rss
bohócdoktor vizit szja 1%
 • Előzzük meg a kerékpárlopásokat

 • Share on Tumblr

  A jó idő beköszöntével egyre több kerékpár kerül elő, és ezzel együtt a kerékpárlopások száma is megnövekedhet. Azért, hogy biciklije ne váljon a kerékpártolvajok célpontjává, fogadja meg a Nyíregyházi Rendőrkapitányság alábbi tanácsait:

  kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

  1. Drágább kerékpárról készítsen fényképet, vásárláskor az alvázszámát, egyedi azonosítóját jegyezze fel!

  2. Minden esetben zárja le kerékpárját, még ha csak rövid ideig hagyja is magára!

  3. A zár legyen mindig arányban a kerékpár értékével! A vékony sodrony-lakatok csak másodpercekre nyújtanak védelmet a felkészült tolvajjal szemben. A legjobbak az edzett acélból készült vágás-biztos láncok, vagy az úgynevezett U-lakat. Utóbbiak ára magasabb, de egy drágább kerékpár védelme érdekében érdemes megfontolni a beszerzésüket!

  4. Közterületen a biciklit lehetőleg forgalmas, (este jól megvilágított helyen) fix ponthoz lakatolja hozzá úgy, hogy arról ne lehessen leemelni!

  5. Abban az esetben, ha hosszabb időre zárja le kerékpárját, csak a szükséges kiegészítőket hagyja rajta. A könnyen elmozdítható tárgyakat (kosár, kulacs, levehető lámpa) lehetőség szerint vigye magával!

  6. Társasházak folyosója helyett az erre a célra kialakított zárható kerékpártároló helyiséget vegye igénybe és ott is zárja le a kerékpárját!

  7. Regisztrálja biciklijét a rendőrség által elindított "BikeSafe" vagyonvédelmi programban.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Gyermekei elõtt szúrta torkon a volt nejét

  Heves vita alakult ki az utcán egy nõ és volt férje között franciaországi Saint-Fons-ban.

 • Párduc – Leopárd akció ! Országos körözési akció mérlege… (Fejér megye)

  Körözés hatálya alatt álló személyek hatékonyabb felkutatása, a közterületi rendõri jelenlét fokozása, illetve a lakosság biztonságérzetének javítása céljából két napos országos bûnügyi és közbiztonsági fokozott ellenõrzést hajtottak végre az ország rendõri szervei. Így Fejér megyében is két-két lépcsõben, 04.00 és 08.00, illetve 16.00 és 20.00 óra közötti idõben került végrehajtásra a Párduc és Leopárd névre elkeresztelt akció. A maga nemében ha nem is nagyot, de mondhatni sokat fogott a két nagymacska…

 • Hármas gyilkosság Akarattyán

  Egy 91 éves asszonynak és két, 60 év körüli hozzátartozójának (egy másik nõnek és egy férfinak) a holttestét találták meg szombat délután a Balatonkeneséhez tartozó Balatonakarattyán egy családi házban. Az áldozatokat már napokkal ezelõtt meggyilkolhatták.

 • Háborút indítanak a közlekedési szabálysértõk ellen Vietnamban

  Az eddigieknél jóval szigorúbb pénzbírsággal sújtják ezentúl a közlekedési szabálysértõket Vietnamban, ugyanis a helyi kormány megelégelte az országban uralkodó kaotikus és életveszélyes állapotokat.

 • Négy nap után találták meg a mocsárban az eltévedt floridai kislányt

  Csodával határos módon, épen és egészségesen találtak meg egy eltévedt tizenegy éves floridai kislányt az otthona környékén elterülõ, aligátorokkal teli mocsaras vidéken.

 • Ketten sérültek meg a Nárai és Pornóapáti között történt balesetben

  Ketten sérültek meg abban a balesetben, amely kedden délután történt Nárai és Pornóapáti között.

 • Fél tehervonatot loptak egy tartálykocsinyi benzinért - olajmaffia?!

  Moszkva - Egy tehervonat több mint felét akasztották le menet közben ismeretlen tettesek Kazahsztánban, hogy egy tartálykocsit megtöltsenek 90-es benzinnel, majd a 29 ellopott vagont a síneken hagyták.

 • Legatyásodott bûnözõk

  Pensacola/Köln - Két bûnözõ is legatyásodott szinte egyszerre a világ két végén: az egyiket Amerikában fogta el a saját nadrágja, a másik férfi Németországban elvesztette a magáét.

  Az amerikai illetõ Floridában próbált elmenekülni a rendõrök elõl, miután betört egy boltba.

 • Tolvajt szóval lefegyverzõ apáca

  Puszta szóval térített jobb belátásra egy tolvajt egy apáca az Egyesült Államokban.

 • Késsel fenyegetõzõ férfi tört be egy iskolába

  Egy többszörösen büntetett elõéletû férfi tört be egy Lemberg (Lviv) megyei általános iskolába, ahol egy késsel fenyegetõzött. A támadót a kiérkezõ rendõrök fegyverezték le.

 • 22 túlélõt már megtaláltak a süllyedt hajóról

  Eddig 22 túlélõre bukkantak annak a hajónak az utasai közül, amely szerdán süllyedt el Indonézia partjainál, másfél száz menekülttel a fedélzetén. További 120 embert keresnek még.

 • Halára gázolta a 67 éves biciklist egy mezőgazdasági vontató

  A baleset szerda reggel történt a Hajdú-Bihar megyei Esztáron. A 67 éves férfi a helyszínen meghalt.

 • Dominik anyja elismerte, hogy nyitva hagyott egy kiskaput - kutya tépte szét a picit

  A csütörtöki tárgyaláson vallomást tett a 2007-ben a család kutyái által széttépett Dominik anyja, akit gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolnak. Elismerte, hogy nyitva hagyott egy kiskaput, amelyen keresztül a kisfiú bejutott a kutyák közé. Ha a bíróság bûnösnek találja, akár öt évet is kaphat.

 • Hígítót ivott egy kétéves kisfiú

  Lakásfelújítás közben egy asztalon felejtett üvegből kortyolt a kétéves kisfiú. A Nagykanizsai Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

 • Börtönt ér a csodás gyógyulás

  London - Gyilkosságot gyónt meg rendõröknek egy férfi az Egyesült Államokban, mert azt hitte, hogy haldoklik, ám már jól van, viszont akár ki is végezhetik.

  Az 58 éves James Brewer 32 évvel ezelõtt ölte meg Tennessee államban egy akkori szomszédját, mert attól tartott, megpróbálja elcsábítani a feleségét. Lecsukták, de óvadék fejében szabadlábra került és nejével Oklahomába szökött.

 • Esernyõ fúródott egy brit nõ arcába

  Borzalmas balesetet szenvedett egy brit asszony. A nõ hotelszobájában esett el, annyira szerencsétlenül, hogy egy esernyõ vége az orrába fúródott.

 • Elkapták a betörõ tiniket Hódmezõvásárhelyen!

  Tetten érte, majd menekülés közben elfogta a Hódmezõvásárhelyi Rendõrkapitányság soros nyomozója azt a 17 éves fiatalt, aki mára virradó éjszaka immár másodjára tört be két szintén 17 éves társával ugyanabba a trafikba.

  Az éjszaka folyamán egy állampolgár tett bejelentést a Hódmezõvásárhelyi Rendõrkapitányság ügyeletére, mely szerint az egyik trafik irányából üvegcsörömpölést hallott.

 • Rendõrõrsön kötött ki az ámokfutó menyasszony

  Ungvár - Rendõröknek kellett megfékezni egy menyasszonyt a dél-ukrajnai Energodar városban, mert az esküvõre és újdonsült férjére ráunva kocsikázni indult.

 • Négyen támadtak a nyolcvanéves nénire

  Egy négyfõs banda támadott meg egy idõs asszonyt Jászladányban, a saját házában. Az ékszerekkel és egy gyógylámpával távozó rablókat a rendõrök néhány óra alatt elfogták.

 • Brutális: 9 tinédzser erõszakolta meg a 14 éves lányt az utcán

  A támadóknak nem volt teljesen ismeretlen az áldozat, mert az egyik fiú azt mondta neki, hogy „most nem segíthet, mert a csapattal van".

kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%