rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Előzzük meg a kerékpárlopásokat

 • Share on Tumblr

  A jó idő beköszöntével egyre több kerékpár kerül elő, és ezzel együtt a kerékpárlopások száma is megnövekedhet. Azért, hogy biciklije ne váljon a kerékpártolvajok célpontjává, fogadja meg a Nyíregyházi Rendőrkapitányság alábbi tanácsait:

  1. Drágább kerékpárról készítsen fényképet, vásárláskor az alvázszámát, egyedi azonosítóját jegyezze fel!

  2. Minden esetben zárja le kerékpárját, még ha csak rövid ideig hagyja is magára!

  3. A zár legyen mindig arányban a kerékpár értékével! A vékony sodrony-lakatok csak másodpercekre nyújtanak védelmet a felkészült tolvajjal szemben. A legjobbak az edzett acélból készült vágás-biztos láncok, vagy az úgynevezett U-lakat. Utóbbiak ára magasabb, de egy drágább kerékpár védelme érdekében érdemes megfontolni a beszerzésüket!

  4. Közterületen a biciklit lehetőleg forgalmas, (este jól megvilágított helyen) fix ponthoz lakatolja hozzá úgy, hogy arról ne lehessen leemelni!

  5. Abban az esetben, ha hosszabb időre zárja le kerékpárját, csak a szükséges kiegészítőket hagyja rajta. A könnyen elmozdítható tárgyakat (kosár, kulacs, levehető lámpa) lehetőség szerint vigye magával!

  6. Társasházak folyosója helyett az erre a célra kialakított zárható kerékpártároló helyiséget vegye igénybe és ott is zárja le a kerékpárját!

  7. Regisztrálja biciklijét a rendőrség által elindított "BikeSafe" vagyonvédelmi programban.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Átalakított tehergépkocsiban szállították az óvodásokat

  Egy átalakított tehergépkocsit állított meg a rendőrség pár napja Miskolcon, a sofőrön kívül tíz kis óvodás és egy felnőtt kísérő utazott rajta. A gyerekek gyalog mentek tovább az óvodába.

 • Kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülő - egy fán landolt a repülő

  A gépen egy ember utazott. Vele volt kutyája is. Kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülő hétfőn, kora délután Pest megyében.

 • Távolsági busz gázolt halálra egy gyalogost

  Teljes útlezárás mellett helyszínelnek a zalai rendőrök a 74-es főúton, Zalaegerszeg külterületén. A balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett a középkorú férfi, hogy a kórházban elhunyt.

 • Húsklopfolóval gyilkolt a volt afgán rendõr

  A rendõrök szerint húsklopfolóval végeztek az egyik afgán férfival, akit még október 5-én gyilkoltak meg Budapesten, egy Kada utcai házban. Egy szintén afgán állampolgárságú férfit gyanúsítanak a gyilkossággal.

 • Halálos baleset az M7-esen

  A helyszínen meghalt egy személyautó vezetõje, amely jármûve a szalagkorlátnak csapódott az M7-es autópálya Balaton felé vezetõ sávjában, Székesfehérvár térségében.

 • Amikor a betörõt meglopják

  Bellevue - Meglopta betörõit egy amerikai férfi - elkötötte autójukat, amivel a lopott cuccot elvihették volna.

  Patrick Rosario házának pincéjében volt, amikor meghallotta, hogy betörõk járnak az emeleten. Felhívta a rendõrséget, majd kiosont az épületbõl.

 • 20 rendbeli bûncselekmény elkövetését ismerte el a fiatalkorú (Dorog)

  20 rendbeli lopás és egy rablás elkövetésével gyanúsítja a Dorogi Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya a 15 éves esztergomi fiatalembert, akit május 15-én vettek õrizetbe, majd a bíróság elõzetes letartóztatásba helyezte.

 • Visszaélt a kapcsolataival a nemzetvédelmi egyetem rektora?!

  Befolyással való üzérkedés gyanúja miatt tartott házkutatást a rendõrség a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektori helységeiben. Házkutatást is tartottak, és az egyetemen másokat is meghallgattak, közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda.

 • Zsaruk ölték meg a környezetvédõket?

  Tegucigalpa - Rendõröket talált bûnösnek a bíróság Hondurasban két erdõirtás-ellenes környezetvédõ aktivista 2006-os meggyilkolásában. A hatóság tovább nyomoz annak kiderítésére, hogy fakitermelõ cégeknek közük van-e a gyilkosságokhoz. A közép-amerikai országban nyolc környezetvédõt öltek meg 1995 óta.

 • Öt embert vettek őrizetbe a drogfogyasztó fiatalok rejtélyes halála miatt

  A rendőrség eljárást folytat és kábítószerrel való visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett öt embert, aki összefüggésbe hozható a napokban elhunyt drogfogyasztó fiatalok rejtélyes halálával.

 • Hátba szúrta felesége új élettársát, majd végzett magával

  Életveszélyes állapotban mentõhelikopterrel szállítottak Budapestre egy 34 éves férfit, akit élettársának külön élõ férje hátba szúrt szerdán Tasson - közölte a rendõrség.

 • Kiraboltak egy pénzintézetet Debrecenben

  Egy eddig ismeretlen elkövetõ rabolt ki egy debreceni pénzintézetet szerda délelõtt. A fegyveres férfi 10 óra körül lépett be a Pásti utcai bankba, majd az ott dolgozó két nõi alkalmazottat felszólította, hogy adják át a pénzt.

 • Több rablással gyanúsíthatók a tetten ért fiatalok

  Õrizetbe vette a rendõrség azt a három tizenévest, akik a gyanú szerint több közterületi rablást is elkövettek Budapesten.

 • Összeégett holttestet találtak a tûzoltók Keszthelyen

  Holtan találtak a tûzoltók egy hajléktalan férfit Keszthelyen, amikor a Lovassy utca 8. szám alá, egy égõ házhoz riasztották õket - tájékoztatta szerdán az MTI-t a városi tûzoltóság ügyelete a kedd esti esetrõl.

 • Halálra gázolt a vonat egy 18 éves fiút Kemecsénél

  Halálra gázolt a vonat egy 18 éves fiút Kemecse külterületén pénteken - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje az MTI-vel.

 • Bankautomatát akartak kifosztani

  Pénzkiadó automatát próbáltak meg kiszakítani a helyébõl Szombathelyen, a tettesek nem jártak sikerrel - közölte a rendõrség.

 • 1200 csavart loptak el a vasúti sínek mellõl

  Lassabban járnak a vonatok Kaposfüred és Várda között, mivel ismeretlenek vasúti síneket rögzítõ csavarokat loptak el.

 • Odébbparkolt egy mentõvel, õrizetbe vették

  Mivel autója útjában állt egy mentõautó, odébbparkolt vele egy taxis Nagy-Britanniában, amiért õrizetbe vették.

 • Betontuskónak hajtott egy tehervonat

  Kedden késõ este kapott bejelentést a tamási rendõrkapitányság, miszerint idegen tárgynak ütközött egy tehervonat Tolnanémedinél.

 • Késes rabló (Mátészalka)

  Rablás kísérlete miatt ismeretlen tettes után nyomoz a Mátészalkai Rendõrkapitányság. Pénteken 17 óra körül egy késes férfi követelte a bevételt egy mátészalkai csemegeüzlet fiatal eladónõjétõl. A hölgy ijedtsége ellenére sem adott pénzt, hanem közölte, hogy rendõrt hív, mire az elkövetõ távozott.

  A tettes 170-180 cm magas, vékony testalkatú, 30-35 éves férfi. Középhosszú, zöld színû átmeneti jellegû kabátot, kötött szürke sapkát és barnás színû, farmerszerû nadrágot viselt (a képre klikkelve nagyobb felbontásban letölthetõ).