rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Előzzük meg a kerékpárlopásokat

 • Share on Tumblr

  A jó idő beköszöntével egyre több kerékpár kerül elő, és ezzel együtt a kerékpárlopások száma is megnövekedhet. Azért, hogy biciklije ne váljon a kerékpártolvajok célpontjává, fogadja meg a Nyíregyházi Rendőrkapitányság alábbi tanácsait:

  1. Drágább kerékpárról készítsen fényképet, vásárláskor az alvázszámát, egyedi azonosítóját jegyezze fel!

  2. Minden esetben zárja le kerékpárját, még ha csak rövid ideig hagyja is magára!

  3. A zár legyen mindig arányban a kerékpár értékével! A vékony sodrony-lakatok csak másodpercekre nyújtanak védelmet a felkészült tolvajjal szemben. A legjobbak az edzett acélból készült vágás-biztos láncok, vagy az úgynevezett U-lakat. Utóbbiak ára magasabb, de egy drágább kerékpár védelme érdekében érdemes megfontolni a beszerzésüket!

  4. Közterületen a biciklit lehetőleg forgalmas, (este jól megvilágított helyen) fix ponthoz lakatolja hozzá úgy, hogy arról ne lehessen leemelni!

  5. Abban az esetben, ha hosszabb időre zárja le kerékpárját, csak a szükséges kiegészítőket hagyja rajta. A könnyen elmozdítható tárgyakat (kosár, kulacs, levehető lámpa) lehetőség szerint vigye magával!

  6. Társasházak folyosója helyett az erre a célra kialakított zárható kerékpártároló helyiséget vegye igénybe és ott is zárja le a kerékpárját!

  7. Regisztrálja biciklijét a rendőrség által elindított "BikeSafe" vagyonvédelmi programban.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Hároméves kisfiút mentettek ki a szennyvízcsatornából

  Egy homokkal feltöltött építési területen játszott testvéreivel, amikor egyszer csak eltûnt.

 • Harminc tonna szõlõt loptak tõkékrõl egyetlen éjjel

  Harminc tonna szõlõt szüreteltek le egyetlen éjszaka tolvajok Franciaországban egy gazda birtokán.

 • 4 évig erõszakolta az apja a kislányt

  Nehéz elképzelni, min mehetett végig az a lány Romániában, akit apja tízéves korától erõszakolt. A lány kálváriája négy évig tartott.

 • Árokba csapódott egy autó az M3-as autópályán

  Négyen megsérültek, köztük két gyermek, amikor árokba csapódott egy autó csütörtökön az M3-as autópálya nyírségi szakaszán.

 • Bejáró prostituáltak Miskolcon

  Vidéki borsodi településekrõl, mi több, még a Dunántúlról is ingáztak prostituáltak Miskolcra "dolgozni", most többen közülük kényszerûségbõl pihennek.

  Pénzbírság, elzárás - legtöbbször ez a verdikt a prostituáltaknak Miskolcon, akik közül egyre többen már védett övezetben is kínálják szolgáltatásaikat, és akik közül többen úgymond bejárnak a városba - mondta Dobi Tamás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense.

 • Könyvkleptománia

  Könyvkleptomán nõt csípett el a rendõrség Ausztriában: 193 kötetet lopott el Felsõ-Ausztriában.

 • Elgázolták a benzinkutast a benzintolvajok

  A lakosság segítségét kérve keresi a rendõrség azokat az ismeretleneket, akik fizetés nélkül hajtottak el telitankolt autójukkal egy Debrecen környéki benzinkútról, s eközben még az egyik benzinkutast is elgázolták.

 • Az ír rendõrség fantomja: Prawo Jazdyt sosem kapják el, de már tudják, hogy jogosítvány

  Dublin - Végre megoldódott az ír közlekedésrendészet fantomjának rejtélye: Prawo Jazdyról kiderült, hogy nem megrögzött szabálytalankodó, hanem jogosítvány - lengyelül.

  Ír rendõrök legalább ötvenszer bírságolták meg "Pravo Jazdyt", ám "õ" sohasem fizetett, és sohasem csípték el. Állandóan változtatta a lakcímét - mindegyik megbírságolt lengyel máshol lakott.

 • Több baleset is történt a csúszós út miatt a 4-es úton

  Három baleset is történt csütörtökön reggel az útviszonyok miatt a 4-es fõúton, Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

 • A kínai hamisítók elképesztõ ügyesek!

  A kínai hamisítók az ország közelgõ nemzeti ünnepére idõzített propagandafilmekbõl is búsás hasznot remélnek. A kalózkodásellenes szervezetek pedig a népköztársaság kikiáltásának 60. évfordulójára készült filmek illegális kópiáinak elkobzásával és a másoló berendezések megsemmisítésével fenyegetõznek.

 • Halálos balesetet szenvedett saját udvarán egy férfi

  Életét vesztette egy férfi szerdán éjjel Nyomáron, aki vélhetõleg balesetet szenvedett saját udvarán.

 • 3 millió forint készpénzt és két autó kulcsot loptak el egy házból

  Közel 3 millió forint készpénzt, egy fehérarany nõi nyakláncot, valamint a sértett két személygépkocsijának indítókulcsát lopta el, egyelõre ismeretlen tettes.

 • Lecsaptak a vámosok a petárdásokra

  Magyar adójegy nélküli cigarettát, valamint petárdát és tûzijátékot találtak a Vám- és Pénzügyõrség munkatársai egy budapesti raktárhelyiség ellenõrzése során. A raktár tetõteréhez vezetõ lépcsõnél a pénzügyõrök érkezésekor éppen az adózatlan dohányterméket rakodták – közölte a Vám- és Pénzügyõrség Országos Parancsnoksága.

 • Hajléktalant vertek a fiatalok

  Hajléktalan bántalmazása miatt intézkedtek a szegedi rendõrök hétfõn hajnalban Újszegeden.

 • Illegális dohányfeldolgozó üzemre csaptak le a rendõrök

  Illegális dohányfeldolgozó üzemet találtak a rendõrök a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ibrányban, miután közúti ellenõrzésen annak egyik szállítmányára bukkantak.

 • Mezõgazdasági vontatóval ütközött egy motoros

  Súlyosan megsérült egy motoros, aki mezõgazdasági vontatónak ütközött kora délután az 54-es úton, Nemesnádudvar külterületén.

 • Kapualjban próbálta megeröszakolni a lányt

  Nemi erõszak kísérlete miatt vettek õrizetbe a rendõrök egy budapesti férfit, az erõszakoskodót járókelõk fogták el.

 • Gyertyával dobálózott a szentmisén

  Tomboló férfi borzolta a kedélyeket a pünkösdi mise alatt a szegedi dómban.

 • Nyugdíjas akadályozott meg bankrablást Belgrádban

  Puszta kezével akadályozott meg egy bankrablást egy idõs férfi Belgrádban. A 71 éves nyugdíjas épp a kassza elõtt állt, amikor két felfegyverzett maszkos férfi támadta meg a bankfiókot.

 • Vádjavaslat az autósiskolák vezetõi ellen

  Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendõrség két Tolna megyei autósiskola vezetõivel és egy vizsgabiztossal szemben, akik a gyanú szerint pluszpénzért jogtalan segítséget biztosítottak a náluk vizsgázó tanulóvezetõknek. Az ügynek a két cég vezetõivel, a vizsgáztatóval és a vesztegetõ hallgatókkal együtt mintegy hatvan gyanúsítottja van.