rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Előzzük meg a kerékpárlopásokat

 • Share on Tumblr

  A jó idő beköszöntével egyre több kerékpár kerül elő, és ezzel együtt a kerékpárlopások száma is megnövekedhet. Azért, hogy biciklije ne váljon a kerékpártolvajok célpontjává, fogadja meg a Nyíregyházi Rendőrkapitányság alábbi tanácsait:

  1. Drágább kerékpárról készítsen fényképet, vásárláskor az alvázszámát, egyedi azonosítóját jegyezze fel!

  2. Minden esetben zárja le kerékpárját, még ha csak rövid ideig hagyja is magára!

  3. A zár legyen mindig arányban a kerékpár értékével! A vékony sodrony-lakatok csak másodpercekre nyújtanak védelmet a felkészült tolvajjal szemben. A legjobbak az edzett acélból készült vágás-biztos láncok, vagy az úgynevezett U-lakat. Utóbbiak ára magasabb, de egy drágább kerékpár védelme érdekében érdemes megfontolni a beszerzésüket!

  4. Közterületen a biciklit lehetőleg forgalmas, (este jól megvilágított helyen) fix ponthoz lakatolja hozzá úgy, hogy arról ne lehessen leemelni!

  5. Abban az esetben, ha hosszabb időre zárja le kerékpárját, csak a szükséges kiegészítőket hagyja rajta. A könnyen elmozdítható tárgyakat (kosár, kulacs, levehető lámpa) lehetőség szerint vigye magával!

  6. Társasházak folyosója helyett az erre a célra kialakított zárható kerékpártároló helyiséget vegye igénybe és ott is zárja le a kerékpárját!

  7. Regisztrálja biciklijét a rendőrség által elindított "BikeSafe" vagyonvédelmi programban.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Patikarablók gázolták halálra Karen Schmeer amerikai filmest

  Egy patika elleni rablótámadás indirekt áldozata lett New Yorkban Karen Schmeer amerikai filmes, aki vágóként mûködött közre több díjnyertes dokumentumfilm elkészítésében.

 • A szeme láttára lopták el a tatabányai férfi motorját

  A tulajdonos szeme láttára loptak el egy motorkerékpárt Tatabányán, a férfinak kétszer is veszélybe került az élete, amikor megpróbálta megakadályozni a bûncselekményt; késõbb kiderült, hogy a teherautó is lopott volt.

 • Ellopott telefonját adták el egy férfinak

  Ellopott telefonját vásárolta vissza egy amerikai férfi az interneten, aki az eltûnt modellel azonos darabot szeretett volna vásárolni.

 • Minden ötödik európai kipróbálta már a kannabiszt

  Párizs - Minden ötödik európai kipróbálta életében a kannabiszt, és több mint 13 millióan az elmúlt egy hónapban is fogyasztottak a kábítószerbõl - derült ki az európai kábítószer-ellenes hivatal (OEDT) felmérésébõl.

  Az uniós hivatal a kábítószer-ellenes világnap alkalmából tette közzé csütörtökön a teljes egészében a kannabisznak szentelt, 700 oldalas tanulmányát, amelyben a szakértõk e kábítószer - hasis, marihuána, kannabiszgyanta - fogyasztás alakulását vizsgálták jogi, politikai, gazdasági, társadalmi és egészségügyi szempontok alapján.

 • Két éjszaka alatt négy rablás Borsodban

  Rendkívül brutális rabló párost vett õrizetbe csütörtökön a Miskolci Rendõrkapitányság. A megyaszói páros három nap alatt négy útonállásszerû rablást követett el Miskolcon.

 • Letartóztatták az alsónadrágban prédikáló, orgiákat szervezõ szektavezért

  Yakarta - Háromnapos hajtóvadászat után letartóztatták egy indonéz szektavezért, aki alsónadrágban szokott prédikálni, és követõit orgiák szervezésére és azokon való részvételre buzdította.

  Agus Imam Solihint, a mintegy negyven felnõtt tagot számláló Satria Piningit Weteng Buwono szekta vezetõjét szeméremsértésen túl vallásgyalázással és nem szándékos emberöléssel is vádolják.

 • Ausztriából hozták haza a lebukott pedofilt

  Elõzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a férfit, aki a gyanú szerint többször is megerõszakolt egy 15 éves lányt Dorogon, majd miután lebukott, külföldre menekült a hatóságok elõl.

 • Rendõrkézen a hódmezõvásárhelyi szatír

  Elfogták a Hódmezõvásárhelyi Rendõrkapitányság nyomozói azt a 35 éves helybeli férfit, aki az elmúlt egy évben több alkalommal is szeméremsértõ módon mutogatta magát a 47-es számú fõút mellett.

 • Fagyállót ivott, meghalt egy férfi

  Meghalt a férfi, aki a testvérével együtt fagyállót ivott Nagykanizsán. A flakont egy parkolóban kapta az egyik férfi valakitől, azt mondták neki igya meg.

 • Szalagkorlátnak ütközött egy autó az M3-on

  Az M3-as autópálya Budapestrõl Miskolc felé tartó oldalán Mezõkövesd és Mezõkeresztes között könnyebb kimenetelû közlekedési baleset történ hétfõ délelõtt.

 • Mérges gázok okozták a férfi halálát

  A férfi két kollégájával éppen egy strand szennyvízelvezetõ-csatornáját tisztított ki, amikor eddig ismeretlen okból a mérges gázok szabadultak fel. Mindhárman eszméletüket vesztették.

 • Gyerek rabolt gyerektõl

  Szikével a kezében állított meg egy 13 éves fiút egy másik fiú Kecskeméten, hogy elvegye tõle a telefonját.

 • Bohócrabruha

  Egyre vidámabban néznek ki egy oklahomai megyei börtön rabjai: elmehetnének bohócnak ruhájuk révén.

 • Iskolabusz ütközött kamionnal

  Egy ember meghalt, 15-20 megsérült, köztük gyermekek egy busz és egy kamion balesetében Tiszafüreden hétfõ reggel.

 • Hat tonna kábítószer a cukrok között!

  Hat tonna marihuánát foglalt le a kolumbiai rendõrség a venezuelai határ közelében, egy teherautóban - jelentették be a helyi hatóságok.

 • Kisodródott a részeg sofõr - utasa súlyosan megsérült

  Súlyos sérüléseket szenvedett annak az autónak az utasa, mely egy kanyarban lesodródott az útról Adony belterületén.

 • Leégett egy családi ház Péren

  Leégett egy családi ház az éjjel a Gyõrhöz közeli Péren.

 • Antikertészek

  Három és fél millió forintnyi kertkárt okozott igen hamar két munkás Ausztráliában azzal, hogy téves címre ment dolgozni.

 • Hét reptéri ellenõrt gyanúsítanak Ferihegyen

  Eddig hét repülõtéri ellenõrt gyanúsítottak meg azzal, hogy jogtalanul használt más dolgozók számára kiadott biztonsági kódokat Ferihegyen, de a rendõrség szerint a gyanúsítottak száma még tovább is nõhet.

 • Elfogták a tiszacsegei juhtolvajokat

  Összesen 87 juhot lopott el három férfi egy több ezer állatot magában foglaló állományból.