároson belül és nagyobb távolságokra annak határain kívül, de soha nem fizetett a szolgáltatásért.

 • Árokba lökte a furgon a biciklist - halálos baleset Pusztaszabolcsnál

  A helyszínen belehalt sérüléseibe az a kerékpáros, akit egy furgon gázolt el Pusztaszabolcs közelében.

 • Labdás tolvajtrükk

  Az úgynevezett trükkös tolvajok ötlettára kimeríthetetlennek látszik, a rendõrség és a lakosság éber figyelmével azonban közös eredmények érhetõek el velük szemben. A Mezõkövesdi Rendõrkapitányság ügyeletére december 11-én a délutáni órákban érkezett lakossági bejelentés szerint egy helyi nõt ismeretlen elkövetõk megpróbáltak meglopni.

 • A bankrablónak ítélték a pénzt, amit annak idején rabolt

  A bankrablónak ítélte egy osztrák bíróság azt, amit annak idején zsákmányolt – mivel a jogi csûrcsavarok után se a banknak, se a biztosítónak nem kellett már a pénz.

 • Azt hitték, a gyereket jönnek elrabolni

  Egy szórólapozót agyonvertek, négy társát súlyos sérülésekkel szállították kórházba hétfõn a kelet-kínai Csöcsiang (Zhejiang) tartomány Jühuan (Yuhuan) megyéjében, miután aggódó szülõk gyermekrablóknak nézték õket.

 • A járdán gázolt, mert gyûlöli a moszkvaiakat

  Moszkva - A járdára felhajtva 16 ember ütött el egy autós Chevrolet Lanos kocsijával múlt kedden Moszkvában, s az illetõ, akit a rendõrség elfogott, elmondta: szándékosan gázolt, mert gyûlöli a moszkvaiakat.

 • Késsel fosztották ki a prosti vendégét

  Szexuális szolgáltatás helyett kiraboltak egy férfit Nagykanizsán.