rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Stopot mutatnak a bûnözésnek!

 • Share on Tumblr

  Stopot mutatunk Miskolcon a bûnözésnek - ezt mondta Káli Sándor, a város polgármestere azon a sajtótájékoztatón, ahol a közeljövõben megalakuló városõrséget mutatta be.

  Az errõl szóló elõterjesztést a csütörtöki közgyûlési ülésen tárgyalják a képviselõk, és várhatóan a városvezetés és az ellenzék is megszavazza. Amennyiben bejön ez a papírforma, akkor december elején munkába állhatnak a városõrök, ahogy a polgármester fogalmazott: így a karácsonyi elõkészületek békében telhetnek.

  A városõrségre 20 millió forintot különített el Miskolc, és egyelõre csak kísérleti jelleggel, két hónapig mûködne - derült ki a tájékoztatón. Mint ahogy az is: most csak az Avason kezdi meg mûködését az új szervezet. Miért ott? A polgármester ezt a következõkkel indokolta: "Az elmúlt néhány hónapban olyan helyzet alakult ki Miskolcon, amelyre nem lehetett elõre felkészülni. A rendõrség, a közterület-felügyelet és a polgárõrség mindent elkövetett és elkövet a bûnmegelõzésért, de egy újfajta bûnözési mód és egy eddig ismeretlen - a közösségi együttélés alapvetõ normáit semmibe vevõ - rendzavarás jelent meg. Sok esetben a zaklatás a házak falain belül, lépcsõházakban, és nemcsak a közterületeken történik. Az elkövetõk egyre erõszakosabbak, célpontjai pedig elsõsroban a védtelen idõs emberek és a gyerekek." Hozzátette: érzékelve a kialakult helyzetet a városvezetés úgy döntött visszaállítja a rendet az avasi városrészben.

  - Nincs mire várni, eldurvultak a viszonyok - fogalmazott Nyírõ Pál, a város közbiztonsági tanácsnoka. Olyan elemek jelentek meg az Avason, akik nem rendet és fegyelmet akarnak - tette hozzá. Mit várnak a városõrségtõl? Megváltoztassa azokat a viszonyokat, amelyek mára tarthatatlanok - válaszolta a tanácsnok. Amennyiben a munkájuk sikeres lesz az Avason, a város más területeire is kiterjesztik - tudtuk meg.

  Dr. Pásztor Albert, a Miskolci Rendõrkapitányság vezetõje szerint az az idõ elmúlt, amikor a közbiztonság csak a rendõrség által fenntartható. Ezért is szükséges civil biztonsági szolgálat bevonása. Hangsúlyozta azt is: az elhibázott Fészekrakó programmal az Avasra betelepülõk miatt az ott élõk nem érzik biztonságban magukat.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások