rss
 • Stopot mutatnak a bûnözésnek!

 • Share on Tumblr

  Stopot mutatunk Miskolcon a bûnözésnek - ezt mondta Káli Sándor, a város polgármestere azon a sajtótájékoztatón, ahol a közeljövõben megalakuló városõrséget mutatta be.

  Az errõl szóló elõterjesztést a csütörtöki közgyûlési ülésen tárgyalják a képviselõk, és várhatóan a városvezetés és az ellenzék is megszavazza. Amennyiben bejön ez a papírforma, akkor december elején munkába állhatnak a városõrök, ahogy a polgármester fogalmazott: így a karácsonyi elõkészületek békében telhetnek.

  A városõrségre 20 millió forintot különített el Miskolc, és egyelõre csak kísérleti jelleggel, két hónapig mûködne - derült ki a tájékoztatón. Mint ahogy az is: most csak az Avason kezdi meg mûködését az új szervezet. Miért ott? A polgármester ezt a következõkkel indokolta: "Az elmúlt néhány hónapban olyan helyzet alakult ki Miskolcon, amelyre nem lehetett elõre felkészülni. A rendõrség, a közterület-felügyelet és a polgárõrség mindent elkövetett és elkövet a bûnmegelõzésért, de egy újfajta bûnözési mód és egy eddig ismeretlen - a közösségi együttélés alapvetõ normáit semmibe vevõ - rendzavarás jelent meg. Sok esetben a zaklatás a házak falain belül, lépcsõházakban, és nemcsak a közterületeken történik. Az elkövetõk egyre erõszakosabbak, célpontjai pedig elsõsroban a védtelen idõs emberek és a gyerekek." Hozzátette: érzékelve a kialakult helyzetet a városvezetés úgy döntött visszaállítja a rendet az avasi városrészben.

  - Nincs mire várni, eldurvultak a viszonyok - fogalmazott Nyírõ Pál, a város közbiztonsági tanácsnoka. Olyan elemek jelentek meg az Avason, akik nem rendet és fegyelmet akarnak - tette hozzá. Mit várnak a városõrségtõl? Megváltoztassa azokat a viszonyokat, amelyek mára tarthatatlanok - válaszolta a tanácsnok. Amennyiben a munkájuk sikeres lesz az Avason, a város más területeire is kiterjesztik - tudtuk meg.

  Dr. Pásztor Albert, a Miskolci Rendõrkapitányság vezetõje szerint az az idõ elmúlt, amikor a közbiztonság csak a rendõrség által fenntartható. Ezért is szükséges civil biztonsági szolgálat bevonása. Hangsúlyozta azt is: az elhibázott Fészekrakó programmal az Avasra betelepülõk miatt az ott élõk nem érzik biztonságban magukat.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Mellbetét-visszaerzéssel próbálkozott a volt szeretõ

  Victorville (Kalifornia) - Késsel próbálta visszaszerezni volt barátnõje kebelnagyobbító betéteit egy férfi az Egyesült Államokban: megkísérelte kimetszeni az implantátumokat.

  A 28 éves illetõ azért érezte úgy, hogy õt illetik a betétek, mert annak idején õ fizetett értük. A férfi lesben állva rátámadt volt szerelmére, és késsel esett neki. Nem sikerült kimetszenie a szilikonbetéteket. A 26 éves nõt hat szúrás érte, de túlélte a támadást.

 • Borsodi rekord: 242-vel száguldott egy autós az M3-as autópályán

  Miskolc - Sebességrekordot könyvelhettek el a rendõrök Borsodban: óránként 242 kilométeres tempójú gyorshajtót kaptak lencsevégre az M3-as autópályán, az Igrici pihenõnél.

  Az kocsi külföldi rendszámú. Az autóssal szemben 200 ezer forint a kötelezõen alkalmazandó közigazgatási bírság mértéke - mondta Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

 • Halastóba menekült egy tolvaj

  Miután társával együtt idõs embereket akart meglopni, halastóba szaladt be a rendõrök elõl egy tolvaj, mert nem akarta, hogy elfogják tettéért.

 • Labdás tolvajtrükk

  Az úgynevezett trükkös tolvajok ötlettára kimeríthetetlennek látszik, a rendõrség és a lakosság éber figyelmével azonban közös eredmények érhetõek el velük szemben. A Mezõkövesdi Rendõrkapitányság ügyeletére december 11-én a délutáni órákban érkezett lakossági bejelentés szerint egy helyi nõt ismeretlen elkövetõk megpróbáltak meglopni.

 • Meghalt egy magyar turista a Lengyel-Tátrában

  Halálos baleset ért a Lengyel-Tátrában egy túrázó magyar nõt, amikor egy erõs széllökés lesodorta az egyik hágóról . A baleset a Zawrat-hágón, a Lengyel-Tátra egyik köztudottan veszélyes pontján történt szombaton.

 • Szexrabszolgaként kezelte tizenhárom éves lányát egy ukrán anya

  Ungvár - Kisebb összegekért és ház körüli munkák elvégzéséért bocsátotta tizenhárom éves lányát férfiak rendelkezésére egy nõ a nyugat-ukrajnai Csernyivci megyében.

 • Átszúrták a koponyáját a 16 éves fiúnak

  Csodával határos módon életben maradt az a 16 éves fiú, akinek dárda fúrta át az agyát az Egyesült Államokban, Miamiban.

 • Vonat gázolt el egy autót Lengyelországban, halottak

  Vonat gázolt el egy személygépkocsit vasárnap a nyugat-lengyelországi Poznan közelében, a balesetben az autó négy utasa meghalt.

 • Élelmiszert lopott a polgármester a szegényeknek

  Szupermarketeket rabolt ki egy spanyol város polgármestere, hogy a gazdasági válság miatt elszegényedettek között oszthassa szét az élelmiszert. Mint mondta, szégyen, hogy a 21. században akadnak olyanok, akiknek nincs mit enniük.

 • Megpakolt utánfutóval borult a csatornába egy autós Békéscsabán

  Az Élõvíz-csatornába borult egy utánfutót vontató személyautó hétfõn Békés és Békéscsaba között, az autó utasa súlyosan megsérült.

 • Gázt szállító szerelvény 51 vagonja siklott ki Oroszországban

  Olajszármazékokat és propángázt szállító szerelvény 51 vagonja siklott ki csütörtökre virradóra az oroszországi Rosztov megyében, a baleset helyszínén hatalmas tűz keletkezett, 27-en megsérültek.

 • Bírság gyorshajtásért a tûzoltóknak

  Tûzoltóautókat bírságolt meg gyorshajtásért a nyizsekamszki közlekedési rendõrség.

 • Megverte és napokra a fáskamrába zárta

  Több napon át egy fatároló helyiségben tartotta fogva élettársát egy devecseri lakos; a 37 éves férfit pénteken elõzetes letartóztatásba helyezte a veszprémi bíróság – közölte a Veszprém Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

 • Gyanúsított lett a sértettbõl (Csongrád MRFK)

  Sikkasztás mellett hatóság félrevezetése miatt is felelnie kell annak a sarkadi vállalkozónak, aki még február elején tett feljelentést a Szentesi Rendõrkapitányság Nagymágocsi Rendõrõrsén azzal, hogy meglopták õt.

 • Addig vertek egy 63 éves férfit, amíg mozgott

  Órákon át vertek és kínoztak barátai egy horvát férfit. Az elkövetõk között volt egy 81 éves is. Tettük után kórházba vitték az áldozatot.

  Hárman egy ellen. Ez volt a felállás egy átivott éjszaka után a Zelengrad nevû horvát városban. A 63 éves Mladen D.-vel a barátai állítottak be a helyi kórházba, mondván, sürgõs ellátásra van szüksége. Nem sok kellett, hogy kiderüljön a férfi halott és többrõl van szó, mint hogy, részegen elesett.

 • Meccset nézett a férj, ezért szúrta mellkason a felesége

  A kelleténél sokkal jobban zokon vette egy feleség, hogy a foci EB kezdetekor férje elkapcsolta a tévét a kedvenc sorozatáról, de végül mégis õ húzta a rövidebbet: most jó ideig egyáltalán nem nézhet semmit.

 • Jelzõlámpának csapott egy autót a HÉV

  A HÉV egy jelzõlámpa oszlopának csapta a jármûvet. A baleset során a személyautót vezetõ férfi megsérült.

 • Motorcsónak-versenyzõ vesztette életét futam közben

  William Nocker, brit motorcsónak-versenyzõ közel 200 kilométer per órás sebességgel pördült át versenygépével, nem élte túl a balesetet.

 • Újabb szándékos gyújtogatás?

  Feltehetõen szándékos gyújtogatás miatt égett le egy hatalmas szalmakazal kedden este, Túrkevén.

 • Szemetelésbõl tömeges rendõrverés

  London - Tömeges rendõrveréssé fajult egy eldobott papírdarab feletti nézeteltérés Londonban.

  Az eset a brit fõváros déli Croydon kerületében történt. A Scotland Yard pénteki beszámolója szerint két járõrözõ rendõr arra figyelt fel, hogy egy fiatal lány hanyagul elhajít egy darab csokipapírt.