rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Előzzük meg a kerékpárlopásokat

 • Share on Tumblr

  A jó idő beköszöntével egyre több kerékpár kerül elő, és ezzel együtt a kerékpárlopások száma is megnövekedhet. Azért, hogy biciklije ne váljon a kerékpártolvajok célpontjává, fogadja meg a Nyíregyházi Rendőrkapitányság alábbi tanácsait:

  1. Drágább kerékpárról készítsen fényképet, vásárláskor az alvázszámát, egyedi azonosítóját jegyezze fel!

  2. Minden esetben zárja le kerékpárját, még ha csak rövid ideig hagyja is magára!

  3. A zár legyen mindig arányban a kerékpár értékével! A vékony sodrony-lakatok csak másodpercekre nyújtanak védelmet a felkészült tolvajjal szemben. A legjobbak az edzett acélból készült vágás-biztos láncok, vagy az úgynevezett U-lakat. Utóbbiak ára magasabb, de egy drágább kerékpár védelme érdekében érdemes megfontolni a beszerzésüket!

  4. Közterületen a biciklit lehetőleg forgalmas, (este jól megvilágított helyen) fix ponthoz lakatolja hozzá úgy, hogy arról ne lehessen leemelni!

  5. Abban az esetben, ha hosszabb időre zárja le kerékpárját, csak a szükséges kiegészítőket hagyja rajta. A könnyen elmozdítható tárgyakat (kosár, kulacs, levehető lámpa) lehetőség szerint vigye magával!

  6. Társasházak folyosója helyett az erre a célra kialakított zárható kerékpártároló helyiséget vegye igénybe és ott is zárja le a kerékpárját!

  7. Regisztrálja biciklijét a rendőrség által elindított "BikeSafe" vagyonvédelmi programban.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Túszejtés egy berlini bankban

  Berontott egy férfi a Deutsche Bank egyik berlini fiókjába pénteken, és ott túszul ejtett egy bankalkalmazottat.

 • Szó nélkül szúrt a vasvillás támadó

  Elfogta a rendõrség azt a férfit, aki egy vasvillával támadott rá egy ismerõsére Jászteleken.

 • Menekült a tolvaj, leesett a motor lánca, átesett rajta

  Burleszkfilmbe illõ pechsorozat buktatott le egy betörõt Nyírmadán, a vajai fiatalember ellen eljárás indult – közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje hétfõn.

 • Közel húsz évig vezetett hamis jogosítvánnyal egy cseh férfi

  Közel húsz éven át vezetett hamis jogosítvánnyal egy 37 éves ostravai férfi. A rendõrség júliusban fedezte fel a csalást egy közúti ellenõrzés során - mondta el Petr Gres, a helyi rendõrség szóvivõje.

 • Kiraboltak és megvertek egy túrázót Somogyszob és Nagyatád között

  Megvertek és kiraboltak egy Somogyszob és Nagyatád között túrázó férfit, a rendõrség elfogta és õrizetbe vette a támadókat.

 • Fél nap alatt elfogták a halálos cserbenhagyót

  Fél nap alatt elfogták és õrizetbe vették a rendõrök azt az autóst, aki halálra gázolt egy járókelõt a Kiskunságban, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott a helyszínrõl.

 • Frontális ütközés a 4-es fõúton

  Két fõ sérült abban a balesetben, amelyik csütörtök reggel történt a 4-es számú fõúton alig száz méterre a várost jelzõ táblától.

 • Nyílt utcán lenyilaztak egy nõt New Yorkban

  Washington - Nyílt utcán lenyilaztak egy nõt New Yorkban - adta hírül a CBS hírtelevízió hétfõn.

  A 76 centiméter hosszú nyílvesszõ Denise Delgado-Brown gyomrába fúródott, a nõt kórházban kezelik.

 • Bombariadó a Heves megyei közgyûlés ülésén

  Bombariadó miatt nem kezdõdött el pénteken a Heves megyei közgyûlés ülése, amelyen arról is döntenének, hogy november elsejétõl a HospInvest Zrt. mûködteti a megyei kórházat.

 • Késszúrás követte a vitát Csepelen

  Súlyos sérüléssel szállítottak kórházba egy férfit, akit szóváltás után szúrt meg egy másik férfi Csepelen, a Tihanyi utca és a Puli sétány sarkán péntek este - mondta Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese.

 • Rádőlt focikapu miatt vesztette életét egy kisfiú

  Egy 10 éves kisfiú meghalt a sportpályán, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanújával nyomoznak.

 • 19 katona vesztette életét, amikor felborult az õket szállító jármû

  Tizenkilenc egyiptomi katona meghalt, s több tucat megsebesült hétfõn hajnalban a Sínai-félszigeten, mert az õket szállító jármû a rossz úton felborult és többször átfordult.

 • Saját autója nyomta halálra a férfit

  Nem volt esélye a túlélésre annak a 40 év körüli férfinak, akit saját autója nyomott halálra.

 • Rendõrök mentették ki a férfit a tûzbõl

  A Budapesti Rendõr-fõkapitányság XIV. kerületi Rendõrkapitányságának munkatársai 2010. december 8-án lakástûzrõl kaptak bejelentést, majd életüket is kockáztatva kimentették az ott lakó 37 éves férfit.

 • Õrizetben a kocsmai rendbontók

  Õrizetbe vette a rendõrség azt a két embert, akik a gyanú szerint megtámadtak és késsel fenyegettek meg két férfit egy székesfehérvári vendéglátóhelyen.

  A bûncselekmény vasárnap késõ este, nem sokkal tizenegy óra elõtt történt egy Budai úti szórakozóhelynél, ezt követõen hívta ki a rendõröket a sértettek egyike. Mint kiderült, két ember erõszakos magatartást tanúsított több másik, ott lévõ vendéggel szemben, majd az eldurvult vita végén rá is támadtak két másik férfira.

 • Re-rablás: 'visszavert' támadás

  Sydney - Rablóktól raboltak vissza pénzt Ausztráliában egy boltos segédei.

  A "kapok-(vissza)adok" eset Sydneyben történt. Két férfi zárás elõtt rontott az üzletbe késsel felfegyverkezve, a boltost széfje kinyitására és pénze átadására kényszerítette, majd elmenekült. Nyomukba eredtek azonban az alkalmazottak, és nem bottal ütötték a nyomukat, hanem ököllel a képüket.

 • Égő házból mentette ki az idős házaspárt

  A szabadnapos rendőr megfelelő helyzetfelismerése és gyors reagálása életeket mentett Tuzséron.

 • Szétverte a boltot a feldühödött férfi

  A férfi vitába elegyedett az üzletben dolgozókkal és annyira felhúzta magát, hogy szétverte az üzletet.

 • Graffitis tinik

  Két 14 éves hódmezõvásárhelyi fiút gyanúsít a Hódmezõvásárhelyi Rendõrkapitányság azzal, hogy vasárnapra virradó éjszaka több a Béketelepi városrészben található ház falát is összefújták piros festékkel.

 • Halálos motorosbaleset Kiskunhalason

  Egy 26 éves fiatal az áldozat.