rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Stopot mutatnak a bûnözésnek!

 • Share on Tumblr

  Stopot mutatunk Miskolcon a bûnözésnek - ezt mondta Káli Sándor, a város polgármestere azon a sajtótájékoztatón, ahol a közeljövõben megalakuló városõrséget mutatta be.

  Az errõl szóló elõterjesztést a csütörtöki közgyûlési ülésen tárgyalják a képviselõk, és várhatóan a városvezetés és az ellenzék is megszavazza. Amennyiben bejön ez a papírforma, akkor december elején munkába állhatnak a városõrök, ahogy a polgármester fogalmazott: így a karácsonyi elõkészületek békében telhetnek.

  A városõrségre 20 millió forintot különített el Miskolc, és egyelõre csak kísérleti jelleggel, két hónapig mûködne - derült ki a tájékoztatón. Mint ahogy az is: most csak az Avason kezdi meg mûködését az új szervezet. Miért ott? A polgármester ezt a következõkkel indokolta: "Az elmúlt néhány hónapban olyan helyzet alakult ki Miskolcon, amelyre nem lehetett elõre felkészülni. A rendõrség, a közterület-felügyelet és a polgárõrség mindent elkövetett és elkövet a bûnmegelõzésért, de egy újfajta bûnözési mód és egy eddig ismeretlen - a közösségi együttélés alapvetõ normáit semmibe vevõ - rendzavarás jelent meg. Sok esetben a zaklatás a házak falain belül, lépcsõházakban, és nemcsak a közterületeken történik. Az elkövetõk egyre erõszakosabbak, célpontjai pedig elsõsroban a védtelen idõs emberek és a gyerekek." Hozzátette: érzékelve a kialakult helyzetet a városvezetés úgy döntött visszaállítja a rendet az avasi városrészben.

  - Nincs mire várni, eldurvultak a viszonyok - fogalmazott Nyírõ Pál, a város közbiztonsági tanácsnoka. Olyan elemek jelentek meg az Avason, akik nem rendet és fegyelmet akarnak - tette hozzá. Mit várnak a városõrségtõl? Megváltoztassa azokat a viszonyokat, amelyek mára tarthatatlanok - válaszolta a tanácsnok. Amennyiben a munkájuk sikeres lesz az Avason, a város más területeire is kiterjesztik - tudtuk meg.

  Dr. Pásztor Albert, a Miskolci Rendõrkapitányság vezetõje szerint az az idõ elmúlt, amikor a közbiztonság csak a rendõrség által fenntartható. Ezért is szükséges civil biztonsági szolgálat bevonása. Hangsúlyozta azt is: az elhibázott Fészekrakó programmal az Avasra betelepülõk miatt az ott élõk nem érzik biztonságban magukat.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Tíz nõt ölt meg a mexikói sátánista gyilkos

  Mexikó - Legkevesebb tíz nõt ölt meg kábítószer hatása alatt sátánista rituálé keretében egy mexikói férfi.

  A harmincéves José Granados, akit a mexikói-amerikai határon lévõ Ciudad Juárez városában zajló pere idejére adtak ki az amerikai hatóságok, bevallotta, hogy két társával ölt meg 1993 és 2006 között legalább 10 nõt, hogy "áldozatot mutassanak be a Sátánnak".

 • Zebrán gázoltak halálra egy nõt Paks külterületén

  Zebrán gázolt halálra egy középkorú nõt egy autós szerdán korareggel Paks külterületén.

 • Árokba borult egy autós a 65-ös úton

  Nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett egy autós, aki a 65-ös úton borult árokba kilenc óra körül.

 • Ausztriából hozták haza a lebukott pedofilt

  Elõzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a férfit, aki a gyanú szerint többször is megerõszakolt egy 15 éves lányt Dorogon, majd miután lebukott, külföldre menekült a hatóságok elõl.

 • Hamis pénzt árult, marihuánát tartott a lakásán

  Negyvenöt hamis százeurós bankjegyet kínált eladásra Szombathelyen egy büntetett elõéletû osztrák férfi, akit a pénz átadása közben értek tetten a rendõrök - közölte Hollósi Gábor, a város rendõrkapitánya kedden sajtótájékoztatón.

 • A csurgói alázós rendõröket felfüggesztették

  Felfüggesztették azt a három csurgói rendõrt, akik ellen több, általuk kihallgatott gyanúsított megalázása és jogtalan fogva tartása miatt emelt vádat a múlt héten a Somogy Megyei Fõügyészség.

  A vádhatóság szerint a három egyenruhás még tavaly februárban két - betörések miatt elõállított - szellemi fogyatékost vett rá arra, hogy különféle megalázó feladatokat végezzenek el, sõt ezekrõl mobiltelefonos felvételeket készítettek, s a képeket feltették a helyi számítógépes hálózatukra is.

 • Tört, zúzott egy részeg férfi Komáromban

  Tört, zúzott 30 éves részeg férfi csütörtök késõ este Komáromban. A rendõrök akkor figyeltek fel rá, amikor épp egy jelzõlámpa kapcsolódobozát rugdosta.

 • Síneken hagyta a támadó a kirabolt áldozatot

  Másfél év börtönt kapott Svédországban az a lelketlen tolvaj, aki kirabolt egy sínek közé esett, részeg férfit, majd a sorsára hagyta.

 • Az ismeretlen férfi evett, majd lefeküdt az idegen lakásba

  Ismeretlen férfit talált nappalijában a szajoli ház tulajdonosa.

 • Életét vesztette a járdán elgázolt idõs nõ

  A kórházba szállítást követõen életét vesztette az a 79 éves nõ, akit kedden este a járdán gázolt el egy autós a XI. kerületi Bartók Béla úton.

 • Betöréses lopások megelõzése

  Betöréses lopás elkerülése érdekében mit tehetünk?

 • Levágott nõi fejjel parádézott a frusztrált férj

  Dakka - Megöltem a feleségem! - kiáltozta büszkén lépdelve egy levágott nõi fejjel Dakka utcáin egy bangladesi férfi, mielõtt a rendõrök õrizetbe vették.

  Pedig nem is a felesége volt az áldozat: a 34 éves Amin összeveszett a nejével, elrohant otthonról és csak három nappal késõbb tért haza. Mikor csütörtökön belépett lakásába, nejét nem találta, így berontott a 22 éves albérlõ szobájába, és egy konyhakéssel levágta a nõ fejét.

 • Hasznos tanácsok szörfözõknek

  Vízi sporteszközt az vezethet, aki: 14. életévét betöltötte, úszni tud, a vezetésben kellõ gyakorlattal rendelkezik, ismeri az 57/2011. (XI. 22.) NFM rendelettel közzétett Hajózási Szabályzat rendelkezéseit és az igénybe vett vízterület sajátosságait. Vízi sporteszközzel a parttól vagy más kikötõhelyrõl elindulni, és menetirányt változtatni akkor szabad, ha az a víziközlekedés más résztvevõit nem zavarja, és vízben tartózkodó személyt nem veszélyeztet.

 • Megerõszakolta a nõt, majd lelõtte az öccsét

  Kivégeztek egy 34 éves férfit az egyesült államokbeli Texasban helyi idõ szerint kedd este; az elítélt 1998-ban rablás közben agyonlõtt egy férfit - jelentették be a szövetségi állam büntetés-végrehajtási hatóságai.

 • Kigyulladt egy családi ház Sajópetriben

  Sajópetri belterületén családi ház gyulladt ki ma hajnalban.

 • Drogteszt ujjlenyomatból

  Brit kutatók kifejlesztettek egy módszert, amellyel nincs szükség a kábítószer kimutatásához vizeletre vagy vérre, elég hozzá csak egyetlen ujjunk.

 • Miniszoknyás papírrendõrnõk lassítják az autókat Csehországban

  Életnagyságú, miniszoknyás kartonpapír rendõrnõk lassítják az autóforgalmat Csehország több városában.

 • BKV-busz és személyautó karambolozott Budafokon

  BKV-busz karambolozott Budafokon.

 • Elfogták a tiszacsegei juhtolvajokat

  Összesen 87 juhot lopott el három férfi egy több ezer állatot magában foglaló állományból.

 • Busz alá lökték a barátnõjét védõ férfit

  Súlyos sérüléseket szenvedett az a brit férfi, aki barátnõjéért állt ki, mikor a lányt inzultálták egy éjjel-nappali boltban. A vita végeredménye az lett, hogy a kötekedõ kilökte a járdára a gavallér férfit, akinek a karján átgázolt egy busz.