rss
bohócdoktor vizit szja 1%
 • Előzzük meg a kerékpárlopásokat

 • Share on Tumblr

  A jó idő beköszöntével egyre több kerékpár kerül elő, és ezzel együtt a kerékpárlopások száma is megnövekedhet. Azért, hogy biciklije ne váljon a kerékpártolvajok célpontjává, fogadja meg a Nyíregyházi Rendőrkapitányság alábbi tanácsait:

  kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

  1. Drágább kerékpárról készítsen fényképet, vásárláskor az alvázszámát, egyedi azonosítóját jegyezze fel!

  2. Minden esetben zárja le kerékpárját, még ha csak rövid ideig hagyja is magára!

  3. A zár legyen mindig arányban a kerékpár értékével! A vékony sodrony-lakatok csak másodpercekre nyújtanak védelmet a felkészült tolvajjal szemben. A legjobbak az edzett acélból készült vágás-biztos láncok, vagy az úgynevezett U-lakat. Utóbbiak ára magasabb, de egy drágább kerékpár védelme érdekében érdemes megfontolni a beszerzésüket!

  4. Közterületen a biciklit lehetőleg forgalmas, (este jól megvilágított helyen) fix ponthoz lakatolja hozzá úgy, hogy arról ne lehessen leemelni!

  5. Abban az esetben, ha hosszabb időre zárja le kerékpárját, csak a szükséges kiegészítőket hagyja rajta. A könnyen elmozdítható tárgyakat (kosár, kulacs, levehető lámpa) lehetőség szerint vigye magával!

  6. Társasházak folyosója helyett az erre a célra kialakított zárható kerékpártároló helyiséget vegye igénybe és ott is zárja le a kerékpárját!

  7. Regisztrálja biciklijét a rendőrség által elindított "BikeSafe" vagyonvédelmi programban.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Csak a holttestét találták meg az eltûnt asszonynak

  Holtan találtak rá Nagyatádon arra helybeli asszonyra, akinek eltûnését január elején jelentették; az elsõdleges adatok szerint idegenkezûségre utaló körülmény nem merült fel - közölte a rendõrségen hétfõn a sajtóval.

 • Szóváltás miatt ráuszította a kutyáját a falubeli társára

  Hidegség utcáján "marcangolta" a helyi férfit a kaukázusi juhászkutya. A helyszínre érkező egyenruhások megállapították, hogy két helyi lakos között kialakult szóbeli összetűzést követően az egyik férfi kutyáját ráuszította falubeli társára.

 • Önmagával keveredett vitába majd verekedésbe egy bedrogozott férfi

  Önmagával keveredett elõbb vitába, majd verekedésbe is egy norvégiai drogos, akit végül a rendõrök ártalmatlanítottak.

 • Halálos krokodiltámadás Ausztráliában

  Tragédiába fulladt egy csapat ausztrál gyerek pancsolása. Egyikõjüket elragadta egy vérszomjas krokodil, aki ott helyben meg is ette áldozatát.

 • Egy kisfiú is megsérült a balesetben

  Egy tizenkét éves kisfiú is megsérült abban a közlekedési balesetben, ami Mágocson történt szerda reggel.

 • Labdás tolvajtrükk

  Az úgynevezett trükkös tolvajok ötlettára kimeríthetetlennek látszik, a rendõrség és a lakosság éber figyelmével azonban közös eredmények érhetõek el velük szemben. A Mezõkövesdi Rendõrkapitányság ügyeletére december 11-én a délutáni órákban érkezett lakossági bejelentés szerint egy helyi nõt ismeretlen elkövetõk megpróbáltak meglopni.

 • Nyaki névtetkója buktatta le az analfabéta autótolvajt

  London - Igen könnyû dolga volt a brit rendõrségnek kideríteni egy autótolvaj személyazonosságát: a férfi a nyakára tetováltatta nevét és születési dátumát.

  Amúgy is valószínûleg elfogták volna, mivel egy csalikocsit lopott el Bristolban, olyat, amely a rendõrség autótolvaj-fogónak használ és szándékosan parkoltat autólopós környéken. A kocsiba rejtett kamerát helyeznek, amely "lekapja az autókötõt", hogy a rendõrség elkapja.

 • Cannabis ültetvény egy szlovák férfi dunaszigeti házában

  Dunaszigeten egy szlovák állampolgárságú férfi házában számoltak fel kábítószer ültetvényt a mosonmagyaróvári rendõrök, ahol az egyik szobában professzionális módon és eszközökkel kialakított cannabistermesztésre bukkantak.

 • Halálos baleset Gyomaendrõdön

  Meghalt egy autó vezetõje, miután teherautóval ütközött Gyomaendrõdön.

 • Elgázoltak egy fiatal lányt Hévízen

  Súlyosan megsérült egy 16 éves lány, mikor szabálytalanul az úttestre lépve, elütötte egy motoros Hévízen.

 • Vonat gázolt el egy autót Lengyelországban, halottak

  Vonat gázolt el egy személygépkocsit vasárnap a nyugat-lengyelországi Poznan közelében, a balesetben az autó négy utasa meghalt.

 • Magas szintû kapcsolataira hivatkozva zsarolt APEH ügyintézõt

  (Nyíregyháza)

  Zsarolás miatt tett feljelentést pénteken egy APEH ügyintézõ a Nyíregyházi Rendõrkapitányságon. A hölgy elmondása szerint egy ügyfél 350.000 forintot követelt tõle, mert nem intézték el neki soron kívül a néhány tízezer forintos illeték-visszaigénylését. A férfi magas szintû kapcsolataira hivatkozva azzal fenyegetõzött, hogy ha nem kapja meg a pénzt, kirúgatja a nõt. Az ügyintézõ fizetett, hogy ne továbbítsák a már állítólag aláírt fegyelmi felmondó levelét.

 • Fegyveres csapott le Gyõrött

  Fegyveres támadó rabolt ki egy takarékszövetkezetet Gyõrött. A rabló kerékpáron menekült el a zsákmányával.

 • Felakasztotta magát cellájában egy gyanúsított

  Felakasztotta magát és életét vesztette egy erõszakos közösülés gyanújával fogvatartott férfi a Fejér megyei rendõrség fogdájában.

 • Gyerekek raboltak ki gyerekeket

  Két 10 éves gyermeket, egy kislányt és egy kisfiút rabolt ki két román állampolgárságú fiú Baján, egy játszótéren.

 • Vadaspark, városõrség és rendõrség közös bûnmegelõzési pályázata

  Közös erõvel címmel bûnmegelõzési pályázaton nyert csaknem nyolc millió forintot az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumtól a Szegedi Rendõrkapitányság, az Önkormányzati Városõrség, illetve a Szegedi Vadaspark - jelentették be csütörtökön a partnerek Szegeden.

 • Rendõrség?! Betört a szomszédba a Mikulás a rénszarvasostul!

  London - "Rendõrség?! A Mikulás betört a szomszéd házba rénszarvasostul!" - egyebek közt ilyen telefonhívást kaptak tavaly a manchesteri rendõrök.

  A 2008-as év legostobább segélykérõ telefonálásait a Daily Mail címû brit lap kötötte csokorba. Akadt olyan hölgy, aki azért hívta õket, mert a vonal zsúfoltsága miatt nem tudott telefonon szavazni egy tévés sztártáncverseny párjára.

 • A rendõrség elõtt robbantak le autójukkal drogcsempészek

  Nairobi - Éppen egy rendõrségi épület elõtt robbantak le luxusautójukkal drogcsempészek Kenyában, ráadásul egy elit rendõralakulat központja elõtt.

  Segítséget ugyan nem kértek a rendõröktõl, ám azok észrevették a gondot, és készségesen kimentek segédkezni. A kocsi utazói azonban hanyatt-homlok elrohantak, amin a rendõrök igencsak meglepõdtek. Hamarosan azonban megoldódott a rejtély: 4,5 millió forintnyi kábítószert találtak a lerobbant terepjáróban.

 • Tini lány holtteste a zsákban

  Két hónapja tûnt el az a 17 éves lány, akinek holttestét egy zsákban találták meg Szombathely határában. A gyilkossággal egy testvérpár egyik tagját gyanúsítja a rendõrség.

 • Egy nap két fegyveres rablás tetteseit fogták el

  Néhány órán belül elfogta a rendõrség annak a két fegyveres rablásnak a tetteseit, amiket egyetlen nap leforgása alatt követtek el szerdán Szegeden és környékén.

kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%