rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Vádat emeltek egy amerikai neonáci vezetõ ellen

 • Share on Tumblr

  William White, az Amerikai Nemzetiszocialista Párt 31 éves alapítója akár több évtizedes börtönbüntetést is kaphat.

  Magánszemélyek és egy csoport megfenyegetése miatt vádat emeltek egy amerikai neonáci vezetõ ellen, akire elítélés esetén több évtizedes börtönbüntetés vár - írta a The Washington Times címû napilap.

  William White, az Amerikai Nemzetiszocialista Párt 31 éves alapítója állítólag fenyegetõ üzeneteket küldött telefonon és e-mailben. Fajgyûlölõ hangú üzeneteiben egy, a fehér felsõbbrendûséget hirdetõ csoport vezérének titulálta magát.

  A vád szerint White éjszakánként telefonált, dühösen beszélt a Miami Herald címû újság Pulitzer-díjas újságírójával annak egyik cikke miatt, amely egy feketék által meggyilkolt fehér pár esetérõl szólt. White a zsidók és a feketék elleni gyûlöletet szító weboldalán személyes információkat közölt az újságíróról, akinek a feleségét telefonon megfenyegette.

  White fenyegetõ üzeneteket küldött Virginia Beachbe is, egy fekete csoportnak, amely panasszal élt az amerikai kormánynál, amiatt hogy az általuk bérelt ház tulajdonosa szerintük faji megkülönböztetést alkalmazott velük szemben. "A fehér közösség figyeli magukat, tudjuk, hogy maguk csak mocskos élõsködõk, a türelmünk fogytán maguk és a magukat kényeztetõ kormány irányában" - írta a neonáci vezetõ.

  White ügyvédje szerint a védence elleni vádemelés kísérlet a népszerûtlen vélemények elhallgattatására és az alkotmány által védett szólásszabadság megsértésére, ezenkívül az ügyészek szövegkörnyezetbõl kiragadva idézték White mondatait.

  Az ügyvéd közölte: nem ért egyet White szélsõséges nézeteivel, "és talán a legtöbb ember szintén nem ért egyet vele", de "körültekintéssel kell eljárnunk a népszerûtlen vélemények elnémítása terén". Az ügyészség viszont úgy foglalt állást: a szólásszabadság nem terjed ki mások fenyegetésére.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Lopásgátlóval a húsbolti szarkák ellen

  London - Már a kiváló minõségû húsokat is lopásgátló szerkezettel látják el a brit kiskereskedõk, számolván azzal, hogy a gazdasági világválság hatására egyre inkább elszaporodnak a bolti szarkák.

  "A kereskedõk felkészülnek arra, hogy rohamosan növekszik a lopások száma, és bûnmegelõzõ módszerekhez folyamodnak, mint például elektronikus lopásgátló szerkezettel látják el a drága húsokat" - közölte hétfõn Stephen Robertson.

 • Életveszélyes családi viszály - karóval szúrta meg testvérét

  Súlyos sérülést okozott testvérének egy szalapai férfi, aki szóváltást követõen karóval szúrta meg hozzátartozóját.

 • Három gyanúsítottja is van a kiskunlacházai gyilkosságnak

  A hírTV információi szerint három gyanúsítottja is van a másfél héttel ezelõtti kiskunlacházai gyilkosságnak, amelyben egy 14 éves lány volt az áldozat.

 • Vetkõzõ táskatolvaj

  Tokió - Elfogták a vetkõzõ utcai táskatolvajt a rendõrök Japánban.

  A 42 éves férfira azért ragasztották a vetkõzõ és a kaméleon gúnyneveket, mert menekülés közben rendre levetett magáról pólókat, persze nem egyforma színûeket. Így aztán, amikor a járõrök rádión egymás értesítették, hogy az "üldözött személy fekete trikóban eszközli menekülés foganatosítását", a táskatolvaj már piros vagy fehér pólóban biciklizett tovább, a táskalopásokat ugyanis kerékpározva követte el.

 • Nyolcvan forintért verték meg az idõs asszonyt

  A 77 esztendõs asszony fejét letakarták, bántalmazták, majd a zsákmányolt nyolcvan forinttal elmenekültek a helyszínrõl.

 • Nem volt jogosítványa a három gyereket elsodró motorosnak

  Jogosítvány nélkül vezette motorját az a férfi, aki kedden délután három gyermeket sodort el Tasson.

 • Fókafejjel akart repülni

  Levágott fókafejjel akart repülõre szállni egy férfi Bostonban.

 • Összekoccant két repülõgép a repülõtéren

  Összekoccant két repülõgép a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtéren hétfõn, senki nem sérült meg.

 • Brutális gyilkosság! - megkéselték, majd tûzben égett halálra a 23 éves lány

  Tragikus körülmények között meghalt egy román egyetemista lány a kanadai Ryerson egyetem bentlakásában. Miután megkéselték, a kampusz kigyulladt, õ pedig a lángok martalékává vált.

 • Hamis mosópor Rajkánál

  Csaknem négyezer flakon márkajelzés nélküli folyékony mosószert találtak Rajkánál; egy nap alatt az is tisztázódott, hol gyártották az anyagot.

 • Nyolcezer euró tûnt el a kiégett lakásból

  Vaskazettában megmenekült 8 ezer euró tûnt el egy kiégett sátoraljaújhelyi lakásból. A tolvajokat, két takarítót, a rendõrök még azelõtt elfogták, hogy a pénzt elkölthették volna.

 • Magas szõke rabolta ki a patikát

  A lakosság segítségét kérve keresi a rendõrség azt a magas, szõkésbarna férfit, aki két hónapja fegyverrel rabolt ki egy patikát a Ferencvárosban.

 • Életveszélyesen megsebezte saját gyermekét

  Még mindig tart a kihallgatása annak a középkorú férfinak, aki egy családi vita során csaknem halálra késelte saját tizenéves fiát Nyírcsaholyban.

 • Tanáriba, de nem dícséretért... (BRFK)

  A Budapesti Rendõr-fõkapitányság X. kerületi Rendõrkapitánysága készpénz-helyettesítõ fizetési eszközzel visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.

 • Húszezer küldeményt gyûjtött össze lakásán egy postás

  Mintegy 20 ezer kézbesítetlen küldeményt - hivatalos leveleket, csekkeket, számlákat - találtak egy amerikai postás garázsában az amerikai Philadelphiában.

 • Órákig feküdt magatehetetlenül a kertben az idős néni

  Egy pölöskei férfi tett bejelentést 2014. október 9-én 19 óra 30 perckor, hogy a szomszédban lakó idős nénit már előző nap óta nem látta, és amikor átment a lakásához, az nyitva volt és hiába kereste az asszonyt, sehol nem találta.

 • Húszezer forintért verték félholtra

  Két hónapos nyomozás után fogták el a rendõrök azokat a tizenéves fiatalokat, akiket az áprilisban Mándokon történt brutális rablással gyanúsítanak.

 • Két kamion és egy kisteherautó ütközött az M7-en

  Baleset miatt lezárták az M7-es autópálya Budapest felé vezetõ oldalát a 77-es kilométernél, Polgárdinál csütörtök reggel.

 • Tokaji pénzszállító-rablás: két életfogytiglan

  Két vádlott életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon, ahol kedden hirdettek ítéletet a 2007. március 27-én elkövetett pénzszállító-rablás ügyében. A fõvádlottak közül további egy 15 évet kapott.

 • Meghalt a börtönben a legidõsebb amerikai halálraítélt

  Meghalt a börtönben a legidõsebb amerikai halálraítélt: a 94 éves férfi természetes halállal hunyt el egy arizonai börtönben - jelentette helyi idõ szerint vasárnap a helyi sajtó.