rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Előzzük meg a kerékpárlopásokat

 • Share on Tumblr

  A jó idő beköszöntével egyre több kerékpár kerül elő, és ezzel együtt a kerékpárlopások száma is megnövekedhet. Azért, hogy biciklije ne váljon a kerékpártolvajok célpontjává, fogadja meg a Nyíregyházi Rendőrkapitányság alábbi tanácsait:

  1. Drágább kerékpárról készítsen fényképet, vásárláskor az alvázszámát, egyedi azonosítóját jegyezze fel!

  2. Minden esetben zárja le kerékpárját, még ha csak rövid ideig hagyja is magára!

  3. A zár legyen mindig arányban a kerékpár értékével! A vékony sodrony-lakatok csak másodpercekre nyújtanak védelmet a felkészült tolvajjal szemben. A legjobbak az edzett acélból készült vágás-biztos láncok, vagy az úgynevezett U-lakat. Utóbbiak ára magasabb, de egy drágább kerékpár védelme érdekében érdemes megfontolni a beszerzésüket!

  4. Közterületen a biciklit lehetőleg forgalmas, (este jól megvilágított helyen) fix ponthoz lakatolja hozzá úgy, hogy arról ne lehessen leemelni!

  5. Abban az esetben, ha hosszabb időre zárja le kerékpárját, csak a szükséges kiegészítőket hagyja rajta. A könnyen elmozdítható tárgyakat (kosár, kulacs, levehető lámpa) lehetőség szerint vigye magával!

  6. Társasházak folyosója helyett az erre a célra kialakított zárható kerékpártároló helyiséget vegye igénybe és ott is zárja le a kerékpárját!

  7. Regisztrálja biciklijét a rendőrség által elindított "BikeSafe" vagyonvédelmi programban.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Milliókat csaltak el egy somogyi útépítésen

  A bíróság szerint visszaélések történtek egy Somogy megyei útépítésnél, ami korábban a regionális területfejlesztési tanács támogatásával készült el.

 • Egy autószállító borult fel az M5-ön

  Több órán át zárva lesz az M5-ös Szeged felé, mert felborult egy autószállító. A baleset miatt egy embert kellett kórházba szállítani.

 • Trükkös tolvajok vannak, de megelõzhetjük, hogy kifosszanak!

  ...ezt követõen felírta a nevemet, és hogy hány éves vagyok, majd közölte, hogy kapok értesítést, mert 1.800 forinttal kevesebbet kell fizetnem. Aztán gyorsan felállt, elköszönt, és már ki is ment a lakásból. Amikor visszamentem a szobába, feltûnt, hogy a vízhez nem is nyúlt hozzá. Gyorsan megnéztem megint a pénztárcámat, de abban megvolt a pénz. Megnéztem a fiókomat, de már láttam, hogy nem úgy áll a mappám, ahogy én azt hagytam. Már sejtettem, hogy nem lesz benne a pénz, és úgy is volt…

 • 130 sertést kellett kimenteni a felborult kamionból

  A mentés csaknem hat órán át tartott, 22 állat elpusztult. A baleset még hétfő délután történt, a 6-os főúton, a barcsi körforgalomban. A kamionon több mint 130 sertést szállítottak.

 • Barbie-autó ittas vezetése miatt vették el a jogosítványát

  Óvodásoknak gyártott, villanyhajtású játékautó ittas vezetése miatt veszítette el egy férfi Nagy-Britanniában a jogosítványát három évre.

 • Halálra gázolt egy embert a miskolci sebesvonat

  A baleset a Gödöllő Állami telepek megállóhelynél történt.

 • Petárdákat hajított melegek közé

  Gyûlöletbûntett címén emeltek vádat Dániában egy 31 éves férfi ellen, aki petárdákat hajított melegek közé egy nemzetközi sporteseményen a koppenhágai Oesterbro stadionban. A szerdai támadásban könnyebben megsérült egy amerikai atléta.

 • Egy tonna élõ állatot foglaltak le a rendõrök Baranyában

  Egy tonna élõ állatot foglaltak le a rendõrök Szigetvár térségében szerdán. Hat gyanúsítottat hallgattak ki, köztük a sertések gondozóit, õreit, de még a telep vagyonbiztonságért felelõs cég két vezetõjét is.

  A gyanú szerint harmincöt darab disznót loptak el az elmúlt napokban, ezeket késõbb egy orgazdánál találták meg a rendõrök.

 • Hajléktalanokat rabolt el és dolgoztatott rabszolgaként egy ukrán bûnbanda

  Ungvár - Mintegy száz hajléktalant rabolt el és kényszerített rabszolgamunkára hónapokon át egy bûnszövetkezet a dél-ukrajnai Zaporizzsja megye egyik sertéstelepén. A rabszolgákat azzal a takarmánnyal etették, amellyel a disznókat.

 • 200 méter magasságból zuhant le a kötéltáncos

  Kis híján az életébe került a merész mutatvány annak a kínai akrobatának, aki kísérlettet tette arra, hogy 200 méter magasan, 700 métert hátrafelé sétáljon egy kifeszített kötélen, és ha mindez még nem lenne elég veszélyes, a vakmerõ férfi a szemét is bekötötte a mutatványhoz.

 • Vétlen sofõr vesztette életét az M2-en

  Egy 42 éves budapesti nõ vesztette életét abban a balesetben, amely július 21-én késõ éjjel történt Pest megyében.

 • Tiger Woods lefizette a rendõröket!

  Bár a rendõrség erõs tagadásban van, a National Enquirer azt állítja: 2009-es autóbalesete után Tiger Woods lepénzelte a zsarukat, hogy titkolják el a kellemetlen ügy részleteit.

 • Húsz házból költöztették ki az embereket Lakihegyről az áradás mitt

  Az áradás kevéssel éjfél előtt állt meg a városnál. Lakihegyről a kitelepítési határozat átvétele után 20 házból költöztek ki a lakók - 19 család rokonokhoz, ismerősökhöz -, ezeket az ingatlanokat azóta elöntötte a víz.

 • Gyilkosság történt - szúrt sebek az egyik összeégett holttesten!

  Csak DNS-vizsgálat állapíthatja meg annak az asszonynak a kilétét, akit egy kiégett házban találtak holtan a hétvégén a Tolna megyei Várongon. Az eddigi információk azonban azt valószínûsítik, hogy az elhunyt a házban élõ asszony volt, aki a vele élõ férfival együtt valószínûleg gyilkosság áldozata lett.

 • Állatok gázolása az utakon - elõzzük meg a tragédiát (durva fotóval)

  elütötték, az eséstõl kiszakadt szemmel magára hagyták...Az õszi idõszakban a vadon élõ állatok éppúgy párzási idõszakukat élik, mint ahogy a házi kedvencek. Szaporodási idõszakban az állatok zavarodottabban viselkednek, mint egyébként. A sebességet rosszul felmérõ autósok ilyenkor sûrûbben ütköznek az utakon kutyával, de pl. õzzel vagy más természetben élõ állattal is. A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány által mûködtetett www.zsaru.zug.hu baleset megelõzési program szerint nem ritka, hogy a gépjármû elé kerülõ állat láttán a technikátlan autós elrántja a kormányt, és maga is baleseti áldozattá válik. Elõzzük meg a bajt, és lassítsunk!

 • Tányérral csapta agyon feleségét a salátára ráunt ukrán nyugdíjas

  Ungvár - Hat napon át békésen ette a felesége által feltálalt salátát egy ukrán nyugdíjas a nyugat-ukrajnai Rivne megyében, de a hetedik napon megunta az egyhangú menüt, és az asszony fejéhez vágta a tányért, amely halálra sebezte a nõt.

  A 63 éves férfit rettenetesen kihozta a sodrából, amikor felesége a hetedik egymást követõ napon is ugyanazzal az orosz zöldség- és hússalátával traktálta.

 • Ököllel ütötte a 15 éves fiú a pedagógust

  A Borsod Online értesülése szerint egy diák megütötte tanárát az ónodi általános iskolában. A hírt több tanuló, és a sértett tanár is megerõsítette.

  A fegyelmi és a rendõrségi vizsgálat még nem zárult le: a tanár ugyanis feljelentést tett a rendõrségen. Nem is egyszer, hanem kétszer, mindkettõt novemberben.

 • Reptéri utasbiztonsági ellenõrök lopták el az utasok értékeit

  Két repülõtéri utasbiztonsági ellenõr ellen orgazdaság, illetve lopás megalapozott gyanújával eljárást indított a Repülõtéri Rendõr Igazgatóság, mert a gyanú szerint több alkalommal is meglopták az utasokat - közölte Horváth Katalin Fanni, az igazgatóság sajtószóvivõje.

 • Rendõrõrsön kötött ki az ámokfutó menyasszony

  Ungvár - Rendõröknek kellett megfékezni egy menyasszonyt a dél-ukrajnai Energodar városban, mert az esküvõre és újdonsült férjére ráunva kocsikázni indult.

 • 1200 csavart loptak el a vasúti sínek mellõl

  Lassabban járnak a vonatok Kaposfüred és Várda között, mivel ismeretlenek vasúti síneket rögzítõ csavarokat loptak el.