rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Vádat emeltek egy amerikai neonáci vezetõ ellen

 • Share on Tumblr

  William White, az Amerikai Nemzetiszocialista Párt 31 éves alapítója akár több évtizedes börtönbüntetést is kaphat.

  Magánszemélyek és egy csoport megfenyegetése miatt vádat emeltek egy amerikai neonáci vezetõ ellen, akire elítélés esetén több évtizedes börtönbüntetés vár - írta a The Washington Times címû napilap.

  William White, az Amerikai Nemzetiszocialista Párt 31 éves alapítója állítólag fenyegetõ üzeneteket küldött telefonon és e-mailben. Fajgyûlölõ hangú üzeneteiben egy, a fehér felsõbbrendûséget hirdetõ csoport vezérének titulálta magát.

  A vád szerint White éjszakánként telefonált, dühösen beszélt a Miami Herald címû újság Pulitzer-díjas újságírójával annak egyik cikke miatt, amely egy feketék által meggyilkolt fehér pár esetérõl szólt. White a zsidók és a feketék elleni gyûlöletet szító weboldalán személyes információkat közölt az újságíróról, akinek a feleségét telefonon megfenyegette.

  White fenyegetõ üzeneteket küldött Virginia Beachbe is, egy fekete csoportnak, amely panasszal élt az amerikai kormánynál, amiatt hogy az általuk bérelt ház tulajdonosa szerintük faji megkülönböztetést alkalmazott velük szemben. "A fehér közösség figyeli magukat, tudjuk, hogy maguk csak mocskos élõsködõk, a türelmünk fogytán maguk és a magukat kényeztetõ kormány irányában" - írta a neonáci vezetõ.

  White ügyvédje szerint a védence elleni vádemelés kísérlet a népszerûtlen vélemények elhallgattatására és az alkotmány által védett szólásszabadság megsértésére, ezenkívül az ügyészek szövegkörnyezetbõl kiragadva idézték White mondatait.

  Az ügyvéd közölte: nem ért egyet White szélsõséges nézeteivel, "és talán a legtöbb ember szintén nem ért egyet vele", de "körültekintéssel kell eljárnunk a népszerûtlen vélemények elnémítása terén". Az ügyészség viszont úgy foglalt állást: a szólásszabadság nem terjed ki mások fenyegetésére.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások