rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Előzzük meg a kerékpárlopásokat

 • Share on Tumblr

  A jó idő beköszöntével egyre több kerékpár kerül elő, és ezzel együtt a kerékpárlopások száma is megnövekedhet. Azért, hogy biciklije ne váljon a kerékpártolvajok célpontjává, fogadja meg a Nyíregyházi Rendőrkapitányság alábbi tanácsait:

  1. Drágább kerékpárról készítsen fényképet, vásárláskor az alvázszámát, egyedi azonosítóját jegyezze fel!

  2. Minden esetben zárja le kerékpárját, még ha csak rövid ideig hagyja is magára!

  3. A zár legyen mindig arányban a kerékpár értékével! A vékony sodrony-lakatok csak másodpercekre nyújtanak védelmet a felkészült tolvajjal szemben. A legjobbak az edzett acélból készült vágás-biztos láncok, vagy az úgynevezett U-lakat. Utóbbiak ára magasabb, de egy drágább kerékpár védelme érdekében érdemes megfontolni a beszerzésüket!

  4. Közterületen a biciklit lehetőleg forgalmas, (este jól megvilágított helyen) fix ponthoz lakatolja hozzá úgy, hogy arról ne lehessen leemelni!

  5. Abban az esetben, ha hosszabb időre zárja le kerékpárját, csak a szükséges kiegészítőket hagyja rajta. A könnyen elmozdítható tárgyakat (kosár, kulacs, levehető lámpa) lehetőség szerint vigye magával!

  6. Társasházak folyosója helyett az erre a célra kialakított zárható kerékpártároló helyiséget vegye igénybe és ott is zárja le a kerékpárját!

  7. Regisztrálja biciklijét a rendőrség által elindított "BikeSafe" vagyonvédelmi programban.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Öt személyi sérüléssel járó baleset Békés megyében

  Békés megyében kedden öt személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, kettõben gyerekek sérültek meg. Gyulán egy teherautó ütött el egy gyereket, Békéscsabán egy mopedautó. Mindketten megúszták könnyû sérüléssel.

 • Narkót termesztett a rinocéroszportán

  Állatkertben termesztett kábítószert rinocéroszok portáján egy gondozó Ausztriában.

 • Börtönbüntetés jogosítvány nélküli vezetésért

  Harminc nap elzárásra ítélte a bíróság azt az autóst, aki jogosítvány nélkül vezette jármûvét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kiscsécs belterületén - közölte a rendõrség.

 • Áramszolgáltatónak adta ki magát

  Az áramszolgáltató munkatársának adta ki magát az a férfi, aki tegnap a reggeli órákban villanyóra leolvasás ürügyén kérezkedett be egy somogyzsitfai házba.

 • Sérülés a Die Hard forgatásán

  Baleset zavarta meg hétfõn a Drágább, mint az életed budapesti forgatását. Az Opera mögött dolgozó stáb egyik tagját a szélgép vágta fejbe, de olyan erõvel, hogy mentõt kellett hívni hozzá.

 • Mentõ vitte el az eltûnt nénit

  Vasárnap este röviddel nyolc óra után megtalálta a rendõrség azt az idõs asszonyt, akit este hat óra óta kerestek.

 • Rohamrendõrök fékezték meg az elszabadult szülinapi bulit

  Rohamrendõrök avatkoztak közbe egy ártatlannak induló szülinapi bulin, amire egy 16 éves lány a Facebookon invitálta meg barátait. Háromezren meg is érkeztek Harenbe.

 • Idős nőtől próbált pénzt és ékszereket kicsalni

  A budaörsi rendőrök elfogták, később az illetékes bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását a 38 éves gyanúsítottnak.

 • Összeverte gyerekeit és feleségét

  Szabályosan foglyul ejtette feleségét és gyermekeit egy 34 éves göllei férfi. A rettegõ család csak másnap merte értesíteni a rendõrséget.

 • Tragédia Öreglakon

  A helyszínen életét vesztette az a motoros, aki lesodródva az útról, egy villanyoszlopnak csapódott Öreglakon.

 • Megerõszakolt kislány volt a halálra kövezett szomáliai 'házasságtörõ nõ'

  Nairobi - Nem 23 éves házasságtörõ nõt, hanem a hatóságoktól védelmet kérõ 13 éves megerõszakolt kislányt köveztek halálra Szomáliában az iszlám törvények nevében - hozta nyilvánosságra kedden az ENSZ Gyermekalapja.

  A korábbi jelentések arról számoltak be, hogy az augusztus óta iszlám lázadók kezében lévõ dél-szomáliai Kismayo városban az iszlám bíróság ítélete nyomán ástak a földbe és köveztek halálra egy bûnösségét elismerõ fiatalasszonyt, aki úgymond maga is ragaszkodott az ítélet végrehajtásához.

 • Járókelõk tartóztatták fel a lottózót kirabló férfit

  Kiraboltak egy lottózót kedden Hevesen, az elkövetõt azonban két járókelõ feltartóztatta az utcán a rendõrök kiérkezéséig, így a férfinak nem sikerült elmenekülnie.

 • Ügyelni kell a léptekre Moszkvában, lopják a csatornafedõket

  Moszkva - Könnyen az alvilágban köthet ki az ember Moszkvában sétálva. A milliós nagyvárosban több mint kétezer csatornafedõt loptak el fémtolvajok az elmúlt évben - idézte csütörtökön az Interfax orosz hírügynökség a moszkvai vízügyi felügyelõség jelentését.

 • Két hegymászó is életét vesztette mászás közben

  Dave Gaskin rendőrfelügyelő szerint a két baleset az Aoraki-Mt. Cook Nemzeti Parkban történt, két egymást követő napon, de az eseteknek nem volt közük egymáshoz, és nem rossz időjárási körülmények okozták azokat.

 • Két autó ütközött össze az M7-es autópályán

  Két autó ütközött össze az M7-es autópályán.

 • Barátnõje meztelen képeit mutogatta a világhálón

  Gyermekpornográfia vádjával õrizetbe vett a rendõrség egy 17 éves román fiút a Beszterce-Naszód megyei Betlenben, mivel közösségi weboldalakon megosztotta azokat a fotókat és videókat, amelyeket 15 évesnél fiatalabb barátnõjével való szeretkezéskor készített. A srác azért folyamodott a megszégyenítés eme eszközéhez, mert a lány már nem akarta folytatni a kapcsolatot.

 • Megrugdosták, majd élelmiszert vittek el egy idõs asszonytól

  Pillanatok alatt elfogta a rendõrség azt a három férfit, aki otthonában megrugdosott egy idõs, védekezni képtelen dömsödi nõt, majd élelmiszert vitt el tõle szombaton.

 • Két romániai magyar fiatalt bántalmaztak

  Két romániai magyar fiatalt bántalmaztak azért, mert magyarul beszéltek.

 • 16 év után feladta magát a gyilkos

  A rendõrök már rég feladták a küzdelmet, hogy valaha megtalálják egy 16 évvel ezelõtti gyilkosság elkövetõjét, az akták is hosszú évek óta lezárva hevertek a megoldatlan ügyek polcán.

 • Hatalmas adócsalást derítettek fel a vámosok

  Közel 100 millió forint áfa és társasági adó befizetését mulasztotta el három cég Bács-Kiskun megyében. Közel százmillió forintos adócsalást derített fel a Vám- és Pénzügyõrség Dél-alföldi Regionális Nyomozó Hivatala több Bács-Kiskun megyei társaságnál.