rss
 • Vádat emeltek egy amerikai neonáci vezetõ ellen

 • Share on Tumblr

  William White, az Amerikai Nemzetiszocialista Párt 31 éves alapítója akár több évtizedes börtönbüntetést is kaphat.

  Magánszemélyek és egy csoport megfenyegetése miatt vádat emeltek egy amerikai neonáci vezetõ ellen, akire elítélés esetén több évtizedes börtönbüntetés vár - írta a The Washington Times címû napilap.

  William White, az Amerikai Nemzetiszocialista Párt 31 éves alapítója állítólag fenyegetõ üzeneteket küldött telefonon és e-mailben. Fajgyûlölõ hangú üzeneteiben egy, a fehér felsõbbrendûséget hirdetõ csoport vezérének titulálta magát.

  A vád szerint White éjszakánként telefonált, dühösen beszélt a Miami Herald címû újság Pulitzer-díjas újságírójával annak egyik cikke miatt, amely egy feketék által meggyilkolt fehér pár esetérõl szólt. White a zsidók és a feketék elleni gyûlöletet szító weboldalán személyes információkat közölt az újságíróról, akinek a feleségét telefonon megfenyegette.

  White fenyegetõ üzeneteket küldött Virginia Beachbe is, egy fekete csoportnak, amely panasszal élt az amerikai kormánynál, amiatt hogy az általuk bérelt ház tulajdonosa szerintük faji megkülönböztetést alkalmazott velük szemben. "A fehér közösség figyeli magukat, tudjuk, hogy maguk csak mocskos élõsködõk, a türelmünk fogytán maguk és a magukat kényeztetõ kormány irányában" - írta a neonáci vezetõ.

  White ügyvédje szerint a védence elleni vádemelés kísérlet a népszerûtlen vélemények elhallgattatására és az alkotmány által védett szólásszabadság megsértésére, ezenkívül az ügyészek szövegkörnyezetbõl kiragadva idézték White mondatait.

  Az ügyvéd közölte: nem ért egyet White szélsõséges nézeteivel, "és talán a legtöbb ember szintén nem ért egyet vele", de "körültekintéssel kell eljárnunk a népszerûtlen vélemények elnémítása terén". Az ügyészség viszont úgy foglalt állást: a szólásszabadság nem terjed ki mások fenyegetésére.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Buszbalesetet szenvedett Marcus Miller

  Buszbalesetet szenvedett Marcus Miller híres amerikai jazz zenész és zenekara egy svájci autópályán, a buszsofõr életét vesztette, a zenészek megsérültek.

 • Nagy mennyiségű föld omlott a munkásra - belehalt a sérüléseibe

  Kazincbarcika egyik utcájában a vízvezeték cseréje közben ömlött nagy mennyiségű föld a szolgáltató munkatársára, aki kórházba szállítását követően belehalt sérüléseibe.

 • Szörnyethalt a sofõr és utasa az M7-esen történt balesetben

  Tragikus baleset történt az M7-es autópálya Budapest felé vezetõ oldalán, Siófok közelében. A vezetõ és utasa a helyszínen belehalt súlyos sérüléseibe.

 • Lövések a támadókra: továbbra is sok az ellentmondás

  Számos ellentmondás nehezíti a rendõrségi nyomozást abban az ügyben, melyben az elsõdleges adatok szerint ketten támadtak rá egy családra Szabadbattyánban, s a családfõ gázpisztolyból leadott lövésekkel próbált védekezni. A két ,,látogató" ellen önbíráskodás gyanújával folyik nyomozás, ezen felül vizsgálják a történtek elõzményeit és a gázpisztolyos önvédelem jogszerûségét is.

 • Saját feleségét rabolta el a visszaesõ férfi

  Borsodban fogták el a rendõrök azt a férfit, aki kocsijába tuszkolta, majd erõszakkal magával vitte saját feleségét Fejér megyébõl.

 • Kórházba juttatta a gyerekeket a tanárnõ ámokfutása

  Nyolc gyermeket kellett kórházba szállítani Bangladesben, miután tanárnõjük megbotozta õket feledékenységükért - közölte kedden a helyi rendõrség. Bár már 15 éve nem lehet testi fenyítést alkalmazni az ázsiai országban, a pedagógusok elõszeretettel alkalmazzák.

 • Lángoló hajtóművel landolt egy utasszállító Budapesten

  Lángoló hajtóművel szállt le egy repülőgép a Liszt Ferenc repülőtéren. A lángokat a földet érés után a tűzoltók megfékezték, a 94 utas épségben elhagyta a gépet.

 • Tizennyolc hónap börtön házasságtörésért

  Összeszûrte a levet egy popénekessel, így házasságtörésért tizennyolc hónap börtönre ítéltek egy dél-koreai színésznõt. Az asszony szerint ez a az emberi jogok megsértése. A bíróság szerint az ítélet összhangban áll a cselekedet felelõtlenségének súlyával.

 • Öt év börtön a könyvelõnek

  Öt évi börtönre ítéltek egy könyvelõt Charlton Heston megkárosításáért

  Los Angeles - Öt év négy hónapi börtönbüntetésre ítéltek pénteken egy Los Angeles-i könyvelõt Charlton Heston amerikai színész és Stephen Cannell televíziós producer megkárosításáért - közölte az ügyészség.

 • Kisiskolás autókötõ

  Két nap alatt kétszer üldözött a rendõrség háromnegyed órán át egy 11 éves autótolvajt tucatnyi járõrkocsival.

 • Mobiltelefon-üzletet akart kirabolni egy magyar férfi Olaszországban

  Porto Recanati - Egy mobiltelefon-üzletet akart kirabolni egy magyar állampolgár a közép-olaszországi Porto Recanatiban, ám a harcmûvészetekben jártas eladónõ megakadályozta.

 • Elõzetesben a 16 éves általános iskolást

  Elõzetes letartóztatásba helyezték azt a 16 éves fiút, aki egyik iskolatársától erõszakkal vett el egy öngyújtót az egyik balmazújvárosi iskola vécéjében.

 • Az ír rendõrség fantomja: Prawo Jazdyt sosem kapják el, de már tudják, hogy jogosítvány

  Dublin - Végre megoldódott az ír közlekedésrendészet fantomjának rejtélye: Prawo Jazdyról kiderült, hogy nem megrögzött szabálytalankodó, hanem jogosítvány - lengyelül.

  Ír rendõrök legalább ötvenszer bírságolták meg "Pravo Jazdyt", ám "õ" sohasem fizetett, és sohasem csípték el. Állandóan változtatta a lakcímét - mindegyik megbírságolt lengyel máshol lakott.

 • Ötszáz autót kapott a rendõrség

  Ötszáz új, három éves bérleti szerzõdésû járõrautót adott át a rendõrségnek Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter Budapesten.

 • A fürdőzés veszélyei

  A nagy nyári melegben szívesen hűsítjük magunkat a strandokon, vagy akár a természetes vizekben. Nem árt azonban tisztában lenni azzal, hogy a fürdőzés komoly veszélyeket is rejt magában. Sajnos a meggondolatlanság, a felelőtlenség és az alapvető szabályok be nem tarása minden évben halálos áldozatokkal jár.

 • A rendõrfõkapitány és a NNI fõnyomozója Bajnainál

  A kormányszóvivõ bejelentette: a miniszterelnök intézkedéscsomagot rendelt a cigányok elleni sorozatgyilkosságok felderítésére. A kormány pénzt és embert ad az eredményes munkához.

 • Kórházi köntösben rabolt lopott motoros bevásárlókocsival

  Kórházi köntösben rabolt egy áruházban 50 dollárt volt barátnõjétõl egy férfi az Egyesült Államokban és az áruház motoros bevásárlókocsijával próbált elmenekülni.

 • Kaszával vágta meg élettársa

  Kaszával támadt élettársára egy férfi Jászberényben. Az összekaszabolt asszony súlyos sérüléseket szenvedett.

  Életveszélyes sérülést szenvedett egy 74 éves nõ, akire kaszával támadt rá az élettársa.

 • Rendõri üldözés a túl hangos rádió miatt

  Életét vesztette egy szaúdi férfi, családtagjai pedig megsérültek egy közlekedési balesetben, amikor üldözõbe vette autójukat a vallási rendõrség, amiért a család túl hangosan hallgatta a rádiót.

 • Egy kiló fû volt a drogfutároknál

  Egy kilogramm, több millió forint feketepiaci értékû marihuánát és több százezer forint készpénzt találtak a rendõrök egy autóban Pécs közelében.